Inlägg

Inlägg som karlsan har skrivit i forumet
Av karlsan

DMZ dödar FTP på dir-655

Jag undrar om någon kan förklara detta. Jag har satt min dator som 192.168.1.42, portar för ftp är öppna i routern till detta IP. Mitt Wii är 192.168.1.62 och ligger i DMZ för att jag är lat och inte orkar öppna varje spels specifika portar.

När jag har dessa inställningar kan jag omöjligt komma in på min FTP-server, inte någon annan heller för den delen. Däremot om jag istället stänger av DMZ så fungerar helt plötsligt FTPn. Läste loggar och såg att routern hänvisade port 21 trafiken till 62, alltså mitt Wii. Lovar att FTPn inte är där...

Roligaste är alla timmar jag tidigare lagt ner på att leta fel och upptäcker att detta är problemet. Givetvis är problemet kvar att båda inte kan vara igång samtidigt, det är mer en principiell fråga just att båda ska fungera. Alltså undrar jag bara om någon haft problemet eller vet någon lösning. Kör med Firmware 1.31EU, 2010/01/14. Allt annat fungerar utan problem, TS3 servern fungerar utan problem bland annat.

Av karlsan
Skrivet av Phunky:

192.168.0.1 eller 192.168.100.1 tror jag det är precis som på netgear. Har du glömt ditt lösenord måste du factoryresetta modemet bakpå. Man kan ju även iom nya mjukvaran inaktivera NAT/brygga modemet om man vill använda en annan router bakom...

JSP: Låter klart som belastning men svårt att veta. Enda sättet är att felanmäla till comhem.

Ah, tack så mycket. Hade 192.168.0.1 tidigare. Men den andre fungerade utmärkt. Har inaktiverat routerdelen så min Dlinkrouter får göra det den ska. Även om jag körde Ciscon i DMZ för min dator innan.

Av karlsan
Skrivet av Phunky:

Testa en factoryresett också om modemet får spunk.

Jupp, det verkar dock fungera utan just nu...
Någon koll på vad för IP modemet numera så man kan logga in på den? Inte viktigt i sig, men kan ju vara bra att kunna göra för att kolla programvaran osv.

Av karlsan

Äntligen. Omstart vid hemkomst.

Av karlsan
Skrivet av fluffmajster:

numera är det Berkeley Open Infrastructure for Network Computing(BOINC) som gäller om man är på jakt efter utomjordingar! finns protein vikning på BOINC med.

för övrigt så gratz till fah

Känner igen det, man kunde var med i flera projekt samtidigt och allt var det var. La väl dock ner det där då processorn man körde på den tiden tog bra med tid på sig. Samtidigt hade man inte som idag datorn på 24/7. Känner dock inte så stort intresse att jaga utomjordingar som intresset är för att eventuellt kunna hjälpa till i kampen mot sjukdomar.

Av karlsan

10 år sedan tror jag bestämt datorn körde SETI ett kort tag.
Men nu är det detta istället.

Av karlsan

Trevligt, får se om man hittar något matnyttigt.

Av karlsan

Jag har inga sådana problem. Enda problemet jag har med den routern, och som jag inte hittat lösning på än, är att jag inte kan ha en FTP igång. Har du ställt in routern som du hade den tidigare? Kanal, frekvens osv.? Testa annars att köra en reset på den och se om det löser problemet.

Av karlsan

Själv har man haft riktigt roligt det lilla man hunnit spela än så länge. Har huvudsakligen försökt lära mig köra bilen och jämfört med i början är den mer på vägen än av numera. Kommer nog spela detta ett bra tag, främst med tanke på att ska man köra 7 säsonger + full weekend och 100% lopp tar det lite tid. Sedan kan man ju leka lite online och i time trial.

Av karlsan
Skrivet av MBY:

Det är naturligtvis lögn och förbannad dikt. Vi *kan* hitta på en definition som gör att Japan, Finland, historiska Sverige, etc, inte är mångkulturellt, men en sådan definition blir ändamålsenlig för att visa just poängen. Det är ett klassiskt slutsatsen-först-beteende vanligt hos pseudovetenskapare så som rasister.

Så Jonte[YoT] kommer säkert med en alldeles "förträffligt" handplockad definition för ändamålet. Gärna med hjälp av någon länk. Kort sagt kan sägas att "mångkultur" är illa definierat och dess motsats, monokultur är en ad hoc-definition som är definierad utefter hur man definierar mångkultur.

Givetvis beror argumentationen på hur man definierar de olika begreppen. Det är dock ofta jag ser det mångkulturella, i de flesta former som det definieras, ifrågasätts utan att det ges explicita exempel på fungerande monokulturer i världen idag. Jag har svårt att se något samhälle som i realiteten faktiskt kommer fungera fullt ut, finns alltid problem av det ena eller det andra slaget. Givetvis går det att rita upp en utopi, men ger väldigt liten relevans sett till hur det ser ut idag. Jag har svårt att se att det är bättre med mono som samhällsstruktur (trots frågan om definition), det får mig faktiskt att tänka på nidbilden av en redneck, läs Cletus Spuckler.

Av karlsan
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;10391345']Skamligt hur folk inte lär sig att mångkultur inte är något bra. Säg det mångetniska samhälle som fungerar bra? Varför blev det krig i Jugoslavien för? Hur lugnt är det i Irak? Hur funkar det borta i Indien? Kinas gränsområden?

Jag blir mer intresserad av att veta: Vilka samhällen är det som inte är "mångetniska" och fungerar bra mycket bättre? Gissar det utifrån det resonemanget finns ett faktiskt mönster exempel, eller har man enbart en hypotes att så är fallet? Jag kan själv inte komma på något på rak arm som passar in i det och därför hade det varit intressant att få veta.

Av karlsan

Arbetar som kontorsvaktmästare för tillfället, söker dock jobb. Är utbildad gymnasielärare i medie- och samhällskunskap. 27 år, 19400 kr/månad brutto.

Av karlsan

http://sc2sig.com/s/eu/220813-1.png

Har spelat SC2 sedan betan och haft sedan release. Men mest blivit 2v2 och kampanjspelande. Men är på gång med 1v1 snart...

Av karlsan

Har olika lösenordssystem beroende på var jag är, och varje sida jag loggar in på har ett eget lösenord. Sedan finns det sidor jag inte bryr mig vad som händer med och då är det kanske knappt 7 tecken. Annars är det allt från 12 till 24 eller något sådant i teckenmängd. Sedan finns det ju skitsidor som vägrar ta specialtecken...

Av karlsan
Skrivet av )ExecutoR(:

Att folk kommer med kommentarer att det inte kostar så mycket att ha en dator idandes, för idle går inte ihop med folding för fem öre, eller såna som får det att låta som att man är puckad eller åtminstone får skylla sig själv för att man köpt high-end prylar som drar mycket ström och blir varma tycker bara är fånigt. Låter mer som att ni är avundsjuka på att andra har råd att köpa prylar som klarar högre PPD än ni själva har. Sen kommentarer om att det inte är dyrt. Nog fan är det dyrt. Alla på Sweclockers bor inte hemma hos sina föräldrar och slipper se elräkningen, eller bor i en lägenhet där el ingår i hyran, så sluta påstå att det inte är dyrt. Om du inte tycker det är dyrt så ge mig din adress så skickar jag räkningen.
Dessutom är det i nästan alla fall effektivare att ha en prestandadator man foldar på. Jag lovar att de ~20st dualcore C2D-proppar som skulle behövas för att hålla den PPD på 30k min spelburk klarar kommer dra bra mycket mer ström.

Jag bor varken hos föräldrar eller i en lägenhet där elen ingår. Men jag vet ungefär vad mitt system drar 24/7 med folding och vad det gör i kronor. Jag anser det inte vara "dyrt", det är en kostnad jag räknar med och jag klarar av den ekonomiskt. Skulle mina förutsättningar ändras ekonomiskt får jag dra ner på det. Klart du kan få skicka räkningen till mig, jag är fortfarande inte betalningsansvarig för den. Min dator kostar en viss summa med eller utan foldingen, skillnaden mellan dem är inte stor nog för att jag ska bry mig.

Jag likställer det med att varje månad ge pengar till cancerfonden eller andra organisationer. Fast via elräkningen istället. Jag är med i svenska kyrkan också, i det fallet inte för att jag är troende utan av andra skäl. Viktigaste är att alla klarar sin ekonomi och sedan vad man brinner för. Alla gör det man kan och vill, ingen kan tvinga någon sitta med en burk eller två stående med folding 24/7. Hade det gått hade nog det sett annorlunda ut.

Av karlsan
Skrivet av muppens:

*Sätter i minnet i porten* Ojdå, där gick den porten sönder. (Momentet lär inte porten gilla).

Blir nog att ha en sladd varje gång man ska koppla in den. Men nja, jag tror jag håller mig till de med plasthölje.

Av karlsan

Har varit kund hos comhem tidigare. Såg till att avsluta mitt abonemang när jag flyttade innan sommaren 2008 till ett icke comhemhus. Blev lovad att allt var klart och sista fakturan skulle skickas sedan.

Nu flytta jag igen och tyckte det fungerade hyffsat tidigare och blev kund hos comhem igen. När jag nu får min första räkning får jag helt plötsligt betala för samtal jag gjorde för 2 år sedan. Jag har inget emot att betala för det jag använt, men efter 2 år efter man blivit lovad att det skulle vara löst? Ringde och undra, men kan inte säga att personen jag prata med gav mig något att hurra över. Det handla mer om att det var en för liten skuld att skicka faktura över, men hade jag alltså inte blivit kund så skulle jag aldrig behövt betala...

Det är väl mer en principiell fråga, där jag har blivit lovad något som uppenbarligen inte stämde. I övrigt är min upplevelse av comhem att ändrar man inget så fungerar det oftast.

Av karlsan

Håller med jonnti, även om det kan ibland vara lite svårt att få en god överblick vad som gör vad. Har du testat att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet?

Av karlsan

Helt ok sida.

Av karlsan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Det är väl så enkelt att de är vana med MAC och inte vet hur man hanterar en PC/Windows. Minsta lilla enkla sak kan de inte hantera.

Kanske någon uttråkad student kan göra en liten uppsats om fenomenet Mac vs PC. Oavsett så får väl folk köpa och använda det de vill. Intressant är dock att jämförelserna emellanåt sker mellan Elgiganten PC och Mac... och i den jämförelsen är jag beredd att tro att en Mac kan vara stabilare...