Samsung tar 3D V-NAND till över 200 lager med "string stacking"

Permalänk
Cyberman

Samsung tar 3D V-NAND till över 200 lager med "string stacking"

Nästa steg i jakten på högre lagringsdensitet är enligt Samsung att stapla redan staplade flashminneskretsar ovanpå varandra.

Läs hela artikeln här

Permalänk
Medlem

Så hur många terabyte talar vi om? 40TB?

Permalänk
Medlem

Med såna här nyheter inte undra på att man väntar med att köpa in SSDer, speciellt när jag är ute efter att använda så få platser som möjligt för utrymme.

EDIT: och förhoppningsvis billigare per GB! Eller ska man börja tala om per TB?

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@Swedman18: Med största sannolikt nej Det kan däremot göra SSD-enheter i storleksklasserna 4-8 TB lättare att tillverka och göra dem mer vanliga, och i och med att staplade kretsar på staplade kretsar ska vara billigare att tillverka kan de kanske komma med aningen lägre prislappar också. Det sistnämnda är dock oklart, Samsung kan också ta det som kostnadsreducering för att förbättra egna marginaler. På sikt kan string-stacken-tekniken säkert leda till än större SSD-enheter.

Permalänk
Medlem

Kanske jag som är fast på gamla nyheter, men kan det här tänkas påverka hur många gånger man kan fylla dessa innan de går sönder? Eller det kanske är obefogat att nojja över livslängd.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@qwzxqwzx: Som Samsung presenterar tekniken låter det som att de har samma egenskaper, och därmed hållbarhet, som vanliga V-NAND-minnen. I och med att de inte nämner något om det går det inte att säga något definitivt om det, men min personliga misstanke är att hållbarheten ligger nära konventionella V-NAND.

Permalänk
Medlem

Hoppas att detta kan få ned den artificiella prissättningen per TB. Hade varit kul att kunna få tag på 6tb -ssd under tusenlappen någon gång innan jag dör...