"Byta ut" bärbart 'Realtek High Definition Audio'?

Permalänk
Medlem

"Byta ut" bärbart 'Realtek High Definition Audio'?

Tjo!

Jag har tänkt köpa mig ett par ordentliga hörlurar, ett par Sennheiser HD 555, som mestadels kommer användas till min dator. Kommer använda dem till det mesta, bl.a. film, musik och spel.

Som jag förstått det kan vissa integrerade ljudkort brista i kvalitén när man använder lite bättre utrustning och att man därför bör köpa till ett icke-intregrerat ljudkort.

Min bärbara dator (Zepto Nox A15) är byggd på Montevina-plattformen, vilken bjuder på ett integrerat "Realtek High Definition Audio".

Vet någon om det integrerade "Realtek High Definition Audio"-ljudkortet kommer vara tillräckligt för ett par HD 555:or eller om det kommer flaskhalsa?

Är det något av Creatives externa ljudkort (X-Fi Xtreme Audio Notebook, Sound Blaster X-Fi Notebook, X-Fi Surround 5.1 eller Sound Blaster X-Fi Go!?) som gäller, och i så fall, vilket av dem är att rekommendera? Eller, är någon av de andra tillverkarna av externa ljudkort att föredra, t.ex. Zalmans USB-ljudkort?

Tips och råd emottages tacksamt

Permalänk

Vad jag kan säga är att det borde inte vara en sådan stor flaskhals. Vissa audiofiler kommer säkert predika om skillnaden mellan interagerat och tredjeparts.

Testa! Köp lurarna, låter det inte bra så köp ett externt ljudkort. : ) Men jag skulle tippa på att du klarar dig alldeles fint på det du har.

Visa signatur

Lev länge och prospera.