Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

Z-wave inkludera nya enheter

Jag har ett gäng med lite äldre inbyggnadsbrytare av modellen "Aeotec Micro Switch G2". De har fungerat bra men jag behövde nyligen fabriksåterställa min Aeotec Z-Stick Gen5 då jag hade lite problem med vissa enheter i Z-wave-nätverket.

Efter detta så lyckas jag inte inkludera dem på nytt. Alla andra enheter (av annan modell och leverantör) har jag lyckats återansluta utom dessa. Läser man på supportsidan https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/60001...- så skriver de: "Note: Another way to reset by Micro Switch G2 is pressing and holding the button which is on Micro 20 seconds."

Har gjort detta för att sedan "Or the internal button can be pushed to initiate pairing into the Z-Wave network if Micro is not already connected to an external switch." för att inkludera dem. Inget fungerar.

Är det någon här som har erfarenheter av dessa brytare?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Harddrive:

Komplexa? Du kan sätta upp 2 front och en center och få 2-3x så bra ljud som en sonos bar för typ halva priset
Man behöver verkligen inte vara entusiast, problematiken är väl att ingen vill innovera, alla släpper klumpar för 8.2 system med alla möjliga codecs, men ingen bryr sig om innovation eller marknadsföra något för "sonosmänniskorna". Slimma ner, gör modulärt, integrera med din apple-tv , whatever

allt som inkluderar kablar räknar nog många som komplexa

Håller delvis med dig om innoverandet. Problemet i många fall är det finns något underliggande drivkraft att företag skall släppa x antal nya produkter per år oavsett om det finns något som är förbättrat eller ej. Helt ärligt så är väll Atmos och DTS:X det senaste som har varit något att skryta med inom innovation över huvud taget i det segmentet. Och även detta har väll inte riktigt slagit i var mans hem direkt. Så jag förstår att många vill ha en limpa som ligger längst fram och kanske en sub som står i ett hörn.
Lite på samma sätt som att det är idag väldigt enkelt att slänga ihop en dator, men gemene man vill ändå ha en färdig ihop plockad dator som är testad med garanti att alla delar fungerar bra ihop.

Av Mr_Lazy

Sällan jag tittar på själva processorn IRL men den var väldigt fräsig i svart

Av Mr_Lazy

Känns spontant som alla de stora hemmabio-drakarna har lite kämpigt just nu. Skaran med entusiaster som gillar stora komplexa högtalarsystem med sladdar och olika format hit och dit minskar.

Av Mr_Lazy

Jag förstår inte riktigt heller. ppm är en måttenhet precis som centimeter och %.

Är det små enkla mätare du tycker är coolt?

Av Mr_Lazy

Förstår inte riktigt varför de håller på att jämföra priset att göra det själv och lämna in den till en verkstad. Kravet var att man som lekman skulle kunna reparera sin enhet själv med hjälp av instruktioner och verktyg från leverantören. Det i sig betyder inte att det skall vara billigare?!

Av Mr_Lazy

Förstår att man behöver fylla ut lite i texten och spekulationerna om en produkt man inte vet något om men helt ärligt, är det någon som är intresserad av hur en gateway ser ut? Den kopplas in och göms undan i ett skåp. Om den har tyg, skumgummi eller är gjort av gelébjörnar spelar ingen större roll, det är ju vad den kan prestera som är intressant.

Av Mr_Lazy

Jag har ett larm som går i gång för att jag inte ska försova mig (döh ) men telefonen är i ett annat rum och nästan alltid så går jag upp 20-30 min efter larmet startar. Ingen snooze på så vis men jag sover förbi larmtiden. Det betyder att jag vet när den ringer och kan då avgöra om jag behöver springa upp direkt eller känner att jag kan ligga kvar ett tag till

Av Mr_Lazy

Först såg det ut som ett hipsterkök från IKEA

Av Mr_Lazy
Skrivet av GuruGlennart:

Har två, en med mopp, en utan. Skulle säga att laser är den viktigaste funktionen imo. Älskade dammsugarna innan vi fick barn och bodde i lägenhet, eftersom det bara var att slå på och komma hem till fräsch lägenhet. Nu ligger det leksaker och annat elände på golven...

Håller med, lasern gör så att ungarna håller sig bort från golvet och smälter ner deras leksaker och annat mög som ligger i vägen när pappa ska städa

Av Mr_Lazy
Skrivet av bobbeyblade:

50% Svenska småbolag
50% Mineraler och gruvdrift.

Intressant, hur kom du fram till att det var just dessa två du ville rikta in dig på?

Av Mr_Lazy
Skrivet av GlidZ:

tur att man hostar vpn på föräldrarnas router då Git bypassed suckers

Ja, hur ska det fnula ut om du är en eller fler personer?

Av Mr_Lazy

Det blir snabbt många svar, men vilken fråga svarar ni på egentligen?
Den informationen TS har skrivit är att han vill ha en router som klarar 4 nät och VPN och inte får kosta mer än 4kkr.

Behövs inte mer krav?
Antal användare
Hastighet på uppkoppling
Hastighet på VPN-tunnel...mm

Av Mr_Lazy

blir det inte samma sak när du glömt tömma docka?!

Av Mr_Lazy

SSD-cachen har Synology kör med ganska länge, men jag undrar om den gör någon nytta för mig när jag sitter i andra änden på en 1 GB-sladd och kopierar några filer till eller från NASen?!

Av Mr_Lazy
Skrivet av bran:

https://www.m.nu/zigbee/frient-intelligent-smoke-sensor Kör med två av dessa, funkar fint! Blev en liten olycka i köket nyligen och den löste ut fint med ljud och ljus samt automatiseringen med notis var nice att få i telefon/klockan

Så vad gjorde du när du fick notisen?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Frispel:

Ska betala lite drygt 34k...men det var väntat då jag köpt hus och i samband med det sålt gamla fonder som låg i ett "vanligt" aktie/fondkonto.

är det inte så att du får betala ränta på belopp över 30kkr som skulle varit på ditt skattekonto?!

Av Mr_Lazy
Skrivet av landmarks:

Skulle säga att det @EntropyQ3 säger här sammanfattar det rätt bra
Med Windows 11 har Microsoft byggt in emulering, men rent generellt kan emulering ge sämre prestanda jämfört med att köra något native som anpassats mer specifikt. Det måste inte ge märkbar prestandapåverkan i allt, men det kan göra det Microsoft har även introducerat ARM64EC i samband med W11, som ska underlätta att utveckla kompatibla programvaror genom att göra det möjligt att emulera bara vissa bitar (om jag minns det rätt, jag är inte utvecklare så ta det med en nypa salt). Jag vet inte hur mycket det används, men Lenovo antyder att prestanda vid emulering också förbättrats, även om de inte rent konkret pekade på varför.

Min uppfattning är att det inte spelar inte så stor roll hur mycket prestanda man förlorar på emuleringen utan om hur många x86 applikationer som faktiskt fungerar drägligt öht att emulera. Om Winamp startar 1 sekund långsammare men i övrigt inte har några problem så bryr sig nog inte gemeneman

Av Mr_Lazy

lossa minnet och kolla på etiketten som sitter på andra sidan

Av Mr_Lazy
Skrivet av AxxT:

Detta är ju ändå rätt häftigt

"grafikjätten svarade med samma mynt och lyckades hacka angriparna och infektera deras system med ransomware"

Tar tag i det i sin egna händer.

Tänk om i framtiden..
"Blivit hackad. Kontakt oss för ta tillbaka och ge tillbaka."

du menar en klassisk tillbaka-kaka