Inlägg

Inlägg som ZackZ har skrivit i forumet
Av ZackZ

USB minne krånglar

Jag köpte ett usb-minne på tradera för några månader sedan, ett Kingston Datatraveler 101, och direkt var det problem! Filerna försvann och kvar blev bara 1kb filer med konstiga namn som inte gick att flytta eller ta bort.

Jag la undan det och glömde bort det eftersom jag inte orkade klödda med det då! Men så hittade jag det nu för några dagar sedan och tänkte att jag skulle använda det för att ta med program jag ville ha till skolan och ha lite arbeten och sådant på det! Filerna gick att ta bort efter att ha skannat det i Vista (i XP fungerar skanningen inte alls) de blev filer som fortfarande bara var 1kb stora men fick tillbaka sina gammla namn! Trodde att problemet var borta o testade det igen! Några av filerna blev det samma sak med men vissa blir kvar! Men det är värdelöst att inte kunna lita på sitt USB minne! Speciellt från Kingston!

Så varje gång jag sätter i det i en dator med Vista vill det bli skannat o vissa filer blir jättekonstiga och besvärliga!

Finns det någon lösning eller kan det gå på garantin? Hur gör jag isåfall med garantin om jag har köpt det från en privatperson på tradera?

Filerna får namnet: U¬U¬

Alltid samma namn och som sagt de blir bara 1kb stora! Även mappar drabbas av detta!

Av ZackZ

Men jag kan ju ansluta till internet och använda firefox så utgående trafik kan det inte vara. Spelen är ju iofs installerade efter avinstallationen av zonealarm men finns det en speciell inställning för just anslutning till servrar som jag kan ha kommit åt?? Finns det i så fall nåt program som rensar alla ZA inställningar eller nåt??

Tror inte det är routern, de andra datorerna i huset kan spela spel utan problem!

Av ZackZ

shuu88: Appen är WPF (Windows Presentation Foundation) som ger lite mer grafiska alternatif än vanliga windows forms!

Av ZackZ

Vet inget om ditt spelliste problem men för de som undrar så består spotify bara av en enda .exe fil som man bara kan kopiera till skiva/minne från installationsmappen. Kör med det i skolan där man inte kan installera saker. Cachen är bara till för att spela upp låtar snabbare om man lyssnar på samma låt flera gånger!

Av ZackZ

Ansluta till servrar

Hej!

Jag kan inte ansluta till servrar i spel, som battlefield heroes, combat arms, battlefield osv. Jag kan använda internet annars som vanligt. Tex firefox osv funkar felfritt, men inte spelen! Vad kan man göra åt det? Jag har återställt brandväggen i Vista som jag använder. Har tidigare använt zonealarm och comoodos (stavning??:S) men avinstallerat de. Kan det ligga kvar något från dessa som blockar spelen?

Tacksam för svar!

Av ZackZ

Har ju ingen Vista skiva:( bara återställningsskivorna som inte bootar... Har ändrat bootordningnen... Tydligen krävs det att det är vaios för drivrutinernas skull, så en vanlig vista skiva räcker inte.

Har hittat ultimatebootcd som kan formatera, men så länge som återställningsskivorna inte funkar så hjälper ju inte formateringen mig något...

Av ZackZ

[VIKTIGT] Sony Vaio FW11M kan inte återställas!

Jag har en Sony Vaio FW11M sedan ca 6 månader tillbaka. Nu när jag skulle avinstallera mitt office sabbades hela vista sytemet och varje gång jag öppnade utforskaren kom en windows installer upp. Detta anser jag (och säkert många andra) väldigt enerverande och eftersom den ändå har blivit rätt slö bestämde jag mig för att det var nog dags för en återställning.

Jag har både dvd skivor som jag skapat med Vaio recovery center och recovery-partitionen som följde med datorn. Men jag kan inte ancvända de. Jag väljer återställ C:/ i recovery center och datorn stängs av. Men sen kommer det upp ett felmeddelande när datorn bootar. winload funkar inte och jag ska använda recovery skivan... Detta händer också när jag trycker på f10 som ska boota recovery partitionen. Men inte när jag ska starta Vista, då är det normalt. Jag har använt recoveryskivan som man kan ladda ner från neosmart men den kan inte reparera nåt.

Skivorna går inte att boota trots att de har en bootmapp på skivan.

Vad ska jag göra? Windows funkar inte som det ska och jag kan inte återställa det??

Jag har vista home premium som följde med vaion!

Av ZackZ

Windows klocka funkar inte om den skao

Av någon anledning fungerar inte klockan i windows... Den hoppar lite som den vil. Vilet innebär att jag inte kan surfa på säkra sidor eller liknande eftersom klockan inte funkar.. Internet synkronisisering funkar inte... Vad ska jag göra før att ffixa det??
Tack på förhand!k

Av ZackZ

Okej, kollade i diskhanteraren när jag äntligen hittade den (var mycket lättare i XP) men hittar ingen knapp där man kan trycka för att skapa ny partition...

Tack för snabba svar btw!

Av ZackZ

så jag kan alltså i vistas egna program skapa en partition utan att formatera hela hårddisken?? För enligt de jag har pratat med ska hela hårddisken formateras i så fall...

Av ZackZ

Partition manager ska tydligen kunna skapa en ny partition utan att formatera, vilket skulle vara bra eftersom jag vill ha kvar mina filer!

Av ZackZ

Allocation problem

Jag försökte skapa en partition av mitt lediga utrymme med paragon partition manager, men när datorn startar upp igen och ska skapa partitionen så står det efter ca 10 minuter att det inte kan fortsätta eftersom det är något allocation problem. Det står att jag ska göra det i diskhanteraren i windows, men då måste jag formatera och det vill jag inte, därför använde jag paragons program.

Vad ska jag göra för att det ska funka??

Av ZackZ

.db fil

Hej!
Jag skulle uppgradera min iPod idag och ville ha kvar chatthistoriken från AgileMessenger. Jag hittade filen och förde över den. Det var en .db fil och nu vet jag inte vad jag ska göra med den. I antecknigar så e allt en enda röra. Finns det nåt program som jag kan öppna filen och sedan spara allt på ett sätt så att man lätt kan läsa det?? Har sökt på diverse program, men inga verkar fungera...

MVH
ZackZ

Av ZackZ

De hade titan a15 innan som var deras budget modell, den finns inte kvar på hemsidan vilket är ganska knstigt eftersom den inte var så gammal direkt, eller?

Av ZackZ

Om man köper en zepto nu kan man få ett 2 gb turbo memory för 470:- är det värt pengarna eller?

Av ZackZ

Om man köper ett operativsystem samtidigt som datorn, får man då en "vanlig" eller en oem version?? Och får man skivor till?

Och om man har C2 duo processor ska man ha 64 bitars operativ system eller??

Av ZackZ

Något jag tycker är dåligt med zepto är att det inte ingår något operativsystem. Annars verkar ju nexusen vara ganska bra. Väntetiden är inget problem. Men om jag köper den för 8300:- måste jag väl klara mig ganska länge på den??

Av ZackZ

jag har levt med en gammal dator i snart tre år. Den har 512 mb ram minne, 128 mb grafikkort och pentium 4 prcessor (3.2ghz) och kört battlefield 2 och 2142 på den och varit ganska nöjd. Och photshop cs3 har jag kört och 3dsmax demo så jag har väl inte så höga krav. Och om jag köper den som jag har nämnt först så antar jag att den är mycket snabbare, eller??

Jag vill främst att operativsystemet ska fungera smidigt och helt utan problem (jag menar inte mjukvarumässigt då, utan att hårdvaran lätt kan köra vista+typ photoshop eller liknande för det är nog det som mest kommer köras. Spelar inte så mycket spel).

Det enda spelet jag kör nu e swat 4 på min pappas dator. Men det verkar vara ett väldigt dåligt grafikkort för det kommer upp en varning varje gång jag startar det om att grafikkortet inte stöds. Det är ändå en helt ny dator från lenovo som han fått via kommunen. Men swat körs helt ok... Har absolut inga stora krav på grafiken.

Som sagt nog mest bild och filmredigering som kommer vara krävande för datorn. Använder den så klart till skolan också men det kräver ju inte direkt några resurser för at köra word:P

Av ZackZ

jag har en ganska liten budget tyvärr:( Så jag har inte mer än ca 8000:-. Men jag har hittat en: http://www.tbh.se/index.asp?id=21&akat_id=1275&kat_id=1333&pr...
bra processor, hyfsat med ram och en lagom hårddisken. Ramen går ju att byta, och jag gillar utseendet:p
Enda problemet e att de har installerat vista buisness och jag antar att det inte går att byta ut:( synd, för jag gillade den! Men, men får väl leta vidare:p

Av ZackZ

e det grafikkortet?? För jag är inte nån som kräver bästa grafiken. Jag vill bara kunna köra spelen. Och jag spelar max 8 timmar i månaden. Så den ska inte användas som speldatod så mycket...

Anlediningen till att jag vill ha den är att den kändes så bra, den passade mig typ. Förutom ptocessorn:/