ViewSonic VX3258 eller Predator XZ321QU?

Permalänk
Medlem

ViewSonic VX3258 eller Predator XZ321QU?

Hej. Jag använde Acer XF270hua i några dagar och förstod att jag hatar IPS. Vet inte hur folk har tålamod att sitta med IPS glow och speciellt BLB. Men hur som helst nu får jag ge ett försök till VA/MVA. Blir det inget igen denna gången, då stannar jag kvar med min TN i några år till - tills det kommer nya typer av paneler. Samt tyckte jag att 27 tum panel var ingen större skillnad från 23.6, så jag funderar på 31.5 nu.

Hade tänkt på två modeller, men tyvärr har dem inga recensioner på Svenska eller Engelska. Så jag tänkte i fall någon av er som har haft egen erfarenhet med någon av skärmarna och kan berätta om ni tycker. Det viktigaste för mig är så litet BLB som möjligt och relativ snabb input lagg under ~15ms.

1. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4716689 ViewSonic VX3258 - otroligt bra pris för 144hz 31.5 MVA panel, finns det nåt sliskigt som jag inte har märkt?

2. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4766024 Acer Predator XZ321QU - relativ bra pris, men kunde inte finna en enda recension.

Samt tänkte jag på LG 32GK850F, främst pga underbar design enligt mig, men den är fortfarande beställnings vara.

Vare guld om någon visste något om skärmarna, tack för svaren!

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Tjeck:

Vet inte hur folk har tålamod att sitta med IPS glow och speciellt BLB. Men hur som helst nu får jag ge ett försök till VA/MVA.

Förmodligen samma tålamod som gör att folk sitter och är nöjda med skiftande färger på en TN-panel. Eller accepterar ghosting/eftersläpsskuggor på VA-paneler. Eller framträdande subpixelstrukturer eller halvtonsmönster på VA och TN. Och så vidare. Det handlar om vilka nackdelar man accepterar och inte accepterar.

Angående modellerna med VA i 32-tum så verkar man kunna dela in dem i två läger. Paneler från AU Optronics som har flimmerfri reglering av ljusstyrkan men märkbara eftersläp. Samt Samsungs paneler som undviker eftersläpen men istället har PWM-flimret.

Permalänk
Medlem

Har du Geforce GPU tror jag denna blir bäst https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4661223 Har du AMD är nog Freesync versionen bästa alternativet, finns några recensioner på denna och folk verkar gillar den.

Visa signatur

Speldator: Intel i7-6700k ~ Noctua NH-U9b ~ EVGA GTX 1080 Ti FTW3 ~ 16 GB Corsair LPX DDR4 ~ Gigabyte Z170X Ultra Gaming ~ 970 m.2 500 GB ~ EVO 500 GB ~ 1 TB HDD ~ Cooler Master V750 ~ Svive Luna S800 ~ Benq XL2420Z ~ Corsair K70 ~ Logitech G403 ~

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Aa. Kanske det har också att göra med vana - då jag använde TN hela mitt liv hittills. Egentligen så tyckte jag väldigt mycket om 1440p IPS, men BLB är väldigt störande då jag brukar hela tiden tänka på den och sedan se den i högra hörnet.

Kan du förklara vad PWM-flimret betyder i praktiken? Jag är inte särskilt bra på sådana nyanser än. 31.5 Samsung paneler är väl de som sitter i CHG70? Jag hade också tänkt på den där skärmen, då pseudo 10bit panel låter intressant! Men jag läste en del recensioner där folk klagar på några lila vertikala pixlar - vet inte heller vad det betyder.

Tack!

Permalänk
Bildexpert 📺

@Tjeck: PWM-flimmer betyder att lysdioderna inte kan reglera sin ljusstyrka. Istället släcks de i längre och längre perioder vilket leder till flimmer. Flimret kanske inte syns direkt men kan ändå mörkas som ökad ögontrötthet. PWM kan dock också påverka hur bilden ser ut i rörelser. Går igenom detta i testet av Samsungs C32HG70: https://www.sweclockers.com/test/25622-samsung-c32hg70qq-32-t...

Permalänk
Medlem

@gujukal: Aa, riktig snygg skärm. Freesync versionen har dock inte än kommit in till Sverige. Angående G-sync - jag planerar byta ut min 1070 mot Navi när den kommer ut. Jag är inte AMD fan, speciellt med dess skeva drivers. Men det känns fel för mig att betala extra för Nvidias teknologin när man har ett gratis alternativ (freesync).

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Tack, ska kolla på Samsung recensionen Ps: kollade på recensionen nu (videon), Samsung verkar inte vara för mig, då jag sitter i ett mörk rum.

Tänkte också fråga, har ni inga planer att göra recension på LG 34GK950F (nano-IPS) skärm? Den är långt över min budget, men är bara intresserad på hur bra den verkligen är. Ser väldigt lockande ut.