Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf
Skrivet av VexedRelic:

Det beror väl lite på spelet, men skulle tro att en i7 på 4Ghz har en max load på 60% inklusive att streama samtidigt i de flesta spel. Så det finns nog absolut ingen anledning att överklocka egentligen.

Ifall inte folding@home-insekten har bitit sig fast i en, det vill säga. . .

Av DarkAlf

Jag har inte spelat det själv, men jag har hört gott om Europa Universalis 4.

Av DarkAlf
Skrivet av EvoPeter:

Sätt en stark magnet över disken i några sekunder kanske?

Om jag minns rätt så hade det där kanske fungerat under 90-talet. Nuförtiden så behöver magneten vara så pass stark att den ändå kommer slita hårddisken i bitar.

Av DarkAlf

Jag kan rekommendera Speccy. Riktigt nybörjarvänligt program.

https://www.piriform.com/speccy

Av DarkAlf
Skrivet av Cappe97:

Visste inte att du bestämde det. TS kanske är 21 och han brorsa 19 det vet du inte. Men kolla på spelbutiken.se det brukar vara billigt där

Det vet han visst! TS skrev i det ursprungliga inlägget att brorsan är 11 år. Sedan så tog han bort det, blev väl rädd för alla nätpedos.

Av DarkAlf
Skrivet av Thumbii:

Han får inte spela spelet, problem solved

Haha, klokt tänkt!

Skämt åsido TS. Du skriver inte till vilken plattform du ska ha spelet och då blir det lite svårt för oss att hjälpa dig. Oavsett vad så kan du ta en titt på Prisjakt och se ifall du hittar det du söker efter.

Av DarkAlf

Vilken router har du?

Av DarkAlf
Skrivet av lorgix:

Man måste överklocka mycket för att 2500K ska vinna över 3570K. Jag rekommenderar därmed 3570K till de flesta.

"Mycket"? Cirka 10 procent ifall jag minns rätt.

Av DarkAlf
Skrivet av stimpen:

Vissa har otur. Handlat på netonnet flera ggr och aldrig haft problem. Har nog aldrig haft problem när jag beställt ngt hos ngn butik ngnsin.

Det beror oftast själv på kunden ifall något krånglar. Butiken vill bara att alla ska vara glada.

Av DarkAlf
Skrivet av Oneone:

Datorn som du ansluter ifrån är den med i samma domän? har du någon domän? anledningen till att du får access denied är ju för att du inte spesar något konto när du kör använd propertien -Credential testa med det.

Jag har ingen domän. Båda datorerna är dock med i samma workgroup. På vilken dator ska jag köra ett kommando med -Credential flaggan? Och exakt vilket kommando?

Skrivet av steele:

Datorn du ansluter ifrån måste vara på samma domän som servern.
Du måste också ha samma användarnamn och lösenord på både server och datorn du ansluter ifrån. (Detta var fallet för mig då jag hade en release preview av 2012, kan ha ändrats i aktuell version.)

Ok, tack så mycket. Jag ska titta på det.

Tillägg: Tack, tack tack! Det var det som saknades. En användare på servern som jag kunde logga in som med hjälp av -Credential flaggan!

Av DarkAlf
Skrivet av Taljin:

Skicka din rad du försöker ansluta med.

Edit: Dum fråga, men du använder väl en eleverad promt?

Edit 2: Kontrollera att du har kontakt på 5985. "Test-NetConnection -Computername "datornamn" -port 5985"

1) Jag har försökt ansluta dels med

New-PSSession -ComputerName server1

och med

Enter-PSSession 192.168.1.2

Felmeddelandet som uppträder är som sagt "Åtkomst Nekad" (Access Denied).

2) Jajamensan, det är en eleverad prompt.

3) Jag har tyvärr ingen Windows 8 (eller extra WS2012) dator så jag kan inte köra Test-NetConnection. Eller ska jag köra det kommandot från servern? Tillägg: Jag testade att köra kommandot från servern och det fungerade.

Skrivet av Delarium.:

Väldigt bra att du försöker lära dig, men en variant är att du för fullskaliga servern med GUI för få mer kläm på WS och administrerandet av den.

Jo, jag har funderat på det. Dels så är jag inte särskilt förtjust vid tanken på att använda ett GUI på en server och dels så är jag van från Linux vid att köra grejer via kommandoprompten.

Skrivet av PointMan:

Varför kör du en Win2012 server core? Vad ska du göra? Testa bara?

Jag ska köra en server till spelet Natural Selection 2. Jag har frågat runt i community:t och tydligen så är det WS2012 som är stabilast för det ändamålet.

Tillägg: Tack för all hjälp så här långt!

Av DarkAlf
Skrivet av Taljin:

enable-psremoting
set-item wsman:\localhost\Client\TrustedHosts dittdatornamnhär

Jag har redan gjort båda de grejerna (förutom att jag använde wildcard (*) för att tillåta alla).

Av DarkAlf

Jag har gått igenom den guiden nu men får det fortfarande inte att fungera. Enda som jag inte har gjort är att jag har gått med i en domän eftersom det är overkill för mitt lilla hemnätverk. Istället har jag gått med i en workgroup.

Tillägg: Felmeddelandet som jag får när jag försöker ansluta till server är: Åtkomst nekad.

Av DarkAlf

Nybörjare kan inte fjärransluta till Windows Server 2012

Hej Sweclockers!

Jag har precis byggt ihop en hemmaserver av gamla datordelar och installerat Windows Server 2012 på den. Problemet är att jag har ingen aning hur jag ska göra för att ansluta till den från min speldator (Windows 7). Jag kör "Server Core" och har därmed inget GUI utan använder mig av Powershell istället. Snälla hjälp mig!

Av DarkAlf

Ifall du betalar frakten så kan du få en kabel gratis av mig. Jag är ganska säker på att jag har fler än vad jag behöver.

Av DarkAlf

Du behöver installera det eftersom det finns väldigt många spel som använder det.

Däremot finns det ett fåtal spel som kan använda ett andra grafikkort som fysikkort, men det är som sagt inte så vanligt.

Av DarkAlf
Skrivet av Aldhissla:

Såg den inte helt ärligt O_o missade den helt å hållet! ^^ Den jag länkade är den jag kör på, dock är den köpt i butik å va just då billigast

Haha ok, det var jättesvårt att hitta recensioner på 3TB Black-hårddisken så jag undrade ifall den hade superprestanda eller något sådant. Det lilla jag hittade tydde dock på att så inte var fallet.

Av DarkAlf
Skrivet av PowerNet:

Dock utan Windows som är ytterligare en kostnad på 900-2500 kr beroende på licens/version, ihopbyggnad av maskinen ytterligare 6-800kr, gamingtangentbord ytterligare 1k, mus 500kr, gamingheadset. SÅ bara där är man snabbt uppe i 8500 - 9000 kr.

Dvs dubbla kostnaden mot en konsol i dagsläget, så PC är varken billigare än konsol som många tror, eller för det ens bättre.

Öööhm va? För det första, det finns många sätt att få ett operativsystem som kostar mindre än 900 kronor. Det finns både Linux (och man kan spela på Linux) och antingen gratis eller rabatterat Windows som student (eller om du känner någon student som kan fixa det åt dig).

För det andra så är det väldigt enkelt att bygga ihop en dator själv. Det finns hur många guider som helst på nätet. Dessutom så finns det flera sweclockare som kan tänka sig att hjälpa en kamrat i nöd.

Jo visst tangentbord och mus behöver man. Men jag vet inte varför du tror att man måste lägga 1500 kronor på det? Som Timelord Sloth tidigare länkade så finns det utmärkta CM Storm Devastator - Gaming Gear Combo som endast kostar 400 kronor.

Och så slutligen ifall man vill ha ett headset så kostar det både till PC och konsol. Finns inget som säger att man måste ha ett dyrt headset till PC mer än vad man behöver det till en konsol.

Tillägg: Windows 8.1 Pro kostar 550 kronor med studentrabatt (ifall man nu inte kan få det gratis via skolan).

Av DarkAlf
Skrivet av Aldhissla:
Dold text

Kanske något i still med Corsairs SSD med 128 gig, räcker för dom flesta "normal användarna". Sedan som HDD sår kör iaf jag med WD's 3tb. Inget särskilt men det behöver inte en laggrings hdd vara!

Obs! Oavsett va du väljer glöm inte fri frakt från sweclockers ;D

Lycka till!

Jag vet inte varför du rekommenderar den hårddisken? Seagate Barracuda 3TB är både lika snabb eller snabbare och kostar mindre.

Av DarkAlf

Just det! Ifall du inte har monteringshål för en 2,5"-enhet så kan du köpa en 3,5" till 2,5"-konverterare. Min personliga favorit är Silverstone SDP08.

Skrivet av torkn:

Kylare har jag en rätt så ny, inga problem med temperaturer! Skulle man kunna fråga om en rekomenderad SSD disk?

Jag har inte så bra koll på vilka SSD:er som gäller just nu tyvärr. Och ifall du vill att datorn ska starta snabbare så behöver du mycket riktigt installera ditt operativsystem på SSD:n.