Inlägg

Inlägg som erssn har skrivit i forumet
Av erssn

Riktigt bra jobbat TheNisse!

Det är sånt där vi vill se. Lär ju bli lite fart på diskutionerna nu, världen över, om alla får tag i sidan.

Edit: Instämmer herr skunk.

@Dwar: Jag har följt och läst tråden sen den startades, har inte kommenterat bara.. Har också läst mycket på detta forumet en längre tid. Har inte reggat mig tills nu för några veckor sen bara..

Av erssn

tabb: Låter ju onekligen skumt. En till grejj att lägga på den låånga listan med argument mot medison..?

Av erssn

Lauri är väl ändå en tjej enligt den bilden som ligger dold i nåt bildarkiv på medisons hemsida. (2-3sidor bakåt)

Fö hatar jag just nu alla jävla kvällstidningar, spec Expressen, som säkerligen har fått ett antal 1000 svenskar att beställa den där bluff(?)datorn..

//Lucas

Edit: Skulle mycket väl kunna vara fabriken..

Av erssn

byt inställningar i drivrutinerna på grafikkortet?

Av erssn

Där sket det sig! Jag har varken floppy eller cdläsare.
Får väl koppla in tillfälligt ^^.

Nu ska jag ut i garaget och grejja. Får väl fixa psu och memtest sen eller imorn.

Edit: Såg nu att nätagget ligger på 200w. :/ Är ganska säker på att det är nätagget som tryter. Ska checka iaf med ett annat från nån annan dator här i huset

EDIT2: Det var psun som var för klen.. Provade idag med ett 250w. Har funkat utmärkt i över en timme!

Av erssn

mm, ska prova med en annan psu idag eller imorrn.. Vi får se.
Kan det vara minnena tror ni? Ska man köra memtest eller vad det heter?

Av erssn

Den snurrar som den ska, Har öppet chassi atm, så jag ser och hör om nån fläkt snurrar onormalt långsamt eller inte alls... Kör med en fanmate 2 och har den på högsta när jag spelar, och på lägsta i windows. Så det är inte felet.
Tempsen är normala. Gpu och Cpu ligger på runt 33 grader både i windows och i cs. (spelar inte så mycket annat ) Mobo ligger på dryga 40.

Av erssn

Grafikkortet säger "piip" och sen fryser datorn efter ett par sekunder!!!???

Hejsan!

Jag har problem med mitt grafikkort. Det är ett ASUS Geforce fx5950 Ultra 256mb.
Har nyss rivit hela datorn, gjort rent allt från damm osv. Bytte kylpasta på processorn.. Har även installerat en Zalman vf900-cu på mitt grafikkort + ny kylpasta såklart...

Datorn är en shuttle av tidig modell, spec: P4 2.66ghz socket 478, 2x 512mb ddr333mhz ram, ASUS Geforce 5950 Ultra 256mb, Seagate Barracuda 120gb 7200rpm, 250w Shuttle Psu 10A @ 12v, 2st 80mm fläktar, en vf900 och passiv kylning på processor, nordbrygga, och hårdisk.

Nu till problemet. När jag ligger ute i windows så funkar allt klockrent.. kan köra många processer utan att det händer något speciellt.. men när grafikkortet växlar om till 3d läge (tex när jag startar cs) så börjar grafikortsprocessorn låta. Ett högfrekvent klick som fortsätter tills jag stänger av cs. Har alltid varit så, men när jag provade att klocka kortet med rivatuner så lät det ännu mer och det verkade som att grafikkortet dog och startades upp. Det tror jag eftersom datron frös ett par sekunder och i Nvidia tempmätarn så så försvinner temperaturen ner i botten och sen när grafikkortet startar upp igen så startar tempen igen. å jag klockade ner kortet så att det var lite mer överklockat än org. org ligger på 475 / 950 jag klockade upp den till 500 / 1000 och då funkade det ganska bra.. Men det där högfrekventa klicket blev mycket värre. Rent av störande så jag klockade ner kortet igen..

Nu när jag spelar så efter ett visst antal minuter (det är olika varje gång) så fryser datorn helt. Alla fläktar snurrar i datorn och Mobo lyser som det ska. Men på skärmen ser man fortfarande bara senaste framen i cs.. När jag sedan startar om datorn så funkar det prima igen tills det händer samma sak..

Jag har kommit på att ett par sekunder innan datorn fryser så hör man en kort pipsignal från grafikkortet. Jag har sökt och sökt och sökt. Har inte hittat nån manual eller liknande till grafikkortet, ingen som har haft samma problem osv.

Har aldrig fått bsod eller nåt sånt. Och det här problemet har jag fått sedan jag monterade isär datorn..

Någon som kan ha en aning om vad det kan vara?

Bör tilläggas att jag inte tror att det är psun. Körde ett test som rekommenderades i Swec faqen ang watt. och jag fick ut at min dator skulle dra 220w (kör utan floppy och cd osv). Dock så har jag ju ganska låg ampere på 12V.. Jag har satt i en molex i grafikkortet så det är inte det som är felet..

Ja, jag vet inte riktigt vad det kan vara.. Det är ju därför jag har SweC
Hjälp mig nu!

MVH Lucas