Inlägg

Inlägg som torg123 har skrivit i forumet
Av torg123

Fattar inte, om jag kopierar en fil från NAS:en till MacBooken får jag hastigheter upp till 3,5MB/s. Men att streama en film går inte?

Av torg123

Ja det skulle jag tro, ansluter till NAS:en via SMB sen bromsar jag fram det jag vill ha i Finder (Utforskaren), varpå jag dubbelklickar för att starta videon med VLC. Provade att byta till 5GHz bandet på routern, men gjorde ingen skillnad. Fattar inte vad som är fel, det fungerade utmärkt i måndags.

Av torg123

Hmm, det stämde visst inte. Var bara så att MPlayerX cachade mer än VLC, efter det hackade det rejält. Hackar fortfarande i VLC, men hastigheten när jag kopierar från NAS:en till Air:en så får jag hastigheter på upp mot 5MB/s. Fattar inte riktigt vad problemet är.

Av torg123

Testade nyss MPlayerX och där var det inga laggproblem, verkar som att problemet ligger hos VLC. Drygt att det är den enda ordentliga videouppspelaren för OSX

Av torg123

Japp, stämmer, men jag kör trådlöst till allt; iMac, Win7laptop, Air, mm. I övrigt verkar wifit funka som det ska på Air:en.

Av torg123

Streaming/hastighetsproblem mellan Synology NAS och Macbook Air

Hej,

köpte för någon vecka sedan en Synology DS213j NAS. Den funkar utmärkt att stream till, till både min iMac och min PC-laptop/HTPC, men till Macbook Air:en gär det långsamt. Försöker jag se någon video jag har på NAS:en så hackar det lite då och då. Använder VLC. Hastigheten är seg även när jag browsar mapparna på NAS:en.

Någon idé?

Mvh

Av torg123
Skrivet av LemonIllusion:

Du har ingen du kan testa med liggandes?

Tyvärr inte

Av torg123

Koppla USB-hubb till Synology DS213j?

Hej,

på min nyinförskaffade Synology DS213j finns endast 2 usb portar, skulle behöva två till.

Är det möjligt att koppla in en USB-hubb (typ denna: http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...) ?

Mvh

Av torg123

Uppdatering:

Körde skivhanteringen innan OSX startat (cmd+r), där partitionerade jag upp hårddisken i två delar. Efter det startade jag om och höll inne alt-knappen, valde att boota från den USB-sticka med Win7 jag gjort tidigare. Därifrån gick det relativt smidigt.

Av torg123

Tar det från början:

Igår började jag med Boot campandet. Jag satte i USB-stickan, startade BootCamp, Boot Camp skrev något till USBt. Klockan blev mycket, tänkte jag fortsätter imorgon. Stängde av Boot Camp-assistenten (stod inget särskilt på skärmen).

Skulle fortsätta idag, då säger den konstant att jag har för lite utrymme på disken. Jag har numer 40GB ledigt, med i diskhanteringen står det att endast 21GB är tillgängligt. Tittade nyss på själva Macintosh HDn och det står att den endast är 99GB trots att den ska vara 128GB.

Detta får mig att tro att det gjordes en Boot Camp partition igår, men att den försvunnit eller nått?

När jag startar om datorn med USB-stickan i händer inget, datorn startar som vanligt.

Någon som har en aning om vad jag gör fel?

Mvh

Av torg123

Hej, har ingen bootcamp partition än. Får panik, sitter och raderar filer, men det tillgängliga minnet i Diskhanteraren blir bara mindre, fattar noll.

Av torg123

Hej, tack för svaret.

Ja det är en partition jag vill ha för om jag bara har en mapp som jag låter TimeMachine göra backup till så kommer den köra till hårddisken är full.

Vet du någon lösning på det?

Mvh

Av torg123

Boot Camp problem

Hej,

håller på och ska installera Win7 på min Macbook Air, igår kväll gjorde jag den USB avbildningen som behövs, hade då 30gb ledigt på hårddisken (Står att 28gb krävs). Idag när jag ska fortsätta, står det bara att det krävs minst 28gb så programmet kan inte fortsätta (Boot Camp appen). Jag har nu 35gb ledigt, men fortfarande samma sak.

Någon som kan tänka sig vad problemet är?

Av torg123

NAS fråga: 2 partitioner på en HDD Synology ds213j?

Hej,

köpte en Synology ds213j och en 1tb hdd. Vill ha så att den är partitionerade i två delar, en på 260gb och en på 740gb. Men, när jag ska partionera hårddisken kan jag inte välja något, utan den gör automatiskt hela hårddisken till en enda partition.

Någon som vet hur jag kan lösa detta?

Har googlat, men inte lyckats hitta en lösning. (den enda lösningen jag såg var att man skulle köra med olika användare och kvoter etc, ej intressant).

Mvh

Av torg123

NAS med skrivarserver?

Hej,

någon som vet om det finns en NAS som jag även kan använda skrivarserver?

Har tittat runt lite men hittar inget.

Pris/kvalité = viktigt.

Mvh

Av torg123

Lite mer info om hårdvaran: Amd Athlon XP 2200+ (1.8GHz), 256(!)mb ram. Ska se om jag inte har någon sticka liggandes för det känns som att ram:et är lite väl litet.

Av torg123

Så, då var Win2003Server installerad, någon som kan tipsa om vilken programvara jag behöver installera för att kunna köra en filserver och en skrivarserver som OSX kan se och använda?

Av torg123
Av torg123

Tack, redan provat där, bara en driver som inte returnerade en 404-sida.

Av torg123

Drivrutiner till Shuttle SK41G?

Hej,

tänkte göra om min gamla Shuttle till en server, men lyckas inte hitta drivrutiner nånstans.

Någon som vet var jag möjligtvis kan hitta några?

Modellnamnet är SK41G.

Mvh