Inlägg

Inlägg som Dimman har skrivit i forumet
Av Dimman

1. Döp om din Object-klass till något annat.
2. Skicka in all kod på tex pastebin.com så man får en större helhetsbild, så ska vi nog kunna lösa det.

Av Dimman

Jag har haft samma problem när man försöker flytta stora mängder data över diskar i Windows.

Jag vet inte om det har med cachning att göra då man försöker flytta filer. Har du provat att kopiera dom till andra disken istället för att flytta?

Av Dimman
Skrivet av matt76:

Eller så får man köpa en ny tystgående disk, ex samsung, och enbart använda skiten till extern lagring, sådan där man aktiverar disken när backup ska göras.

Rätt onödigt när det finns en enkel lösning på problemet och man redan har disken?

Av Dimman

Det är bara googla på WDIDLE3 så får du upp en guide på hur du skall gå till väga för att fixa det.

Du behöver ett USB-minne, W98 boot-filer att ha till HP USB Tool som gör USB-disken bootbar.

Jag disablade läget helt med /0 flaggan i programmet. Dvs jag stängde av att den parkerar läshuvudet. Jag hade 94000 Load cycle counts på typ 4-5 månader under Linux. På tok för mkt, så vore jag du skulle jag absolut se till att lösa det.

Jag stötte inte på några som helst problem under proceduren, har inte heller stött på något problem efteråt.

Eftersom programvaran (dvs firmwaren i disken på min WG Green) parkerar läshuvudet var 7e sekund (vill jag minnas), läser du då nånting var 10e sekund så kommer den hinna parkera huvudet emellan och därmed bli sjukt många load cycle counts.

Av Dimman

F3 har 2st 500GB skivor.

WD Blue har jag ingen erfarenhet av, förutom en föregångare på 640GB som senare blev Blue-serien, funkar klockrent med.

WD Green drar lite ström, är tyst, men 5400rpm _och_ har en otroligt kass funktion (om man kör linux framförallt) som parkerar läshuvudet var 7e sekund. På under ett halvår hade halva hårddiskens livslängd nästan passerats (load_count) innan jag upptäckte hur man stänger av det.

Så min röst går utan tvekan på Samsung F3 (har en sådan också, inga nackdelar upptäckta).

Av Dimman
Skrivet av fratey:

Jag tror handlar mindre om att de "lägger ned tid på detaljer" och mer att "de faktiskt gör det rätt".

Apple har förmodligen anställd alla "wonderchilds" som inte behöver tänka igenom något utan kommer med de bästa idéerna direkt. </sarkasm>

Skrivet av fratey:

Det finns fantastiska detaljer i en Macbook Pro men jag förstår inte hur en diod som "andas" en gång var tredje sekund är bevis bakom Apples geni.

Jag förstår inte ens hur du kan göra den kopplingen, det låter urbota korkat. Att det är ett (av många) bevis på att de lägger ner tanke och tid på detaljer däremot, det får väl anses logiskt.

Av Dimman
Skrivet av fratey:

Jag vet inte om de lägger ned "tid" på detaljer per se, men om något lyckas de väldigt bra och jag förstår inte vad som hindrar andra tillverkare från att faktiskt göra en vettig trackpad. Jag har använt några riktigt bra men det känns som att det är en regel att en trackpad inte får vara större än två frimärken på bredd.

Du vet inte om de lägger ner tid på detaljer men lägger fram det som att de inte skulle göra det?

Jag orkar inte gå in på en diskussion om att definiera uttrycket "att lägga ner tid" i detta sammanhang. Min åsikt är att de lägger mycket tid/tankar på detaljer, där de extremt små hålen för sleep-LEDen som gör att det ser ut som solid metall när den inte lyser, är ett exempel. Ett annat exempel på samma område är algoritmen bakom sleep-indikatorns beteende. Den fadear i ljus utformat efter hur människans (genomsnittliga) andningsrytm på natten ser ut. Dvs runt 12-20 andetag per minut, likaså fadear lysdioden nånstans mellan 12-20ggr/minut enligt samma kurva som våra andetag.

Det är bara ett par exempel..

Av Dimman
Skrivet av MarcusW:

Från Wikipedia:

Är det bara jag som tycker det är löjligt att snacka om rip-offs osv? Hur ska vi komma framåt om man inte får inspireras av varandras idéer? Är allting i iPhone uppfunnet från grunden av Apple, eller har de tagit lite inspiration från typ "telefonen" och "datorn" osv? Uppfinna hjulet om och om igen känns ju lite onödigt, vilket apple antagligen är väl medvetna om med tanke på BSD-grunden i OS X.

I allmänhet håller jag med dig (samsung galaxy s får väl vara ett undantag). Hela poängen var dock sarkastisk, vilket inte framgick så bra tydligen :). Jag utgick enbart från en tidslinje gällande det andra.

Skrivet av MarcusW:

Om Apple kommer på en idé men microsoft implementerar den bättre väljer jag microsofts lösning, utan tvekan.

Jag håller med dig.

Det jag gillar med Apple är dock den tid de lägger ner på detaljer.

Av Dimman
Skrivet av Derox:

Du skrev "Jag anser inte att ett pris på 18 000 kronor istället för 7500 kronor täcker den där fina magnetkontakten.".

Vilket väldigt starkt förmedlar budskapet att du inte tycker magnetkontakten är värd 10500 kr, medan du i realiteten får mycket mär än magnetkontakten för 10500.

Det är bara inse att det inte går att diskutera med snubben på ett vuxet sätt. Han har aldrig fel och allt han säger (även om mycket grundar sig på hans åsikter) är vad som faktiskt gäller. Du har dock självklart rätt i vad du skriver, men det verkar vara ointressant.

Att Microsoft kopierat Apple i alla möjliga avseenden sen de båda företagen blev till mer eller mindre är ingen åsikt, det är fakta. (Sök på vem som var först med fönsterhanterare, papperskorg etc.) Jag antar dock herr fratey hör till skaran som inte tycker Samsung galaxy s är en rip-off av iPhone heller utan rent nytänk från Samsung.

Av Dimman
Skrivet av Damodred:

Haha naturligtvis är det kamerans fel! Så otroligt korkat att ens tänka något annat.

Skrivet av fratey:

Jag tror knappast kameran har något program gjort för att ge kernel panics till mac OS.

Haha. Vem har sagt det är kamerans _fel_? Att kameran bidrar till att felet uppstår är något helt annat. Ska ni argumentera så gör det rätt åtminstone.

Av Dimman
Skrivet av fratey:

Vad är extremfall i att Hanks här på forumet med sin 15" MBP kopplar in sin kamera och möts av en Kernel Panic?

Finns du på riktigt? Om han nu får kernel panic av att plugga in sin kamera så är det väl ganska givet vad som bidrar till felet?

Extremfall likt där du beskriver att man inte har en susning om vad som felar, ovan nämnda exempel där windows spottat ur sig säg en bluescreened texten "usb_device_initialization_failed" hade ju gett mycket mer kött på benen. Att det har med kameran att göra hade till och med min farmor listat ut. Dvs, inget extremfall om än förmodligen ovanligt.

Av Dimman
Skrivet av NoNamesWayne:

Jag skildrade lite av det de pratas om i tråden.

Varför är inte mina antaganden relevanta? Argumentera istället.

Jag har ju sett personlighetsförändringar hos somliga som gått över till andra sidan. Vet dock inte vilka problem jag ska råda problem på när jag inte har några? Personangrepp (det hållet det pekar åt) kan vi försöka vara utan. För fram argument istället.

Att hitta på egna siffror och argumentera utifrån dem kan jag med göra, det var just det jag syftade på.

För att förklara vad jag menade ursprungligen:
Att programutbudet är betydligt större till windows än till OSX anser jag man kan se från 2 sidor. Antingen ser man till rena siffror där det garanterat finns fler program i antal till windows. Däremot anser jag att de program man kan tänkas behöva finns till OSX (till 99% iallafall), och därför blir det ingen begränsning som det framställdes som. Sålänge det finns program som täcker de behov man kan tänkas ha tycker jag inte man kan påstå att bara för antalet program till OSX är mindre än till Win, att det skulle vara en nackdel för OSX.

Snarare så att när man väl har efarenhet av något annat så har man möjlighet att se saker från andra perspektiv. Tror inte det handlar om "personlighetsförändringar", då har man nog misstolkat det hela. Det var så jag menade, inte menat som personligt påhopp, snarare sarkasm för att poängtera att det inte är det de handlar om.

Jag liksom fler är nog bara trötta på folk som uttalar sig efter att inte ha egen erfarenhet mer än att ha använt datorerna på Siba eller Elgiganten som mest, eller vägrar se saker från annat än ett hårdvaruperspektiv. Det handlar inte om att jämföra hårdvara rakt av Apple vs PC, för där vet alla att du får snabbare komponenter för samma pengar för en PC. Poängen är att du betalar mer för att alla delar är mer genomtänkta och tillbehör likt magsafe, att magneten är perfekt avvägd till att lyfta precis under lyftkraften som behövs för att bära upp datorn.

Att man kan tycka man betalar väldigt mycket extra för detta är helt subjektivt. Det är upp till en att värdesätta. Men att bara _direkt_ dra slutsatsen att det _är_ skitdyrt för att man får sämre hårdvara för pengarna visar att man inte sett det från flera vinklar eller förstått konceptet. Om man sedan efter det inte känner att man vill lägga mer pengar på det övriga (dvs annat än ren hårdvara) så fine, det är upp till var och en.

Av Dimman
Skrivet av Enkal:

Jag uppgraderade i förra veckan från en Samsung 226BW (TN-panel, 22", 6 bitars färg) till en HP ZR24w (x-IPS-panel, 24", 8 bitars färg). Jag skriver x-IPS då det verkar råda olika uppfattning om det är e-IPS eller s-IPS på den skärmen även om det lutar mot e.

Jag gav min gamla skärm till min sambo som har sin dator bredvid min så jag kan titta på hennes skärm med en ganska stor vinkel och jag kan sätta mig vid hennes skärm för att få ungefär samma vinkel på min nya skärm. När jag tittar på hennes skärm från min stol så ser alla färger etc helt okej ut på hennes skärm. När jag sätter mig på hennes stol och tittar på min nya skärm så ser allt blekt och dassigt ut, white glow dvs, färgerna är säkert bra men det är som att man dragit en mjölkig dimma över skärmen.

Så i detta fall säger jag att betraktningsvinkeln är bättre på min gamla TN än på min nya IPS. Nu saknar iofs de billigare IPS-skärmarna något speciellt filter som ska minska white glow som tydligen finns hos de dyrare och äldre skärmarna.

Jag hade tidigare läst om white glow och att det är ett problem med IPS-skärmar men jag trodde inte att det skulle vara så uttalat. För övrigt är jag nöjd med min nya skärm, inga pixelfel som jag kan se och ingen tinting och framförallt 24" i 16:10-format vilket inte är lätt att hitta idag.

EDIT: Det om vertikala betraktningsvinklar kom tidigare i tråden, antar att du inte läst hela.

Hmm, detta med white glow, det är inget fenomen jag känner igen från min S-IPS panel (Dell 2007WFP från runt 04-05). Jag googlade lite snabbt och vid en snabb anblick ser jag mycket nämnt om e-IPS i samma diskussion. Det torde vara ganska logiskt då e-IPS just är designat för att kunna använda billigare bakgrundsbelysning. Vi kanske borde specificera mer vad vi menar då det är skillnad på S-IPS, e-IPS, AS-IPS etc. Jag känner inte igen fenomenet från min skärm jämfört med de TN-skärmar jag använt. Där var jag tvungen att sitta näst intill rakt framför skärmen för att inte få färgskiftningar och kontrastskiften. Färgåtergivningen var även den helt off jämfört med S-IPS.

Det verkar som det finns bra och dåliga exemplar av samtliga typer

Av Dimman

Jag skulle vilja ha en skärm (som en vanlig svensson har råd med) som har en vettig panel och 120Hz.

Det verkar vara en bit bort i framtiden tyvärr :/

Av Dimman
Skrivet av NoNamesWayne:

Håller inte med dig om mycket men tänkte bara göra detta utdrag.
Växer användarskaran så är det klart att det bidrar till fler virus. Det gäller ju samma sak med programmen.
Med 1000 program, så kanske 5 är skit.
Med 100000 program, så kanske 500 är skit. Dock tycker jag det är bra med valmöjlighet och att det finns mängder att välja på.

Om Mac skulle haft större kaka av marknaden så skulle garanterat fler virus komma.
Var det inte Mac en hackare kom in i snabbast?

Men ska jag vara ärlig så är jag sugen på en Mac mini. Det som får mig att avstå är dock en del användare. Tänk om man blir som en av dem? Och ja, jag har använt mac.

Var kommer diskussionen om virus ifrån? Vi diskuterade programutbud.

Dina antaganden är inte direkt relevanta. Att det är bra med valmöjlighet tycker jag med, det har dock inget med vad vi diskuterade att göra.

Om du är rädd att bli personlighetsförändrad av att du införskaffar en Mac bör du nog avstå och råda bot på andra problem först.

Skrivet av fratey:

PC är fortfarande inget operativsystem.

Skitsnack. Om jag får en Kernel Panic i OS X kan det betyda exakt vad som helst. Om jag får en blåskärm i Windows står det exakt vad som är fel - till exempel om jag får ett STOP 0x0000osv7B är oddsen ganska stora att jag i BIOS har ställt in AHCI utan drivrutiner.

Har aldrig skrivit PC skulle innebära att det var ett operativsystem heller. Men kanske borde ha skrivit Windows ändå.

Windows specificerar vad det är som har felat, inte många fall varför det har felat (Exempelvis IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL, som både kan innebära att du har fysiska minnesfel eller att du har installerat en dålig uppsättning drivrutiner). Sen är knappast majoriteten av problem som uppstår relaterade till kernel panics på Macar. Det finns en uppsjö andra problem som kan uppstå som _inte_ orsakar kernel panics eller bluescreen. Du pratar extremfall, inte direkt svårt att vinna någon diskussion då inte, då det alltid finns argument för och emot.

Av Dimman
Skrivet av Enkal:

Enligt wikipedia: "Also, most TN panels represent colors using only 6 bits per RGB color, ... " , den senaste generationen TN-paneler från Samsung kör med 8 bitars färgdjup t ex (BX2440, BX2450), har inte kollat andra tillverkare.

Som jag sagt ett par gånger tidigare om betraktningsvinklarna så gör IPS-skärmarnas white glow att de 178 grader som anges i specifikationerna är helt irrelevanta. Jag kollade lite på det vertikala (skrev om det igår) och white glow är mycket värre på vertikalen, allt blir bara vitt eller i bästa fall så bleknar alla färger bort. På en TN-skärm får du färgskiftningar istället. Pest eller kolera?

Så i verkligheten är det fortfarande så att IPS-skärmar utan häftiga filter har sämre betraktningsvinklar än TN-skärmar.

En bråkdel av alla TN-skärmar har äkta 8-bitars panel, näst intill alla har 6bit+2bit FRC. Det är mycket möjligt att de skärmar du nämner har äkta 8-bitarspanel, det är dock sällsynt om än ej nytt.

S-IPS har en tendens att visa blått istället för svart vid högre betraktningsvinklar, ibland även lila/orange. Det går ändå inte komma ifrån att betraktningsvinklarna är bättre på en S-IPS skärm exempelvis. Det är odiskutabelt. Jag har dessutom flera års erfarenhet av båda skärmtyper.

Du skriver allt blir bara vitt på en IPS-panel när man kollar på den vertikalt? Jag hade då inget sådant fenomen på min skärm. Ser inget sådant fenomen på iPhonen heller som även den har en IPS-panel. Har du läst det någonstans eller har du egen erfarenhet av det?

EDIT: För övrigt är vertikala betraktningsvinklar föga intressanta i jämförelse med de horisontella.

Av Dimman
Skrivet av RobinCC:

8ms?

Från hemsidan: Response Time 25ms, 8ms (GtG)

Om det stämmer så är dom sannerligen snabbare eller lika snabba som de flesta TN-paneler idag ändå.

Av Dimman
Skrivet av Laine:

Man måste ändå full-loada nätagget för att pressa ut 80+ effektivitet ändå, och det är det inte många som gör.

Det är inte lätt att kräma ur 500w+ ur ett system. Inte 650w för den delen heller.

Jasså? 80 Plus Gold specificerar att effektiviteten måste vara 88% eller högre vid 20% last.

Av Dimman

Jösses vilken lekstuga det var här.

En TN-panel kan bara visa 262 000 färger, resterande miljoner är fejkade.
En IPS-panel har (minst) 8-bitars färgdjup.

Färgåtergivningen går inte ens jämföra, de spelar inte i samma liga.

IPS har överlägsna betraktningsvinklar jämfört med TN. IPS kräver dyrare och mer avancerad bakgrundsbelysning gentemot TN, det är en förklaring till priset. Det är även en förklaring till varför e-IPS kommit till, en simplifiering av IPS för att kunna använda billigare belysning och därmed få ner priset.

Responstider idag går inte ens jämföra, det är sånt lull-lull med de siffrorna. De mäter en specifik färgnyans och hur skärmen reagerar på den. Ungefär som att jämföra två bilar beroende på hur snabbt de accelererar från 70-71km/h. Lagom intetsägande med andra ord.

Jag hade en S-IPS skärm med 16ms BW och 8ms gtg, men ghostade inte det minsta. Däremot tenderar de IPS-paneler jag sett att vara mycket skarpare vid bildbyte, inte helt anpassade till att spela supersnabba spel.

Mer info? Kolla wikipedia.

Av Dimman
Skrivet av heddan:

1. Man är begränsad både hårdvarumässigt och mjukvarumässigt då utbudet på båda delarna är enormt mycket större till PC.
2. Man får betala mycket mer för sämre hårdvara. (CPU, Minnen, HDD, Grafikkort etc.)
3. Om problem uppstår så finns det mycket mer fakta kring avhjälpning etc. på nätet då det är fler windowsanvändare än Mac-användare.

Jag tycker det låter som någon som inte har egen erfarenhet av Mac och OSX, men jag kan ha fel?

Att du skulle vara begränsad mjukvarumässigt till Macen, ja det beror på hur man ser det:
-Kvantitetsmässigt: Ja garanterat, det finns otroligt mycket _skit_ till PC.
-Kvalitetsmässigt: Tveksamt. Så gott som allt man kan tänkas behöva finns.

Du säger att man får mycket mer för sämre hårdvara. Enligt mig är det inte hårdvaran du betalar för i samma bemärkelse, det är allt runtomkring. Touchpaden, magsafekontakt (ovärderligt, det vet alla som har/haft en HP-laptop), men framförallt så är det hur mycket tänk och utveckling det ligger bakom många delar av datorn. Det finns många copycats som försöker härma Apples olika designer och produkter, men de misslyckas för att det ligger mycket mer bakom än enbart det estetiska.

Så för att gå tillbaka till frågan, nej jag tycker inte att man kan säga att man betalar mer för sämre hårdvara, det är det övriga du betalar extra för.

På punkt 3 har du nog direkt fel. Det är nog enklare att hitta felsökning till OSX än Windows, då det framför allt inte är mycket som strular, och skulle det strula så är det garanterat någon annan som haft problemet med. På Windows-sidan är det så mycket runt omkring som kan ställa till det, olika tredjepartsprogram till ditten och datten att det blir riktigt svårt att avgöra vad som egentligen felar (beroende på situation).

EDIT: Kan tillägga att jag har erfarenhet av X antal PC-datorer (senast Phenom2 X4 940BE, Intel SSD etc), HTPC:s, servrar, åtminstone 5 egna PC-laptops i olika storlekar och prestanda, Macbook, Macbook Pro 13", Macbook Pro 15" (nuvarande), Mac Pro, iMac. Operativsystem likaså sedan DOS/Windows 3.11 till Win7 (som jag använde på min senaste stationära) till Linux (både workstation och servrar)

Jag har ingen anledning att hoppa på någon sida, min personliga åsikt är dock att Macarna fungerar till stor del så som jag vill att det ska fungera.