Inlägg

Inlägg som Ensto har skrivit i forumet
Av Ensto
Av Ensto
Skrivet av Regert:

Fast jag vill ju ge bort geigermätare/dosimetern så då behövs det ändå ett litet case.

http://www.conrad.se/Radioaktivitetsm%26auml;tare.htm?websale...

Vet dock inte om den billigaste (två priser av samma) är rent skit eller inte. Beror ju på hur seriös presenten skall vara :).
Eller vitsen är att den skall vara retro?

Av Ensto
Skrivet av DasBoot_swe:

19.05 så fick jag en princessa på 3230gr och 48cm =] helt underbart.....

Skickades från m.sweclockers.com

Gratulerar :).

Av Ensto
Skrivet av HeavyFaction:

Från den 13/8 till den 17/8 tog jag åt mig att montera garderober på en butik
Totalt 8st garderober skulle monteras och de skulle förankras i väggen. 30 timmar
skulle jag få betalt för även om det skulle ta längre eller kortare tid.

Deadlinen var kvällen 17/8 då alla garderober skulle vara klara och förankrade i väggen.
Skrev ett anställningsavtal som gällde från 13/8 till 19/8. Både jag och butikschefen skriver på
På anställningsavtalet står det att jag ska arbeta som säljare och ingenting om garderobsmontering.

6 garderober blev klara. Utöver dessa monterade garderober och förankringen fick jag dessutom flytta undan och ta bort gamla garderober där de nya skulle stå. Från början var det ingenting sagt att jag skulle ta bort eller flytta de gamla garderoberna. Totalt tid med ( hjälp från en utomstående ) gick detta på 35 timmar

2 st garderober blev inte klara p.g.a. av att de inte fanns i lagret på
Jag fick uppgift om att de garderoberna skulle komma veckan därpå. Inget ytterligare avtal
skrivs.

30/8 ringer butikschefen och säger att garderoberna har kommit.
Vidare säger butikschefen att om inte jag kommer och monterar klart garderoberna så dras det av 10 timmar för mig på lön.

Får butikschefen göra så ?

1. Jag anser att jag har gjort mina 30 timmar.
2. Jag anser att det var Butiken som bröt avtalet i första hand eftersom garderoberna inte fanns hemma under den tiden jag var anställd.

Ven har rätt? Vad gör jag?

Till facket kan jag inte vända mig för jag är medlem i IF-metall och här är det Handels som gäller, men jag har skrivit till metall iallafall.

Vad jag förstår det som så gällde din anställning från 13/8 t.om 19/8. Inget helgarbete var inskrivet så den 17/8 var sista arbetsdagen. Det var butiken som beställde allt material och du vara bara där som anställd och utförde arbetsuppgifter.
Så länge du inte gick hem tidigare eller kom för sent så finns det inget att dra av från. Om de däremot sa åt dig att du kunde gå hem tidigare för att det inte gick att göra mer men ej beviljade det på något papper så kan de lura dig på just den tiden.

Jag anser att du har rätt till dina arbetade timmar då du inte blev anlitad som en firma för att utföra ett jobb utan blev anställd som en säljare. Och du utförde de arbetsuppgifter som du blev tilldelad under arbetstid. Dessutom så har du redan jobbat 5 timmar gratis också. Att en viss del av materialet blev restorder är ju butikens problem.
Att du ska gå tillbaka i efterhand och utföra mer jobb utan anställningsavtal är ju samma princip som svart arbetskraft jobbar efter. Alltså om du monterar upp resterande garderober utan ett nytt avtal så skulle i princip butikschefen kunna säga så här när du är klar: Va, nej vi har monterat upp dem själv. Du sket ju i det.

Av Ensto
Skrivet av Kalium:

Högstadiet var räkmacka för mig, och gymnasiet är definitivt ingen räkmacka men då går jag natur matte/data.
Allt är väl olika.

Jag tyckte att den sociala biten var som tuffast under högstadiet. Det hände mycket och det var viktigt att ha bra kamrater. Av någon anledning så brydde sig folk väldigt mycket om vad andra gjorde, deras klädstil, kroppsform etc. i överdrift. Nu i efterhand när man tänker på det så var det så fånigt så det inte är sant :).

Av Ensto
Skrivet av n_sandstrom:

Läs min port #159. Tyvärr inte så lätt...

Hehe, jo det är precis det som är det komiska(sorgliga)i det hela. Motgångarna verkar vara en evig tunnel utan dagsljus :).

Av Ensto
Skrivet av lambdaN:

Läste lite på deras sida om vilka som ska betala avgiften. Tycker det är sjukt efterblivet att alla som bara har en TV för att spela eller se på film ska betala den...

Hoppas denna "lag" försvinner snart, innan man blir 18 & flyttat hemifrån hopningsvis.

Jag håller med. Men problemet är att man betalar enbart för TV-mottagaren och ej för det personliga användningsområdet.
Så det är bara att ta fram skruvmejseln, skruva upp bakstycket och sedan slita ut lite komponenter. Tyvärr så fungerar nog inte resten då heller :D.

Av Ensto
Skrivet av bourne94:

JAg tänkte bara komma med en värdelös fråga, som kunde hittats på annat håll...
Men behöver man betala tv-license om man äger en dator och internet, men ingen tv eller radio?
Har hört massa fram och tillbaka?

Enbart internetuppkoppling är ingen gitlig TV-mottagare. Det är fritt fram att kolla på TV/Videoklipp som finns tillgängliga på webben.
Du måste inskaffa någon typ av hårdvara som räknas som TV-mottagare för att bli betalningsskyldig enligt lag.

Ang. Dator: http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-s...

Ang. TV-mottagare: http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-s...

Av Ensto
Skrivet av Yrch:

Min personliga uppfattning är att ämnet "mobiltelefoner och dess eventuella skadeverkan eller icke-skadeverkan" ännu inte är helt utrett. Tittar man lite närmare på själva studierna lämnar tyvärr själva den vetenskapliga metodiken i vissa fall lite mer att önska.

Fler studier kan säkert ge mer. Men tänk om en studie skulle visa att det plötsligt var hälsosamt? Det var en tanke som slog mig. Det känns som om man just nu bara letar problem. Och det är nog just det som gör debatten så het :D.
Men jag håller fullständigt med dig om att fler studier gärna får göras. Så länge de hålls neutrala.

Av Ensto

För den som är intresserad så finns det en föreskrift utfärdad av Arbetsmiljöverket angående högfrekventa elektromagnetiska fält.
Gratis pdf finns att hämta här: http://www.av.se/lagochratt/afs/afs1987_02.aspx

Observera att föreskriften utfärdades 1987 och har ej reviderats på 25 år. Dessutom så måste den baseras på slutsatser som förmodligen tog ett bra tag att komma fram till.
Jag var även nyss inne på E.Ons hemsida då jag misstänkte att elektriska magnetfält säkert är en avdelning för deras frågor och svar.

''EU har 1999 utfärdat en rekommendation om begränsning av allmänhetens exponering. Värdet är 100 µT, det vill säga långt högre än de fält som förekommer vid bostäder kring våra kraftledningar.

Något svenskt gränsvärde för svaga magnetfält finns inte. De forskningsresultat som hittills presenterats ger inte underlag för, och kan inte heller sägas motivera, några gränsvärden eller andra tvingande begränsningar för svaga kraftfrekventa magnetfält.''

Av Ensto
Skrivet av Superlight:

Finns det någon tråd som är motsatsen till denna? Man kan ju även bli glad för något.

Ja men den är i princip död. Alla är bara sura ;).
Senaste inlägg den 7 Januari 2012. Sedan dess har det bara gått utför :D.

http://www.sweclockers.com/forum/93-hobby-fritid-och-livsstil...

Av Ensto

Om detta är globalt menat så tror jag att de drar alla över en kant. Låt säga att en undersökning har gjorts och en spelare medger att 1 av 10 spel som han äger är piratkopierat. Då döms han säkert ut som pirat till 100%. Annars måste det vara någon typ av statistik som visar skillnaden mellan sålda licenser och unika spelare. Men då får de gärna visa upp den insamlade datan annars så blir slutsatsen bullshit :).

Av Ensto

Stängde mitt Facebookkonto idag. Ångrar mig inte det minsta :).

Av Ensto

Hade afterwork igår med mina kollegor. Kom hem sent och dök ner i sängen direkt.
Men vafan måste det ringa ett okänt nummer direkt 06:52 på lördagsmorgonen? Det var ett väligt konstigt nummer dessutom (000000000000). Har någon annan också råkat ut för det?

Av Ensto
Skrivet av Mordarosten:

Gordon Freemans röstskådis har dött.

Du menar han som är stum ;).

Känns väl lite som om att Valve endast nöjer sig med något som är här för att stanna i några år framöver. Precis som HL1 och HL2 har gjort. Men det är nog stenhård konkurrens nu. Och med det så syftar jag på stora titlar som BF3, COD och Crysis. Det är ju absolut inte lätt att vara störst,bäst och vackrats nu. Och sedan så har vi konsolmarknaden också.
Tuffa tider :).

Av Ensto
Skrivet av verpassen:

Hejsan nu är det så att jag vill börja äta lite nyttigare, går mycket och små äter på dagarna som ex kakor m.m. och skulle då vara trevligt att vet något som man kan gå och små äta då och då, som inte är så himla onyttigt så att det inte är så onyttigt (ska försöka sluta helt om ett tag med måste börja tappa ner) och det kanske låter dumt med att jag ska tappa ner på det men äter ca ett paket med kakor på 3dag (ex singoalla), och nej jag är inte överviktigt eller något sånt, är motsatsen till det, men kroppen mår inte bra av att äta detta så vill ha lite tips nu

Ofta så är det svårt att sluta småäta på en gång. Till att börja med så kan man byta ut de där singoalla mot nyttigare kakor. Jag åt själv en massa kakor och choklad innan. Men efter att sockersuget (är ofta boven) försvann så köper jag nästan aldrig sötsaker. Tre stadiga måltider om dagen är också viktigt. Och småät aldrig kort innan måltiden eller under tiden rätten tillagas. En god mättnadskänsla efter en måltid väger tyngre i slutändan eftersom att man mår riktigt bra.
Något som jag också gjorde var att istället för att köpa fabrikstillverkat godis så köpte jag hallon på ICA och förvarade i kylen. Naturens egna sötsaker är inte så dumma :).

Av Ensto

Slitit upp händerna nu i två dagar. Kopplat in EKKJ 4x6/6.
Det är bara det att inom en liten yta på ca 176 m2 uppdelat i fyra rum så är det totalt 62 uppskalningar och inkopplingar.
Allt detta med världens minsta plats i en thorsmans kanal där det dessutom måste ligga dubbelt på en 16 mm2 plint med max 3 cm fri åtkomst på sidorna. Allt för att det såklart inte finns någon plats för dosning ovan undertak.

Av Ensto

Westernklädsel.
Då syftar jag ej på jeans utan hela munderingen.

Av Ensto

Inträffar aldrig.
Däremot så har det faktiskt varit riktigt mysigt de få gånger det har inträffat. Speciellt på vintern med värmeljus och stormkök :). Nu snackar vi dock ej avbrott i flera dagar eller veckor p.g.a några nedblåsta ledningar t.ex. Utan max 1 dag.

Av Ensto
Skrivet av thorsama:

Det kallas dåligt optimerad kod.

Precis.
Ta t.ex Cryostasis. Ett riktigt snyggt spel med skön atmosfär. Men den absolut sämsta optimeringen genom tiderna.