Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf

Jag har Bahnhof för tillfället och har även haft dem tidigare. Aldrig haft mer problem med dem än vad jag har haft med någon annan bredbandsleverantör. En mycket trevlig sak är att man får en grundläggande VPN-tjänst på köpet.

Jag har läst att högre upphastighet gör en till en bättre peer enligt bittorrent-protokollet och därmed prioriteras man högre av andra uppladdare.

Av DarkAlf

@HeXyR Stor eloge för att du återkopplar med vad som löste ditt problem. Det är väldigt hjälpsamt för alla i framtiden som råkar på samma problem.

Sen efter att ha skumläst tråden så hittar jag ingen som gav som förslag att använda moderkortets boot-meny? Jag tycker det är ett smidigt sätt att temporärt välja vilken enhet som bootas. I detta fall hade det kunnat användas för att säkerställa att rätt hårddisk bootades ifrån.

Av DarkAlf
Skrivet av anon78208:

"Öppet" är ett bättre ord.

Aldrig hört följande beskrivning av free open source software?
"Not free as in free beer, but as in freedom of speech."

För det första så finns det en särskild funktion "Skicka en rättelse" om man vill göra det. Redaktionen läser inte alltid kommentarerna.

För det andra så finns det mjukvara som har öppen källkod men som inte är gratis. Med andra ord är det berättigat för Sweclockers att skriva om att koden kommer vara tillgänglig utan kostnad.

Av DarkAlf

[quote postid="17171511" userid="72441" name="Quillrat"]
Jag sökte lite snabbt på nätet och från det lilla jag kunde se så är det framförallt spänningen som inte går att höja över en viss gräns? Det sätter ju såklart käppar i hjulen när man försöker överklocka. Men kanske finns det lite överklockningsutrymme i alla fall? Sen vet jag å andra sidan att Nvidias moderna grafikkort oftast redan kan "boosta" upp sig till högsta stabila frekvensen direkt ur kartong.

Men kör du alla 13 korten från samma rigg? Jag har inte så bra koll på majning så jag vet inte om det kan finnas någon flaskhals där. Typ PCI-E bandbredd?

Av DarkAlf

Så vitt jag vet ska det inte spela någon roll ifall kortet var fabriksöverklockat eller inte. Jag vet att det inte gjorde det förr i alla fall. Måhända har moderna kort ändrat på det. Jag skulle dubbelkolla med andra källor innan jag ger upp det tanken. För de flesta som jobbar i datorbutik är det ett jobb och inte ett livskall. Det är inte alltid som de är särskilt tekniskt kunniga.

Av DarkAlf
Skrivet av ArKAN:

1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) står det under specifikationerna, så inte direkt konstigt att du fick dålig prestanda.

Det konstiga är snarare att ingen vänlig Sweclockare informerade TS om detta långt tidigare. Mina tankar gick direkt till att det skulle kunna vara begränsad bandbredd i den nedersta PCI-E x16-platsen.

Av DarkAlf

Har ni kollat upp hans router på https://portforward.com/router.htm?

Av DarkAlf
Skrivet av deques:

Har du läst sidan du länkat till?
Dom äger rättigheterna till spelet

Prey 2017 är reboot på Prey 2006

Ah, det förklarar saken.

Av DarkAlf

Med tanke på att det redan finns ett spel som heter Prey borde Bethesda inte säga något.

https://en.wikipedia.org/wiki/Prey_(2006_video_game)

Av DarkAlf

Min första fråga till arbetslösa kamrater är vad de har för intressen, hobbies, fritidssysselsättningar med mera. Att slita enbart för att tjäna ihop brödfödan tär på psyket.

Det här kan vara lite klurigt då folk ibland bara inte vet vad för spännande möjligheter som finns därute och därför har de helt enkelt ingen aning om vad som skulle passa dem bra. Det är lite svårt att veta att man borde jobba som dykarinstruktör om man aldrig har snorklat förut. ^^

Av DarkAlf

Jo, det händer med jämna mellanrum att man som datorspelare tappar suget. Det bästa tipset brukar vara att ägna lite tid åt andra hobbyer. Efter ett tag så brukar suget komma tillbaka av sig självt.

Av DarkAlf
Skrivet av Beltet:

Mx clear är precis vad du önskar.

Själv använder jag smorda mx clear med en lättare fjäder.
Clear för att ha en tyst switch fast med en tydlig aktiveringpunkt.
Smorda för att mx brytare kan kännas lite "raspiga" ibland.
Lättare fjäder för jag tycker jag skriver snabbare med det.

Skrivet av enRödjävel:

Cherry mx blue med o-ringar och smorda stammar

Vad har ni smort stammarna med?

Av DarkAlf

Du kan antingen sälja det eller så kan du (ifall du har PCI-E platser till det) använda det till Folding@home samt PhysX i de spel där det stöds.

Av DarkAlf

Jag läste naturvetenskap med inriktning matte & data när jag gick på gymnasiet. Ifall du inte redan har läst dem så kan jag varmt rekommendera gymnasiets programmeringskurser. Jag tyckte det var grymt kul att lära mig programmera och till skillnad från nätet så får man även lära sig att skriva välskrivna program istället för program som "bara funkar". Du behöver inte vänta utan kan läsa utökat program (eller vad det nu egentligen heter) så fort du känner för det.

För mig så kom de stora ögonöppnarna dock först när jag väl började plugga på universitet. Tyvärr har jag inte riktigt koll på vilka möjligheter det finns till att läsa på högskolenivå i förtid. :-/

Skrivet av ChickenNoodles4U:

Har ni något tips på någon sida där man kan se universitets och högskole utbildningar?

Det är antagning.se som man söker till utbildningar på.

Av DarkAlf

Låter som en väldigt dålig idé. Det kommer antagligen göra så att det går att starta datorn, men risken för att kablarna smälter/börjar brinna är stor.

Av DarkAlf

En liten parentes bara: FreeNAS bygger på FreeBSD och inte Linux.

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig särskilt mycket. Jag hade motsvarande problem med Windows Server 2012 R2 och kom ingen vart. I slutändan så kastade jag bara in en fläktkontroller som jag hade sedan tidigare.

Av DarkAlf

Shadowplay verkar bara ha stöd för upp till 720p när man streamar till Twitch. I alla fall nu när jag testade med mitt grafikkort.

Av DarkAlf

Kjell & Company har tyvärr inga grafikkort som är likvärdiga eller bättre i jämförelse med GTX 460.

Av DarkAlf

Det finns ju eftermarknadskylare som även de använder push-pins. T.ex. Cooler Master Hyper TX3 Evo.

Av DarkAlf
Skrivet av AnxietyDB:

I bakgrunden? Har inget virus, har formaterat om datorn 2 gånger och det funkar fortfarande inte..

Har du endast problem när du spelar CS eller uppträder det någon annanstans med?