Inlägg

Inlägg som karlsan har skrivit i forumet
Av karlsan

Alla tycker väl om olika saker, de som vill ha Mac köp en och de som vill ha PC köp en... likväl som ingen tvingar alla att enbart äta kötbullar eller att bara spela ett spel.

Men lite intressant att Mac vs PC alltid blir beroende av att det alltid krånglar för de som förespråkar Mac... gör iaf att jag undrar vad man sysslar med för att få såna problem...

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devrer
Har fått det att fungera nu. Jag jag kör som administratör och har lösenord. Men jag fick öppna cmd som administratör först, och sedan starta "install.bat" därifrån.

Men vilken gpu-klient ska jag använda för att få mest poäng? Jag har ett nvidia 9800gt 512mb.

GPU klienten finns att hämta här: http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/release/Fold...

Glöm inte ange teamnumret och låt den sedan bara jobba.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Päronsaft
Det ända du "donerar" till är elbolagen, mao du betalar för att folda...fint va

Du menar alltså att folding är helt meningslöst?

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Har aldrig börjat med foldningen har aldrig fattat tjusningen med foldningen heller, jo jag förstår att det är för ett gott ändamål, men det finns inga "morötter" att folda
ok man får poäng, men vad kan man ha poängen till grunnar man sen.
blir liksom att man kör datorn och låter den sluka kraft när man "hyr ut den" + lägga ner kraft och tid att få det att fungera för egentligen ingenting, så länge det är så kommer jag nog inte intressera mig för att folda.

Ett annat sätt att se det på är att det extra som det kostar att folda i tid och extra el är istället för (eller ett komplement till) att donera en slant. Inget utesluter det andra per automatik. Sedan finns det väl morötter beroende på hur långsiktigt man ser på det och i vilken kontext. Men givetvis ska man inte folda om man inte känner för det.

Av karlsan

Online krav på ett offline spel... Måste varit en väldigt "kompetent" grupp individer som kom fram till att det var bästa lösningen. Någon som vet om köparen informeras om att detta krävs? Exempelvis står bak på spelet osv.

Jag avskyr externa lösningar som inte tas bort efter avinstallation av spelet, exempelvis securom som oftast finns kvar på datorn. Och för den delen inte säger till att den installeras till en början. Punkbuster är för online, men avinstalleras inte heller de gånger jag haft med spel som kräver det. Hade dessa haft en fungerande och bra avinstallation hade jag inte brytt mig så farligt och faktiskt köpt en del mer spel än jag gör idag. Jag är inte förtjust i att det installeras saker som jag sedan måste in och städa bort för hand på flertalet olika platser.

För att vara lite mer on-topic känns denna lösning för AC2 lite småidiotisk. Känns inte heller direkt som det borde vara svårt att "lura" det systemet heller. Ett verifikation system hade jag mer förstått. Någon skrev att det var svårt att spela piratspel på konsol, vet inte vart den infon kom ifrån då det vad jag läst inte ska vara svårt... men omständigt.

Oavsett kommer jag inte skaffa spelet, hade funderingar på det tills jag spelade igenom ettan och sett videos av tvåan. Känns som en ompackad produkt med låtsas onlineläge á la DRM.

Av karlsan
Av karlsan

Har inte stått något i det avtal du ingick med banken om framtida avgifter för tjänsten eller liknande. För mig det stod något sådant när jag startade en tjänst på internetbanken.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Österlind
Mitt problem är ju att jag aldrig kommer så långt.

Såg att jag läst för snabbt. Testa annars tanka hem en live skiva av Ubuntu och se om det fungerar utan problem. Menar inte du behöver gå över till det, men för att se om det fungerar. Om jag inte minns fel ska det gå att formatera datorn till NTFS med den också.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Österlind
Hmm, intressant. Ska testas...

Vet nån hur man blåser en hårddisk helt, utan att göra det i Windows, d.v.s. med nån form av diskprogram via USB eller liknande...

Räcker att stoppa i W7 skivan så kan du göra det vid installationen. Vid samma tillfälle som du ska välja var Windows ska installeras.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stoji
Exakt den, tack så mycket för ett snabbt svar <3

np.

Av karlsan
Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire-Ham
Blev så upphetsad av möjligheten att kunna åka dit att jag glömde skriva med mina kontaktuppgifter

Har du tur kanske de ser det du skriver här och tar kontakt med dig. Annars kan du kontakta dem här: http://www.sweclockers.com/info_contact.php

Skulle föreslå att du gör det senare så löser det sig säkert.

Av karlsan

Väldigt behändigt med Steam. Som flera andra önskar jag att titlarna överlag fick priser som motsvarar, eller gärna lägre, än man köper plastskivan för med spelet på.

Extra skönt att iaf de spel jag köpt slippa securom och elände som leker gömme på datorn.

Av karlsan

Det är routern. Jag hade en sådan tidigare. Du behöver öppna portar för att kunna spela och ange default server eller vad det heter under portforwarding. Default server ska vara det IP routern ger den dator du spelar från. Vilka portar kan du enkelt googla fram.

EDIT: Alltså det behövs öppnas portar för att det ska flyta på bra med server hittandet. Jag fann ca 0-5 servrar innan jag öppna portar. Sedan ja... många fler.

Av karlsan

I exempelvis CSS eller TF2 går det i spelet spela in demos och så.

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=934312...

Annars finns exempelvis programmet Fraps för att spela in det som syns på skärmen. Kostar dock om du ska fullversion, det finns gratisprogram också. Vet dock inte namnet på dessa. Men fraps kan du ladda hem och testa om du vill.

http://fraps.com

Dock kan det vara bra att ha något videoediteringsprogram, eftersom fraps filer kan bli rätt stora beroende på inställningar.

Av karlsan

Samtidigt ska man ha i åtanke att Voddler still is a beta, så får hoppas det kommer något som löser det. Hade samma strul med min bärbara dator. Men har inga problem på min HTPC att köra det. Jag tror mitt problem hade att göra med grafikkortets drivrutiner och Voddler, men är inte säker. Hade iofs gärna sett ett mer spotifyrent program, inte intresserad av att ha ett program som ska ha ett annat program igång för att streama filmen. Plus den tjänst som är i bakgrunden.

*håller tummarna för bättre klient och att den snart blir skarp*

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Femman
funkar inte. Filerna heter: artist-titel.mp3.frd
när jag tar bort .frd så ändras fil typen till mp3 men den går fortfarande inte att spela. Tex i media player står det så här: Det går inte att spela upp filen. Media Player stöder eventuellt inte den aktuella filtypen eller den codec som användes för att komprimera filen.

Och du kan spela andra mp3 filer utan problem med media player? Bara kollar så inte det är problem med en codec, kan du spela andra mp3or låter det som filen skulle vara skadad, men jag vet inte säkert om så är fallet.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jearom
Jag betalar gärna 150:- för att slippa de förbannade CD-skivorna...

Och att bland annat kunna slippa kopieringsskydd, securom och liknande elände. Det går även att köpa från Steam när spelet blivit billigare, eller har en kampanj.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Schn3ider
att flasha från Windows fungerade inte...vilket alternativ finns då kvar. Jag känner bara till de två.

Du kan använda ett USB-minne. Lägga bios på den och uppdatera vid uppstart av datorn. Verkar som ditt moderkort har stöd för det iaf.

Moderkortet, Du ser en bild till höger med ordet Q-flash på.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...

Q-flash, flasha med USB-minne.
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_n...

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Haha.
Det var rätt roligt att se när man började plocka placeringar igen, ju högre upp man kommer ju längre tid tar det emellan placeringarna då folk har så groteskt mycket poäng. Vilket är bra såklart. =D
Hastigheten ökades något med BIGADV dock.

Som det ser ut just nu hinner du nog om mig igen då jag har både kylproblem och krångel med moderkortet. Moderkortet ska jag ge ett försök med till idag men eventuellt blir det RMA'a på det. CPU ska lappas då IHS är ojämn dessutom. Men sen så hoppas jag kunna folda i 4GHz iallafall.

haha, du menar att du väntar in mig så jag hinner förbi och dagen efter ligger jag 50k efter igen.

GJ med detta iaf, verkar vara en del arbete att hålla igång det hela dock. Men kanske blir stabilare med tiden. Foldingen var ju lite mer instabil tidigare på GPUn i början också.