Inlägg

Inlägg som adamljung har skrivit i forumet
Av adamljung
Skrivet av onYYx:

Konstigt när jag lägger 700 spänn på ett j*vla tangentbord som går sönder efter ca en vecka... Kommer aldrig någonsin köpa något igen som det står "Steelseries" på.

När jag gick ifrån billiga möss / tangentbord (som jag avverkade relativt snabbt) till lite dyrare och bättre saker insåg jag snabbt att det var dags att sluta slå och banka på mina datorprylar för att det blev för dyrt att byta, en ganska bra lärdom tycker jag.

Min poäng, slår man sönder sina saker får man nästan skylla sig själv, och inte på det man slår sönder.

Av adamljung
Skrivet av Ala_95:

Du blir arg för att ingen svarar inom en timme? Skärpning!

Han har en poäng här...

Och måste säga, har ett par g930 (helt okej ljud, men finns såklart bättre fast jag prioriterar trådlösa lurar extremt högt så det fick bli de här) och jag märker ingen direkt positiv skillnad när jag sätter på fake surroundet, enligt mig så känns det hela väldigt "sälj snack"-aktigt, vill man ha riktigt surround får man fixa ordentliga prylar (enligt min uppfattning)

Av adamljung

Ålder: 20
Pc
Fps (sen bf3 släpptes) och rts (sc2) är väl det jag spelar för tillfället, förr i tiden spelade jag ps1-2 (fighting spel, sport spel, rollspels, etc etc) och efter det blev jag mer eller mindre en all out mmo nörd, då gick jag ifrån ps helt och hållet och är nuförtiden väldigt "tråkig" (vad jag fått höra iaf ) iom att jag är väldigt petig med vad för sorts spel jag blir intresserad av, så blir väldigt få spel jag spelar men under längre perioder.

Tl;dr version, Rts, fps och mmo. (Gaming året 2012 lär bestå av 4 spel om inget väldigt udda händer, bf3, sc2, gw2 eller tera, diablo)

Av adamljung

Hm om du har dött redan innan du får ut din första stalker så är någonting väldigt galet med din build strat eller så möter du spelare som kör all-ins nonstop (6 pool för zerg t.ex), men detta är väldigt basic för toss oavsett matchup (visst forge expand är bra mot zerg men tror det är bättre att börja nöta in en standard 1 base opener)

Bygg probes kontinuerligt tills du är på 9 food, då ska du bygga din första pylon (möter du zerg så gör en wall off, dvs att du bygger dina byggnader så så att du kan förhindra att han springer in i din bas så lätt, sök på youtube på "protoss wall off" eller liknande för exakta placeringar)
Sen på 12 food bygger du din gateway, på 15 food din gas, 16 food din andra pylon, sen när din gate är klar bygger du direkt din cybernetics core, sen efter detta så beror fortsättningen på vilken ras du möter och på vilken map, men i bronze skulle jag säga att en gammal hederlig 3 gate expand är ett bra sätt att börja lära sig spelet och mekaniken, dvs när din cyber core är klar så vill du ha 2 gateways till efter det så att du har 3 gates totalt att bygga enheter ifrån, och sen efter det är det väldigt säkert (oftast) att bygga din expansion (nexus, ny bas)

Några väldigt basic saker som är bra att tänka på;
Sluta aldrig bygga probes (om du inte kommer upp i 70+ i en lång match eller du blir anfallen och vet att du behöver pengarna till andra enheter istället, men ja generellt sett vill du alltid bygga mer workers i en match)
Försök att inte köa upp probes och upgrades i onödan då det kan leda till att du istället för att bygga byggnader / zealots / stalkers etc har pengar uppbundna i saker som du bara väntar på att de ska börja byggas
Glöm inte att chrono boosta probes / warpgate / etc, jobbigt att gå in på exakt vad som är bäst att chrono boosta men oavsett vad man chrono boostar så är det bättre än att inte göra det, så försök att hålla energin på dina nexusar nere

Hoppas detta hjälpte lite iaf

Av adamljung
Skrivet av andreasnore:

Jag fick iaf paya nästa 500 spänn för att få ut det från norska tullen... Blev inte direkt billigt men tangentbordet är SWEEET!

Var det mk 50 du hade beställt?
Har beställt ett mk 85 och sitter och väntar på det, tror de skulle skicka ut de denna veckan men man vet aldrig

Av adamljung

Kan väl dela med mig av en liten ost strategi jag använder då och då när jag är på troll humör, PvZ;

9 Pylon
12 Gate
Skicka ut scout probe, förlorar du den här måste du skicka ut en till, så var noga, sätt upp 2 bra placerade proxy pylons innan din warpgate är klar (på 2 olika platser då, om det inte var uppenbart )
15 Gas, minea bara 50, fast drone scoutar han dig kan det vara värt att ha kvar 2-3 i gasen så att han inte ser att du struntar i gas*, hans drone brukar springa ut när din "stalker" efter cybercore borde vara nära att vara klar (som du aldrig bygger)
*Beror iofs lite på vilken nivå du spelar på, jag har använt den mot high diamond / low-mid master zergs och vissa märker att du bara mineat 50 gas och inser vad som är på G, men tvivlar på att någon i silver-ish skulle göra det.
2 Chrono boosts på workers i början, resten på warpgate
Cutta probes på 19-20, vid det här laget ska inga minea gas
Sätt upp 5 gates som ska vara klara när din warpgate är klar
(Du har nu hunnit göra 3 vanliga zealots med din första gate, 1 ska blocka hålet i din wall och de andra två skickar du mot hans bas)
Warpa in 6 zealots åt gången vid din proxy pylon, se till att aldrig bli supply blockad
Vinn, men förvänta dig inget GG

Funkar förövrigt helt okej i PvP på taldarim då 6 gate zealot står sig väldigt bra mot 4 gate sålänge du kan avväga var det är bäst att warpa in (ofta blir det att warpa in några hos din proxy pylon och några för att defenda hans push och liknande), funkar nog inte mot master+ toss men de jag mött under det har inte den multi task förmågan att microa mot dina zealots (som är ganska auto microande, så att du kan macroa samtidigt) samtidigt som han själv macroar vilket oftast leder till att du dina zealots käkar sig igenom antingen hans bas eller hans armé.

Av adamljung

För 1-2 år sen hade jag sagt razer naga, men för några månader sen började jag få känningar i lillfingret och bestämde mig för att testa mionix 5000, tog ett tag att vänja sig vid men nu måste jag nog säga att den är väldigt mycket bekvämare att använda, även om jag nog kommer gå tillbaka till nagan när gw2 / tera släpps.

Av adamljung
Skrivet av M4D4SS:

Tack! Men finns inget just för WASD.

Um, hur menar du nu?
Det finns ju Blank, laser etched och engraved sets med wasd, i 7 olika färger eller vad det är.

Av adamljung

Tjo, vet inte hur det är för just 6gv2, men http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/keycap-sets.h... här finns en del (har själv beställt därifrån till mitt blackwidow), en snabb googling så kan du nog hitta om de passar 6gv2 (vilket jag tror att de gör, men har inget belägg för det). Finns en hel del olika, graverade / blanka, massa olika färger etc.

Av adamljung
Skrivet av faitz:

Verkar som om du aldrig har spelat BF förut. I BF2 så blev man automatiskt ressad. Vilket inte alltid är bra i alla lägen, t.ex mitt i en strid, så ressar din polare dig, och så dör båda direkt = No profit. Det är skit bra att man ska klicka space för ress. Gå och spela CoD istället.

Du verkar inte förstå att han klagar på att det är space knappen som aktiverar ress iom att man då ställer sig upp och blir ett lättare mål, han klagar inte på att ressen inte går igenom per automatik. Så sluta vara en sån surmupp.

Tycker betan helt klart är rolig, börjar väl bli hyffsat trött på metro men har höga förhoppningar inför release.

Av adamljung

Hm, någon mer som har problem med att grafiken buggar ur när man kör på 5760x1080 via tre skärmar? Svårt att förklara exakt vad det är men massa flimmer och random grafikbuggar väldigt ofta, väldigt irriterande, har inga problem när jag spelar i 1920x1080.

Av adamljung
Skrivet av Ala_95:

Det går, men ljudbilden kommer att hamna ganska långt upp.

Okej, har du några som går att sätta upp på väggen att rekommendera?

Eller blir det för mycket förlust på att ha ljudbilden högt upp så att jag kanske lika gärna kan nöja mig med vanliga datorhögtalare på en hylla över skärmarna?

Av adamljung

En liten bumpning med en fråga, vet att monitorer gör sig bäst när de är i öronhöjd, men kan inte riktigt ha det så här hemma (till datorn) - skulle det vara en okej lösning att köpa ett par monitorer och sätta med väggfästen över datorskärmarna och kanske vinkla ner dom lite?

Om det hade varit ett okej alternativ, någon som vet några monitorer + väggfästen i 3-4000 kr klassen (kommer mest troligt köpa ett xonar dx ljudkort utöver det) för detta syftet?

Av adamljung

Okej tack för förklaringen brimstone - sitter atm med g930 med eget ljudkort - och de har jag inte tänkt byta ut på ett bra tag (tappar gärna lite ljudkvalite och har trådlöst) så just hörlursförstärkaren kommer jag inte dra nytta av.

Står för tillfället och väger lite mellan följande paket då;

Sp 2500
Antingen Xonar DX eller Xonar stx
Hylla
3000 alternativt 4000kr

V

Definition DF-5
Opi T amp generation 2
Antingen Xonar DX eller Xonar stx
4000 alternativt 5000kr

Så beroende på vilket ljudkort det blir så skiljer det 1000kr på de 2 olika - tåls att tänka på.

Hör gärna lite mer åsikter innan jag bestämmer mig då jag aldrig direkt haft vettigt ljud vid datorn/tv innan, så ingen aning om det kommer märkas stor skillnad (max volym tror jag ju definition golvhögtalarna vinner rejält överlägset, men bor i lägenhet så det är inte så ofta det spelar så stor roll, är väl mer ljudkvalité på lägre/normala ljudnivåer som är mest intressant)

Av adamljung

Svchost.exe - försökte hitta de högtalarna på JBL's hemsida men hittade inget, var kan man kolla lite priser och så på dom tro?

Anjora - ser väldigt bra ut det där, fast högtalarna är ganska stora och behöver köpa till golvställ till de också, så priset springer iväg lite där, men kanske blir värt det ändå..

Brimstone - En hylla kom jag aldrig och tänka på (lite pinsamt då jag tänkt igenom och kollat på olika högtalare i några dagar innan jag gjorde topicen..) och hade nog varit ett enkelt, smidigt och billigt alternativ.

En fråga angående ljudkort, begränsas ljudkortet av vilka högtalare man har eller tvärt om? Tänker på t.ex det asus xonar stx som du länkade anjora, får jag ut dess fulla kapacitet om jag kör på SP 2500 systemet, eller ska jag om jag väljer sp 2500 istället nöja mig med ett billigare ljudkort?

Funderade lite på att köra på:

SP 2500, 2200kr
Asus Xonar Essence ST PCI, 1600kr (lite osäker på att ett så bra ljudkort är motiverat för ett "gaming" högtalarsystem, kanske är lite pärlor åt svin över det hela?)
Random hylla och sen sätta det över skärmarna, 200-300kr
Totalt 4000kr ish

Låter det vettigt?

Av adamljung

"Ordentliga" högtalare + setup sökes

Hej, har kört min dator som jag köpte i januari ish nu utan seperata högtalare, bara kört via headset, men vill nu ha något halv vettigt högtalar system också - har dock lite små problem när jag ska välja vad.
Först och främst får det inte plats på skrivbordet, så antingen får det stå på ställ på sidan om skrivbordet, eller på något sätt skruvas upp på väggen bakom mina skärmar. Nästa "problem" är att jag inte vet om jag har ett bra ställe att ställa en subwoofer (är ganska okunnig gällande bra ljudsetups osv för att få ut det bästa ljudet ur sakerna) då jag inte har plats att ha den under skrivbordet, så om det blir ett 2:1 system får den stå jämte skrivbordet, och den kommer om man utgår från mig stå bakom massa bröte (aka skrivbord).

5:1 eller 7.1 går också bort, så antingen ett 2.1 eller 2.0 system, min tänkta budget är, inklusive högtalare, ljudkort (vilket jag inte har någon koll på alls) och ställ cirka 3000-5000 (5000 är absoluta max tak)

Jag kikade lite på sp 2500, som verkar vara helt okej ändå, men hittar inga väggmounts till det (skruva upp på väggen hade jag nog föredragit framför golvställ, har inte så jätte gott om plats här, och får lite känslan av att har jag de på golvställ kommer de komma ganska långt ut på sidorna och inte så rakt framifrån som man kanske vill ha?) - någon som vet om det finns några sådana? Eller något annat bra 2.0 / 2.1 system i min prisklass, kikade lite på tråden om studio monitorer, men osäker på om det hade varit ett bra val. medfogar en bild på skrivbordet så är det kanske lättare att se också.

http://img89.imageshack.us/img89/6290/28233810150234419068994.jp...

Bilden är långt ifrån optimal (inte tagen för detta syftet) men ni kan se att skrivbordet är alldeles för litet iaf.

Fuskedit, glömde ju säga att datorn används till det mesta, så är inte bara ute efter bra spelljud, skulle säga att film/musik/spel är exakt lika viktiga allihopa när det kommer till ljudet.

Av adamljung

Vertex 3

Tjo, efter mycket om och men så beställde jag en vertex 3 (icke max iops) 240gig från inet igår, fick hem den idag (inet får tummen upp där som vanligt) - men till min lilla förtret fick jag en "LT.OEM - For system integrators only" disk istället för den vanliga - är det värt att skicka tillbaka och få en ny? Är det någon skillnad i stabilitet / fart etc?

Googlade lite och verkar mest som att enda skillnaden var att man inte fick med ett mounting bracket + skruvar, men såg också en (som var ganska ensam i mängden) som påstod att de var av sämre kvalité, vilda spekulationer eller ligger det kanske något i det?

Av adamljung
Skrivet av v1lle:

Dock väger ju själva chassit över 8 kilo om han väljer den.
Elite 430 väger bara hälften så mycket (ungefär).

Från min erfarenhet är det dock extremt mycket lättare att bära en dator med de hantagen, oavsett några extra kilon.

Av adamljung

Om du har bekymmer med att bära så kan detta chassi vara något för dig kanske:

http://www.inet.se/artikel/6901295/cooler-master-storm-scout-...

Är dock några hundralappar dyrare, men väldigt lätt att bära i handtaget.

(Om du väljer detta dock så bör du kolla upp om ditt grafikkort får plats, ser vissa som klagar på att deras långa kort inte får plats nämligen)

Av adamljung
Skrivet av Balls Of Steel:

MMM all the way!

Kommer inte långt utan ghosts dock

Tycker både Tastosis och Incontrol/Gretorp duon är bra, skönt med lite omväxling