Inlägg

Inlägg som karlsan har skrivit i forumet
Av karlsan
Skrivet av ollebacken:

Hehe, visste att jag skulle få några getingstick. Satt nyss och skrev ett långt inlägg för att besvara det ni skrivit. Kom sedan på att det är rätt lönlöst att skriva inlägget för det gör ingen skillnad. De som alltid kört Windows har bestämt sig och tänker vara tjuriga. Tanken på att prova andra operativ finns inte, att se fördelar i andra operativ finns inte heller.

Vem är det som är tjurig egentligen? Vet inte vad problemet är för folk att låta de som vill köra OSX/Mac köra det, och de som vill köra Windows få köra det osv. Själv kör jag Windows och ser inget behov av OSX/Mac för mitt användningsområde. Mycket beror väl på vad personen ska göra och hur man vill hantera datorn. Kan säkert dra en längre utläggning, men folk har ju bestämt sig...

Av karlsan
Skrivet av gnurk:

Jag lyckas inte få någon TradeDoubler-flik även fast jag testar med en ny profil utan vare sig Adblock Plus, NoScript eller liknande. Däremot ser jag ju en träff i Adblock Plus i min vanliga profil. Tittar man på javascript-koden så ser man att det genereras ett niosiffrigt slumptal, så man kanske bara får popup ibland. I Firefox-inställningarna finns det ju en Content/Block popup windows (Innehåll/Blockera popup-fönster) så det kan vara lämpligt att kolla om den är ikryssad.

Om man kör Adblock Plus och vill slippa allt från TradeDoubler är det ju bara att lägga in:

||tradedoubler.com^

Jag ska inte säga jag ägnat tid åt det, då jag installerade det 10 minuter innan jag stack till jobbet idag. Får kolla mer när jag kommer hem.

Av karlsan
Skrivet av LeVvE:

Nån annan som har problem med att när du tex går in på SweClockers så poppar e ny flik på med jävla tradedoubler?

När jag har Adblock avstängt i Firefox 4 kommer den där fliken upp. Dock när jag slog på adblock igen slutade den med det. Så nu får adblock vara på för min del. För mig verkar det enbart hända på sweclockers, inte kollat facebook iofs. Men de vanligare sidor jag surfar på händer inget.

Av karlsan
Skrivet av Inteno:

Hur ser man det? :P. Cod och sånt funkar för han

Programmet finns i startmenyn eller i lägg till ta bort program exempelvis. Annars kan du ladda hem det och installera det så vet du att det finns på datorn. Cod kräver inte det programmet så det spelar ingen roll i sammanhanget.

Av karlsan

Se till så att Games for Windows är installerat på datorn. Har haft några titlar där det inte installerats ordentligt och då fungerade inte spelet.

Av karlsan

Testat starta i felsäkert läge och sedan avinstallera uppdateringen?

Av karlsan
Skrivet av silicon111:

Jag bor också i villa. men så här är det, jag ringde radiotjänst support. Om jag har en tv så måste jag betala tv-licens. Jag kan då få kolla på det fria utbudet av kanaler fritt i mitt hem. Men får att få kolla på dom fria kanalerna så måste man ha en tv-licens. Man behöver inte betala nåt extra får att se STV sa kundtjänst, tv-licensen räcker får att få TILLGÅNG att kolla på deras utbud av kanaler. Alltså så betalar man ju för det fria kanalutbudet eller hur? Och sedan en gång till just till SVT får att man har ett boxer abbonemang.

Ja, TV-licens är allt du behöver för att lagligt sett få lov att ta del av SVT. Men förutsättningen är att du har en mottagare, en TV exempelvis med inbyggd digitalmottagare. Jag vet det är lite hårklyveri, dock är det så att lagen säger så vitt jag minns inte TV utan tv-mottagare. Detta för att du kan ha en mottagare i mer än en TV. Du måste betala även om du ingen TV har, men har en VHS- eller DVD-spelare med TV-mottagare.

Det är därför jag säger nej till att du betalar två gånger för SVT. Du betalar en gång, det är när du betalar TV-licensen som finansierar SVT. Med en gång menar jag med utgångspunkt att du enbart vill se de fria kanalerna och inget annat. Att sedan räkna in köp av en TV eller en låda för att kunna är inte att betala för kanalerna igen och ett abonnemang är valfritt. Du kan köra utan något abonnemang och enbart få de fria kanalerna.

Av karlsan
Skrivet av silicon111:

Alltså, jag betalar licensen och har en tv utan boxer. bara en tv så att säga och kollar på SVT så är det ju lagligt. Dvs jag betalar tv licens och får kolla på kanalerna och lyssna på radio. Tycker du det är okej att om jag nu skaffar boxer och vill betala för mer kanaler att jag endå måste betala extra till SVT bara för att jag skaffar boxer? Förstår du inte hur dumt det är?

Så som du fattar det, så får man inte kolla på SVT även fast man har tv licens, det är 2 skilda saker som du beskriver det. Kanalutbud och tv-licens är 2 skillda saker som du säger, eller?

Men nu vet jag att man får kolla på SVT, tv4 och lyssna på radio om man betalar tv licensen. Det jag tycker är så dumt är att man jag skaffar boxer så får jag betala till just SVT 2 gånger. Så funkar det i verkligheten.

Jag var kanske otydlig i mitt resonemang. Jag menade att man betalar för TV-mottagaren och inte för kanalerna gällande licensen, dock går pengarna till att finansiera SVT, SR och UR. I och med det teknikskifte som skedde behövde man en ny teknikpryl för att se sändningarna, dessa finns inbyggda i flera av dagens TV-apparater. Det kommer troligen fler teknikskiften i framtiden. Det innebär givetvis att du måste skaffa en produkt som klarar sändningarna annars kan du inte se TV. Men detta är en engångskostnad, exempelvis en ny TV. Du kunde inte heller se SVT för 15 år sedan utan TV? SVT är fria om man skaffar en mottagare, utgår iaf från boende i villa. I hyresrätter/bostadsrätter kan man se det som att det kostar extra i och med att det ofta ingår i hyran.

Av karlsan
Skrivet av Zakalwe:

Jo, du har en poäng. Det finns ingen ideal lösning, men jag tror att lagar är svårare att få bort än om SVT/SRs framtid skulle bestämmas direkt av regeringens budget.

Misstolka mig inte, jag tycker att TV-licensen är ett rätt korkat och "fult" system. Men jag är inte säker på om jag hört något bättre.

Sant, men om man ändrar lagen som är idag och enbart säger att alla ska betala oavsett.
Men jag håller med om att det inte ska läggas upp på det viset att regeringen bestämmer kring det direkt varje år.

Nej, jag förstår det är svårt att ändra i system oavsett nivå. Försök få folk ändra plats i en personalmatsal... *host*

Det som detta började med är ju huruvida man ska betala licensen för att SVT vill lämna sitt material öppet. Enligt mig hade det varit vettigare att lösa det med inloggning, på det viset slipper de försöka tvinga på alla att betala en licens. Skulle väl även betyda att företag med internet som inga tv-mottagare har måste betala licensen för att deras anställda har datorer...

Av karlsan
Skrivet av silicon111:

Nu är det så att jag betalar tv licensen. Sen betalar jag också för SVT 1 och 2 genom boxer. Jag betalar SVT dubbla gånger så att säga. Vill dom att jag ska betalar som en 3:e gång för att jag har internet, eller varför inte 4 ggr för att jag har internet och mobil telefon. Ska man gråta eller skratta?

Det är i sig skilda saker, TV-licensen betalar man för att man har en TV-mottagare. Boxer betalar du för att få deras tjänster där även SVTs kanaler ingår i utbudet. Det som talas om nu är en utvidgning utav TV-licensen och inte en extra avgift.

Av karlsan
Skrivet av Zakalwe:

Bra idéer, men tyvärr naiva. Om en sittande regering inte gillar innehållet i SVT/SR, och de skulle vara finansierade av skattemedel, skulle de enkelt kunna skära ner pengarna till SVT/SR i nästa budget.

Visst, vi lever inte i ett u-land eller en diktatur, och det kanske är ett s.k. "slippery slope"-argument, men det är viktigt att ha i åtanke.

Om det på politisk nivå beslutar att ta bort lagen om att alla ska betala TV-licens så förändras förutsättningarna för SVT, SR och UR en hel del. Det är inte omöjligt och ger på det viset politikerna makten att styra, jag menar om vi ändå diskuterar vad som kan ske.

Jag har ändå mer förståelse om det blir en avgift (måste inte vara en skatt och kan göras genom ett tillägg eller en förändring i lagen) som ska betalas rakt över av alla, eftersom samhällsnyttan att ha ett utbrett radio och TV-nät i kristider, olyckor osv. Dagens system är för mig en gåta, givetvis har dagens system en fördel där det skapar en hel del arbetstillfällen. I huvudsak är det väl skitsamma, men det blir löjligt när det görs så mycket för att få alla att betala istället för att bara säga att alla måste betala.

Av karlsan

Ska jag tvingas betala för att de har aktivt valt att lägga ut sitt material på internet utan något form av skydd? Varför har de inte bara inloggning för de som betalar avgiften istället och låter de som inte önskar ta del av SVT få slippa det. Alternativt släng det på skatten, både SVT och SR kan ses som rätt stora kanaler för att nå ut med samhällsinformation och kan sägas vara allmännyttiga. SVT koncernen behöver inte bli mindre politiskt oberoende på grund av att det ligger på skatten, vad jag vet går det väl likväl så bra att på politiskt håll styra det hela idag. Får väl se vad de hittar på, de har iaf hittat sätt att slänga pengar i sjön på alla varianter av utredningar...

Av karlsan

Testat ominstallera systemet? För egen del har många konstiga blåskärmar löst sig den vägen. Troligen på grund av konflikter eller dåliga drivrutiner eller det där andra.

Av karlsan

Stackars konditor som behövt göra den där ramen... xD

Av karlsan

Aida64
Fraps
mIRC
Microsoft Office 2010
Windows 7 home premium

Resterande program är freeware, såsom Avast, firefox osv.

Av karlsan

Trevligt, dock är frågan vart priset landar på för 300GB varianten.

Av karlsan

Om nu allt stämmer att SATA 6Gbps portarna fungerar, vilket jag utgår från i och med informationen, då betyder det att jag iaf kan ha 4 SATA enheter på mitt moderkort. DVD-spelaren är orelevant och kan lika gärna vara kopplad i en SATA 3Gbps port eller urkopplad helt. I och med det är jag nog ändå glad att jag hann köpa ett system innan detta (var redigt trött på mitt tidigare) och får invänta ett nytt moderkort istället. Fast hade givetvis hellre fått felfria produkter direkt för att slippa ha isär systemet. Skulle väl komma mer info under dagen så får väl se vad det kan vara.

Av karlsan

Omkopplat till Marveluttagen och hoppas det räcker. Sedan är ju frågan vad göra med de två andra diskarna, iofs kan jag koppla ur dvdspelaren men en disk kvarstår sedan. Kanske får bli ett kontrollerkort för deras del.

Av karlsan

Glädjen var kort för det nöjet. Känner verkligen för att montera ner systemet nu...

Av karlsan

Har inte haft några problem alls än så länge med moderkortet och kör med den version av mjukvaran som följde med. Tänkte uppdatera den senare när de slutat spotta ut nya versioner var och varannan vecka, förutsatt att inga problem visar sig.