Varning för New World + FTW3 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av r80x:

Vad jag kan minnas så hände precis samma sak när Starcraft 2 lanserades. Det var också i menyerna som grafikkortet renderade loss som satan helt utan load som gjorde att vissa komponenter brändes. Det löstes med en uppdatering som satte en Cap på det.

Möjligt, men okappad FPS sak ett kort klara, jag har kodat lite OpenGL demos för mina retroburkar och testar dom på mitt RX5700 med typ 8000fps.

Och jag mins hur man klämde ut 25000 fps i glxgears i linux på vissa grafikkort för 15-20 år sedan.

Polarna och jag skämtade om att dom nya 480Hz skärmarna som är på väg ut får nog komma med en varning stickers för RTX3090, do not use with RTX3090, it migth die!

Att dagens grafikkort dör för dom får en så relativt enkel last per frame att dom ska ta livet av sig för dom renderar 1000+ är rätt underhållande när ett GeForce 6800U på sin tid kunde kräkas ut tiotusentals utan att dö.

Och jo nvidia kommer nog lägga bandage (patcha) detta beteende med 3090 som tar livet av sig, dom gjorde det med GTX590 som brann upp för recensenter.
GPU'erna kunde dra mer än VRM delen som pajade, GTX590 korten artificiellt begränsades via drivers från att ta livet av sig så ja har man gamla driversen reviewers hade så kan man döda ett GTX590 även i dag om man råkar ha ett.

Men som sagt inte spelutgivarnas fel att kort tar livet av sig, dom ska inte behöva ta i åtanke vartenda model av grafikkort folk skulle kunna tänkas köra och behöva analysera dessa och ha checks i spelet som begränsar lasten på kort med usel kvalite.
Föreställ dig själv hur omöjligt det skulle vara, tusentals kort att analysera.

Nej helt orimligt att spelutgivaren ska bära ansvar, ansvar bär tillverkaren av kortet och GPU'n då dessa står bakom hårdvara och bios och drivers som ska vara bra nog och ha nödvändiga skydd.

Men tyvärr släpps alldeles för mycket skit ut på marknaden i dag som får bandage via mjukvara, drivers.

Men spelutgivarna bör ju definitivt ha frame caps i menyer och annat av andra orsaker, reducerar fläktljud, temperaturer, bättre livslängd, mindre energiförbrukning så bättre för miljön och värmer då inte upp rummet heller.

Men vi ska inte acceptera att kort kan ta livet av sig för att dom nåt över nån magisk FPS, om kortet inte pallar det bör bios på kortet kunna reglera prestandan för att se till att en vis FPS aldrig kan överskridas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Timmy Fox:

Litar inte på Jay efter hur han svarat på genuina frågor och kritik i tråden till tweeten som länkas i senaste artikeln.

Han avfärdade bl.a. en person som hävdade att de inte hade problem med sitt 3070 TI med anledningen att "empirisk data som inte visar på problem är mindre viktigt än data som visar på problem", samtidigt som hans egen lista baseras på kommentarer från hans egna följare. Mao verkar han bara bry sig om vinklad statistik som stödjer hans egen tes.
https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418111932918157314
https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418113196703981572
https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418112146211102720
https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418229159382290443
https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418565803322920968

När jag svarade och ifrågasatte hur hans egen lista över grafikkort är mer trovärdig (då han inte anger källa någonstans öht utan bara refererar till andrahandsdata från vad hans egna följare har sagt på sociala medier) så blev jag blockad.
https://twitter.com/Timmyfox/status/1418250049130307586

Om du ska kritisera över att blocka kan det vara värt att ta med den relevanta posten direkt i inlägget och inte bara länkad, om man antar att de flesta inte klickar vidare.

"Psst, I think the word you're looking for is "Empirical". "Imperial data" would rather be more something like data measured in feet and inches lol.

Anyway, how is your list any more credible? You provide no clear sources or statistics. It's just relaying second-hand experiences."

De flesta vuxna människor kan avgöra ton skriven i text, och din ton är ganska uppenbart nedlåtande. Generellt när du kritiserar någon är det en bra ide att vara saklig och respektfull för att visa att du inte bara försöker tjafsa eller jaga "clout" genom att posta dryga replies till deras diskussioner.

Det faktum att du inleder med att lite lätt håna hans typo (kom ihåg att man inte kan editera tweets) och därefter går till kritiken gör det föga förvånande att du blev blockad, och tycker det var väl förtjänt.

Du har dock rätt att empirisk data inte är rätt sak att kalla anektdotiska bevis från honom ställda mot anekdotiska bevis från någon annan.
Med tanke på ditt nästa tweet dock;

As a 3rd year STEM student having analyzed plenty of scientific reports as well as having written a bunch of lab reports myself, I'd be cautious to consider responses from random people on the internet to be valid statistics without proper proof and testing data to back it up.

Så skulle jag tycka att du borde kunnat förstå poängen som han sannolikt menade att kommunicera vilker är att bevisbördan inte är detsamma för att bevisa ett negativt resultat som ett positivt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Burden_of_proof_(philosophy)#Proving_a_negative
https://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_absence

Detta är högst relevant i detta fall där det finns gott om påståenden att väldigt dyra kort blir förstörda av att spela ett specifikt spel, och noggranna test ej än gjorts- anekdoter om att det har hänt bör i sådant fall beaktas före rapporter om att det inte hänt i varningsyfte.

Att dra fram dina tre år som STEM student i relation till hans citerade karriär som QA manager är också lite meningslöst, båda av er kan ha lika rätt eller fel i hur ni behandlar data eller gör påståenden oavsett bakgrund.

Been subscribed for 5+ years, even got RT'd once lol.

Ah well, time to unsub and move on to other channels who are more open to actual discussions.

Ingen content creator har något slags ansvar att tolerera dåligt beteende bara för att du prenumererar, och jag skulle vilja hävda att från vad jag sett brukar de flesta som är vuxna människor och faktiskt försöker vara seriösa blocka eller skjuta tillbaka när deras tittare beter sig dåligt.

Visa signatur

Gamingrigg: MEG x570 ACE, 5950X, Ripjaws V 32GB 4000MT/S CL16, 6800XT Red Devil LE, HX1200i.
Laptop: XPS 9570 x GTX 1050 x 8300h + 16GB Vengeance 2666Mhz + Intel AX200
Valheim server: i7-8559 + Iris Plus 655 + 32GB + 256GB
Printers? Yes. Ender 5, Creality LD-002R, Velleman VM8600, Velleman K8200

Permalänk
Medlem

*foliehatten på* Amazon utnyttjar korten för mining i bakgrunden och det blir såpass högt utnyttjande med spel och mining samtidigt att det blir högre påfrästan än korten är gjorda för *foliehatten av*

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Skrivet av RPGWiZaRD:

*foliehatten på* Amazon utnyttjar korten för mining i bakgrunden och det blir såpass högt utnyttjande med spel och mining samtidigt att det blir högre påfrästan än korten är gjorda för *foliehatten av*

Vad hade konsekvensen för Amazon varit om det upptäcktes? Jag pratar alltså inte om anseende nu utan de juridiska konsekvenser som i min värld är helt oöverskådliga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon201296:

De måste väl vara defekta? Hur vanligt är det annars att man hittar ett program som förstör ens GPU?

furmark har förstört många stockkort i sina dagar av många olika varianter.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Corsair 2TB m.2 / 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Medlem
Skrivet av Palme_570:

furmark har förstört många stockkort i sina dagar av många olika varianter.

Fast det är korten som är defekta om det händer, för de skall inte gå sönder när du pressar dem, det är ju lika som en bärbar dator inte skall krasha för att du pressar den för mycket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Palme_570:

furmark har förstört många stockkort i sina dagar av många olika varianter.

Yes det har det för korten är skit. Lösnigen, spärrar i Drivers oftast eller i vga bios eller helst direkt i hårdvara på framtida modeller.

Det man måste förstå är att nvidia tex har släppt tex GTX590 där gpu'erna kan dra mer än VRM delen klarar, och dom kommer fortsätta släppa sådana kort.

Ofta patchar dom in limits i drivrutinerna när ett nytt spel/program visar sig av nån anledning inte fångas upp av deras andra limits och kortet dör.

Mer så att korten tar livet av sig skulle jag säga än att programen dödar dom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Var det inte en form av mjukvaruangrepp mot ett av Irans kärnprogram för ett tag sedan där mjukvara orsakade något i hårdvaran? Möjligen var det inte någon överbelastning utan snarare ett oönskat kommando till hårdvaran att bete sig på ett självdestruktivt sätt?

Precis som datorvirus kan programmeras för att komma runt diverse mjukvaruskydd så kan väl mjukvara råka orsaka att firmware "luras" i hårdvara och därmed löper amok?

Som jag förstod det så hade man patchat bort övervarvskyddet i PLC:n som körde uran-centrifugerna. Sen var det bara en tidsfråga innan det gick sönder.

Vi har ju även att i PC:n barndom så gick det ställa om linjefrekvensen till bildskärmen så den gick sönder (var före multisynk-skärmarna var vanliga).

Annars kan det här ju vara "vi har en gammal beprövad konstruktion", nu ska vi använda den lite annorlunda o ta ut mer effekt-syndromet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pa1983:

Möjligt, men okappad FPS sak ett kort klara, jag har kodat lite OpenGL demos för mina retroburkar och testar dom på mitt RX5700 med typ 8000fps.

Och jag mins hur man klämde ut 25000 fps i glxgears i linux på vissa grafikkort för 15-20 år sedan.

Polarna och jag skämtade om att dom nya 480Hz skärmarna som är på väg ut får nog komma med en varning stickers för RTX3090, do not use with RTX3090, it migth die!

Att dagens grafikkort dör för dom får en så relativt enkel last per frame att dom ska ta livet av sig för dom renderar 1000+ är rätt underhållande när ett GeForce 6800U på sin tid kunde kräkas ut tiotusentals utan att dö.

Och jo nvidia kommer nog lägga bandage (patcha) detta beteende med 3090 som tar livet av sig, dom gjorde det med GTX590 som brann upp för recensenter.
GPU'erna kunde dra mer än VRM delen som pajade, GTX590 korten artificiellt begränsades via drivers från att ta livet av sig så ja har man gamla driversen reviewers hade så kan man döda ett GTX590 även i dag om man råkar ha ett.

Men som sagt inte spelutgivarnas fel att kort tar livet av sig, dom ska inte behöva ta i åtanke vartenda model av grafikkort folk skulle kunna tänkas köra och behöva analysera dessa och ha checks i spelet som begränsar lasten på kort med usel kvalite.
Föreställ dig själv hur omöjligt det skulle vara, tusentals kort att analysera.

Nej helt orimligt att spelutgivaren ska bära ansvar, ansvar bär tillverkaren av kortet och GPU'n då dessa står bakom hårdvara och bios och drivers som ska vara bra nog och ha nödvändiga skydd.

Men tyvärr släpps alldeles för mycket skit ut på marknaden i dag som får bandage via mjukvara, drivers.

Men spelutgivarna bör ju definitivt ha frame caps i menyer och annat av andra orsaker, reducerar fläktljud, temperaturer, bättre livslängd, mindre energiförbrukning så bättre för miljön och värmer då inte upp rummet heller.

Men vi ska inte acceptera att kort kan ta livet av sig för att dom nåt över nån magisk FPS, om kortet inte pallar det bör bios på kortet kunna reglera prestandan för att se till att en vis FPS aldrig kan överskridas.

Självklart är inte utvecklaren ansvarig för produktens brister. Det jag var ute efter var mer att Starcraft 2 taxade systemet på ett sätt som triggade kortet att begå självmord. Finns ju gott om spel man har kört utan begränsningar och det har gått hur fint som helst. I det nya Amazonscenariot känns det som att det är ett visst scenario som likt det föregående triggar till självmord. Hade varit intressant att få en förklaring till vad det är som händer.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av r80x:

Självklart är inte utvecklaren ansvarig för produktens brister. Det jag var ute efter var mer att Starcraft 2 taxade systemet på ett sätt som triggade kortet att begå självmord. Finns ju gott om spel man har kört utan begränsningar och det har gått hur fint som helst. I det nya Amazonscenariot känns det som att det är ett visst scenario som likt det föregående triggar till självmord. Hade varit intressant att få en förklaring till vad det är som händer.

Jo jag vet vad du syftade på att starcraft 2 orsakade liknande problem och patchades troligen via spelet.

Så igen kritik mot dig i mitt inlägg, mer att andra kanske kan tolka det inlägget som att spel patchas för att fixa vad som egentligen är hårdvarufel och därmed tolkar det som att spelutgivarna bär ansvaret.

Men ja vist hade det varit intressant att få reda på varför korten dör, tyvärr är det nog ingen garanti att vi får reda på detta.

Man kan också undra hur många sådana här fall som patchas bort i tex drivers utan att vi får reda på att kort dör i vissa spel/program.

Permalänk
Hjälpsam

Spoltjut i menyerna är ju inget nytt, tjutet talar för att något inte mår bra, likförbannat har man inte fixat detta under alla år.
Fixen från Kortmakarnas sida är att ha en max fps, t.ex 500, fixen från Spelkockarna kan vara att slå på v-sync i menyerna..

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av pa1983:

Jo jag vet vad du syftade på att starcraft 2 orsakade liknande problem och patchades troligen via spelet.

Så igen kritik mot dig i mitt inlägg, mer att andra kanske kan tolka det inlägget som att spel patchas för att fixa vad som egentligen är hårdvarufel och därmed tolkar det som att spelutgivarna bär ansvaret.

Men ja vist hade det varit intressant att få reda på varför korten dör, tyvärr är det nog ingen garanti att vi får reda på detta.

Man kan också undra hur många sådana här fall som patchas bort i tex drivers utan att vi får reda på att kort dör i vissa spel/program.

Skrivet av Ratatosk:

Spoltjut i menyerna är ju inget nytt, tjutet talar för att något inte mår bra, likförbannat har man inte fixat detta under alla år.
Fixen från Kortmakarnas sida är att ha en max fps, t.ex 500, fixen från Spelkockarna kan vara att slå på v-sync i menyerna..

Ändå levereras ju Nvidia-drivrutinerna utan någon begränsning inställd, även om funktionen existerar. De hade ju gott kunna sätta t.ex. "500 fps" som standardinställning istället för "obegränsat".

Verkar väl som att ingen sida tycker att det är självklart att en begränsning måste finnas.

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av evil penguin:

Ändå levereras ju Nvidia-drivrutinerna utan någon begränsning inställd, även om funktionen existerar. De hade ju gott kunna sätta t.ex. "500 fps" som standardinställning istället för "obegränsat".

Verkar väl som att ingen sida tycker att det är självklart att en begränsning måste finnas.

AMD har något liknande i sin Radeon Chill och ja det är inaktiverat som standard även där.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av evil penguin:

Ändå levereras ju Nvidia-drivrutinerna utan någon begränsning inställd, även om funktionen existerar. De hade ju gott kunna sätta t.ex. "500 fps" som standardinställning istället för "obegränsat".

Verkar väl som att ingen sida tycker att det är självklart att en begränsning måste finnas.

Problemet som jag ser det att historiskt sett har du inte kunnat döda ett kort med ren FPS.

Vi pumpade ut 6-25Kfps med GeFroce 3 fram till 6800 Ultra i linux back in the day. Inget dog.

Men behöver ett kort en FPS spärr pga sin design så ska där väl rimligen vara en.

Snarare om man kollar på hur nvidia designar korten så verkar ju VRM'en ofta inte klara kretsen fullt ut vid des teoretiska max effektuttag då får man ju spärra det i BIOS eller Drivers.

Precis vad dom gjorde med GTX590 efter det brann med review drivers, man begränsade i drivers hårt vad kortet får och inte får göra, så problemet fick ett bandag bara.

Kollar man på AMD RX5700 som jag har så är det en CA 150W GPU MEN då mitt är Referens och AMD ofta överbygger sina kort så ska den VRM delen kunna ge 4-500A så vid 1V bör den i teorin klara 3st GPU'er.
Bulldzoid har en PCB analys på AMDs Referens RX5700XT och hur överbyggda dom är.

Problemet är snarare att du kan inte kyla VRM delen lägre då den är för kompakt designad för det men den klarar rimligen MYCKET mer än vad GPU'n någonsin kan dra under kortare stunder.

Därför AMDs RX5700 och XT derivat var goto kort för OC och vattenkylning då VRM delen är så satans överdimensionerad.
Och jag ser det som smått orimligt att kumnna överklocka en sådan GPU till den graden att VRM delen då inte räcker till, bara för att den klarar säg 450A vid 1V betyder inte att du kan få en 150W GPU att klocka bench stabilt till ett strömuttag om 450A och då kanske du behöver 1.2V så då snackar vi 5-600W licksom, orimligt på alla plan.

Så där går AMD och Nvidias egna ska vi kalla det Founders kort isär i filosofi.
AMD har ofta sjukt over the top VRM medans nvidia inte har det och hellre begränsar eller misslyckas med att begränsa kortets stömbudget inom vad VRM delen klarar.

Och därför vi ofta ser klenare VRM delar på vissa AMD partnerkort än AMD's egna lösning som är rätt dyr att implementera just för den är överbyggd så in i norden.

Jag pumpar lätt ut 8K FPS i mina OpenGL demos jag skrivit till mina retroburkar för jag gör dom på mainriggen sedan portar jag över dom till retroburkarna och då dom har FPS benchmarks inbyggt testar jag ju det på mainriggen med och inget har dött där från AMD eller Nvidia antigen det varit GTX970 RX460 eller RX5700 med tustensentals FPS,

Just nu verkar dom flesta eniga om att det just är EVGAs 3090RTX FTW3 som pajar, frågan är väl då vad pajar och varför.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

AMD har något liknande i sin Radeon Chill och ja det är inaktiverat som standard även där.

Yes det är en nice funktion, även adaptiv vsync.
Använder det när det körs windos för då slipper man elda för kråkorna och datorn är med lite tur ljudlös som vid idle.

Men man kan ju tycka att den inte ska behövas för att kortet ej ska dö.

Permalänk
Medlem

JayZ är ju lite av en meme bland tech kanalerna men snällt att han varnar.

Visa signatur

Fractal Design Define R4 | ASUS Z170-A | i7 6700K @ 4.6 GHz med CM Hyper 212 Evo
ASUS GTX 1070 Ti Cerberus Advanced | Corsair LPX Black 3000 Mhz 16 GB CL 14
Samsung m2 970 Evo 1 TB | EVGA Supernova G2 750W | Huawei Mate 20 X

Permalänk
Avstängd

En tanke som slog mig direkt som jag inte vet om någon nämnt...
Varför trottlade inte korten om nu tempen gick upp så högt att det lyckades bränna kortet?

Permalänk
Skrivet av kaffeofikaelika:

Vad hade konsekvensen för Amazon varit om det upptäcktes? Jag pratar alltså inte om anseende nu utan de juridiska konsekvenser som i min värld är helt oöverskådliga.

sålänge det står med i användaravtalet för spelet så tror jag det är legalt.

är ju upp till var och en att läsa vad de skriver under och accepterar innan installation.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av stgr:

En tanke som slog mig direkt som jag inte vet om någon nämnt...
Varför trottlade inte korten om nu tempen gick upp så högt att det lyckades bränna kortet?

För att det var inte temperaturen som var problemet. Elektronik går för det allra mesta inte upp i rök av självgenererad temperaturökning utan att först bli instabil. Det var strömförbrukningen som gjorde det.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Skrivet av Rouge of Darkness:

sålänge det står med i användaravtalet för spelet så tror jag det är legalt.

är ju upp till var och en att läsa vad de skriver under och accepterar innan installation.
https://youtu.be/zVTsFKJ2nJE

Det är en vanlig missuppfattning att bara för att något står i ett avtal så är det giltigt och i enlighet med lagen. Lag står alltid över allt vad du kan skriva i ett avtal. Så är avtalet mellan dig och någon annan i strid med lagen är det lagen och inte avtalet som gäller.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dizzö:

JayZ är ju lite av en meme bland tech kanalerna men snällt att han varnar.

Linus Sebastian måtte ju ändå vara några snäpp värre?

JayZ känns ju mer som en "tryhard"-variant av Linus Sebastian tycker jag!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Linus Sebastian måtte ju ändå vara några snäpp värre?

JayZ känns ju mer som en "tryhard"-variant av Linus Sebastian tycker jag!

Det är mer sällan Linus killgissar och drar stora slutsatser om det.
Jay är ofta ute på djupt vatten med saker han inte kan speciellt bra.
Tex verkar Jay helt friskriva evga, trots att Igor verkar visa att fläkten tycker den ska dra iväg till 200k rpm (vilket han tror vara det som bränner korten)

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk
Medlem
Citat:

En tanke som slog mig direkt som jag inte vet om någon nämnt...
Varför trottlade inte korten om nu tempen gick upp så högt att det lyckades bränna kortet?

Skrivet av Phod:

För att det var inte temperaturen som var problemet. Elektronik går för det allra mesta inte upp i rök av självgenererad temperaturökning utan att först bli instabil. Det var strömförbrukningen som gjorde det.

Samma som att vissa semipassiva PSU:n brinner upp... Det blir inte kritisk varmt på de punkter som mäts.

Permalänk
Skrivet av kaffeofikaelika:

Det är en vanlig missuppfattning att bara för att något står i ett avtal så är det giltigt och i enlighet med lagen. Lag står alltid över allt vad du kan skriva i ett avtal. Så är avtalet mellan dig och någon annan i strid med lagen är det lagen och inte avtalet som gäller.

jag vet att digitala avtal inte är lagstadgade, fast samtidigt,

är det olagligt om du inte döljer att du gör det?

ja menar mina crypto är ju lagligt ensligt svensk lag vad jag vet och finns väl egentligen inget som går emot att du får ha med i avtalet att du kommer använda kundens hårdvara för det och faktiskt göra det?

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Linus Sebastian måtte ju ändå vara några snäpp värre?

JayZ känns ju mer som en "tryhard"-variant av Linus Sebastian tycker jag!

Aaa fast Linus har bra upplägg och är ändå informativ även om det är under ett underhållande upplägg.

Visa signatur

Fractal Design Define R4 | ASUS Z170-A | i7 6700K @ 4.6 GHz med CM Hyper 212 Evo
ASUS GTX 1070 Ti Cerberus Advanced | Corsair LPX Black 3000 Mhz 16 GB CL 14
Samsung m2 970 Evo 1 TB | EVGA Supernova G2 750W | Huawei Mate 20 X

Permalänk
Medlem