Inlägg

Inlägg som megabävern! har skrivit i forumet
Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vargen1973
Som det FRAMKOMMER i min text så fick jag tillbaka samma moderkort som det var fel på.Därför fortsatte felen på just den supporten.

...

Vad vi babblar om här förstår jag inte meningen med.
Vad vill ni få fram?.

Komplett kan hjälpa mig ,därför har jag postat i komplett tråden efter fått det rådet.

Så jobbar ni på komplett kan ni skriva till mig.
Annars vad kan ni hjälpa mig med eller säga något som jag redan vet eller gjort i detta ämnet?.

God Jul

Nej det som framkom var att de bytte moderkortet redan första gången, då fick du ju ett kort med "fel" märke, du kanske borde läsa din egen text en gång till som du själv föreslår.

Det jag ville få fram var exakt det jag skrev i min förra post:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av megabävern!
Dessutom känns det högst osannolikt att så många delar felat i samma dator och att felet fortfarande inte blev avhjälpt efter att ha bytt alla dessa, så det luktar som att det är något annat som är fel, tycker du inte?

De har ju för fan bytt ut båda komponenterna du påstod felade, och den bluescreenar fortfarande, vad kan du dra för slutsats av det?

Av megabävern!

Det viktiga i frågan är hur det var packat och hur/var transportskadan uppkom. Det är ju det som avgör vem som ansvarar för skadan.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vargen1973
Vilka komponenter som har felat framgår i min första text.
Minnen ,moderkort ,värme m.m.
Jag har haft sjuk otur.

Nej det som framgick var vilka komponenter de bytte ut, inte vilka du felsökt och påstått felat. Inte riktigt samma sak...

Dessutom känns det högst osannolikt att så många delar felat i samma dator och att felet fortfarande inte blev avhjälpt efter att ha bytt alla dessa, så det luktar som att det är något annat som är fel, tycker du inte?

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vargen1973
Hejsan,

Citerar mig själv här från den text jag började tråden med.
Rekomenderar dig att läsa den igen.

"Så alla fel jag sagt som var på hårdvaran och andra fel stämmer när jag gett dom felbeskrivningar.
Gjort det väldigt lätt för deras support att greja datorn för mig."

Slut på citat.

Så jag har som sagt felsökt och gett dom svar på vilka delar som strular ,hur och varför samt teorier m.m.

Ditt inlägg var lite meningslöst om du förstår vad jag menar.

Inget illa menat

/J

Framgår ju knappast ur det citatet vilka komponenter som varit problem med i din mening resp. om den komponenten blev utbytt. Står bara att du tror att du har gett de rätt information. Har de bytt ut komponenten du ansett vara felorsaken och det inte hjälpt så har du antingen felsökt dåligt eller haft sjukt otur att du fått trasig komponent två gånger i rad.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alibababert
hmm, vad jag vet fick jag obegränsad livstidsgaranti på mina

Definera "obegränsad". Var har du läst det?

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bibl
Men f-n vad dyra dom var! Är på väg att köpa två nya chassifläktar Noctua NF-B9 och det är inte bli på Webbhallen i alla fall!

Webbhallen 249kr
Alina 195kr
Inet 177kr
Misco 159kr

OH NOES!!!

Av megabävern!

Komplett har alltid varit schyssta mot mig, förutom att de försöker smyga lite med reklamationsrätten, men vilken återförsäljare gör inte det?

Hade du felsökt den själv och utslutit vilken komponent som orsakade problemen hade det hela nog gått mycket smidigare. Jag säger inte att du hade en skyldighet att göra det, men det är väl vad de flesta som har "byggt och grejat med datorer sen mitten av 90 talet" skulle ha gjort. Låter som att den enda felbeskrivningen de fått är att den får bluescreens (tack för den infon, Sherlock! typ)

De har väl bytt varenda komponent som kan ha orsakat ditt problem förutom processorn och grafikkortet, och de är ju ganska lätta att felsöka själv...

Av megabävern!

Är det ingen på detta forum som kontaktar butikerna för en förklaring INNAN de skriver arga trådar? Herregud...

Av megabävern!

Dagens i-landsproblem.

Av megabävern!

Som andra påpekat så är det Posten som har klantat sig, i normalfallet hade Dustin skickat en ny som du ev. fått betala för, och sen ge dig pengarna tillbaka för den som försvunnit efter utredningen, men du hade väl otur med handläggare i telefon helt enkelt. Av deras telefongrunts så finns det ett par rätt otrevliga dryga jävlar, bl.a. en Henric som man ska akta sig för.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av giplet
Kan du styrka detta med lagparagraf, utslag i ARN eller liknande? Du har ingen som helst affärsförbindelse med återförsäljaren. Hur ska du kunna ställa krav på dem?

I många fall när det gäller datordelar så är det svårt att veta vem som är nästa led i kedjan eftersom datordelar säljs härsan tvärsan mellan grossister och återförsäljare. Så det finns även ett praktiskt problem. Tillverkaren kan ofta se vem som tagit in en vara i landet, men det behöver inte vara det företaget som sålt varan till din leverantör.

Jag gjorde ju det två poster ovanför din

Även om konsumenten inte har ett direkt avtal med säg grossisten så har den led som gått i konkurs det, och denna rätt "ärvs" av konsument i det här fallet. Vem som är nästa led är kanske inte lätt att veta, man kan höra med tillverkaren, de kanske vet vilken återförsäljare som köper av vilken grossist, eller så kan de se vilka kanaler den har gått igenom via serienr. Rent praktiskt är jag tämligen säker på att det går smärtfritt så länge du hittar grossist som brukade sälja till din återförsäljare, de seriösare firmorna lär inte bråka.

Av megabävern!

Glad to be of service, lagrummet är §46 Konsumentköplagen

Av megabävern!

knoxz:enligt din definition kanske, men faktum är 2-3 meter är standard för majoriteten av de trådlösa tangentbord på marknaden så säljaren kan knappast anses ha lovat mer än så bara genom att påstå att räckvidden var "bra".

8m är "OK"? Hur många tangentbord klarar det? Ditt DiNovo Laser orkar med lite tur det under optimala förutsättningar (mitt gör det inte) men inte många andra kan jag lova.

Av megabävern!

Yess: haha ja eller hur, tydligen är 30 dagars både öppet köp och bytesrätt lagstadgad

Av megabävern!

Ok det verkar lite förvirrat här, det som gäller är:

tobbe_x90: Du har absolut rätt att reklamera kortet hos Komplett, som någon annan skrev så räcker det i princip med att du visar att skadan inte uppkommit av yttre påverkan eller normalt slitage. Rent tekniskt kan de hävda att slitbara delar som t.ex. fläktar inte skulle gå att reklamera, men det är nog inget Komplett skulle orka bråka om. Jag reklamerade ett X1900XT ganska exakt tre år efter köpet hos Komplett med liknanden symptom och fick ut ett nytt Radeon 4770 som ersättning, vilket jag ansåg vara rimligt eftersom det är ett kort med högre prestanda.

"Lagen ger dig rätt att kräva en ny vara eller häva köpet och få pengarna tillbaka." Nja du har rätt till en ersättningsvara med liknande egenskaper, så ett snabbare kort är godkänt, de har ingen skyldighet att prestera ett identiskt kort eller köpesumman tillbaka om de kan få fram en likvärdig ersättning.

Divil: Angående fallet med återförsäljare som gått i konkurs, du har rätt att vända dig till nästa led i distributionen dvs oftast generalagenten med REKLAMATION. Däremot är garantivillkoren butiken erbjöd utöver tillverkarens garanti förverkad.

twit: Värdet räknas inte ner om köpet hävs (återförsäljarens sista utväg i princip), däremot om de kan skaffa fram ett utbyteskort (den mycket vanligare lösningen) så kan det ha ett lägre värde idag än det du betalade föl tre år sedan, så länge det har liknande egenskaper som det gamla kortet är det ok ändå.

Av megabävern!

För att hålla det kort och koncist: det är ett distansavtal i lagens mening även om du väljer att betala och hämta ut den i butik, sen kan det tyvärr hända att Webhallen i praktiken kan neka och krångla ändå.

Sen kan man tycka vad man vill om hela öppet köp-konceptet, det känns som att kunder blir dummare och tar mindre ansvar ju generösare öppet köp-policyn är. De tänker inte igenom sina köp i förväg och skapar mer jobb för alla genom att uttnytja ångerrätten. Sen får någon annan kund den återköpta varan och den personen är förstås inte heller nöjd med att få en "begagnad" vara utan att inse att detta är en naturlig konsekvens av att butiken i fråga erbjuder öppet köp.

Personligen skulle jag inte gråta blod om öppet köp avskaffades helt, speciellt med tanke på att jag jobbar extra i butik och dagligen har kunder som lämnar tillbaka saker de köpt meden hjärnan varit på semester.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Ni får tycka vad ni, vill, men känner du till detta uttrycket?

"I det fina vattnet, finns de fulaste fiskarna"

Därav betyder köparens attetyd, rykte, osv inte ett skit. Om man har sympati för köparen på grund av detta är det fel, det är sanningen som betyder något. Det roliga är också att köparen skrev att han va ute efter en processor som skulle klara 3,7Ghz vid 1,45 Vcore, och vara stabil vid 3200Mhz, hurfasen ska detta va möjligt med ett okompatibelt moderkort?.

Hur kan det vara lättare för köparen att bevisa att den inte fungerade för honom? Isåfall om den inte fungerar, är det viktiga också att man inte får bortse att han har sabbat den vilket är fullt möjligt.

Ska man ha sympati och värdera vem som har mest rätt eller fel broende på personens attetyd, rykte, om han har gjort affärer med Elmor eller ej, så är detta helt åt helvette.

Hur gammal är du? Tröttsamt blir man i alla fall av dina slitna klyschor som du spyr ut som försvar. För mig betyder hans anseende mycket, de många affärerna han gjort på NH och TS (inte med elmor personligen utan med många andra forummedlemmar) med goda resultat vittnar om hans integritet, detsamma kan inte sägas om dig. Bara din attityd i denna tråd säger ett och annat.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pytonOrm
Rädd behöver du inte vara grabben ( ett stöd från mig ) för advokat han har inte råd med endå ! dom kan ta upp till par tusen i timmen för o reda ut allt så det lär bli dyrt för hans del

Nöjer han sig med en juridikstuderande kan jag företräda honom kostnadsfritt om det skulle visa sig att det inte var moderkortet som var källan till problemet

Av megabävern!

Az1337: Visst rent objektivt vet vi inte var skadan har uppstått och bevisen i sammanhanget är alla svaga. Det är däremot lättare för köparen att bevisa att den inte fungerar idag än för dig att bevisa att den fungerande innan du sålde den. Han kan förstås inte BEVISA att den inte har skadats efter mottagandet, men han kan göra det antagligt. Oddsen för att någon med Kaleids anseende (kollade upp honom, han finns t.ex. i elmors databas för affärer på NH och TS där han har ett tjugotal recensioner, alla positiva) skulle ta emot en vara av lågt värde, ha sönder den och sen skylla på säljaren och hota med juridiska åtgärder känns rätt låga så han har mina sympatier.

Av megabävern!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tofupunk
Köparen har tydligen utan att pröva sig fram med sitt eget kort stoppat in de värden som säljaren uppgav att han hade klockat med. Alla som har läst mer än tre trådar på det här forumet vet att saker går fel om man gör så...

Håller jag absolut inte med om, har han t.ex. ställt den på samma spänning kan det knappast ha medfört värre skador på processorn än vad den var behäftad med redan. Spänningen är en av få variabler som kan skada en processor om den ställs fel vill jag påstå, så vilket värde menar du kan ha skadat processorn?