Värde i PS4 pro med custom firmware?

Permalänk
Medlem

Värde i PS4 pro med custom firmware?

Hej! Jag har en PS4 pro 1tb med goldhen custom firmware och raspberry som auto jailbreakar vid start. Använder den knappt, så jag funderar på att sälja den.

Men finns det något värde? Svårt att googla priser. Är ju en del kul med trainers, mods och emulatorer man kan göra. Tror jag lagt ner runt 3000kr på den och ett antal månaders letande efter en med rätt fimware. (ps4 pro med rätt firmware begagnad, extra handkontroll, liquid metal, rapsberry etc)

Går det att få tillbaka de pengarna jag lagt på den? Eller tror ni att den kommer att stiga i värde, med tanke på att inte finns så många med lågt firmware?

Ber om ursäkt om det är en känslig grej med jailbreakade konsoller, men det finns ju mycket mer än just piratdelen med custom firmware.

Permalänk
Medlem

Utan att vara insatt i hur det skiljer sig så verkar det finnas jailbreak till PS5 så kan man väl vara krass och fråga varför någon skulle vilja ha en PS4 om den inte är väldigt mycket billigare. Är det totalt 3000 du lagt på den och vill ha så är det säkert inte omöjligt om du hittar rätt köpare.

Permalänk
Medlem

Har svår att se att den skulle stiga i värde direkt då huvuddelen ligger just i "Emulering". Om man nu inte specifikt är ute efter just en Ps4 som man även kan använda till emulering tror jag marknaden är försvinnande liten och blir mindre ju bättre Emulatorerna blir på att hanteras av mini-pc's.

200-250 dollar verkar vara någon form av riktlinje vissa har hittat dessa för, huruvida stor marknad det verkligen finns kan jag faktiskt inte sia om. Jag kan vara HELT ute och cykla, som ovan skrev så... rätt köper... men jag skulle tippa på att de är någorlunda få. Gällande PS3 t ex går dessa för ungefär samma priser som vanliga Ps3'or.

Enklast vore ju t ex att lägga upp den på Tradera med ett startpris på 3000:- så får du se om någon intresse alls finns till det priset, sitter rätt många som sysslar med Retro där, som både köper/säljer etc som "butiker". Så är det en riktig dyrgrip lär de ju kasta sig över den

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Tradera. Ebay eller marknaden här.
Ebay om du kanske vill ha lite mer kanske, då det är en störremarknad.

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Medlem

Tack för svar.
Undrade mest om någon hade koll på värdet nu, eller om man ska vänta med att sälja den.

Använder den inte längre, har spelat igenom alla spel som intresserade mig till PS4. Är ingen gamer person, så att kunna aktivera fusken var helt underbart till ex vis last of us spelen. Att mer glida på genom storyn och ta sig igenom spel lite snabbare.

Permalänk
Medlem

Jag skulle säga, rätt köpare kan nog betala mellan 2-3tkr då det inte är direkt lätt att hitta en ps4 pro på rätt firmware.

Argumenten för ps3 håller tyvärr inte, då nästan alla ps3 kan hackas, även om de har "för hög" firmware.
PS5-argumentet håller inte heller då den kräver att man är på en så pass låg firmware att ingen svensson säljer en sådan, har man sparat sin PS5 på en låg firmware medvetet så vill man nog ha kvar den, eller sälja den dyrt

Men TLDR, rätt köpare kan nog betala en del, bäst är nog eBay, eller leta dig till discordkanaler nischade för playstation-scenen.

Visa signatur

Älskar att bygga, reparera och modifiera (typ) allt, datorer, tv-spel, servrar, osv. Startade Modda.se för att hitta likasinnade.