Inlägg

Inlägg som blygarn har skrivit i forumet
Av blygarn

Helt bisarrt!

Hoppas du har några kompisar nu, blir lätt ensamt annars!

Av blygarn

Min erfarenhet från projektarbete i trean är att de inte kräver speciellt mycket, bara man visar upp att man har gjort något så brukar alla (okunniga) lärare tycka att det är hur grymt som helst!

Av blygarn

IT-cafe? Alltså varför då?

Inte för att låta negativ nu, men finns det verkligen en marknad för detta fortfarande? Kommer ihåg när man var yngre så var det grymt med IT-cafe då man själv satt på 28k modem.

Men idag har ju alla spelsugna människor en vettig uppkoppling och en vettig dator - annars spelar man inte!

Så tänk över detta innan ni satsar deg på detta. Tror inte att någon vill sitta på ett IT-cafe längre, iallafall inte i Sverige. Är ni utomlands kanske det är helt annorlunda, men då blir det svårasta att få en vettig ISP.

mvh

Blygarn

Av blygarn

Men du vet iaf hur man färglägger text i forum! Alltid någe!

Tycker burken ser bra ut! Själv hade jag nog lagt någon hundralapp till och fått ett 4850? Men ska du inte spela så mkt så funkar väl absolut ett 9800GT.

//

Av blygarn

Gillade den bya bättre, bort från "miniräknare á la 80-tals" typsnittet!

Well done!

Av blygarn

Här satsas det på kvantiet iaf! Men seriöst inte vackert alls, känns mest som någon som saknar koll försöker styla med fett mycket högtalare istället för få riktigt bra.

Av blygarn

Jag har ett slags sixth sence som sällan slår fel: jag känner på mig när jag kommer att vinna. Och känner denna segervittring nu!

*Väntar med spänning*

Av blygarn

Haha vore helt underbart att se en farfar på nästa DH - en mindre världssensation!

Men vad i all världen gör den på räcket?!?

Av blygarn

FACT: Statistiskt sett så är mina idéer 78.3% bättre än andras.

Av blygarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blygarn
Det är säkert default inloggningsnamnet för din router. Det kan du hitta antingen under routern eller i nån instruktionsbok.

Säkert någe larvigt som admin/admin eller admin/password eller netgeat/password - beror lite på vad du har för modell!

du har rätt - jag är dum i huvet.

Av blygarn

Det är säkert default inloggningsnamnet för din router. Det kan du hitta antingen under routern eller i nån instruktionsbok.

Säkert någe larvigt som admin/admin eller admin/password eller netgeat/password - beror lite på vad du har för modell!

Av blygarn

ojoj ni skulle bara veta vad underättelsetjänst och FRA har koll på alla. Enligt källor som har arbetat inom underättelsetjänsten kan de se mycket mer än vad allmänheten någonsin kommer att få reda på.

Datatrafik, telefonsamtal, mobilsamtal, positionering osv. Undrar varför man inte utnyttjar signalspaningen mer... kanske för att det är så sjukt mycket att ingen orkar läsa alla loggar. Men det kanske kommer att ändras nu.

Av blygarn

hmm det verkar mer som om att det du föreslår lämpar sig mer för att testa nätverksutrustning - vilket inte riktigt är vad jag ska göra.

Målet med detta är att testa olika mjukvaror för att streama video över Internet och se hur bra felkorrigering de har.

Så det jag har är alltså ett testmaterial som skickas via en mjukvara och realtidkodas av den till lämpligt format för att streama över Internet. Sen vill jag ha en annan mjukvara som stör Internetuppkopplingen till routern.

Det är alltså INTE nätverksutrustning som ska testas, utan bild och ljudkvalité från de olika mjukvarorna.

Tror inte att jag har kommit till fel forum va?

Av blygarn

WAN Simulator

Hej! Ja som topic säger handlar denna tråd om WAN simulatorer.
Det jag vill göra är koppla en dator till en routers WAN port och sedan från routern koppla vidare från LAN-porten till nästa dator. För på så sätt skapa mitt egna lilla "Internet". Om någon tycker det låter rörigt så förstår jag...

På datorn som har koppling till WAN-porten så vill jag ha en mjukvara som kan störa dennes signal till routern. Alltså som ett ritkigt Internet skapa packet losses, jitter, delays osv.

Är det Någon som vet ett program för detta - det ska Helst vara gratis men har en liten liten budget (plus att den budgeten ska räcka till en mässa i Amsterdam också).

Den ska gärna vara enkel att installera också, men om någon har en krånglig variant som kan förklara det fungerar det bra med!

tack tack

//Blygarn

Av blygarn

Jag tycker att man ska köpa en Quad idag - men se till att ta q9000 serien som bygger på 45nm tekniken! Bra grejer det!

Av blygarn

Hmm vet inte riktigt, men läs gärna lite om den senaste recensionen på startsidan om nya P45 moderkort - som ska vara riktigt bra prestanda för CF, av en mängd olika anledningar som du kan läsa om. De kostar ~1500. Men kankse är värt det om man ska köra CF.

Av blygarn

Nästan tveksamt om 520W räcker till 2 HD4850 - eller till 2 9600 för den delen heller.

Men har för mig att jag sett att 4850 ska dra lite mer ström. Men byta upp sig till ett 630-700w är ju ingen kostnad.

Av blygarn

Sjukt ovärt det att ha en shuttle som spelmaskin. Det är bara för datorer som inte har några krav alls på sig förrutom att ta så lite plats som möjligt... så ja övertala honom. Antec chassina är kanske lite för "snygga" för en lillebror som gillar att lana. Kan tänka mig att han gärna har någe som lyser i konstiga färger och har sig istället för snyggt cleant chassi... Men finns ju sådanna med.

Av blygarn

Något att tänka på är ju att bara för att en komponent kostar flera tusenlappar mer än andra behöver de inte vara bäst för vad just du vill ha.

Ett 1200W aggregat låter väl mycket mer än vad det är nödvändigt för detta system?

Satsa på en burk som är mer dämpad än vad den där verkar vara, silikonupphängningar och dyl.

Men det tråkiga är ju att om du köper ett system för 10-11 000 får du nästan lika bra grejer. Detta system kommer vara lika pissigt om två år som ett för 10k - och det är mycket roligare att byta ofta och hela tiden ha bra grejer!

Så satsa på någe bättre - och inte ett 280GTX (bara för att det är det senaste).

Av blygarn

oo fyy vilken dyr shittle (shuttle)!!

Hett tips är ju att spara 3800 och köpa en Antec sonata III - chassi med 500w aggregat inbyggt som lätt klarar att driva det där.