Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee
Skrivet av Krilleastrom:

Åk till en affär och kolla skillnaden på 50hz och 100hz+. Köpte för inte så länge sen en budget TV visserligen men var ändå ner och kollade i nån butik och skillnaden på de med 100hz+ var ENORM! Ska du spela och har en budget på 8k så bör du inte köpa 50hz.

Bilden kommer skickas från datorn till TVn med 60hz och bildförbättringen som "100"-hz tekniken innebär ska man ändå stänga av när man spelar för att få låg inputlag. Så 100hz bildförbättringsteknik är helt oväsentligt för spel.

Av teejee

Prata med hyresvärden om detta och be att få tillgång till mätaren under en period för att kunna läsa av kontinuerligt. Då kan du lätt se om du har förbrukning även när allt är avstängt.

Av teejee

XTZ 8-tummare är bra tryck i. Rejält byggda också.

Av teejee
Skrivet av Talisker00:

Ett seriöst större företag har inte en bredbandsrouter såklart, utan har en dedikerad brandvägg och bara accesspunkter. Dvs, routern i deras fall har inte ens wifi.

Det blir lite begreppsförvirring i och med att en router i de termer som används här är helt fel. En riktig router är någonting helt annat än den bredbandsrouter som traditionellt används på den här siten. (Typ, sjukt dyra saker av företrädelsevis Cisco som bara routar trafiken och inte har wifi och inte används för NAT).

Men detta gör inte mitt inlägg fel. Min poäng är ju hur man skapar wifi i stora lokaler på företag, och det gör man alltid med accesspunkter som är kopplade med kabel till det trådade nätverket Där är vi nog helt överrens tror jag. Att sen kopplingen mot internet sker med lite mer avancerad utrustning på företag är ju en annan sak som jag inte alls vill krångla till mitt inlägg med (men ofta finns det routerfunktionalitet med i bilden).

Av teejee

Jag har 100mbit Fiber från Telia. Tvekade lite eftersom det kostade 17000kr att dra in till huset. Men utan fiber var 8/1 mbit ADSL det bästa jag kunde ha.

Efter 1.5 år har jag aldrig märkt av något strul, dvs 100% tillgänglighet när jag använt internet. Får alltid full fart när jag testar med bredbandskollen, och en svarstid på 3-5 ms.

Av teejee

En del krånglig info ovan. Trådlös accesspunkt placerar man där man har dålig täckning och kopplar med kabel till sin router och man får en förlängning av sitt trådlösa nätverk. Det är t ex så alla företags-wifi är uppbyggda.
För hemmet kan man göra lite andra lösningar men strulfaktorn ökar direkt.
Repeater är en AP'n som kommunicerar trådlöst med routern, men det tar mkt bandbredd i luften och ger sämre wifi generellt i huset.

Så vill man göra en lösning som inte strular utan funkar i längden så köper man en dedikerad AP och drar kabel till router.
Detta är den professionella lösningen.

Av teejee

Den rätta lösningen är kabel från router till trådlösa accesspunkter (ingen slump att alla företags-wifi byggs på det sättet) .
Allt annat är nödlösningar som funkar mer eller mindre bra. Så det är bara om det alternativet är omöjligt som du behöver titta på de andra alternativen.

Av teejee

Det förekommer i praktiken knappt inget annat än RJ45-ethernet som dras ut i till uttag i rummen. Frågan är om det är något framdraget till uttaget eller inte, öppna uttaget och kolla. Lägg in en bild här sen.

Lite mer frågor:
Bor du i hus eller lägenhet? Vad har du för "dosa" i skåpet hallen? Ger den fungerande ethernet (via RJ45)? Går det något vidare från den till uttaget ifråga?

Sen vet jag inte riktigt vad menar med : "Jag vill koppla ethernet-kabel från dator direkt in i väggen utan router." En router har man för att skapa ett eget hemmanätverk. Så det ska du ha, men du ska enbart ha en router och den ska sitta närmast där fibern kommer in, direkt efter fiberomvandlaren.

Av teejee

Kabeln påverkar inte detta.
I teorin blir det lite mer förluster i lång kabel men de är inte stora och telefonen försöker ändå dra samma ström så inte ens det påverkar hur mkt telefonen drar.

Av teejee

chansen är stor att filerna inte går att läsa ändå, 20 år är lång tid för disketter.

Av teejee

När du bara får 20 ner, är det trådlöst eller trådat?
Vad är det för router du har?

Av teejee

Koppla alltid en NAS trådat till routern om det inte är omöjligt (det är i praktiken aldrig omöjligt...). Det löser inte alla problem men är en bra början till ett bra hemmanätverk.

Av teejee

En NAS ska man alltid koppla in med tråd om det är möjligt.
Du säger heller inget vilken hastighet du får ut, på vilket avstånd (både router till NAS och router till pryl) och med vilka prylar du laddar från NAS'en.

Av teejee
Skrivet av teddypeddy:

Hej, jag undrar om det finns något sätt att "uncapa" et 3g modem/router. Telenor låter en bara köpa 16mbps ner och 4 mbps upp, för att de säger att man kan göra olagliga saker med bra internet. För någon dag sedan så testade jag min hastighet och jag kom upp i ca 20 mbps ner och 10 mbps upp. Då undrar jag om man på något sätt uncapa det så att man får den hastigheten hela tiden. Jag vet inte om det kan påverka men när jag fick den hastigheten så provade jag ovpn.
Den är från Huawei och är modellen: B683

Om ni tänker svara "så får man inte göra" så låt gärna bli att svara.

Om det går så är det olagligt och får i så fall inte diskuteras på Sweclockers. Så du kommer inte få något svar här.

Av teejee
Skrivet av Sveklockarn:

Om du snabbformaterade är en det en relativt enkel process att återställa din data, går att göra med t.ex. PC Inspector File Recovery. Har du gjort en normal formatering däremot så är din data rökt.

Windows installationsprogram kan väl bara göra snabbformatering?

Av teejee

Vad är det för problem med Telias modem när man kör det bryggat? Är andra modem verkligen nämnvärt bättre?
ADSL strular ju för rätt många men det brukar ju bero på dålig kopparlina.

Av teejee

Hur stor TV har du och vilket avstånd sitter du på?
Stor risk att du inte märker skillnad på 1080 och 4K.

Av teejee

Fel info i artikeln av Sweclockers. Det förutspås inte negativ tillväxttakt av tablets, det är bara att ökningen i procent per år förutspås minska. Dvs det förutspås positiv tillväxt fram till 2018.

http://www.phonearena.com/news/IDC-Tablet-sales-growth-in-sin...

Av teejee

Fixade just iordning min sambos laptop från 2007 med 2GB RAM, troligen liknande prestanda som TS's dator.
Efter en ren W8.1 installation med så lite program som möjligt igång så funkar den helt ok för surf och liknande.
Inget problem att det bara är 2GB på den. Men då är det vanlig surf ( IE11 ) och enkel ordbehandling den används till.
Jag använder Microsofts egna antivirusprogram.
Tidigare med en 7 år gammal Vista-installation så var den minst sagt seg.

Av teejee
Skrivet av oyegie:

Det står i rubriken.

Missade det

Men då verkar det ju som att systemet är trasigt. Ett sånt system ska låta rätt bra (inte för audiofiler såklart, men det pratar vi ju inte om nu).
Jag har haft biligare 2.1 system från Logitech med helt ok ljud för sitt pris.