Inlägg

Inlägg som adamljung har skrivit i forumet
Av adamljung

Har en nas här hemma som jag kör all medialagring på, tror jag har en 256 gb ssd i nuvarande dator och det har funkat ~okej~!

Av adamljung

Ny dator 20-25k

Hej, nu har min gamla dator börjat visa sina år alldeles för mycket och jag villhöver en ny dator ganska omgående. Jag inser att man betalar överpris och att det kommer nya grafikkort i år, men har inte lust att vara utan dator eller spela vidare med 30~fps.

Har inte alls hängt med på senare års utveckling, så är lite vilsen så skulle gärna ha lite åsikter om det här bygget:
(kan nämnas att jag har 2 skärmar, en 4k 60hz sidoskärm till youtube/film och en 1440p 144hz till spel)

Kommer mest spela lost ark och jobba i diverse 3d printing program såsom chitubox och liknande, men det är ju trevligt om den är relativt framtidssäker.

https://i.imgur.com/W7UxXBL.png

All hjälp är väldigt uppskattad!

Av adamljung
Skrivet av Lajkzy:

När la du din beställning på mediamarkt?

Fredag 30 oktober 05:10

Av adamljung

Trots 2 mail om avbokning för flera veckor sen är nu en till xbox series x på posten. Mediamarkt please 😂

Av adamljung

@Davitto Min största wow upplevelse har varit i ori 2. Ser riktigt bra ut, så kan rekommendera det starkt.

Av adamljung

Är lite lost i headset världen, finns det några bra headset som funkar både trådlöst till xboxen samt via blåtand till tvn, dolby atmos? Prisklass typ 1500-3000?

Av adamljung
Skrivet av snajk:

Jag bokade på WH i somras, men inte jättetidigt så jag var inte säker på om jag skulle få en tidigt från dem. Så när EG öppnade den "officiella" beställningen så beställde jag en där också. I tisdags fick jag ingen som helst information från EG men däremot från WH så jag åkte och hämtade ut den. Först tänkte jag ge min förbokning på WH till någon annan, men den personen lyckades få tag i en själv. Sen fick jag sms från Bring igår morse om att den skulle komma, och det gjorde den. Så viktigt var det inte för mig att få en precis första dagen så hade EG informerat om när jag kunde vänta mig enheten så hade jag kunnat vänta. Å andra sidan känns WH lite mer sympatiska än EG, och köpet ger mig poäng som innebär lägre priser och så.

Spännande inställning, beställer från 2 olika affärer för att maxa chansen att få en, får båda och suckar över att du ska betala för att du fått ett företag att hantera din order + ett fraktbolag att skicka ut den du inte behöll? 😁

Man kan såklart tycka att affärer och fraktbolag skall kunna hantera detta bättre, men vi är också mitt i en pandemi där alla företag blir drabbade på diverse sätt. Samtidigt som massvis med folk panikbeställer samma sak från 2-3 affärer vilket överbelastar systemen ännu mer.

Tycker gott du skall betala dina 79kr och vara glad över att du har en xbox 😉

Av adamljung

Ja, tack till de som tipsade om att de skulle finnas i butik, hämtade min i Halmstad runt 11 idag, då fanns det 3 kvar efter att jag tagit min.

Dock, har aldrig haft xbox innan, har game pass nu och ingen koll på biblioteket, om man vill testa tvn lite och spela spel med riktigt bra grafik har ni några tips då?

Av adamljung

Läste någonstans att bluray spelaren inte skulle kunna spela 4k uhd blurays i HDR?
CDON kör en schysst deal på 4k skivor (5st för 600kr) så innan jag köper på mig ett gäng hade det varit väldigt tacksamt att veta (även om jag tycker 4k i grund ser bra ut, ser jag inte poängen med att lägga massa pengar på det om man inte kan se filmerna i HDR/dolby vision också)

Av adamljung

Har tagit och flyttat in min gamla TV i sovrummet (en gammal Sony 55W905A som jag fortfarande är nöjd med) - men nu behöver jag en TV till vardagsrummet, tänkte ta och uppgradera till 65" när jag ändå skaffar ny.

Spelar ingenting, kollar väldigt väldigt lite på 'vanlig' tv (har inte ens betalkanaler, enbart antennsladd) - kollar nästan uteslutande på netflix eller på film/serier via datorn/hdmi - och ibland lite streamad sport. Så spelegenskaper har 0 betydelse, är enbart ute efter "bra" bild.

Har en maxbudget på 25.000, men blir ju inte ledsen om man kommer under det.. Har läst på en del via artiklar här & kollat på reviews en del reviews, kollar på följande just nu:

LG 65" C8 för 19.990 (https://cdon.se/hemelektronik/lg-oled65c8pla-65-p46139713?utm...)

LG 65" C9 för 21.990 (https://www.komplett.se/product/1130532/tv-ljud-bild/tv-video...)

LG 65" B9 för 17.990 (https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/oled/lg-oled65b9pla/...)

Har jag snöat in för mycket på LG's varianter kanske? Finns det någon i det prisspannet som är 'bättre' för vad jag avser använda den till?
Någon som har bättre koll på skillnaderna rent bildmässigt på de här 3 apparaterna? Eventuella extra funktioner för spel och liknande har alltså inget värde för mig. (tyvärr hade de inte dessa uppsatta på lokala elgiganten när jag var där och kikade)

Det lätta valet är väl att säga den dyrare C9an, men undrar väl mest om en som inte använder skärmen till mycket annat en netflixande får ut 4000kr mer värde av den jämfört med en B9?

Vardagsrummet har förövrigt morgonsol så det är relativt låg ljusnivå på dagen, samt att jag jobbar natt och kollar mest på tv på eftermiddag/kväll och inte har problem att dra för gardinerna när jag skall glo på lite serier/film, så är väl inte hela världen om en eventuell TV inte är bäst i världen i extremt ljusa rum.

Väldigt tacksam för svar.

Av adamljung

Har både fått mail om att datumet blivit ändrat + ett sms om att ordern håller på och plockas, lite dubbla budskat har mailat nu så får väl se om man haft tur eller inte.

Av adamljung

Hade haft en windows update den kvällen ja..
Löste sig när jag laddade ner LG's on screen control program och aktiverade Freesync. Random.

Av adamljung
Skrivet av Laxpudding:

@adamljung: Kan inte svara på hur gasarmen fungerar, men det bör inte vara några problem att kombinera dessa två. Det du lär märka av är väl närmast att du med ett R390 lär kämpa med många spel att nå 144 FPS.

Har fått ett ganska märkligt problem, fick hem LG 27UL650 4k skärmen och tänkte att jag skulle köra den tillsammans med min gamla 23" 1080p skärm tills LG släpper sin nya 27" 1440p skärm. Allting var frid och fröjd under första dagen, sen stängde jag av skärmarna och lät datorn vara igång under natten.
Vaknade och slog på skärmarna och då hade 4k skärmens upplösning ställt in sig på 3200x1800, och ändrar jag tillbaka det till 3840x2160 så kopplas min 1920x1080 skärm bort totalt.
Så nu kan jag antingen köra ena skärmen i 3200x1800 medans den andra kör på 1920x1080, eller så kan jag köra 3840x2160 medans den andra kopplas bort. Har testat att starta om skärmar, datorn, koppla in / ut allt, men fast med detta problemet, någon som varit med om något liknande? Har försökt googla men hittar inget passande.

(Random notis, satan sån skillnad på bildkvalite från att gå från 1080p TN till 4k IPS, hade jag insett att skillnaden skulle vara så stor hade jag nog bytt skärmar för länge sen)

Av adamljung
Skrivet av anon5930:

Intressant, helt missat att det är fixat. Mina köptes i februari så de lär fortfarande ha problemet (men inte i denna värmen förstås). Använder inte mina ute, speciellt inte vintertid, så för mig är det inte ett problem men för de som vill använda de i temperaturer under 10 grader så är det alltid bra att påpeka. Speciellt om det fortfarande förekommer gamla exemplar i butik.

Älskar mina, används flitigt med allt möjligt. Jag kör de faktiskt oftast i påslaget läge med ANC aktivt, och kopplat via 3,5mm för att få maximal kvalitet. Hade dock önskat att de fungerade bättre via blutooth med flera enheter, i mitt fall med telefon och TV.

9/10, värda varenda krona i mitt tycke.

Köpte mina i mars eller april tror jag. Ingen aning om serienummer dock. Jobbar i en kyl med 4~5 grader och har aldrig haft problem. (springer även in och ut till vår vanliga terminal som har varit väldigt varm på sommaren, så temperatursskillnader har inte heller varit något problem)

Är också riktigt nöjd med dom, på jobbet har jag stora kylaggegat som låter, hör ingenting av dom om jag har musik på cirka 50%. Även testat de på tåg och flyg och de är värkligen guld värda.

Ända minuset jag märker i dagligt användande är att man inte kan koppla mer än en enhet åt gången samt att bluetoothen bara fungerar problemfritt med min telefon. Till datorerna är det... Ganska meh. Fördröjningar och lite brus. Kan vara dåliga donglar möjligtvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av adamljung
Skrivet av Laxpudding:

@adamljung: Kan inte svara på hur gasarmen fungerar, men det bör inte vara några problem att kombinera dessa två. Det du lär märka av är väl närmast att du med ett R390 lär kämpa med många spel att nå 144 FPS.

Tack för svar! Blev att beställa en 4k/60 skärm och armen och att invänta lgs nya 1440p till augusti, förhoppningsvis skall det bli en ganska stor uppgradering från nuvarande 1080p skärmar.

Och yes, förväntar mig inga stordåd från mitt r390, däremot spelar jag inte så mycket som förr och nuförtiden är det mest league of legends som är ganska så lättdrivet. Dock tenderar jag att ha skärmar längre än datorer så kände att jag hellre tog bättre skärmar som jag kan "växa in i" så att säga. Har väl lite småspan på amds nya cpuer + grafikkort som skall komma nu och presterar de bra i 1440p spelande och annat så blir det möjligt en sån burk efter sommaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av adamljung

Kombinera två skärmar: 4K/60 och 1440p/144?

Tjenare, skall uppdatera skärmar + skrivbord från nuvarande 3x23" 1080p skärmar till 2x27. Ville bara dubbelkolla lite saker innan jag slänger iväg massa pengar på saker som kanske inte funkar.

Har haft extremt svårt att bestämma mig mellan 4k för en finare bildkvalite eller en 1440p med högre uppdateringsfrekvens, har varit inne på ultrawide, mest för att få bort 3x skärmfötter + 3x uppsättningar sladdar, men sen så såg jag m vesa gas armarna på inet och funderade på om det kommer funka att köra en set up som den här, för att ha en spelskärm samt en 4k skärm:

https://www.inet.se/produkt/2215350/lg-27-ultragear-27gl850-q...

https://www.inet.se/produkt/2214984/lg-27-27ul650-4k-hdr-ips

https://www.inet.se/produkt/2209490/m-vesa-gas-lift-arm-dual-...

Från ett gammalt AMD r9 390 kort med DP 1.2 portar (kommer i framtiden att uppgradera burken också dock)

Kommer det att funka? Vet att det var begränsningar på DP 1.2 när man körde en stor skärm med både hög uppdatering samt många pixlar, men funkar det om man sprider ut de på 2 skärmar / 2 sladdar?

Av adamljung

Nytt grafikkort / Dator?

Tjenare, sitter idag med en 4 år gammal dator som fortfarande spinner på bra, dock är jag ute efter att byta skärm, och mitt grafikkort har bara DP 1.2 vilket verkar ha sina begränsningar, så funderar på att byta grafikkort till något som stödjer DP 1.4.
Spelar väldigt lite nuförtiden, det blir mest lite league of legends och andra 'lätta' spel, men det hade ju inte varit helt fel om datorn hade klarat av att köra lite tyngre spel om andan faller på i framtiden.

Sitter i dagsläget med:
Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB
be quiet! Pure Rock
ASUS Z170 PRO GAMING
Samsung 850-Series EVO 250GB
Corsair RM750x 750W
Sapphire Radeon R9 390 8GB Tri-X OC Lite
Fractal Design Define R5 Svart
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz Vengeance LPX

Är det lönt att sätta in ett typ rtx 2060 i denna? (utgår från att PSU klarar av det?) Eller kommer CPU / ram att flaska väldigt mycket?
Mestadels är det ju för att komma åt DP 1.4, men det känns ju lite dumt kanske om resten av datorn är för kass för att hänga med, då kanske det är bättre att lägga ut för en ny dator helt och hållet?
(Tanken är väl att börja med lite hobby foto/film redigering, så hade tänkt mig en större 4k skärm men med hög refresh rate vilket DP 1.2 inte var helt förtjust i)

Tacksam för input!

Av adamljung

Tog och beställde en idag, blev lite tveksam när en del klagade på touchpad / batteri / ljusstyrka / värme, men samtidigt var jag inte sugen på att lägga 5-10.000 mer. (Okej lite sugen var jag men, jag använder nästan alltid datorn hemma/inte i knät så att 3 av de 4 är ganska orelevanta, då blir det ganska jäkla onödiga pengar känns det som)

Av adamljung
Skrivet av Mellomgardet:

Den där kom innan första X Pro (2018), sen har det nyligen släppts en 2019 X pro.
Och så finns matebook 13 (endast en utgåva hittils), som är lite billigare.

Ah, tack för förklaringen! Då var jag lite ute och cyklade då.

Av adamljung

@Krigarvarg: Jag känner lite som såhär, jag tror att de flesta stora företag är shady på ett eller annat sätt (tror ju förövrigt inte att swedbank är den enda banken här som fular sig med lite penningtvätt på helgfria söndagar, bara att de är de som har åkt fast med det) - Så jag tror inte huawei är värre än några andra. Och även om de är det, så stör det inte mig personligen. (På samma sätt som jag inte stör mig på om min google assistance spelar in allt jag säger). - Dock hade jag blivit förvånad om de fortfarande fular sig i lika stor utsträckning efter att de åkt fast med det.
Men jag är kanske lite speciell i detta avseendet, Huawei har ju inte ett helt cleant track record så om man känner att lite spionage skulle vara en dealbreaker är det nog värt att kolla upp det lite noggrannare alternativt köpa ett annat märke.

Tror det blir den matebooken jag länkade i första posten, verkar svårt att slå den prestandan till det priset. Även om Dell XPS / Matebook x Pro och några andra ser bättre ut på en del områden så är ju priset också rejält saftigare om man vill ha I7 samt större SSD.