Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

Testa image mode "game" och "off" i monitors meny, något av dom fungerar nog bättre.

Av teejee
Skrivet av ggwp:

Precis... köp en vanlig switch. Hatta inte runt med någon oseriös "splitter"

Här en 5 portars för 79kr
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/106808-t...

De som TeeJee nämner är bra, men snäppet dyrare. Du klarar dig fint på en för 50-80kr.

Om TS inte för över stora filer mellan sina enheter så funkar ditt förslag bra. Annars rekommenderar jag switch som även klarar 1gbit (ihop med router som klarar 1gbit).

Av teejee

Kom igen nu, vad är det för råd ni ger TS? Han ska ha en vanlig switch ("grenuttag för nätverk").
Netgear GS105 är en bra standardswitch. Kostar 250kr.
Är lågt pris högsta prioritet så testa Zyxel dimension GS-105b, kostar drygt hundralappen.

Av teejee

Bandbredden i luften är begränsad, att ha 4G som ersättare för fast bredband har aldrig varit en vettig lösning. Det tragiska är ju att alla operatörer har marknadsfört 4G som ersättare för just fast bredband (borde inte vara tillåtet).
I början med få användare gick det ha obegränsad datamängd, men om det kommer finna obegränsade abbonnemang i framtiden som kommer de vara mkt dyra.

Skaffa ADSL för volymanvändning, kan du inte få 8/1 mbit där du bor iaf?

Av teejee

Det bör fungera bra. Vill egentligen länka lite bra info, men som vanligt så funkar inte copy and paste i Sweclockers forum från Android telefon (funkar i många andra forum)
Sök upp din modell på Netgear hemsida, står tydligt att den stödjer ethernet WAN för uppgradering till kabel/fiber. Port 1 är WAN port (iaf för DGN2200v4).

Av teejee
Skrivet av zatheer:

Nu vet jag inte hur avancerade leksaker som du vill ha men denna ska stödja alla krav vad jag kan se. Jag ser heller inget syfte med att du skulle få problem med en upplänk på 100 Mbps och kör 1 Gbps på övriga portar. När vi hade en liknade switch på jobbet så klockar porten efter vad du kopplar in, har enheten i andra ändan störd för Gig-LAN så kommer du åka i Gig. Om inte kommer det tuffa på i 100 Mbps.

Jag körde personligen Gig på Cat5e i min gamla lägenhet till allt utom skrivaren som är begränsad till 100/100 så ser inte heller problemet med det. Skulle vara om det tappas paket på vägen som nämns ovan i tråden.

https://www.dustinhome.se/product/5010660498/2530-24g-switch

Tyvärrr utanför budget, det är ju ändå bara ett hemmanätverk

Det blir ev en Netgear JGS516PE
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2190625

Men troligast en Zyxel GS1900-24HP
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2528651

den får klara kylan i garaget helt enkelt... Det är ju bara kallt, det är ingen tuff utomhusmiljö.

Strular det med 100mbit mellan switch och router så åtgärdar jag kablaget istället och kör 1gbit där också. Egentligen skulle jag kunna komma undan ännu billigare om jag struntar i POE, men jag räknar med att sätt upp en extra AP snart, och då kommer jag ångra mig om jag inte har POE (långt till eluttag där jag vill ha AP'n).

Av teejee

Lämna den till IBAS istället. Bara att gräva djupt i plånboken.

Av teejee
Skrivet av FatherOfThree:

Har förmodligen missförstått något väsentligt...

Men jag förstår inte varför du länkar en 16p 100Mb switch.
Trodde TS ville uppgradera till Gb.

...

Nä, du har inte missförstått, 1gbit ska det vara, minst 16 portar och rackmontering.

Av teejee
Skrivet av Meega:

Detta är lite lurigt.

Första delen: Cat 5e är i 95% av fallen inga problem att köra gigabit på, upplever du problem bör du felsöka kablar efter hand.

En Cat5 kabel kommer försöka leverera 1Gbit om du har switchar på 1gb på varje sida. Och då är det vanligt med förluster i paketöverföringen.

Skulle rekommendera dig att köra en gigabit switch på 24portar och sedan införskaffa en 100mbit/s switch att sätta på andra sidan av din cat5 kabel.

Kör du på denna uppsättning kan du ta vilken 24ports gigabitswitch som helst, för alla switchar har både 100 och 1000 mbit i överföring, autoläge fixar det automatiskt.

Kör du på en mer avancerad switch som skall kunna begränsa viss port till bara 100mbit/s kan du få problem, har varit med om att det strulat rejält trots att en kompetent l2/l3 switch borde lösa det.

kontenta: gigabit switch i din hall, och en 100mbit i garage.

Edit: ser att du kollat på PoE och 16 port. skulle då föreslå denna: http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/switch/10100-mbit/zy...

Tack för tipset men jag g vill ha en rackmonterad switch, den gamla 100mbit switchen sitter redan i rack.

Av teejee
Skrivet av teejee:

Jag hade tänkt mig en Netgear JGS516PE eller liknande. Men jag kom just på att switchen står i ett kallgarage. Det är visserligen ihopbyggt med huset och lätt isolerat, men ingen uppvärmning. Så det kan nog bli - 10 iaf. Men det förekommer ingen kondens eller frost.
Vågar man chansa på en vanlig switch som är specad för plusgrader?

Skrivet av Meega:

kontenta: gigabit switch i din hall, och en vanlig budget 100mbit/s switch i ditt garage så kommer allt flyta.

Du menar väl tvärtom?
Sen kommer jag inte välja den här lösningen, strular det så byter jag den långa patchkabeln istället för att koppla in en extra switch.
Men oavsett bra info.

Av teejee

Jag hade tänkt mig en Netgear JGS516PE eller liknande. Men jag kom just på att switchen står i ett kallgarage. Det är visserligen ihopbyggt med huset och lätt isolerat, men ingen uppvärmning. Så det kan nog bli - 10 iaf. Men det förekommer ingen kondens eller frost.
Vågar man chansa på en vanlig switch som är specad för plusgrader?

Av teejee

Ska det vara med monitor och windows? Då blir det svårt att få ihop en speldator för 7000kr.

Av teejee

Kan switch ha olika hastigheter på respektive "sida"

Jag vill uppgradera nätverket i huset från 100mbps till 1gbps för att få lite fart i överföringarna i det lokala nätverket.

Nätverket är av standartyp:

fiberomvandlare -> router -> switch (gammal 24 portars, max 100mbps) ->patchpanel -> cat 5e installationskabel till alla uttagen.

Switchen ska självklart bytas ut till 1gbps switch. Installationskabeln i väggarna är CAT5e så den bör fungera (håller tummarna iaf).
Men mellan routern i hallen och switchen i garaget går det en lång (20m?) patchkabel som bara är Cat5, den är är rätt krånglig att byta för den är övermålad och går upp på vinden med silikontätning vid hålet etc.
Men jag har "bara" 100mbps internet så jag har inte behov av högre fart än 100mbit mellan router och switch.

Så min fråga:

Kan jag får 1gigabit internt på överföringar mellan enheter på vägguttagen innanför switchen samtidigt som jag har 100mbit mellan switch och router? Kräver det nångon särskild funktion i switchen, eller funkar det med alla switchar?

Av teejee

Vill du vara säker på att det funkar så är det Cat5e/6 kabel som gäller. Du kan ju testa homeplug men du kan inte veta om det fungerar förrän du har testat.

Av teejee
Skrivet av nocebo:

Denna är lite över din budget men väldigt bra http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=532380

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, håller med. Köp inget sämre än den här. Och du får inget billigare som slår den här.

Av teejee
Skrivet av Emmet45:

Jag stod på 3 meters avstånd och tittade i affären, det ska vara tillräckligt avstånd för att ge bra bild på den skärmstorleken.

720p på 3m med 60tums skärm blir nog lite pixligt om du har fullgod syn.

Av teejee
Skrivet av Emmet45:

Vad menar du, varför ska 720p vara oskarp och pixlig på en 60 tum? 720p ska ju vara jätteskarp på en bra TV.

Självklart blir det pixligt på för nära håll. När du tittar på TV i affären så ska du stå på samma avstånd som du planerar ha hemma.

Av teejee
Skrivet av 120hz:

Uppdateringsfrekvens 50hz... motionblabla 200hz... det är just uppdateringsfrekvensen som räknas...
råder dig att köpa en tv med 100hz eller högre i uppdateringsfrekvensen.

Vilken TV klarar 100hz från extern enhet (dator, konsol etc)?

Av teejee
Skrivet av eckim:

Mitt tips till dig är att du skaffar dig en vettig accesspunkt som enbart sköter all trådlös trafik samt inaktiverar den trådlösa funktionen i din bredbandsdelare.

Kan varmt rekommendera http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=846509 Ubiquiti Networks UniFi AP

Den kopplas med poe (power over ethernet) vanlig nätverkskabel detta är en fördel vid placering av accesspunkten eftersom man vill placera dem högt. Tänk dock på att Poe adaptern behöver ström

Denna accesspunkt har jag installerat hos en del kunder som haft likartade problem som dig. Kunderna har alltid blivit nöjda! Har en själv hemma !

TS bor i lägenhet, så jag rekommenderar definitivt en AP med stöd för 5Ghz också, rätt trångt på 2.4ghz i många lägenheter. Men det finns väl modeller från
Ubiquiti som stödjer det också.

Av teejee
Skrivet av Krilleastrom:

Åk till en affär och kolla skillnaden på 50hz och 100hz+. Köpte för inte så länge sen en budget TV visserligen men var ändå ner och kollade i nån butik och skillnaden på de med 100hz+ var ENORM! Ska du spela och har en budget på 8k så bör du inte köpa 50hz.

Bilden kommer skickas från datorn till TVn med 60hz och bildförbättringen som "100"-hz tekniken innebär ska man ändå stänga av när man spelar för att få låg inputlag. Så 100hz bildförbättringsteknik är helt oväsentligt för spel.