Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Letar nytt headset - kört fast

Tjo!

Jag håller på för fullt och letar nytt headset, dock känner jag mig ganska petig och har inte lyckats hitta det jag vill ha än.

Hittills har jag testat SteelSeries SteelSound 5H v2 och Creative Fatal1ty Gaming Headset.

Steelsound 5H v2 var väldigt skönt och bekvämt att ha på sig, dock tyckte jag att ljudet var ganska så tråkigt på grund av den svaga basen. Fatal1ty-lurarna hade helt klart trevligare ljud men de känns inte så värst bekväma. Mitt huvud är ganska stort och jag har svårt att få det att passa bra. Näst största inställningen känns för liten och det mest utställda snäppet känns för stort.

Dessa två headsets kändes med andra ord som varandras motsatser och jag vet inte riktigt vad jag ska kika på härnäst. Jag är inte så sugen på att chansköpa ett headset för ett par hundra kronor via Internet då det inte går att pröva dem.

Har någon förslag på ett bra headset som är bekvämare än Fatal1ty-lurarna men samtidigt har bättre bas och fyllighet i ljudet än Steelsound-lurarna?

Jag har även prövat flickvännens Koss SB45. Dock kändes det för litet för mitt huvud även på det mest utdragna snäppet, samt att den saknade volymkontroll. Dessutom hördes ett ljust surr i lurarna då inget ljud spelades och det irriterade.

Jag läste något tips om Sennheiser Headset PC-350. Dock kostar de en del och jag vet varken hur ljudet är i dem och hur bra de sitter på huvudet.

Tips emottages tacksamt!

Av Genmah

Jag fick igång ljudet med hjälp av den senaste länken jag postade.

Dock har spelet börjat krasha direkt efter introfilmen, om Antaliasing är påslaget. Det fungerar ifall Antialiasing stängs av dock, även om det är lite tråkigare att spela utan.

Och, jo, det är Vista som är lite halvinkompatibelt med mycket av ljudet i Max Payne. Det fixas dock lätt med länken ovan.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarkoV
Om man har problem med sitt grafikkort i sin m1530 pga av att den blir fööööööör varm(kännt fel, ioms att den är defekt), får man ett annat grafikkort då än en 8600? Känns dumt att byta defekt mot defekt. Bara en tidsfråga innan den spricker.

Om grafikkortet går sönder får du med största sannolikhet ett nytt, likadant, åtminstone tills de uppgraderar modellen.

Av Genmah

Här är en lite mer behändig fix:
http://www.alanwake.com/forum/showthread.php?t=1729

Förvisso _måste_ spelet vara installerat i C:\MaxPayne, men har man installerat i en annan katalog är det bara att fuska lite och kopiera katalogen till C:\MaxPayne och starta patchningen. Efteråt är det bara att kopiera tillbaka hela klabbet till installationskatalogen.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dancerboy
Första andra tanken är ju: Har du ingen hemförsäkring? De flesta brukar täcka dator som går sönder upp till ett visst belopp (15000 har jag) och det är ju ganska låg självrisk

1500 kr är självrisken för sådant hos mitt försäkringsbolag. Till det kommer att försäkringsbolaget tillämpar sk. "Värdeminskning" beroende på hur gammal datorn är.

Zeptos försäkring ligger på 1100 kr (för en dator som kostar upp till 12 500 kr har jag för mig) och då är det ingen värdeminskning.

Vilket som är värt mest får man fråga sig själv. Jag valde Zeptos försäkring eftersom jag haft otur med bärbara datorer tidigare.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av insats
Jag har en 24" HP skärm som bara har dvi in, och det går i alla fall att koppla in en VGA kabel till den via adapter, så gissningsvis går det även att koppla DVI till VGA (hdmi är bara dvi kombinerat med ljud).

Det beror nog på vilken slags DVI-kontakt det rör sig om:
http://sv.wikipedia.org/wiki/DVI

shawn01:
Ja, det är en hane-hane du ska köpa, t.ex. en sådan:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=38349

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
Nej då klart jag inte ignorerar dig Genmah Jag är väll lite slacker antar jag! Läser hellre än skriver.
[...]
Har inte orkat kolla upp fps ännu. Men det efterfrågas ju stort, så man blir väll tvungen?

Hehe. Ingen fara.

Det vore hyggligt om du kollade upp FPS i både Crysis och Hellgate London med de inställningar du körde med. För att få fram FPS-mätaren i Crysis är det bara att öppna konsollen och skriva "r_DisplayInfo = 1" utan "". I Hellgate London skriver man /fps i chattrutan för att få upp mätaren.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
-En fråga gubbar.

De drivrutiner man fick med på CD skivan, är det dom senaste?

Eller finns det nyare? Länka isf sidan till zepto ftp tack!
Kan typ inte hitta den:S

När jag gjorde en jämförelse var det de senaste drivrutinerna som fanns med på skivan, undantaget "Zepto Mobile Utilities".

ftp://ftp.zepto.dk/

...och förresten, mina frågor? Såg du dem eller ignorerar du dem bara?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
Tagg varför hänger du kvar i den här tråden och "skrattar" åt Noxens problem? Jag kan säga att bortsett från då små defekter så är jag hur nöjd som helst! Prestand? Javisst!

Nu har jag ställt frågor ang. ditt spelade på din Nox tre gånger, senast på förra sidan, utan att du svarat. Har du missat mina inlägg?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genmah
Vad får du för FPS i de två spelen, med tanke på att du kör på Allt medium i Crysis och maxar Hellgate London, båda i 1680*1050?

1680*1050 i Crysis(-demot) med mediuminställningar gav inte över 20 FPS för mig om jag minns rätt, och när jag maxade Hellgate London fick jag väl... 10-15(?) FPS redan i staden. Har dessutom stängt av Antialiasing.

Enda skillnaden mellan våra datorer verkar vara att jag nöjde mig med P8400-CPU:n. Kan det verkligen göra så stor skillnad? Eller har vi helt enkelt olika krav på vilken FPS som är spelbar?

Av Genmah

När vi ändå pratar Nox och Spel kan jag nämna att jag testade F.E.A.R i 1680*1050 (dock minns jag ej ifall jag vågade sätta på Kantutjämning, isåfall var det på lägsta) och drog upp det mesta på Max (vad jag såg), och det flöt på helt okej. Visst kom det partier där skärmuppdateringen hoppade ner då och då men överlag såg det helt okej ut.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
-Crysis (vista dx10) kan jag lira i upplösning 1680x1050, medium settings. (vissa på high, bl.a texture) Fps har jag inte kollat upp men spelbart är det. (laggfritt) Ska jag dra allt till high settings får jag givetvis gå ner i upplösning.

-Hellgate london blir riktigt snyggt! Inga prestanda kompromisser då jag lirar på Very-high till Extreme settings! I mitt tycke ett riktigt grymt mmo föresten.

Vad får du för FPS i de två spelen, med tanke på att du kör på Allt medium i Crysis och maxar Hellgate London, båda i 1680*1050?

1680*1050 i Crysis(-demot) med mediuminställningar gav inte över 20 FPS för mig om jag minns rätt, och när jag maxade Hellgate London fick jag väl... 10-15(?) FPS redan i staden. Har dessutom stängt av Antialiasing.

Enda skillnaden mellan våra datorer verkar vara att jag nöjde mig med P8400-CPU:n. Kan det verkligen göra så stor skillnad? Eller har vi helt enkelt olika krav på vilken FPS som är spelbar?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av G-Mod
Ifall det är oem ligger priset lite högt, iaf för vista64 ultimate. Ligger på 2129 med en nox men på webhallen ligger EOM för vista36 ultimate på 1695. Borde ju vara billigare när man köper en dator för 16papp att lägga till OEM än köpa löst...

Det handlar väl dels om att Webhallen inte helt sällan ligger under medelpris, dels om att Zepto lägger på någon hundring för att de installerar OS, drivrutiner samt antivirus åt dig.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yahu
EDIT: Vet här någon vad det är för slags version av Vista man får om man köper? Är det en OEM, eller en riktig?

Med tanke på priserna sätter jag en burk Ravioli på att det är frågan om OEM-licenser.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
Tack för ditt snabba svar! Bara en sak till dock. Jag blir jämt så nojjig när man måste använda lite kraft på elektroniska komponenter (Man vill ju inte förstöra något så här vackert) När du säger lossa på spärrarna menar du att jag ska dra dom rakt ut eller uppåt?

Jag minns inte exakt hur det såg ut, men om jag minns rätt sitter det en spärr på vardera sida om minnesmodulerna. När man tryckt så att minnet hoppat loss kommer de dras ut snett uppåt, vilket är samma vinkel de sedan skall skjutas tillbaka.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
Hejsan igen alla Noxare! Ortmon här igen
Nu har jag faktiskt stött på mitt första problem med min Nox.
När jag startade Noxen nyss så var Tangetbordet samt touchpaden
stendöd =/ Även batteri ikonen i aktivitetsfältet är borta.

Har läst att många andra har haft detta problemet och att lösningen
skulle vara att öppna luckan på undersidan, ta ur minnena och sätta i dom igen. Nu är jag inte riktigt nån skicklig kirurg och vill gärna inte sabba något. (allt ser så high-tech under luckan) Så vad är det man ska ta ur och med vilken försiktighet?

Jätte tacksam för svar.

Först drar du ur strömsladden och plockar bort batteriet. Sedan skruvar du upp den stora luckan på baksidan och så kommer du se att minnena sitter där, väldigt lättåtkomligt. Det räcker med att lossa på spärrarna, ta ur båda modulerna och sedan sätta tillbaka dem igen.

Glöm inte att skruva ihop luckan sedan, bara.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fajk
det här kanske är en dum fråga men ändå

Går det att koppla den till tv;n ?

Asså med sladd o sånt där? ^^

Nox har en HDMI-kontakt, så om du har en PlattTV kan du säkert koppla ihop dem. Om du däremot har en TjockTV kommer det antagligen inte gå, eftersom Nox saknar S-video-utgång.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DJHogi
Vadå? Kör de för fullt eller? Låter ju inte kul =/
Ring Zepto och hör vad de säger?

//R

Fläktarna står inte på för fullt hela tiden, endast vid spelande. Dock blir de aldrig helt tysta vid lätt arbete, som det var för några dagar sedan.

Edit: Nu har den börjat lugna ner sig igen och blir tyst då och då. Fläktarna drar fortfarande igång någon gång då och då men så var det ju förut.

Av Genmah

Nu blir jag lite ängslig... Packade precis upp min Nox ur datorryggan och så fort datorn sätts på drar fläktarna igång och vägrar stanna. Bara för någon dag sen var det oftast tyst med jämna mellanrum så fort man inte gjorde något mer krävande än Internetsurfning.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m8ght
Tänkte kolla med er här vilka drivisar som ni har installerat från zeptos ftp? har själv beställt en utan OS så det vore bra att om alla drivisar jag behöver finns på deras ftp eller om man måste böka runt på nätet efter nya.

Jag installerade allt från CD-skivan med drivrutiner som följde med, den innehöll de senaste drivisarna jämfört med FTP:n då jag fick den.

Dock tänkte jag varna om att Zepto Mobile Utilities (v. 0.95) som följde med på CD:n gav blåskärm, så just det programmet kan vara värt att ladda ner från FTP:n.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av balboa502
Jag har köpt Crysis, Bioshock och Assasins Creed, kan bli häftigt.

Rapportera gärna om hur det går, speciellt i Crysis! Jag prövade Crysis-demot, men blev inte direkt överväldigad över prestandan. Ortmon skrev ju tidigare att h*n fick bra flyt i 1280*1024 på High, men jag kände inte att jag fick det direkt...