Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet

Grejen med kurvad skärm är ju att den ska följa synfältet så att skärmen INTE ser böjd ut när man sitter rakt framför den. Det ser rakt och naturligt ut, inga sneda vinklar i hörnen som man får på en vanlig stor skärm.

Har haft en välvd 34" ultrawide i två år. Det kändes naturligt direkt. På jobbet har jag två vanliga 27" bredvid varandra som däremot inte känns särskilt naturliga att titta på längre.

Jag kan absolut förstå att inte alla gillar att spela i 21:9 ultrawide-formatet och föredrar 16:9, men det är ju en annan sak är kurvningen.

Skrivet av Misacsson:

Intressant, vilka fläktar kopplade du till eluttaget och hur?

Gällande luftcirkulationen är det kanske ok(?). Skåpet vi tänkt oss har ganska stora avlånga hål på baksidan och luckorna är i genomsläpplig rotting.

https://folkhemmet.com/images/zoom/700bl-38.jpg

Med det sagt tror jag fasen ps4 behöver all hjälp den kan få, för jäklar vad den surrar igång även utanför skåp.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kopplade in fläktarna med typ en sån där nätadapter som @fecko länkade. Bara att skarva ihop kablarna.

Ja din bänk verkar ju ha rätt mycket lufthål så det går säkert bra. Min bänk var helt tät förutom luftkanalerna.

Jag gjorde en väldigt ambitiös konstruktion för min PS3. Byggde om TV-bänken och satte in ljuddämpande mattor på insidan, luftkanaler och tysta chassifläktar som drevs från eluttaget.

Men i slutändan blev utrymmet lite för trångt och isolerat för all värme och de två 120-mm fläktarna orkade inte cirkulera luften tillräckligt snabbt. Visst kunde jag öka hastigheten på fläktarna men då började det närma sig ungefär plus minus noll totalt sett i ljudnivå. Lade inte mer tid på det bygget sen pga flytt.

Ska du bygga nåt så underskatta inte hur mycket värme som behöver flyttas ifall utrymmet inte får någon naturlig luftcirkulation, hellre en (stor och tyst) fläkt extra än en för lite.

Skrivet av 220volt:

Den här fuskaren har jag stött på två gånger, både idag och igår.
https://battlefieldtracker.com/bfv/profile/origin/Faru666/ove...

Verkar ha hållt på att fuska sen september, tittar man på hans matcher innan det så spelar han verkligen uruselt. Jävla parasit!

Skickades från m.sweclockers.com

Han verkar vara bannad nu eller? Länken funkar iaf inte.

I mailet med koden som jag fick så står det att erbjudandet gäller till 24 januari.

Sen har ju även den svenska kronan försvagats i många år. Vi har blivit fattigare jämfört med andra länder helt enkelt, och trenden verkar fortsätta tyvärr av flera anledningar.

Det är både Nvidias prishöjningar och den svaga kronan som gjort grafikkorten dyrare för oss räknat i kr.

Den här artikeln gav ju inte mycket tyvärr. Det är ju i princip bara ett reklamblad från Seagate med uppräknade hårddiskfeatures. Jag förväntade mig en guide om hur man konfigurerade SSD-cache på olika NAS och kanske även en vanlig PC.

@Shropshre Det folk klagat på var ju inte kön i sig, utan att Elgigantens unika kösystem var extremt aggressivt och misstänkt konstgjort/överdrivet. Jag är skeptisk till att deras sajt rent tekniskt skulle vara överbelastad redan 04.45 på morgonen.

Personligen tror jag att Elgigantens plan var att ha LITE köer på hemsidan, några minuter typ för att skapa en känsla av BF-happening. Men de hade ställt in systemet fel så att folk fastnade i det artificiella kösystemet mycket längre än vad som var meningen, på uppemot flera timmar. Aka "tekniska problem".

Dvs som om kassakön på ICA till stor del bara var uppställda cardboards med foton på leende människor. I högtalarna meddelar man att kötiden är 50 minuter eftersom butiken är så himla populär just nu.

Jag råkade vakna 04.45 och tänkte jag lika gärna kunde kolla lite erbjudanden. Då var det redan "kö" till Elgiganten.se. Kändes inte så troligt att servrarna var överfulla med besökare på riktigt kvart i fem på morgonen...

Skrivet av MrAero:

Hej, jag går i tankarna att köpa mig en begagnad phantom 3 se 4k.
Är det något speciellt man ska fixa efter när man köper en begagnad?

Kolla upp så att den inte har kraschat någon gång. Jag hade inte köpt en begagnad drönare som fått sig en smäll, även om säljaren tycker att den fungerar bra. Det kan bli alla möjliga fel på drönaren som visar sig efter ett tag. Gimbal som inte fungerar 100%, sensorer som larmar vid flygning osv. Var och kollade på en begagnad Phantom 3 som skulle vara i "bra skick" enligt säljaren, men han hade inte ens orkat byta ut en synligt skadad propeller. Blev inget köp...

Batterierna ska också vara i hyfsat skick då de lätt går sönder av ålder eller om de lämnats urladdade för länge, och är dyra att köpa nya. Ungefär 200 laddcykler håller de för.

Skrivet av kelthar:

Japp. Intel använder hundhår i nästa generation av desktopprocessorer. Som jag misstänkte.

De går från 14nm Core i7 till nya serien 14mm Hår i7.

Synd att det verkar dröja innan vi får märkbart snabbare modeller till vettiga priser, hade kunnat tänka mig uppgradera processorn nästa år eller så.

Jag hade extremt mycket coilwhine på ett Asus Strix RTX 2080 som jag köpte. Det var kvar även efter flera veckor så jag returnerade det i butiken på 30 dagars öppet köp. Brydde mig inte om att försöka reklamera själva coilwhinet för det är bara som upplagt för krångel med halvdöv support som inte hör pipljuden...

Köpte så småningom ett Gigabyte RTX 2080 Gaming OC istället och det har inget coilwhine alls. Har inte bytt några datordelar i övrigt.

Farligt att läsa reviews på nya grejer, ibland slår uppgraderingsdjävulen till och man sitter där med ett galet leende medan plånboken börjar skrika hysteriskt i bakgrunden.

Så det var ju skönt med den där skyhöga prislappen, då slapp jag våndas över ifall jag var sugen på ett köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kollade på Proshops senaste betyg från "omdöme i webbutiken". Det är ju helt uppenbart att det bara är en bot som auto-genererar generiska texter utifrån en ordlista. Samma ord återkommer gång på gång i lite slumpad ordning bara.

"Snabb leverans och lätt att beställa"
"Bra pris och snabb leverans."
"Snabbt och prisvärt"
"Bra priser. Snabb leverans."
"Prisvärd, snabb leverans och väldigt nöjd med produkten."
"Snabbt och enkelt"
"Snabb leverans, bra pris, inget krångel"
"Snabbt och prisvärt!"

Riktiga människor är inte fullständigt lyriska och ger 10/10 bara för att en vara levereras på utlovad tid. Det är bara staplar med selling points. Helt generiska betyg som medvetet kan gälla vilken vara som helst i vilken butik som helst.

Hade det t.ex. stått namn under omdömena så hade det bara varit slumpade svensson-namn typ Anna Svensson, Ola Håkansson, Peter Nilsson, Rikard Olofsson, Åke Nilsson osv osv.

Skrivet av HURRDURRGG:

Hallå alla härliga,

Jag behöver råd vid köp av drönare, därför vänder jag mig hit!

Syfte/användningsområde
Lekman som är redo att konvertera RC-intresset till drönare. Kommer att användas privat för att ha kul. Kommer att köras med i skärgårdsmiljö, fjällmiljö på vintern och vid nybyggnation av hus.

Budget & förväntningar
Valuta för pengarna, så länge jag får en bra drönare för ett pris som motsvarar kvalitén så är jag nöjd. 60 fps är ju gött. Klippen ska behandlas i Premiere Pro.

Så, vad ska HURRDURRGG ha?
Jag tittar på DJI Mavic Pro 2,
1. Är det värt det eller pengar i sjön? Ska jag nöja mig med en Air?
2. Finns det andra bättre alternativ?

Om ditt svar är Värt på fråga 1, vilka tillbehör i tillbehörsdjungeln måste man ha?
Finns det något man inte måste ha men ändå "villhöver"?

Tacksam för all input, oavsett om du är drönarproffs eller killgissare.

// Eder HURRDURRGG

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har flugit drönare och gjort filmer i några år och har vuxit ur bildkvaliteten man får på DJI Phantom 4 / Mavic Pro (1)-nivån, och uppgraderade till en Mavic 2 Pro. Men är du inte fotointresserad så skulle jag säga att en Mavic 2 Pro är overkill. Många hobbyflygare är nog lika nöjda med en Mavic Air eller max Mavic 2 Zoom ifall man inte pixel-peepar och mest lägger upp på Facebook.

Mest bang for buck får du nog med begagnad Mavic Pro, men håll koll på att den inte är kraschad eller skadad på något sätt.

Bästa tillbehöret är ett extra batteri. Allt annat kan du komplettera med senare ifall du känner behov av det tycker jag.

Skrivet av qv:

Har haft Automover sedan 1999.
Nu en 220AC från 2005
Med en klippare för 1800m2 gräs och en ojämn matta på 1800m2 gräs med 30 fruktträn och buskar så behöver den gå 24/7 fram till midsommar när det växer som värst. Sedan går den 8-5 7 dagar i veckan.

Mossa tar den inte bort. Har inte hänt på 20 år.
Mördarsniglar tar den inte heller, men en klippt gräsmatta är torrare än omgivningen så de är i omgivningen istället. Nu har jag klipphöjden på 8 cm eftersom jag har gott om gropar och grusgång. Har det blir på lägst höjd vet jag inte.

Har den varit avstängd en stund tar det 3 dagar (72 timmar) för att få en 95% klippt matta.

Oj, måste gå åt väldigt många laddningscykler på det batteriet. Rullar den bra forfarande efter 14 år?

Jag köpte mer från utlandet förr, det gick att göra klipp när kronan var hyfsat stark. Idag gör kronans dåliga växelkurs + avgifter/frakt att det oftast knappt är lönt, iaf inte på det som jag kollat på.

Det var typ 70 kr billigare utomlands än i Sverige på routern jag kollade på senast. Det är inte värt längre leveranstid och krångligare support och retur för att spara några tior bara, så det blev köp i svensk butik.

När jag själv filmar med drönaren så hade jag jättegärna haft en 8K-kamera. Det hade blivit mycket bättre möjligheter till snygg beskärning och digital inzoomning i efterredigeringen utan att tappa så mycket bildkvalitet. Även med 4K så kan man inte zooma så mycket innan det börjar synas, åtminstone inte för ett tränat öga.

För det färdiga filmmaterialet så räcker dock 4K otroligt långt när det ska visas på en display.

Sen är det ju så att nya TV kommer att få 8K-upplösning som standard förr eller senare. Det behöver inte bli så jättemycket dyrare paneler att tillverka i slutändan om produktionslinjerna är byggda för det. Upplösning är helt enkelt en bra PR-grej.

Om t.ex. Samsung går över till 8K på alla sina TV-apparater så kommer andra tillverkare att se ut som om de hamnat efter ifall de är kvar på gamla vanliga 4K.

Samma med Netflix osv, ifall de skulle börja med ett Super Premium-abonnemang med 8K. Efter det så är kanske steget till 8K-film inte lika långsökt, men det kommer att dröja väldigt länge.

Skrivet av AMD-FX:

Jag avbröt undersökningen, speciellt där man skulle fylla i när man skulle köpa ny dator. Jag vet inte när jag kan köpa en utan får vänta tills jag har pengarna eller så kanske jag inte ens köper någon

De vill ju bara höra ungefärliga gissningar från din sida, inte något 100% garanterat. Inte precis som att de kommer hem till dig och ger dig stryk om du skriver att du planerar köpa dator inom 3 månader och sen inte köper en förrän efter 6 månader.

Skrivet av HazZarD:

90hz är inte värt den sämre batteritiden... överskattat..

Att äntligen få bättre flyt än gamla 60 Hz i gränssnittet är den enskilt största förbättringen som jag ser fram emot i min nästa mobil/surfplatta.

Skickades från m.sweclockers.com