Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf

Ett annat bra tips är att stänga av FXAA eller sänka det till Low. På grund av hur FXAA fungerar så smetas alla pixlarna ut när man kör med de starkare nivåerna.

Jag gillar att stänga av motion blur också. Skillnaden där är inte lika markant dock.

Av DarkAlf

Jag skulle gissa på att det inte är micro-stuttering som du upplever, utan en annan grej (som jag inte minns namnet på) som gör att spelet uppdaterar musrörelserna på ett ganska dumt sätt. Det är ganska vanligt i konsolportningar.

Det kan vara mouse smoothing som jag tänker på. Lite osäker.

Av DarkAlf

Röda är väldigt trevliga för FPS.

I andra typer av spel så är det viktigare att man får feedback av att man har tryckt ner en knapp. Då är bruna och blåa trevliga.

Av DarkAlf
Skrivet av FearKill:

Till Sweclockers.

På Cuben sa ni att den hade 77W TDP, men borta på nordichardware säger de upp till 125W TDP.
Har inte hittat något spec så vet inte vilket som är sant.

Gissningvis så är det 77W utan fläkt och 125W med fläkt. . .

Av DarkAlf
Skrivet av Sowz:

Då har jag en fråga, om detta är ett vanligt GTX 670, vad har "Gainward" förbättrat med detta kortet, har de gjort någon skillnad eller bara skrivit sitt namn på produkten?

Gainward har (ifall jag har förstått hur den här branschen fungerar) satt samman chippet GK104 med ett PCB och övriga komponenter (såsom minnen, strömförsörjning, m.m.) som tillsammans bildar kortet GTX 670. I fallet med referensmodellen så har de helt enkelt följt Nvidias "ritningar" för hur man ska göra detta.

Av DarkAlf
Skrivet av Upon:

Håller med dig där! Men vill tillägga att om man kunde lyckas utveckla batteritekniken på så vis, att de kan bli mindre. I t.ex. en mobil så tycker jag att just batteriet tar upp alldeles för mycket plats, speciellt när det ska försörja kraftigare hårdvara.

Personligen tycker jag att de tillägnar för lite plats åt batterier i mobiler. Hade hellre sett att enheterna var lite större och hade bättre batteritid.

Skrivet av hårdnackad:

Mer och flera 10.000rpm diskar i en bra prisklass skulle jag vilja önska mig. Kanske ett svar från seagate på westerns velociraptors diskar? stort utrymme och bra prestanda tack. (Men detta är ju bara en önskan.)

Kommer antagligen inte komma. SSD:s är bättre på alla sätt förutom att det inte är riktigt lika stora. Jag tror verkligen inte någon tillverkare kommer att satsa på 10k RPM-hårddiskar.

Av DarkAlf

Jag har en i5-760 som är klockad till 3,8GHz. Den flaskar inte i BF3, men tittar jag på CPU användningen under spel så skulle jag gissa att gränsen för var det slutar flaska mycket riktigt går vid 3,4 GHz. Precis som Lundiin säger.

Det är mer eller mindre garanterat att man kommer upp i den frekvensen när man överklockar.

Av DarkAlf
Skrivet av Kraftcore:

Wohoo!
Första miljonen poäng!

Skrivet av flukke:

Woho! Första miljonen poäng
Försöker dra mitt strå till stacken iaf. Kanske blir en dedikerad foldingrigg framöver, men atm så får mina klena 30k/dag räcka

Grattis till första miljonen! Ingen av de andra miljonerna känns lika bra som den första!

Själv så vill jag dra till med ett woohoo för att jag äntligen fixat så att jag kan folda på mitt GTX 680 och mitt GTX 460 samtidigt! Har nu en estimated PPD på 65k.

Av DarkAlf
Skrivet av LasseXP:

Ingen som vet om man i Steam kan kolla om man har fler än en nyckel av samma spel?

Om du klickar på ditt kontonamn uppe i högra hörnet (t.ex. "LasseXP's account") så kommer du till en sidan där du kan se dina licenser och prenumerationer. Där finns även en flik där man kan se vilka affärstransaktioner som skett.

Av DarkAlf

Det gällde väl ändå bara externa enheter. Eller har jag missat något?

Av DarkAlf

Använd v7 klienten istället. Den är mycket bättre och användbar än de gamla!

Ladda ner den från http://folding.stanford.edu/English/HomePage klicka på "Windows All versions" och var noggrann med att läsa under installationen så kommer allting bli rätt inställt.

Av DarkAlf

Reklamation på Gainward GTX 460 från Komplett. Det var ett trasigt fläktblad som hade lossnat under leverans. Skickade tillbaka grafikkortet och fick ett nytt på ganska kort tid. Hur smidigt som helst. Komplett stod för frakten som det ska vara.

Reklamation på Logitech F710 (gamepad) från Webhallen. Efter lite mindre än ett år så började höger styrspak bete sig konstigt. Skickade in och nu så ligger där ett paket från webhallen på posten. Tog medellång tid. Webhallen stod för frakten som det ska vara.

Ångerrätt på Laptopväska från CDON. Inga problem, bara att kontakta dem och skicka tillbaka. Jag stod för frakten som det ska vara.

Orderändring på grejer från Aquatuning.se. Vissa saker var inte i lager så leveransen drog ut på tiden. Under tiden så bytte jag lite i ordern och det blev billigare. Eftersom jag betalat i förskott så skulle jag få några € tillbaka. Ifall jag inte missat det på kontohistoriken så har jag tyvärr inte fått några pengar.

Av DarkAlf

Jag föreslår att du stresstestar samtidigt som du övervakar temperaturerna, så att du kan bryta på direkten ifall dem blir för höga. Alternativt att du använder ett program som har inbyggd förmåga att avbryta testerna ifall temperaturerna blir för höga. OCCT är ett bra program.

Sen så borde du kunna sänka temperaturen (och strömförbrukningen) på din processor genom att undervolta.

Ifall datorn klarar stresstesten utan att få för höga temperaturer så vet du att du inte kommer få problem under vanlig användning.

Av DarkAlf
Skrivet av Greensurre:

mk 85 har inga macro keys eller någon sådant funktion.

Tack för att du svarar men QPAD säger själva: "The MK-85 also comes with programmable keys, audio connectors, and exclusive software for setting up gaming profiles." Så någon sådan funktion har MK-85. Frågan är bara på vilket sätt de har löst det.

Av DarkAlf

Någon som vet hur det är tänkt att fungera med programmerbara knappar på MK-85? Såvitt jag kan se saknar de makro-knappar.

Av DarkAlf

Textfiler kan ha olika teckenkodning. Vilket kan resultera att ifall man inte vet hur man skall avkoda filen så får man gibberish. Vilket är en ganska stor grej.

Av DarkAlf
Skrivet av BrutalSwede:

Hmm... vad sägs om:

"SPAAAAAAAACE!!"

Portal 2?

Själv så upprepar jag "Confession Bitch send you?" och för att göra det lite lättare så kommer mer dialog från samma karaktär (som bryter på ryska): "Money, where is money?" och "What? No money?"

Av DarkAlf
Skrivet av Jalle64:
Skrivet av DarkAlf:

"Confession Bitch send you?"

Duke Nukém?

Nepp.

Av DarkAlf

"Confession Bitch send you?"

Av DarkAlf

Cooler Master Hyper 212+ låter som ett utmärkt val.