Ubuntu i Virtualbox - Märkligt randig skärm med random tecken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007

Ubuntu i Virtualbox - Märkligt randig skärm med random tecken.

Försöker få igång en vm med ubuntu men kommer inte fram till installationsstarten. Jag mountar imagen och jag ser hur det står Ubuntu 16.04 med några punkter under som visar att systemet laddas in men när det är klart blir skärmen randig och ser ut som beskrivs i denna tråd: http://askubuntu.com/questions/830242/boot-up-ubuntu-in-virtu...

Någon som vet hur man kan fixa det?

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

I länken används i386, använder du samma? Tanka ner 64-bit, amd64, o boota den o se om det blir samma.

Ser ut som nåt drivrutinsproblem, kanske nåt med UEFI bios i Virtualbox?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av grogt:

I länken används i386, använder du samma? Tanka ner 64-bit, amd64, o boota den o se om det blir samma.

Ser ut som nåt drivrutinsproblem, kanske nåt med UEFI bios i Virtualbox?

Aha, testade såklart med 64bit först men fick felmeddelande. Såg då att jag valt 32bit Ubuntu i virtualboxs presets så då testade jag med den imagen istället. Får väl göra om vm:en från början så att den är anpassad för 64bit.

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

Nu använder jag VMware workstation, men jag testade att tanka ner 16.04.1 i386 o boota den på en VM som talat om att det ska vara 64bit. Funkade utan problem, kan inte återskapa ditt problem.

Men tror fortfarande att det är nån drivrutin, hårdvara, som inte Ubuntu får att funka. Du får testa att plocka bort och ändra om du fortfarande får problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2003