Komposit på MSI 6800 Ultra

Permalänk
Medlem

Komposit på MSI 6800 Ultra

Nu här i dagarna har jag tänkt mig att köpa nny burk med tillhörande komponenter, t.ex. ett nytt grafikkort. Efter lite undersökningar har det blivit att jag valt ett MSI GeForce 6800 Ultra.

Det kortet har S-VHS kontakt, men jag undrar om den är kapabel till att skicka ut kompositsignaler via den kontakten?

Jag har ett gammalt Nvidia-kort i en annan dator (något i stil med TNT2 om jag kommer ihåg rätt) som nämligen också har en S-VHS kontakt men TV-chippet tillåter att man även skickar ut kompositsignaler. Jag lyckades med det med hjälp utav TV-tool, men nu har den datorn i princip brakat ihop och vill inte tillåta det programet att köra ordentligt (eller så mycket annat grafiskt för den delen).

För mig vore det bäst om den kunde skicka ut kompositsignaler eftersom det inte finns någon TV med S-VHS i mitt hushåll, vilket betyder att alla signaler som tas in från datorn via S-VHS blir i svartvitt, vilket ju är mindre roligt.

Jag kommer nog inte byta grafikkort om det inte kan det, det är mest utav nyfikenhet.

Men om det inte går, är det då någon som vet ett annat sätt att få det att funka i färg på en TV? Skulle gärna vilja undvika att behöva köpa en DVD-spelare i onödan.

Visa signatur

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."
-- Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989