Inlägg

Inlägg som Pata88 har skrivit i forumet
Av Pata88
Skrivet av jocke92:

Servern är en budget server så den har inte idrac vad jag förstår det. Det var nog bara tur att den startade då när du gjorde så. Antingen något med moderkort eller nätaggregat säger jag. Är ju inte vanlig atx, så det är svårt att prova med annat nätaggregat

Yes du har rätt, den har inte idrac. Ja måste vara nättaggregatet eller moderkortet. Men känns som det inte är nätaggregatet, den har en test/funktionsknapp bak som inte indikerar något fel. Får väl bli ett nytt moderkort och troligen måste jag köpa nytt nätagg, så får jag återanvända cpu och minnen. Men surt när den startar ibland och då funkar den bra..

Av Pata88
Skrivet av jocke92:

Ser inte ut så på videon, men du får inga postkoder? https://www.dell.com/support/manuals/sv-se/poweredge-t20/t20o...

Hm nej jag tycker inte jag kan se något sånt.

Skrivet av Jimi84:

Kan du nå dess BMC/IPMI/IDRAC? Då kan du surfa in på den och leta fel eller tom köra en självdiagnos eller få fram boot-kooden även om den inte dyker upp på skärmen.

I vissa fall räcker det bara koppla nätverkssladden i den dedikerade porten och leta senaste tilldelade IP adressen i din router/DHCP server som du sedan ansluter med en webbläsare.

Surfar man bara till ip-addressen alltså? Får inget svar i webbläsaren när jag testar. Jag ser att nätverksporten blinkar hela tiden även när datorn är avstängd.

Skrivet av Meller127:

Inte så "enkelt" som att cmos batteriet är dött?

Nepp kollade och det är inte urladdat.

Skrivet av xxargs:

Om det inte inte fungerar efter en strömavbrott så ligger nätaggregatet nära till hand som felkälla - den verkar inte ha redundant kraft heller så att du kan prova mellan moduler. - tycker nästan det ser ut som att det är en fundamental matning på 3.3 eller 5 Volt som saknas och det finns ingen logik som vaknar upp i boot-läget och därför stänger av sig efter en stund mha. watchdog-funktion

Kolla med Voltmeter att alla spänningar finns och ingen saknas eller avviker för mycket (12V, 5 Volt och 3.3 Volt - kollas enklast på en HD-matarkabels anslutningar, tillåtna avvikelserna är som standard max 5% - dvs 4.75 - 5.25 Volt på 5V uttaget)

Såg inte på filmsnutten - men hade du tagit loss all strömmatning till dina hårddiskar när du gjorde testet ??

Yes jag hade testat med att ta loss all strömmarning också.

Men igår fick jag faktiskt igång den. Tror det var efter att jag gjorde en hård återställning.

Hard Reset: As some components still powered and do not reboot when you reset (for example the iDRAC). It is advised to perform a hard reset if the 2 above procedures are not solving the issue or if some components are not responding.

1. Power the server down.
2. Disconnect server from all power cables, Network cables.
3. Hold down the power button continuously for at least 10 seconds.
4. Insert power cabless and network cables back to the system.
5. Wait about 2 minutes before powering on server to give the iDRAC time to initialize.
6. Power the system on.

Kopplade in hårddiskarna och allt funkade fint. Så borde inte vara fel på hårddisk eller minnen. Men.. sen idag så stängdes servern ner, tror det var min 1,5 åring som tyckte avstängninssknappen såg spännande ut.. (den stod framme pga av mekandet med den).
Samma läge igen. Så nu har jag hållit på i en timme och får inte igång den. Testat att göra hård återställning flera gånger. En gång lyckades jag få fram bios skärmen där det stod "no bootable device found" (hade testat att koppla ur hårddiskarna). Stängde av och kopplade in, samma fel igen.. Och sen har jag testat en massa gånger igen med återställningen men utan resultat. Vet inte om det bara är att jag lyckades gör återställningen rätt två gånger eller vad det är.

Av Pata88

Server stänger av sig och kan inte komma in i bios - Dell PowerEdge T20

Har en Dell PowerEdge T20 som jag har problem med, efter att strömmen gick så vill den inte starta. Eller den startar men stänger sedan ner sig efter cirka 40 sekunder. Ingen video-output, kan inte ens se startskärmen eller komma till bios.
Har testat att ta ur ram-minnen och endast kört med ett, kopplat ur hårddiskar och kringutrustning. Har testat att reseta bios inställningar. Ingenting hjälper, fattar inte vad som hänt. Någon som har tips på vad man kan testa?

https://imgur.com/a/DnOjXuV

Av Pata88

Det trådlösa nätverkskortet verkar riktigt kasst (LG CX), fick endast ut runt 60 mbit/s på internet/bredbandskoll när det var kopplad till 5 ghz nätet på acceccpunkten som är två meter bort. Min Chromecast Google TV får ut 320 mbit/s.. Tänkte att det borde vara snabbare trådlöst än trådat som jag läst bara är 100mbit kort. Byte till trådat iaf och fick ut 89 mbit/s. Känns lite kasst att dom inte sätter i bättre och snabbare nätverkskort.. Sjukt nöjd i övrigt

Av Pata88
Skrivet av Teet90:

Om du bara vill få ljud från tv med komprimerad 5.1 ljud så räcker det gått och väl.
Däremot om du vill köra okomprimerad dolby atmos/DTS:X Så kör du med EARC. ("Högupplöst")

Då kopplar du som sagt in allt som har HDR/hdmi 2.1 stöd direkt in i tvn, Och kör via ARC Så ska du få ljud samt HDR.
Då får du iallafall ut den bästa möjliga bilden.

Så kör jag iaf. Då min förstärkare inte heller har stöd för HDMI 2.1.

Ok kanon, tack för infon! Ja komprimerat ljud får duga för tillfället, en ny förstärkare med HDR och eARC hade varit fint men får vänta lite..

Av Pata88
Skrivet av Teet90:

Det ska väl funka med att koppla med hdmi? via ARC ingången på tvn?

Då koppla du förbi din Konsol/box ja allt som du har 4k på (direkt till tvn). och kör via ARC så får du både 4k och ljud

Men behövs inte eARC för det, räcker vanlig ARC? Har samma problem, en förstärkare som klarar 4K men inte HDR, och ingen eArc.

Skrivet av Johnnymann:

Slim väggfäste för 99 kr
Sticker ut 0,9 cm, slimmaste hittils?

https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/hemelektronik/tv-...

Ska hålla även för en 77"

Ser rätt bra ut! Men vågar man hänga upp en 20 000 kroners tv på ett väggfäste från jula för 99 spänn?

Av Pata88

Är också på jakt efter ett väggfäste. Multibrackets M Universal Wallmount Super Slim känns intressant. Denna skulle också kunna vara något, lite bf rea på med. https://www.webhallen.com/se/product/303351-iiglo-TV-vaggfast.... Den ska kunna gå att luta framåt för att komma åt kablar.

Av Pata88

Hade beställt en LG CX 65 genom elgiganten men köpte nu genom NetonNet istället med presentkort så det gick på 18k så blir att avbeställa från elgiganten imorgon

Av Pata88
Skrivet av Dalesdator:

Jag vet inte vad du tänkte använda den till, men skillnaden är ju tydlig mellan de två. Om du inte har något annat i närtid du tydligt behöver offra p g a ett dyrare inköp skulle åtminstone jag ha gått för OLED. Inte sett just LG CX irl men utöver den bättre bildkvaliteten ger OLEDs, enligt mig, generellt ett betydligt lyxigare och snyggare intryck i rummet dessutom. Om du, förutsatt att inget oväntat händer, tänkt ha TV:n i 5-10 år tror jag inte att du kommer att ångra de där 8000 för en bättre produkt rakt igenom.

Tack, bra resonemang. Räckte för att övertyga mig om att lägga lite extra
Den kommer användas från allt till barnprogram och sport i dagsljus till filmer/serier när det är mörkt.

Av Pata88

Hur skulle ni ställa er till valet mellan Samsung 65 Q80T (12k) och LG 65 CX (20k). Är väl mest sugen på en oled men prisskillnaden är ju stor (8000kr). 20 000 för CX är väl nästan över min budget egentligen men skulle gå.

Av Pata88
Skrivet av altair4:

Skulle vilja inflika att Samsung 65Q70R som man kan säga är förra årets modell av 65Q80T kostade 9990:- under lång tid. Förstår inte alla som hoppar på köpknappen. Tycker vi fortfarande inte har sett några riktigt bra priser. LG CX modellerna som faktiskt är snäppet sämre än C9 har inte haft några bra priser än. Om 55CX faktiskt hamnar på 10k så börjar det likna något. Förväntar mig att se 65CX runt 17-18k. Men så länge folk är köptokiga för minsta lilla prissänkning bara för att de legat högt resten av året så kommer det dröja länge innan vi ser några bra priser.

Bra input Men man är ju rädd att det inte blir något alls om man väntar, eller att det inte kommer något bra eller det tar slut.

Av Pata88
Skrivet av issue:

Som väntat så fick vi inte uppleva de priserna i Sverige
65" för 20k och 55" för 15k på Mediamarkt

Tror ni vi kommer hitta LG CX billigare någon annanstans under BF eller lär det hålla sig där omkring?

Har varit inställd på en oled men samsung Q80T är lockande också..

Sen finns det Sony A87 och Philips 65OLED855. Beslutsångensten är enorm..

Av Pata88

LG 65 CX för 20k på media markt. Tror ni det blir billigare på riktiga black friday..? Svårt om man ska våga hålla sig..

Av Pata88

Jag är jäkligt sugen på en OLED, och det lutar åt en 65a B9S eller CX på Black Friday. Men funderar lite på hur stort problem reflektioner och ljusstyrkan är på oled. Vissa skriver att man knappt kan ha fönster och vissa skriver att det inte är något större problem. Hur upplever ni det?
Jag har stora fönster i vårat vardagsrum, vi har mörkläggningsgardiner vi hänger upp ibland men det kommer igenom lite på sidan ändå. Har fönster åt andra hållet också. Sen ibland om man har folk vill man kanske inte mörklägga hela rummet.
Bild

Av Pata88
Skrivet av Laxpudding:

En snabb koll på prisjakt visar att det som skiljer 8505 från 8535, 8545 och 8555 är vilka som säljer den. Det är alltså olika försäljningskanaler i första hand. Eventuellt är det någon skillnad som färgen på en list eller liknande som gör att exempelvis El-giganten (ensamma om PUS8555) kan kalla den för "sin modell" och ducka prisjämförelser.

Japp så verkar det vara. Hittade en som skrivit så här "Philips TV panels - IPS: 43, 55, 65 ", VA: 50, 58, 70" (The one series does not have a 55 "model in 2020)"
Har varit inne på 65 tummaren men blir nog 70 så jag fåt VA.

Av Pata88
Skrivet av Nicke nyfiken 74:

Efter att ha undersökt lite mer så verkar 8505 ha bättre ljusstyrka och det kan vara en rätt viktig faktor för en bättre bildkvalitet.

Blev det någon TV? Skulle vara intressant att höra vad du tycker om den isåfall? Jag är inne på 65PUS8545. PUS8545 verkar vara typ samma som PUS8505.

Av Pata88
Skrivet av Bascule666:

Har faktiskt haft noll problem med läppsynkronisering med min setup (Yamaha RX-A1070 och LG OLED 65 B7V) där jag kör all streaming från TV:ns appar, allt ljud går via Yamahan oavsett vad jag tittar på. Men jag ser nog det som den största fördelen med eARC som kan användas direkt.

Ok jag har haft lite problem med läppsynkronisering med min setup, men det beror säkert på tven som har några år på nacken nu

Av Pata88
Skrivet av Bascule666:

eARC är än så länge meningslöst. Skillnaden mellan eARC och ARC är att att eARC ska klara okomprimerad Dolby Atmos från streamade källor vilket inte existerar och kommer knappast att hända på många år. För fasen, HBO har inte ens högupplöst video idag.

Jag har: Disney+, Netflix, Amazon Prime som samtliga kör 4K med HDR (Dolby som bäst annars vanlig HDR). Alla kör (om de kör) Atmos komprimerat vilket jag tror beror på bandbredden. Okomprimerat Atmos skulle ta död på din internetanslutning.

Om du vill ha den bästa bilden köp en OLED...

Jo i dagsläget spelar det nog inte så stor roll med eARC men tänker på sikt, sen finns det ju andra fördelar föutom ljudet.
Men som du säger, frågan är om någon streamingtjänst kommer köra okomprimerat ljud i närtid.

Hämtat från annan sida

"HDMI eARC har som synes stora fördelar över både ARC och vanlig Toslink-kabel.
Bandbredden är extremt mycket högre, du kan strömma alla moderna ljudformat i högsta upplösning (som Dolby Atmos / DTS:X) med upp till 32 ljudkanaler, och du har alla eARC-specifika funktioner tillgängliga.
En stor fördel är stöd för läppsynkronisering, vilket betyder att ljud och bild automatiskt är i fas med varandra så att ingendera släpar efter den andre. Något som är vanligt med både ARC och Toslink-kabel.
Och tack vare eARC Data Channel är kommunikationen mellan olika, kompatibla enheter nämvärt förbättrad. Istället för vanligare CEC-standarden (och mindre pålitliga) ger eARC Data Channel en dedikerad kanal för enheterna till att kommunicera med varandra på samma språk och utan att någon kan feltolka den andre."

HDMI EARC HDMI ARC TOSLINK
Kabeltyp HDMI med Ethernet HDMI Optisk S/PDIF
Stereo Ja Ja Ja
Komprimerad 5.1 Ja Ja Ja
Okomprimerad 5.1 Ja Nej Nej
Okomprimerad 7.1 Ja Nej Nej
Högupplöst ljud* Ja Nej Nej
Maximal bandbredd 37 Mbit/s ~1 Mbit/s ~384 Kbit/s
Upptäckbarhet Ja CEC Nej
eARC Data Channel** Ja CEC Inga
Läppsynkronisering Ja Valbart Nej
TV-styrning Ja Ja (CEC) Nej
PÅ/AV-styrning för TV Ja Ja (CEC) Nej
ARC-reträtt Ja – Nej

Av Pata88

Köpråd tv och funderingar kring eArc, HDR, Atmos mm..

Ska köpa ny tv, har några stycken jag kollar på.

Den jag varit mest inne på är en Philips The One 65PUS8545, finns på netonnet för 10 000 kr. Tycker den har bra pris och bilden verkar bra, stora plus för mig är ambilight och Andriod Tv. Stort minus är avsaknaden av eArc.

sen har jag kollat på Samsung QLED QE65Q74T som kan jag få för 9000 kr (Benify). Och sen Samsung QLED QE65Q80T som jag kan få för 17 000kr, betydligt dyrare men dom kör en kampanj så man kan få en Odyssey G7 skärm värd typ 6000kr.
Största skillnaden mellan dom är att Q74 är kantbelyst och Q80 är bakbelyst vilket gör Q80 betydligt vassare.

Och sen har jag ju funderat på att ta steget upp till Oled såklart, typ LG OLED65B9S..
Någon som kan rekommndera någon av modellerna eller har tankar kring mina val?

Jag vill såklart få ut så mycket som möjligt bild och ljudmässigt. Sitter på en Onkyo TX-NR636 förstärkare idag. Den har varken eArc(men Arc iaf) eller HDR så blir väl att uppgradera den så småning om..

Men säg om jag skulle köpa Philips som saknar eArc. Jag antar att jag aldrig kommer kunna få ut tex okomprimerat Atmos/Dolby True HD ljud från den till förstärkaren när jag köra inbyggda Andriod Tv eller den inbyggda Chromecasten? Bildmässigt får jag HDR?

Säg att jag köper en ny förstärkare med HDR och köper tex nya Chromecast/Google TV(eller en Apple TV) och kopplar in direkt till förstärkaren, då borde jag kunna få Atmos ljud och HDR? Eller behöver jag eArc för att få HDR till tven?

Skulle jag köra på Samsung med eArc så borde jag få så bra ljud och bild som möjligt från tex Tizen om jag köper en förstärkare med eArc och HDR?

Om jag skulle köra vidare på min gamla förstärkare och köpa den nya Chromecasten/Apple TV så borde jag få ut så bra ljud som möjligt men ingen HDR till någon av dem?

Desto mer jag läser om eArc känns det som något man verkligen ska ha.

Av Pata88

@Chichin: ok tack, ja så blir det ju såklart