Headset/hörlurar för personer med normalstort (eller mindre) huvud?

Permalänk
Medlem

Headset/hörlurar för personer med normalstort (eller mindre) huvud?

Har letat hörlurar/headset till dottern nu ett tag utan större framgång. De som har bra ljud verkar förvänta sig att man dels ska ha nacke som en tjur så man orkar ha dem på sig längre än 10 minuter och dessutom att man ska ha minst tre lager tjocka mössor på sig för att inte hela kåpan ska halka ner till axelhöjd när man har dem inställda på minsta storleken.

Dottern är 10 år och drar stl 56-58 i mössor, så hon har inte ett onormalt litet huvud eller nåt sånt. Det är i normalstorlek för sin ålder. Det enda jag hitintills hittat som inte är för tungt och som går att justera i lagom storlek för henne är Koss PortaPro, och visst - för sitt pris duger de gott till henne och de är lätta nog för att man knappt kan känna att de sitter på huvudet. Men jag skulle gärna ge henne ett par slutna lurar i julklapp så att inte hennes bror stör sig då hon spelar "pling plong"-spel med sockersöta sliskiga trudelutter... Allt för husfridens skull...

Har ni några tips på lurar som jag kan kika på åt henne? Mic är inte nödvändigt för närvarande.

Permalänk
Medlem

Kan ju testa denna länken, bara googlade barn + hörlurar, inte så svårt
http://www.headler.se/horlurar/barn/

Permalänk
Medlem

Bra länk^ Jag skulle rekommendera något av den här typen av konstruktion:

http://www.headler.se/horlurar/wesc/wesc-conga-sachet-pink?gr...

Man brukar kunna göra dom rejält små på längden om du kollar konstruktionen på sidorna. Bra med något bredare huvudband också då barn brukar röra sig rätt mycket, så du inte tar några med ett snöre som huvudband. För ljudisolering är det bra med den typen av läderaktigt material och inte tyg. Bra med bara 1 sladd också annars fastnar det i grejer lättare och åker i golvet.

Ursäkta om det är för mycket detaljer är något aspig måste skriva allt.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för tipsen! Tyvärr har jag märkt att många modeller - även sådana som ser ut att vara mycket ställbara - ändå är för stora. Men jag ska kika på dem ni nämner och hoppas jag hittar nåt ställe som kan låta mig prova ut dem. Råkade köpa ett par förra året som inte ens jag (med normalstort vuxenhuvud) kan ha. De sitter halvvägs under öronen på mig på minsta inställningen... Och de såg små ut i förpackningen!!!

Permalänk
Medlem

Säker på att ni inte är dvärgar som levt i förnekelse alla dessa år? Skämtar bara.

Här finns det några specifikt barnanpassade:

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/barnhor...

JVC HA-KD5PE har också "Volymbegränsning på 85 dB" så barnet inte spelar för högt. Kan vara bra /från en som har tinnitus

Permalänk
Medlem

Tack för den nya länken. Frågan är bara om det är för små barn (typ 3-7 år) eller lämpliga även för tweenisar. Ska nog undvika Blixten McQueen-lurarna i alla fall! Skulle nog få en ganska sur blick om det var bilar (eller prinsessor) på lurarna!