Inlägg

Inlägg som Ensto har skrivit i forumet
Av Ensto

Jag brukar lira Descent 1 och Descent 2 lite då och då med source porten DXX-Rebirth. En fantastisk source port som lämnar spelet helt orört i princip.
Tragiskt att spelserien dog då jag aldrig har sett något liknande efteråt.
Jag kommer dock ihåg hur mycket problem jag hade med bossen på nivå 7 när jag var liten. Den som teleporterade sig och sköt smartmissiler :).

Av Ensto
Skrivet av MBY:

Jo, men varför skriver man "Mexico" och "mexikanska ..." i en och samma översatta bok? Är det ett medvetet val, finns det någon poäng med det eller är det bara tokigt? Jag tycker det verkar tokigt, men kan det finnas en tanke bakom?

Är inte fallet så att ''Mexico'' är ett alternativ (vilket då accepteras) medans ''mexikanska'' är en ren och korrekt översättning?
Men visst ser det tokigt ut i en svensk text. Det håller jag med om.

En annan fråga.
När jag började grundskolan så fick jag lära mig att det alltid heter ''skall'' och aldrig ''ska'' i skriftspråk. Men när jag blev äldre så visade det sig att ingen annan hade behövt lära sig detta. Det var så strikt att jag än idag alltid använder mig av ''skall''. Vad anser ni om detta?

Av Ensto
Skrivet av TheSovietGuy:

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/534058_37650279...

Skar en pumpa idag. Tog mig ca 4 timmar o 30min. Men det var verkligen värt det!! Sjukt nöjd med min pumpa

( ja, jag har lagt ut den på 9gag. Deal with it )

Ser bra ut :).
Lite skrämmande då den kanske plötsligt exploderar också (jag antar att det är Jokern) :D.

Av Ensto

Har för mig att det finns en dokumentärfilm av antingen Discovery eller National Geographic som heter: Dagen D i färg (D-day in color.) Den innehåller massor med videomaterial från dessa landstigningar. Däremot så är det nog sämre från den tyska sidan.

Av Ensto
Skrivet av Marie96:

Javisst är det så = PROBLEM! Var ska man börja?

Jag kan tycka att det känns som en ond cirkel. För precis som du skrev så finns det en viss norm: Mannen ska vara lite äldre, lite längre, tjäna mer och ha ett bättre jobb.
Men det är ofta så som kvinnor vill ha sin drömkille. Dock inte alla men tillräckligt för att männen jobbar på framgång för att bl.a få sina kvinnor, eller?

Av Ensto

Håller på och letar efter en villa. Vill så gärna flytta ut ur stan och flytta tillbaka till mina hemtrakter från min tidiga barndom.
Men varenda hus med ca 150 kvm boyta kostar ju minst 3 miljoner. Man blir så trött av det då man även har renoveringsplaner i tankarna.
Drömvinsten, när väljer du mina lottorader? :).

Av Ensto
Skrivet av SueCia:

En GSM sändare...

Bra idé men jag tror att det kan bli en dyr historia :).

Av Ensto
Skrivet av Leafo:

Lite roligare att se på dessa bilder.

Riktigt sköna bilder på hundarna :up:. Man blir så glad av att se dem :).

Av Ensto

Genomfört lite felsökning kring installation av en FIRERAY 5000 (en optisk linjedetektor som detekterar brandgas).

http://www.ffeuk.com/images/F5K-group-large.jpg

Det visade sig vara bristande rutiner på platsen som orsakade tekniska fel hela tiden. Tur det :). Speciellt när jag själv har installerat den :D.

Av Ensto
Skrivet av gammarayburst:

Känns spontat extremt osannolikt att ett inspelat, inklippt "yes" skulle kunna användas mot någon i ett bluffavtal, rent juridiskt.

Juridiskt så skall det inte fungera i Sverige. Det påpekade jag också då jag talade med Telia. Men tydligen så hade personer blivit utsatta för det och fått tecknade avtal hemskickade. Då från utländska bolag.
Det som var problemet i det hela var att komma ur skiten. För betala hade man ju absolut inte gjort.

Skrivet av aaabbbccc:

Men vad för avtal menar du för jag tror jag sa Yes.

Du behöver inte oroa dig.
I ditt fall så tror jag att det endast rör sig om en vanlig bluff/scam där de försöker få dig att göra något. I mitt fall så var det någon indier som bara spelade korkad och snackade extremt dålig engelska. Kanske för att fiska fram rätt ord, vem vet.
Fast jag har ändå svårt att tänka mig det.

Så här utspelade sig mitt samtal:

Uppringare: Hello, hev I camm too ******* *********?
Jag: You have called the wrong number...
Uppringare: OOkkeee.
Click!

Av Ensto
Skrivet av aaabbbccc:

Hej jag fick idag ett telefonsamtal där numret var 0000000 bara.
Jag svarade och det var en kille som pratade engelska och han sa något med your computer is damage. Jag sa att jag förstår inte så mycket av vad du pratar om och jag vet inte vilket företag du kommer ifrån. Han tjatade om att min dator var instabil men han nämnde aldrig att jag skulle gå in på något som hackers brukar göra. Jag la bara på för att jag mistänkte att det var en hacker trots allt.

Någon som har fått ett liknande samtal från liknande nummer?

Tack för föhand.

Jag blev uppringd av 000000000000 (12 nollor) för någon vecka sedan. Det var bara det att det ringde minst en gång om dagen i flera dagar framåt.
Snackade lite med Telia om det och de sade att det troligtvis var ett försök till något som jag tycker är väldigt otäckt.
De frågar dig en fråga som t.ex: Is the sky blue? Eller bara helt enkelt om de har kommit till dig (namn). Svarar du då Yes så klipper de ut det från en inspelning och klistrar in ditt ''Yes'' i ett muntligt avtal för något.
Rådet som Telia gav mig var helt enkelt att aldrig någonsin säga ordet ja(yes) i ett samtal.

Av Ensto
Skrivet av Crazy Ferret:

Mnja, det är väl snarare frågan hur man kongruensböjer adjektivet "rädd" i neutrum snarare än vilket genus lejon, rådjur, vildsvin, barn etc. har. Men det har vi fått en bra länk till av Mattoys.

Absolut. Och som sagt så var det något som jag kom att tänka på då jag tycker att man hör det rätt så ofta :).

Av Ensto

Tycker att denna bild var rätt så kul :).

http://i.imgur.com/OGuFF.jpg

Av Ensto

Det här får mig att tänka på den klassiska diskussionsfrågan.

En rädd hare.
En rädd katt.
En rädd oxe.

En/Ett (?) rädd lejon.
En/Ett (?) rädd rådjur.
En/Ett (?) rädd vildsvin.

Själv så byter jag alltid ut rädd mot ett annat ord som t.ex skräckslaget för att lösa problemet. Men jag vet att det diskuteras ibland.

Av Ensto
Skrivet av BrutalSwede:

Och om jag tappar bort min hand då?!

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, man får se upp så att ingen ''kapar'' den ;).

Av Ensto

Den här tråden kan bli riktigt farlig utan varningstext i rubriken ;).

Föredrar också lösvikt.

Av Ensto
Skrivet av Kalium:

Efter den där veckan, vad kom läkarna fram till? Det låter ju som ett rätt ohälsosamt fenomen, tycker jag. Nu är jag inte insatt för fem öre men det känns som att hjärtrytmen ska vara någorlunda stabil.

De sa att det var vanligt/normalt för ungdomar. Nu inträffade det såklart inte lika ofta som jag ville att det skulle göra när man ändå fick det undersökt.
Sedan så är det ju så att det är inget som är kontinuerligt och det kanske inte inträffar på 1-2 dagar (vad jag har känt). Men jag känner det ofta under nedkylningsfasen efter att man har konditionstränat. Även när jag skall sova också då jag känner min puls väldigt kraftigt. T.ex så är det skitjobbigt att höra hjärtslagen i örat om man ligger på sidan mot kudden.

Av Ensto
Skrivet av Kalium:

Nej, det låter väldigt konstigt. Men ibland, väldigt sällan, händer det att hjärtat slår typ ett dubbelslag eller nåt. Känns väldigt obehagligt måste jag säga.

Jo. Första gången det hände så trodde jag att det var färdigt (runt 15 år) :). Men så när jag var 19 år så fick jag det undersökt. Fick gå runt med en EKGmätare på bröstet en hel vecka. Den bestod av en huvudenhet med två anslutningar som man fäste på två nya självhäftande elektroder varje morgon. Man skulle även slipa bort skinnet lite med ett sandpapper där elektroderna skulla häftas fast för att få bättre kontakt.
Huvudenheten hade även en manuell inspelningsknapp som man kunde trycka på om man ville logga ett specifikt tillfälle när man kände obehag.
Man såg ut som värsta Secret Service med en telefonsladd runt halsen :D. Nu är man snart 25 år så det är ett tag sedan.

Av Ensto

Tänkte mest höra efter för skojs skull då jag gjorde ett läkarbesök för flera år sedan ang. detta och det var normalt.

Är det flera här på SweC som har mycket dubbelslag/fördröjda slag (hjärta)? Var ute och sprang en halvtimme idag och det är så tydligt när man kommer hem och kan lyssna/känna på hjärtat. Det är kanske lite svårt att förklara men principen är så här:

Puls: 1010101--01--01--01010101--01--010101--01--01010101 osv... Det uppkommer väldigt slumpmässigt dessutom.

Av Ensto

Yes! Äntligen är viadukten färdigbyggd efter att ha blockerat gångbanan i ett helt år med en byggarbetsplats. Den gångbana där min löpningsrutt var lagd :).
Kom hem nu runt 21:40 efter en runda.