Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Säpo pressar Bahnhofs vd i inspelad förhandling om avlyssningsavtal

Permalänk

Fick för ett tag sedan ett mail av Bahnhof som jag är kund hos ang detta, känns tryggt att ha dem som leverantör..

Hej,

Oroliga kunder har hört av sig med frågan: Är Bahnhof en av de operatörer som ger myndigheter (Säpo, Polisen, Tullverket) tillgång till automatisk avlyssning?

Det enkla svaret är Nej. Men läs gärna vidare, för vi vill ändå informera om vissa risker.

Hos Bahnhof är din surftrafik lika helig som den klassiska Brevhemligheten. Vi tror att datorn, mobilen eller surfplattan i svenska hem ofta innehåller det allra mest känsliga och privata – i många fall mer privat än pappersbrev och telefon. Säpo försöker just nu övertala olika operatörer att svika sina kunder, men hos Bahnhof har de inget att hämta.

Vad gör Bahnhof nu?
* Vi kommer inom kort att lista de stadsnät som är anslutna till Maintrac på vår hemsida.
* Vi ska ruska om respektive stadsnät för att få dem att inse det vansinniga i denna typ av registrering.
* Vi kommer att ge alla möjlighet att själva kontakta stadsnäten och ge sina synpunkter. Detta gäller ju inte bara Bahnhofs kunder utan samtliga i de berörda stadsnäten.

Visa signatur

Corsair Obsidian 650D | Corsair AX850W | Asus Sabertooth Z77 | Intel core i7 3770k | Corsair H100i | Asus Geforce GTX 680 DirectCU II | Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz | Samsung 840 evo 240gb | Samsung 830 128GB 2st | Seagate Barracuda Green 2TB

Permalänk
Medlem

Skeppet sjunker, kalla på kapten röd!

Visa signatur

A computer once beat me...

Permalänk
Avstängd

Jag slår vad om att vi ganska snart kommer att få ett "terrordåd" i sverige. Det har skett tidigare på andra ställen i världen för att få igenom lagförslag etc så varför inte här?

Inb4 foliehattarna.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av murklor:

Automatiskt system, hoho ja.

Om det funkar lika bra som Amerikarnas system lär det gå så här:

Uppsnappad mejl: "Nu jävlar smäller det! 800 pers, gamla stan, ikväll"
Dagen efter i Aftenbladet: "SKRÄCKKAOS I GAMLA STAN. MILITÄRENS SUPERDRÖNARE SKÖT MEGAMISSILER MOT BRÖLLOPSFIRANDE, 800+ DÖDA".

Och för att inte glömma:

"Aftonbladet har sökt Zlatan för en kommentar"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Garumental:

Fast du bortser nu att Varg är missbrukare samt att han skickade okrypterade mail mellan sig Sunde och Neij, Även om du säger "en av Europas skarpaste IT-hjärnor" så ar han gjort en hel del grejjer som man knappt kan tro ha utförts av en kille som har datasäkerhet som huvudintresse.

Han är bra men slarvar bevisligen ganska hårt ibland.

Han har väl inte haft en tillräckligt rymlig foliehatt ibland. Men inte någon ska få mig att tro att han hackat Logica, Nordea på ett sådant sätt att det går att spåra... inte en chans någonstans...

Permalänk
Medlem

Carlito - Terrorist
"Vem är terrorist?
Är det dom som förtrycker eller är det dom som förtrycks?"

Vad är definitionen av en terrorist? Är det en som vill skada människor medvetet i ett attentat också/eller är det någon som är ett hot mot rådande regimen/demokratin? Om det sägs att någon är terrorist, är denna människa verkligen en terrorist eller är denna så kallade terrorist ett hot mot den som satt stämpeln?

Om det i framtiden kommer något odemokratiskt som får makten i Sverige, vad kan dom göra med alla dessa centraliserade system? Det är lätt att kolla läkarjournalerna, internet och telefonsamtal och SMS kan spioneras på och elen kan övervakas med nya elmätarna. Kan se när lampor och andra maskiner stängs av och startas, levnadsmönstret kan lätt kartläggas i bostaden. Mätarna kan även stänga av strömmen på distans.

Permalänk

Min ISP <3

Permalänk

Tack swec. som uppmärksammar detta. Jag fortsätter bli mörkrädd uppenbarligen...

Inte undra på att anonymtjänster, proxys och .onion sites ökar bland "vanliga" användare.

Visa signatur

HP

Permalänk
Medlem

Ställer man saker till sitt perspektiv är det betydligt fler som skadas och dör i både våld på gatan och våld i hemmet. Impulsbrott utan särskilt mycket planering, i alla fall inte digitalt. De terrordåd som utförs i i princip alla antingen höger- eller vänsterextremister som begår brott mot varandra eller deras offergrupper. Sedan har vi yrkeskriminella som står för en stor del av de grova brotten.

När det kommer till extrema grupper och organiserad kriminalitet så är detta organisationer med erfarenhet, särskilt dem kriminella. Massövervakning kan här faktiskt få motsatt effekt. Riktad övervakning mot specifika misstänka personer fungerar för att dessa personer inte tror att dem kommer att bli övervakade och riktad spaning är ofta väldigt effektivt eftersom att man just letar där man har god chans att finna.

Så vad för typ av terrorism och brott ska bekämpas? För de brott och den terrorism som faktiskt finns och dödar gör inte massövervakning mycket mot. För dessa brott krävs mer traditionella, långsamma och dyra metoder. Det krävs tänkande personal och förebyggande arbete - inte automatiserade system.

Permalänk
Medlem

Ett intressant spår i allt detta med de övriga svenska bredbandsleverantörerna är att Edward Snowden arbetade för Booz Allen Hamilton, vilket ägs av George Bush och Donald Rumsfelds "Carlyle Group", vilket i sin tur var inne och petade i flera svenska bredbandsleverantörer i Sverige strax innan FRA-lagen kom till, de köpte in sig i bl a Bredbandsbolaget, Com Hem, slog ihop dem med flera andra aktörer, som telenor och upc... Man undrar om inte dessa företag har låtit sig bli uppkopplade till NSA redan i denna veva, när Carlyle Group faktiskt var aktiva med att slå ihop dessa företags nät, strukturella affärer. När de bevisligen redan haft så täta affärsrelationer nära "topparna" bakom alla dessa lagar som sedan dessutom blev grundstenen till våran FRA-lag, då kan man undra om det inte var mer än bara slump att de gick in så kraftigt och aktivt i dessa olika bolag.. NSA pratar ju mycket om i USA i förhör i Senaten tror jag, hur de på företagsnivå sluter avtal direkt med operatörerna Europa och får rådata den vägen.. Kanske flera svenska bolag redan samarbetar med amerikanarna direkt, utan att behöva gå via FRA? T ex VDn för Carlyle Group i början av 2000-talet var ju tidigare CIA-chef..

Permalänk
Medlem

Det sjuka i situationen är att säpo behöver, nej vill ha terrorism, ju mer terror destu mer budget till dem...

Om pengarna bara hade kunnat satsa på att lära ut tolerans och förståelse (åt båda hållen) istället för att jaga araberna tills de känner sig så ovälkommna att de faktiskt beslutar sig att bli terrorister

För det är mer eller mindre vad Säpo gör, förföljer och tjuvlussnar på araber.

Fast det enda större brott som kan liknas vid terrorism som begåtts i Skandinavien i modern tid är Breiviks massaker. Så det kanske hade vart mer givande att förfölja norrmän, kristna eller de som spelar WoW kanske???

Psykfall finns överallt och det är väl bara en tidsfråga innan någon arab blir lika tokig av all förföljelse och sen är helvettet verkligen löst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barren Wuffet:

Jag slår vad om att vi ganska snart kommer att få ett "terrordåd" i sverige. Det har skett tidigare på andra ställen i världen för att få igenom lagförslag etc så varför inte här?

Inb4 foliehattarna.

Är väl inte helt osannolikt att det kommer en sponsrad terrorattack i framtiden, om detta möter på patrull.. Har ju hänt ganska mycket på den fronten från ett visst land, som inte verkar ha några skrupler.

Citat:

I en intervju med Aftonbladet berättar Karlung om mötet. Han menar att Säpo var ute efter att "sälja in" systemet genom att erbjuda medlemskap i en "hemlig klubb", vilket skulle ge någon slags fördel i kontakten med myndigheten. Historien om det hypotetiska terrorattentatet ser han som ett "direkt hot".

Låter som en diskussion på dagisnivå och jag förstår inte varför Karlung skulle vilja ha någon slags fördel i kontakten med SÄPO..? Vad har dessa att erbjuda Bahnhof, som kan vara av intresse?
Att SÄPO i sitt desperata försök till övertalning spelar på känslor och samvete, visar bara på vilken låg nivå de ligger på. Kom med fakta och klara signaler, inte en massa hysch pysch, överläggande av skuld och dagisklubbar som ingen vill vara med i.
Att de är desperata ligger ju givetvis i att de inte vill se dåliga ut, i storebrors ögon............................. känns som en dålig tonårsfilm.

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Medlem

Och vidare kan man fråga sig varför de organisationer och organ som antingen lobbar för eller utför övervakning samtidigt är dem mest ljusskygga och icke-transparenta som finns. Varför får vi inte se alla avtal Sverige sluter med USA? Varför finns det ingen som har insyn i SÄPOs arbete och ser till att detta sköt korrekt? Varför är domstolen som meddelar beslut om FRA-övervakning helt sekretessbelagt?

Man kan förstå viss sekretess. Det finns saker ambassader, SÄPO eller FRA absolut inte borde visa för allmänheten. Men det är ingen ursäkt för att sekretessbelägga allt material eller att inte ha ett fristående organ med full insyn. Material på vissa myndigheter sekretessbeläggs regelmässigt trots att grunden i offentlighetsprincipen är motsatsen. Huvudregeln är offentlighet och sekretess används bara när det kan motiveras.

Vi har även i Sverige ett förflutet i en tid av terrorvälde där åsikter övervakades noga för att upptäcka dem som ville staten illa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barren Wuffet:

Jag slår vad om att vi ganska snart kommer att få ett "terrordåd" i sverige. Det har skett tidigare på andra ställen i världen för att få igenom lagförslag etc så varför inte här?

Inb4 foliehattarna.

Klart du kan skrämma den korkade massan till att ge upp friheter om det lovas större trygghet. Historian upprepar sig hela tiden.
Men vad kan övervakning göra för att kontra terrorism? De som har som uppsåt att göra skada gör det såklart inte på myndigheternas villkor.

För varje attentat som slinker systemet ur fingrarna så ger det utrymme till utökade insatser som medför hinder för hela demokratiska systemet. Se bara på utgivare, journalister och författare i USA som inte vågar skriva vad de tycker och tänker offentligt, då de är rädda att hamna i myndigheternas synfält. Om nu terrorister har som mål att skada ett land så gör myndigheterna terroristerna en tjänst.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yellowtown:

Inte nog med det! Det kommer även självkart inte fungera och så kommer inte banhof åt det heller för systemet ligger nere.

Exempel
Polisens super komunikations program RACEL
Hur ofta som helst det ligger nere.
SL dock inte brottsbekämpning men ändå.
SJ samma där.
Skatteverket och alla andra som lägger ut folks uppgifter på ett konsultbolags servrar WTF?
Nej detta kan inte sluta väl.

Telia som är statligt, tar emot mutor????

Nej vart är vårt samhälle på väg igentligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Telia är inte helt statligt sedan 2000 då de sålde av 30% av aktierna till privata investerare och noterade företaget på Stockholmsbörsen och Teliaaktien lanseras som en folkaktie. 2002 gick de ihop med finska Sonera och blev därmed ännu mindre statliga, senast 2011var resten av Telia till salu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barren Wuffet:

Jag slår vad om att vi ganska snart kommer att få ett "terrordåd" i sverige. Det har skett tidigare på andra ställen i världen för att få igenom lagförslag etc så varför inte här?

Inb4 foliehattarna.

Jag tycker det är otroligt foliehats-störande att just antalet 800 människor nämns

Permalänk

Bahnhof, Vi kommer vara kvar som kund hos er även om detta skulle drabba er. Oroa er inte om att tappa kunder. Går ni med på detta så kommer ni däremot tappa mer kunder än om ni skulle vara det som fördröjde polisens arbete till ett bombattentat eller va det nu klan vara. Det är polisens egna fel och dem får hitta andra lösningar på det problemet än att våra uppgifter ska kunna läcka till polisen lite som dom vill per automatik då detta strider mot våra integritet.

VAD NI ÄN GÖR GÅ INTE MED PÅ DETTA! DETTA GÄLLER ÄVEN ALLA ANDRA INTERNET OPERATÖRER OM NI LÄSER DETTA!

Visa signatur

༼ ° ل ° ༽

Permalänk
Medlem
Skrivet av BaZZe:

Med senaste uttalandena Kring NSA&FRA och nu säpo med den verksamhet dom bedriver så är de ganska självklart vilket parti man förmodligen kommer rösta på under nästa år.

Tycker bara det e tråkigt att fler i allmänhet(som kanske inte har tekniska kunskapen) inte tar det på lika stort allvar eller är lika pålästa kring sådana här saker vad det egentligen kan påverkar dom osv.

För er som missade avsnittet på Uppdrag Granskning om vilket makt FRA i Sverige redan har om övervakningen, som vi nu får veta tack vare unika avslöjanden från Edward Snowden om just Sverige, se denna!:
http://www.svtplay.se/video/1628159/del-15-av-16

Alla i Sverige borde se denna!, så man får lite mer inblick i det hela...
Här är även de Topphemliga Dokumenten om NSA/FRA som de pratar om i repotaget:
http://www.svt.se/ug/las-dokumenten-om-sverige-fran-edward-sn...

Visa signatur

IBM 486:a 66Mhz 8mb ram (uppg till 12mb!)RedAlert lagg 10fps
I7-E6850 3.0Ghz::Gainward 8800Gts 512mb::4096 Mb Ram
I7-930 2.8GHz Gigabyte 480 SDD Corsair 120GB 6GB Ram
i7-3770K@3.5Ghz 680GTX mITX 16GB ram SSD Intel 250GB
i7-8700K@3.7Ghz 1070 Gaming X 16GB3000mhz SSD860EVO1TB

Permalänk
Medlem

Snart så kommer drogen som tar bord känslor, à la Equilibrium, vänta ni bara!
Kan vi inte känna och tycka så bryr vi oss inte ^^

Visa signatur

Main : AMD Ryzen 5900X @ 4.55 | NZXT Kraken X73 | 32 GB DDR4 Gskill 3600mhz @ 3800 CL16 | Asus ROG STRIX B550-A GAMING | Sapphire Radeon 7900 XT nitro+ | Samsung 970 evo 1TB | Windows 10 | Lian Li PC-O11 Dynamic EVO | Corsair RM 750 | AOC cu34g2x + Dell u3415w / 1st 24"
Htpc / server : Intel G3258 | Nvidia GTX 670 | 12 GB | 6TB lagring | Fractal design Node 804 | Win 10+Kodi

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ber:

För er som missade avsnittet på Uppdrag Granskning om vilket makt FRA i Sverige redan har om övervakningen, som vi nu får veta tack vare unika avslöjanden från Edward Snowden om just Sverige, se denna!:
http://www.svtplay.se/video/1628159/del-15-av-16

Alla i Sverige borde se denna!, så man får lite mer inblick i det hela...
Här är även de Topphemliga Dokumenten om NSA/FRA som de pratar om i repotaget:
http://www.svt.se/ug/las-dokumenten-om-sverige-fran-edward-sn...

Kan inte annat än hålla med ovanstående talare.
Såg avsnittet direkt när det kom ut och var mycket informationsrikt, kan nog vara värt att dela ut det lite så att folk kanske mer får upp ögonen för vad för verksamheter som bedrivs i Sverige, vilket jag tror att många faktiskt inte vet om eller inte förstår eller iallafall inte vet omfattningen av.

Visa signatur

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Permalänk
Medlem
Skrivet av oscar_98123:

Läst igenom det och tycker inte riktigt att de hotar utan mer konstaterar. Ogillar starkt grejen med automiserade rapporter men det är fortfarande inget riktigt hot utan han säger bara att om nånting sånt händer så finns det en chans att han kan vara en av de som hålls "medskyldig"

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: medskyldig av media*

Det är ett förtäckt hot. Han antyder att det kan bli otrevligt för Jon personligen om han inte går med på villkoren.

I annat fall är det i alla fall starkt manipulativt. Lite som en försäljare som försöker kränga ett larm till folk genom att radda upp alla möjliga hemskheter som kan inträffa om man inte har larm.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Skrivet av Toxid_Fox:

Om vi hande kunnat i vårat hushåll så hade vi bytt till Bahnhof men det är ju så Telia är bundet till föreningens fiber i ett år till. Är det så att Bahnhof erbjuder fiber?

Du borde kunna byta, iallafall. Fast då kanske med dubbel kostnad. Jag ska göra det nu.

Permalänk
Medlem

Tycker detta är helt OK att samla in metadata. Ni som inte tycker det har något att dölja. Privatlivet störs inte av insamlandet av metadata så länge det inte innehåller något som bryter mot svenska och internationella lagar.

Dessutom tycker jag att ordet "terror" är ett överanvänt ord och används som en ursäkt för att införa onödiga lösningar och lösningar som inte alls behöves för folkets bästa.
Ta bort "terror" i alla resonemang, forum och anklagelser så blir bilden totalt annorlunda i frågan kring att samla in metadata helt automatiskt från alla tele/internet -bolag. insamling manuellt, helt klart ja, insamling automatiskt, inget behov.

Visa signatur

Kamera: D800
Optik:Nikkor 24-70mm f/2.8, Nikkor 70-200 f/2.8 VR, Sigma 50mm f/1.4, 500m f/4 VR

Permalänk
Skrivet av cats:

Säpo samt delar av Sveriges regering = Marionetter (gissa vem som håller i trådarna)

Hur ser det ut om låt säga 10 år?

sverige kommer iaf få övervakningskameror som täcker varenda kvadratmillimeter av landet ,precis som storbrittannien

Permalänk
Medlem

Seriöst, lägg ner det där "ni som inte har något att dölja..", fattar du intr att lagar ändras hela tiden? En dag kan det vara olagligt att skriva vad man vill och när expressen och TV4 nu bryter sig in i servrar, kartlägger människor, hänger ut människor, förföljer människor, trakasserar dom och kör upp en kamera i ansiktet för att dom kritiserat politiken trots att det är olagligt samt att folk som hotar att hänga oliktänkande får pris i riksdagen så har vi aldrig varit närmre än diktatur någonsin sedan demokratin infördes i Sverige.

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Medlem

Detta är sjukt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yuong:

Tycker detta är helt OK att samla in metadata. Ni som inte tycker det har något att dölja. Privatlivet störs inte av insamlandet av metadata så länge det inte innehåller något som bryter mot svenska och internationella lagar.

Dessutom tycker jag att ordet "terror" är ett överanvänt ord och används som en ursäkt för att införa onödiga lösningar och lösningar som inte alls behöves för folkets bästa.
Ta bort "terror" i alla resonemang, forum och anklagelser så blir bilden totalt annorlunda i frågan kring att samla in metadata helt automatiskt från alla tele/internet -bolag. insamling manuellt, helt klart ja, insamling automatiskt, inget behov.

Även om du inte har något att dölja, så kan saker tas ur sitt sammanhang. Det är ju knappast du som väljer hur kartläggningen av dig presenteras.

Jag vågar nästan lova att jag åtminstone kunde misstänkliggöra dig ordentligt om jag hade tillgång till säg 10 år av din trafik och konversation på nätet, och fick välja ut det jag ville av det. Ett enkelt exempel; du har säkert genom åren klickat på "roliga länkar" någon lite lagom rubbad polare skickat dig, som du inte haft en aning om vad det varit, men som sedan visat sig vara både den ena och den andra snaskigheten. Det enda som kommer fram är att du frivilligt tittat på sidan/bilden/filmen, inte att du inte hade en aning om vad det var när du klickade, och att du stängde den 2 sekunder efter att du klickat, etc. Har det dessutom hänt flera gånger, så har vi ett mönster.

Den enda gång den oskyldige inte har något att oroa sig för, är när systemet är perfekt, något det aldrig kommer att bli.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yuong:

Tycker detta är helt OK att samla in metadata. Ni som inte tycker det har något att dölja. Privatlivet störs inte av insamlandet av metadata så länge det inte innehåller något som bryter mot svenska och internationella lagar.

Dessutom tycker jag att ordet "terror" är ett överanvänt ord och används som en ursäkt för att införa onödiga lösningar och lösningar som inte alls behöves för folkets bästa.
Ta bort "terror" i alla resonemang, forum och anklagelser så blir bilden totalt annorlunda i frågan kring att samla in metadata helt automatiskt från alla tele/internet -bolag. insamling manuellt, helt klart ja, insamling automatiskt, inget behov.

Det handlar inte om att samla in metadata, det handlar om vad som KOMMER samlas in i framtiden. Detta när nästa steg i lagändringar genomförs..

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

Du hänvisar till artikeln som denna tråd kommenterar?

Nåja, du har rätt. Det inte bara Bahnhof som sätter sig på tvären. Dock är det bara Bahnhof som är osmakliga nog att använda detta i marknadsföringssyfte varpå ett antal nyttiga idioter utan eftertanke genast ger uttryck för sin sympatier genom att deklarera byte av bredbandsleverantör. Ett byte som i praktiken är verkningslöst - utom för aktieägarna på Bahnhof.

Jag håller med du. Dåligt pålästa tomtar flockas kring deras abonnemang och lösningar. Finns ingen VD som gör något för att vara "snäll" det handlar bara om snabba pengar.

Som vissa andra redan har nämnt, om de inkompetenta SÄPO folket på något vis skulle få nys om en attack i förväg, så tvivlar jag på att det är några som helst problem att få dit en anställd snabbt som kan skicka vidare informationen de behöver. I övrigt tycker jag inte att konversationen är ett dugg konstig (vi får hör två väl valda minuter utav fyra timmar?). Låter som helt vanligt sälj snack.

Dessutom måste denna övervakning vara mer genomskinlig än vad den är idag. Jag har inget förtroende för hur det sköts ekonomiskt eller moraliskt. Terror är dock något som vi inte vill veta av.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design Tesla 650 80+ Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820 4.2 GHz CPU Kylning: Corsair H60 RAM: Corsair vengeance 16GB
Grafikkort: MSI GeForce GTX 680 2048MB SSD: OCZ SSD Agility 3 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaBone:

Det handlar inte om att samla in metadata, det handlar om vad som KOMMER samlas in i framtiden. Detta när nästa steg i lagändringar genomförs..

Ja, och så har vi det där med ändamålsglidning. Hur vet vi att databasen som byggs upp i antiterrorismens namn idag inte används för att trycka dit folk för andra grejer imorgon? Det börjar med att man gör undantag för en "god sak", och sedan är karusellen igång.

PKU-registret är ett bra exempel. Data från detta register som inte på några villkors vis skulle få användas i annat än forskningssyfte blev direkt avgörande i Anna Lindh-utredningen. Visst, en god sak, det var ju ändå ett "grovt brott" som utreddes, och givetvis var det bra att mördaren åkte fast, men då har man ruckat på reglerna, och kan rucka mer på dem nästa gång. Utöver det är ju det där med "grov brottslighet" en definitionsfråga, och definitionerna är flytande. Bara för att ta ett enkelt exempel på detta, det är ju ingen ovanlighet ute i världen att vissa politiska sympatier ena dagen varit helt rätt, men nästa dag i princip räknats som högförräderi.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!