Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

Har ni inte en switch ni kan testa istället? En enkel 5-portars switch är ju rätt pryl för sånt här.

Av teejee
Skrivet av TheWolfbane:

Det är jag tacksam för.

Folk som pratar utan kunskap, det är inte bra information. Gissningar klarar jag göra själv.

Kör Win 7 64bit. Men tack ändå.

För att det finns hemsidor som är Fake, och om en person skulle registera memtest86++.org skriva att hemsidan är uppdaerad 2015 och göra en memtest fil men som har spyware eller något annat gående samtidigt.

Bara för det står på en sida att den är uppdaterad och bättre än andra så betyder det inte att den är det. Lär dig vara lite källkritisk på internet och inte tro på allt du läser.

Jag ska försöka komma ihåg att inte hjälpa dig nästa gång du frågar något här.

Av teejee

Om du vill spela så skulle jag rekommendera en ny dator. Räkna med runt 8000-9000kr för en OK dator.

Av teejee

Kolla på NAD T748v2 på hifi-klubben istället, den har pre-out.

Av teejee

Du ska inte ha extra grafikkort (det har I7'an du länkar), det är slöseri med pengar & vikt etc.

Det absolut viktigaste för bra prestanda för en kontorsdator är en SSD istället för mekanisk hårddisk. Jag sökte på prisjakt, det finns bara två laptops med minst 8GB RAM, 256GB SSD och Intel CPU som kostar under 6000kr. Nästan samma laptop men en har sämre skärm :

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2869448

sämre skärm:
( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2847464 )

Finns ju även en del med 120GB SSD, men det är i minsta laget.
Egentligen tycker jag även att IPS-panel är krav, men i ditt fall ska du ju främst ha extern skärm.

Av teejee

Vista är förödande för en dator. Har du minst 2GB RAM skulle jag installera Windows 10 preview istället, kommer antagligen funka bättre.

Av teejee
Skrivet av pressbyron:

Får man fråga varför du bygger själv när du verkar ha extremt dålig koll på detta och tydligen inte heller kan lista ut mycket på egen hand?

Jag byggde min första dator för 3 veckor sedan och det var mitt absolut första bygge någonsin. Stötte på vissa problem med sladdar och liknande men inget som inte gick att läsa i manualen eller testa sig fram. Sen undrar jag också om man inte gör efterforskningar på hur många fläkt-kontakter moderkortet har innan man köper så man allafall kan koppla in alla medföljande chassifläktar?

Ibland undrar man varför folk inte går till komplett och köper färdiga byggen

Ett mycket onödigt inlägg. Går inte säga mer om det utan att det blir personangrepp och det är inte min grej.

Av teejee
Skrivet av Kimpur:

Lånar tråden för en snabb fråga...

Om jag har min vanliga gaming-PC inkopplad till datorn med HDMI och trådlöst tangentbord och mus, är det då helt onödigt med en HTPC?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, då använder du gaming-PC'n som HTPC också.

Av teejee

Kör själv Gargoyle på min WNDR3700. Det funkar bra, men jag pressar den inte så hårt, just nu går den bara som accesspunkt.

Av teejee
Skrivet av martinwalter:

Jag ska testa med en annan nötverkskabel, kan bero på den har jag en misstanke om. Om felet kvarstår, ska jag testa att koppla ut routerna på de andra två uttagen. Anledningen varför jag kör direkt till väggen är för att slippa dra en lång kabel till vardagsrumnet där min router står.
Anledningen att jag har en roueter till i ett annat rum är för att min polare ska ha bättre täckning när han surfar i sitt rum.

Kanske värt att nämna att jag testade min bärbara direkt i samma uttag. Det gick inte att komma åt internet då. Jag försökte inte hitta problemet just då eftersom jag hade bråttom.
Känner dock att W7 nätverkskontrollcenter suger allmänt

Skickades från m.sweclockers.com

Du bör kartlägga ditt nätverk. Vart går vägguttagen? Det är oklart om det är en switch eller router som sitter bakom dessa. Det är mkt möjligt att du helt enkelt inte för tillräckligt med externa IP-adresser, ofta får man bara en.

Hemmanätverk är enkelt och bygger på principen att man kopplar en kabel utåt (i modem eller "fiberuttag etc), andra änden av den kabeln sätter man i routerns WAN-uttag. Allt annat ska sitta i routerns LAN-sida, ev via switch. Alla extra routers ska vara konfigurerade som accesspunkter och också vara kopplade till routerns LAN-sida.
Gör du på något annat sätt så måste du ha bra kunskap om nätverk för att få det att fungera (och också ha ett syfte med att göra på annat sätt).

En router skapar ett lokalt nätverk och inget annat, sen innehåller alla konsumentrouters också stöd för wifi, men köper du en router enbart för wifi så måste du koppla ur själva routerdelen, dvs konfigurera den som accesspunkt (man googlar "how to use X as accesspoint" för att få info hur man gör med just sin routermodell).

Av teejee

Grafikkort är helt oväsentligt för ditt behov. Även Intels sämsta integrerade grafik idag är tillräckligt för kontorsarbete.
Riktigt 4-kärnig I7-CPU från Intel är nog det viktigaste för ditt behov.

Av teejee
Skrivet av anon186252:

För mig var det så simpelt som att uppdatera drivrutinen till nätverkskortet. Inte via moderkortstillverkarens hemsida, nej nej, behövde leta upp den på realteks sida..

TS har visserligen inte exakt beskrivit hur hans nätverk ser ut, men mycket talar för att han har IP-konflikter i sitt nät orsakat av antingen de tre routrarna (tre routrar innebär att man skapar tre nätverk hemma, tror inte det är meningen) eller att han inte får tillräckligt med med externa IP-adresser från ISP'n.

Av teejee
Skrivet av Swennis:

Kan nån visa/komma med förslag hur bilden skulle bli lika bra/lika bra flyt på HTPC, så är jag idel öra, testat alla pixelformat från HTPC, MPC, Kodi, PowerDVD etc.

Vad har du för grafikkort?
Och kör du samma upplösning till TV'n från HTPC'n som från mediaspelaren?
Har du samma inställningar på TV'n för båda HDMI-ingångarna?

Av teejee

För mina behov är en "HTPC" överlägsen. Jag vill t ex

-kunna surfa på alla sorts web-sidor utan lagg & renderingsproblem.
-Kunna använda alla typer av streamingtjänster, t ex youtube, SVTPlay, TV4Play, Spotify etc utan strul och utan risk att det slutar fungera efter ett tag
-Kunna spela upp alla typer av filmklipp utan problem, även bra stöd för undertexter.
-Vill ha en framtidssäker lösning (ska funka i minst 4 år, helst längre)

Finns ingen mediaspelare som klarar ovanstående , iaf inte när jag byggde min för två sedan (kanske att en kraftfull Androidspelare börjar närma sig). Och just nu agerar HTPC'n även NAS i huset, men det är mer temporärt, en riktigt NAS står på inköpslistan.
Jag styr HTPC'n med tangentbord & mus. Att försöka styra HTPC med fjärrkontroll ser jag inte som ett alternativ för mig.

Av teejee

Felet är inte skumt, du har felkopplat nätverk.

Hur många IP adresser får du från operatören?

Oavsett så är normalkopplingen att ha en router och den ska vara först i kedjan.
Sen ska du inte ha några fler routers alls! Men du kan konfigurera om dom till trådlösa accesspunkter, då kan du ha kvar dom.
Behöver du fler uttag så kopplar du in switchar (men aldrig före routern).

Av teejee
Skrivet av YamahaDGX630:

Och hur tänker du där?

Du har en disk på 120GB, Windows tar 20 - 30GB med Service Pack och uppdateringar. Kvar har du minst 90GB, och du vill påstå att det inte räcker till någonting mer än OS?

Med swapfil & hibernatefil så hamnar man rejält högre (16-32GB till). Vill man sen ha lite återställningspunkter också så blir det kanske 10GB till.
Så det kan lätt bli 70GB utan några program, spel eller dokument.

Av teejee
Skrivet av Danieleet:

Förklara gärna mer utförligt?

100/120hz på TV är en "bildförbättringsteknik" i TV'n som skapar extrabilder mellan de vanliga TV-bilderna så att det blir dubbla bildfrekvensen (dvs 100 eller 120 beroende på TV-utsändning).
120hz på en gamingskärm innebär att datorn skickar 120 bilder per sekund till skärmen.

Av teejee
Skrivet av Danieleet:

När hade du tänkt utnyttja 100+ Hz på en tv som enligt TS inte ens är tillägnad för gaming?

Nu har 100/120hz teknologi (och liknande ) absolut ingenting med gaming att göra. Dom TV-apparaterna kör ändå bara 60hz från PC eller konsol.

Av teejee

Det är ändå bäst att enbart ha SSD inkopplad vid ominstallationen och stoppa in HD'n efteråt.
Du kommer ha kvar bootloadern på HD'n annars så att datorn inte startar om du kopplar ur lagringsdisken vid senare tillfälle.

Av teejee

Ersätt "tabell"med range istället (typ h1:h4), funkar det så får du felsöka hur "tabell" är definierad.