Inlägg

Inlägg som Ensto har skrivit i forumet
Av Ensto

Var lite svårt eftersom min avatar redan är knallröd.
Men om ni kan se så sitter tomten fast i skorstenen nu :).

Av Ensto

Sommardäck av, vinterdäck på. Enklare än så blir det inte :).

Av Ensto
Skrivet av Inveramsay:

Man undrar ju bara varför dom gör sådär. Det var nyligen en skandal härborta där ett helt kvarter hade blivit sålda de effektiva skandinavikska värmepumparna, dock visade det sig att det blev många gånger dyrare att driva dom än i sverige eftersom husen var så dragiga och dåligt isolerade

Jag fick köra nutellan i micron för att den skulle gå att bre i morse, suck

Installation av nya värmepumpar verkar vara den marknad som är mest nedsmutsad överlag. Tycker att alla i princip har problem med just värmepumpar.

Av Ensto

Märks att man ej har följt med utvecklingen. Packade precis upp min första smartphone (HTC ONE S).

Microsimkort. Vafan är detta nu!? :).

Av Ensto

Plötsligt så upptäckte Curiosity en inristning på en sten.

''Mike was here'' :D.

Nä, men det vore kul om det verkligen är något som ger mer än bara spekulationer.

Av Ensto
Skrivet av bonno:

Någon som vet något bra märke och var man kan köpa dessa? Har testat några olika senaper men hittar ingen som är speciellt stark. Vad gäller ketcup har jag testat "stark" ketchup och chilisås men inga av dessa var starka enligt mig.

En stark senap som jag kan rekommendera är Colman's. Bör finnas hos alla ICA-butiker.

http://www.englishshop.se/images/2.2042/colmans-english-mustard-...

Av Ensto

The Apple is everywhere, it is all around us. Even now in this very room.
You can see it when you look out your window, or when you turn on your television.
You can feel it when you go to work, when you go to church. When you pay your taxes.
It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.

Kunde bara inte låta bli.

Av Ensto
Skrivet av kevvs:

Hej!

Jag söker efter ett spel som Daydream Software släppte 1996, spelet heter Safecracker och många av er har säkert spelat det som yngre. Är det någon som har detta spel liggandes hemma? Gärna den svenska versionen.

Tack på förhand,
Kevin

Lustigt, jag satt själv precis och funderade över vart min kopia kan ha tagit vägen :(.

Av Ensto

En HTC ONE S Black.

http://www.dustinhome.se/image/1523501

Min första smartphone förövrigt så det skall bli kul. Man börjar ju känna sig utanför :).
Tänkte först köpa en HTC ONE X men kände att behovet inte fanns. Det enda som jag stör mig på var att färgen BROWN/GREY ej fanns till HTC ONE S då jag tyckte att den var riktigt snygg.

Av Ensto

Jag kör med en sparbank som endast är knuten till Swedbank och dess internetbank. Om en sparbank är stark, stabil och dessutom kan redovisa ett bra resultat år ut och år in så är de betydligt bättre än de aktieägda bankerna enligt min mening. De krävs t.ex ingen utdelning till några giriga aktieägare.
Jag bor ca fem mil från min bank. Men om jag skulle flytta ännu längre så skulle jag inte ens tänka på att byta bank för det. Jag kör hellre tjugo mil fram och tillbaka om jag får riktigt bra villkor då jag inte ens är inne på banken en gång om året i snitt :).

Av Ensto
Skrivet av visa:

Hej, jag gick nyligen ut gymasiet där jag pluggade elteknik med ett betyg på vg i snitt, fick inget jobb som elektriker när jag gick ut men däremot på en båt där jag jobbade över sommaren, nu jobbar jag på ett lager där jag får väldigt mycket beröm för att jag är duktig. problemet är bara att det är ofantligt tråkigt och jag har tänkt varje dag sedan någon vecka tillbaka att jag vill plugga webbutveckling främst men annat inom dator skulle även vara okej! ansökningsperioden är dock över och dumma jag sökte inte tidigare, för jag tänkte att jag skulle jobba fram tills sommaren. Nu lider jag varje dag och det tar hårt psykiskt på mig att känna mig fast här tills sommaren då jag kan söka högskolor igen. om någon vet om något i stockholmsområdet som fortfarande går att söka till skulle jag vara evigt tacksam, även för andra drivande tips för en vilsen ungdom! mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade flera polare som gjorde samma sak.
Vi gick elteknik/automation på gymnasiet. Alla fick praktikanställning och senare provanställning på mindre företag. Men vissa fick ingen tillsvidareanställning och andra tyckte att det var astråkigt. Se flera skolade om sig till just webbutecklare. Förutom jag. För jag gjorde det ingen annan gjorde. Jag sökte nämligen nytt jobb på de riktigt stora företagen. De som t.ex idag är Skanska, NEA, Bravida, Prenad, APQ EL, EIAB(Goodtech). Och jag ångrar det inte. Man gick från att byta ett uttag i köket hos svensson till nybyggnation av bostäder, skolor, industrier, stora kontorskomplex, kliniker, badhus, köpcenter, sjukhus, arenor etc.

Sedan så är det ju såklart inte i närheten av guld och gröna skogar. Och man får lära sig att trivas med gula varselkläder, grovt språk, idioter, smutsig miljö. Men det händer mycket roliga saker också som lätt skulle ha gett höga tittarsiffror på Kanal 5 :D. Och visar man framfötterna på ett ej kaxigt/besserwisser sätt så kommer man långt till skillnad ifrån andra.
Det finns dock alltid risk för varsel i lågkonjunktur men det går att hoppa mellan företagen om man vill det då arbetsuppgifterna nästan är identiska om man är anställd på entreprenadavdelningen.
Vi behöver däremot flera som har gått ut gymnasiet med elprogrammet som bas. Vi har alldeles för många som ha läst via Lernia bara för att de har ''hört'' att man tjänar ''fett'' med pengar istället för att vara riktigt intresserad.

Av Ensto
Skrivet av davyp3:

LOL, jämför standarden

Skrivet av SueCia:

Haha, menar du att det skulle vara någon skillnad?

Hehe. Jo men det var precis det jag menade med att det nästan bara finns topprenoverade hus här. Det är skitsvårt att hitta något billigare som är i renoveringsbehov. Och skulle det finnas något så är det någon som snabbt köper det, renoverar upp det och säljer det dyrt direkt.

Gå in på hemnet och skriv Limhamn (Malmö) i sökfältet och kolla på alla typer av bostäder som finns till salu :).

Av Ensto
Skrivet av SueCia:

http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-smedjebacken-risingsbo...

Där är huset det gäller, dödsbo som säljer kåken så det är inte besiktigat.

Interiören ser ut som skit men det är ingen dealbreaker då jag planerat att renovera efter eget tycke oavsett vad jag köper för kåk.

Fan, alltså. Jag vill också köpa hus men i mina trakter så ser det ut så här överallt.
http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-limhamn-malmo-kommun-s...

Jag syftar då på priset då jag bara valde någon random villa. Och det finns inga renoveringsobjekt heller utan alla är alltid topprenoverade.

Av Ensto
Skrivet av SueCia:

Kolla så taket är tätt = gå upp på vinden och leta efter fukt/mögel antar jag.
Men fönstren, menar du luft eller vattentätt då? Om dom inte är lufttäta så är ju inte det någonting som behöver en akut renovering även om driftkostnaderna såklart ökar, men man kan lösa det tillfälligt om det nu skulle vara så att pengarna inte finns för tillfället.

Jag kommer förövrigt att bo ensam och min månadslön är fast på 27500 före skatt, antar att det borde räcka gott och väl för att bo i hus med dessa förutsättningar?

Det är alltid bra att ta med någon bekant/släkting som har köpt hus flera ggr förr och kolla läget. Man skall ej vara rädd för att fråga efter t.ex inspektionsluckor och få be att själv ta en extra koll med ficklampan där. En opartisk besiktning är alltid bra att ha papper på (speciellt vad gällande fukt) men räcker egentligen inte enligt mig.

Angående fönstren så hoppas jag verkligen att de håller vattentätt :). Man bör dock kolla om de drar mycket (jag menar ej watt ) eller om det redan är treglas t.ex. Allt eftersom en tidig renovering (byta fönster) betalar sig ofta i slutändan om man har planerat att bo där ett tag. Sedan så är det såklart upp till var och en vad som skall prioriteras.

Och precis som föregående inlägg har sagt så är avloppsfrågor viktiga.

Av Ensto
Skrivet av SueCia:

Men vad är det för kostnader som tillkommer vid husköp samt efter husköp, tänker inte på renoveringar eftersom man inte kan förutse dessa riktigt.

Något som är väldigt viktigt att se efter förutom mögel och fuktskador är att tak och fönster håller tätt. Det är mycket dyrare än vad man tror att renovera något av dessa två. Speciellt taket.

Av Ensto
Skrivet av NoArmsButCookies:

Kolla med frisören Ali i skurup, kommer inte ihåg vad salongen heter men han klipper precis sådana mönster på fri hand!

Skrivet av Twister86:

Tusen tack!!

Här finns en artikel (se speciellt bild 2).
http://www.ystadsallehanda.se/skurup/article1650513/Babylonis...

Av Ensto

Return to Castle Wolfenstein

Av Ensto
Skrivet av Marticus:

Jag som inte är insatt, vad är hundens roll vid jakt av djur så pass stora som älg och björn?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av kode:

Spåra upp viltet, samt ställa dem, så att jägaren förhoppningsvis kan få till ett bra skott.

Skrivet av Billy Bob:

Hunden har ganska stor roll, det är jägarens viktigaste redskap egentligen. Som kode skriver kan det spåra viltet och ställa det, men också drivande hundar används väldigt ofta, speciellt vid rådjurs- och harjakt, för att driva viltet mot jägaren, förhoppningsvis.

Det är väl lag på att en hund måste finnas tillgänglig vid jakt för uppspårning. Eller?
Man behöver dock ej vara hundägare själv.

Av Ensto
Skrivet av bud_bundy:

Ja en olycka kommer aldrig ensam och dina problem framstår våra andras som bagateller. Jag hoppas allt går bra för er.

Annars är lätt att underskatta frisk hälsa och klaga på struntsaker, men jag tänker använda "klagomuren till det ändå".

Jag ligger extremt risigt till på jobbet, sparken är bara hårstrå bort. Jag har typ blivit informerad om detta ca 3 gånger i veckan den senaste månaden, så det är inget som jag bara inbillar mig. I fredags på ett möte så hade vi ett problem att ingen kunde ett språk/inklusive utvecklingsmiljö och jag såg då min chans att ljuga och påstå att jag kunde denna. Sedan blockläste/tränade jag hela helgen, det gick faktisk över förväntan och ingen upptäckte min bluff för jag kunde visa upp grunderna nu på måndag.

Jag såg äntligen ett ljus i mörkret och såg att här var min chans, tills jag blev inkallad för min vanliga privata måndagssamtal där jag får höra att jag ligger extremt risigt till. Jag fick också höra att jag borde anstränga mig mer och jobba mer på min lediga tid, när jag jobbar så mycket som jaga bara kan. -Hela helgen gick ju åt till att lära sig ett nytt språk.

Jag fick dock en sista chans, klarar jag inte av denna så ryker jag. Chansen är typ att jag ska arbeta 16h per dag och endast redovisa för 8h, detta klarar jag inte rent praktisk, men det går att trixa till det genom att arbeta hemifrån på helgen och flytta över dessa timmarna till en vardag.
På mitt jobb har vi ingen stämpelklocka utan vi ska istället redovisa vad vi har gjort varje timme.
Förklaring till 16h arbetsdag, jag måste gå med andra hela dagar och se på/hjälpa till när de arbetar för att lära mig. Denna tid räknas som min privata fritid och jag måste då redovisa annan jobbtid annars räknas dagen som frånvaro och jag får sparken direkt.

Nå jag har blivit så in i helskotta trött på jobbet, nu ska jag göra 80h i veckan på rent arbete, plus 10-20 timmars läsning och sedan flera gånger i veckan för höra att man snart blir sparkad för att man inte presterar tillräckligt bra. Det är en sak att göra 100h i veckan och få beröm, men göra det och hela tiden får höra hur j-vla dålig man är tar på psyket.
Det är nästan som om jag vill söka upp närmsta psykhem och be dem bura in mig så jag får sova ut.

Nå väldigt många går arbetslösa och jag kommer väl snart tillhöra en av dessa så varför klaga? Liksom jag är en av dem få som ändå har arbete och troligen snart kommer få vara bland de andra och så klagar jag på detta. Nå som sagt, ju mer man har ju mer bortskämd blir man...

Se upp för väggen. Snart står den där den inte stod innan och sedan smäller det.

Nä, skämt osido men det låter inte bra det här. Är det fler än du som har det likadant på arbetsplatsen?

Av Ensto
Skrivet av GAPa:

För några år sedan slutade man exempelvis med "skall" i nya lagtexter.

Jaha där ser man.