Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf

Sätt en fläkt på sidan som suger ut varmluft från grafikkorten.

Vänd på radiatorn så att den suger in kall luft. (Sätt den i toppen, i platsen närmst fronten.)

Grattis, du är klar.

Av DarkAlf
Skrivet av niclasc:

Dubbelhäftande tejp?

Skrivet av Groggopoulos:

Exakt! dubbelhäftande tejp är mycket bra. (ps är gammal bilstereoräv, testat det i antal olika konfiguraioner, funkar mycket bra.)
Dock finns lite entusiast produkter för ljuddämpning där du kan få båda i ett så att säja, tex. dyl. denna.
http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och-bild-i-bil/monteringsmaterial-/dampmaterial-/index.html

Tack för förslaget om dubbelhäftande tejp! Det låter jättebra. Annars så har jag hört att spraylim också ska vara bra, vad tror ni om det?

Skrivet av Groggopoulos:

Men vad ska du ha en sån extrem ljuddämpning till? Har du monstergrejor i eller? (nyfiken)

Haha nej, inga monstergrejer. Det är en gammal hemmaserver (som alltid står på) som ex-flickvännen eventuellt kan vara vänlig nog att ha hemma hos sig. Det enda problemet är att hon är ganska ljudkänslig och enda platsen i lägenheten som den kan stå på är i sovrummet.

Av DarkAlf

Hur fästa dämpmaterial på bitumen?

Jo, det är som så att jag har klätt min ena dator med dämppapp av bitumen. Det motverkar framförallt resonans i chassit, men nu vill jag även ha något som bryter ljudvågorna från fläktarna. Jag har lite Dämpmaterial till högtalare hemma som jag tycker borde fungera dugligt. Dock så vet jag inte riktigt vad bästa sättet att fästa skumgummi-materialet på bitumenet är.

Har vi några erfarna Sweclockare som kan hjälpa mig?

Av DarkAlf

En tråd om CPU-kylare är inte komplett förrän den nämner Cooler Master Hyper 212 Evo. Det är inte den bästa kylaren som finns, men den presterar väldigt bra med tanke på hur lite den kostar.

Sen har Silverstone någon bra budgetkylare också, men jag har inte koll på exakt vilken modell det är som gäller i sådant fall.

Av DarkAlf
Skrivet av ronz:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7721661/2015-02-17 Detta tror jag på om han vill köpa nytt

Eller detta om det finns möjlighet till att överklocka; http://www.inet.se/kundvagn/visa/7721676/2015-02-17

Skrivet av Walkx:

klockning är nog uteslutet, men i3 paket så bra ut !

Ja, i5 4160 verkar vara en vettig processor. Det enda som jag skulle ändra på är att ta Crucial 8GB (2x4GB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport istället eftersom dom minnena är både billigare och lågprofil. Nu är visserligen Vengeance LP också "lågprofil" men om jag minns rätt så är de fortfarande högre, vilket kan spela roll ifall man vill ha en tystare/större CPU-kylare i framtiden.

Dock så måste jag ju rekommendera ett AMD-paket så att det finns möjlighet till klockning. Vi är ju trots allt på Sweclockers!

Av DarkAlf

jag har tyvärr ingen aning. Men du kan väl testa och sedan meddela oss hur det gick?

Av DarkAlf

En router som har fungerat bra för min ex-flickvän är Linksys EA6300. Inte den vassaste routern där ute, men sen så får man ju vad man betalar för.

Av DarkAlf
Skrivet av giplet:

Jag vet inte vad det är för råd du får att det är ogiltigt att teckna avtal om man är under 18 år. Det finns nämligen två undantag. Man kan teckna avtal från 16 år om man antingen har sina föräldrars medgivande, eller om man har tjänat in pengarna själv. Även indirekt medgivande från föräldrarna gäller som medgivande, dvs om du får en mängd pengar varje månad att röra dig med som du själv vill och kostnaden täcks inom det. Eftersom du verkar ha pengarna har du då antingen tjänat dem själv, eller fått dem att röra dig med själv, dvs ett indirekt medgivande. Allt detta står förklarat i länken du fick till lawline. Och som jag tolkar den texten så är det inte alls så att du bara kan skita i detta.

Fast nu handlar det om en kredit. Företaget har utfört en tjänst åt en minderårig och försöker sedan driva in en kredit från den minderårige. Undantagen som du nämner gäller bara kontantköp. Den som är under 18 år har aldrig rätt att ingå kreditavtal.

Av DarkAlf

Eftersom du är under 18 år så kan du inte ingå avtal. Bestrid för säkerhets skull fakturan, men vad du än gör så betala den inte!

Av DarkAlf

En grej som du troligtvis inte vet om Ubuntu/Linux Mint (jag visste det åtminstone inte när jag var ny) är att det finns något som kan liknas vid en app store. Till skillnad från Windows där man ger sig ut på nätet och laddar ner en .exe från programmets tillverkare så kan man i Linux snabbt och enkelt ta ett kort besök till "affären" (nästan allt är gratis) och ladda ned allt därifrån.

Av DarkAlf

OBS: Ifall datorn levereras med Windows så räknas en "förstagångs-aktivering" som att man har brutit plomberingen på den digitala nyckeln. På grund av detta så har affären rätt att ta ut en återställningsavgift som ligger på c:a 600 kronor.

Nu vet jag inte exakt hur Netonnet hanterar denna typ av ärenden, men ifall de inte ger dig tillbaka hela köpesumman så vet du varför.

Av DarkAlf

Jadå, inga problem.

Av DarkAlf

Vad kör du för operativsystem?

Av DarkAlf

Jag har bara skumläst, så du kanske skriver det någonstans. Men, testkörde du hårddiskarna?

Av DarkAlf

Killer NIC nätverkskortet är ökänt för att vara problematiskt. Tyvärr så kommer jag inte ihåg på rak arm ifall du bör avinstallera drivrutinerna till det och använda Windows inbyggda eller ifall det räcker med att du uppgraderar till de nyaste. Googla lite på det!

Av DarkAlf

Det ska bara vara 9 distanser till ett ATX-moderkort. Ifall du har satt en för mycket så skulle det kunna vara anledningen.

Av DarkAlf

Ifall allt du vill ha är ett domännamn så kan jag rekommendera FS Data (fsdata.se). Det kostar endast 56 kronor för en .nu adress per år. Kontrollpanelen för domänhantering är lite långsam men i övrigt så finns det inte så mycket att anmärka på. Jag har alltid fått svar från support inom 24 h vilket jag tycker är mycket snabbt.

Av DarkAlf
Skrivet av bk9rcg:

Wow, tack båda ! Funkar perfekt med nglide wrapper. Tyvärr verkar upplösningen begränsas men det gör inte så mycket.

Har letat efter ett sätt att få igång detta en längre tid, borde frågat på sweclockers först !

Av ren nyfikenhet, vilket spel är det?

Av DarkAlf

Gå in på http://pcgamingwiki.com/ och kolla ifall det finns någon hjälp för just ditt spel. Det här låter nämligen som att det har specifikt med spelet att göra.

Av DarkAlf
Skrivet av superpwnguin:

Det går såklart också bra. De chassin jag tittat på i den storleksordningen rymmer dock inte så mycket hårddiskar.

Fractal Designs Node-serie har mini-ITX chassin som rymmer ett antal hårddiskar.