Inlägg

Inlägg som hwasser har skrivit i forumet
Av hwasser

Det tycker jag var fett lågt: 210 -> 310, dom fula datortillverkarna kommer antagligen sätta in det i deras datorer och skriva "DET NYA 310 gör att allt går snabbare!" osv.

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HoBb3
tänk alla hackers vad dom skulle kunna göra. "Oh nose han hackade mig" eller pedofilerna, skulle ju lätt kunna styra över en människa

Datanördarna kommer kunna styra världen! Dictatorship of the nerds!

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Jo det är möjligt, tror t ex att om man kollar på prollar så kan nog chippet göra så att när man ser en intel prolle blir man gladare t ex

Knarkchip, människor kommer göra hackade drogchip så man blir som en heroin-zombie. Faktiskt inte omöjligt om man utegår från det du nu skrev. Hmm, en ny typ av droger in the future, ofarliga för kroppen dessutom, men lär nog ge psykiska besvär och vara väldigt psykiskt beroendeframkallande (och fysiskt eftersom att det antagligen kommer att påverka kroppens dopamin/endorfin-halt)

Av hwasser

Haha, röstade nej, blir nojjig av själva tanken! xD

Av hwasser

Men rasiststaten Israel har ju alltid varit lite speciell.

Av hwasser

hkman: vad skulle bra lagliga alternativ vara?

Spotify, itunes internet handel (irriterande skyddet borde tas bort bumb dock), tradtionel skivhandel, köpa album och låtar via program och tjänster.

För några år sen fanns det en butik som sålde ut albumen gratis och så fick man betala vad man tyckte dom var värda. Ca 1% betalade =/ så det fungerade inte heller.

Nä ungdomar har fullt upp att köpa hasch, öl och E (och här på sweclockers har folk råd med en dator för 20 000, men ett os för 1500 är jättedyrt! det är lite dyrt dock, 600-700 är lagom för en programvara) - men en skiva är ju jättedyrt!

Av hwasser

Man bör inte stängas av från internet, ett bättre alternativ borde vara:

Begränsa hastigheten som steg 1 (under några månader, max ett år, beroende på hur grov den illegala nedladdningen varit) och som steg 2 stänga av personen från de största fildelningssidorna eller nåt sånt, försöka begränsa tillgängligheten och begränsa hastigheten ytterligare.

Det räcker liksom, då begränsar man ju personens nerladdning.

Av hwasser

Borde de inte inkludera Radeon HD 5800 ? :s

Aja, mac är ju kända för att köra med utdaterad hårdvara från start..

Av hwasser

Joar: Jo, blir intressant när FLAC ersätter mp3.

När man mixar musik brukar man dock använda högre upplösning än så. Typ mellan 44.1 khz till 192 khz i wave. Tar upp en hel del

Jag spelar bara in i 24bit/44.1 dock. Eftersom att man ändå gör om till 16bit/44.1 när man gör om till CD-format.

Av hwasser

En strömsnålare Phenom II 965

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blomster
En sak jag fortfarande inte riktigt förstår är hur IPRED och alla dess tillhörigheter ens kan gå igenom. Vår regering och riksdag ska väl ändå reprensentera folket och dess intressen. Inte bara köra över och hoppas på det bästa. Att man gör så med småmål, fine, men gällande en så omfattande lag som denna, det är ju rent ut sagt tjänstefel.

Nej de lyssnar inte på folket. De lyder världsfinansen.

Av hwasser

Kör på ett Fireface 400. Grymt mycket bättre D/A-omvandling på utgångarna och bättre än de alternativ ni listat!

Fast det är dock för musikproduktion

Av hwasser

Creative-ljud i moderkortet låter nice. Tycker realtek låter dovt på nåt sätt. Lågt upplöst diskant, mullrig mid och ok bas. Och har brusiga output =/

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xaxa
Ni ser alltså inget problem med att EU ska bestämma över hur hög volym man får ha? Vad är nästa sak de ska införa? Övervakning? Nej just det, finns ju redan!

De vill inte att deras medborgare ska bli hörselskadade. Grattis för dagens dummaste inlägg.

Av hwasser

Som sagt, AMD vill ha en snabbskjuts, det kommer antagligen en moderniserad 965 senare.

Av hwasser

iCore 920 skulle det vara så klart!

Ollemedo: Jo det är vad jag tänkt också .. köpte en billig processor eftersom att jag var ganska fattig just då, hade planer att uppgradera senare men började tveka.

Tack allihop!

Av hwasser

Processorbyte eller systembyte?

Till hösten så ska mitt system uppgraderas (se signatur). Jag kommer att använda datorn mestadels till Musikprogram osv vilka slukar mycket ram och kan använda många kärnor helt ut.

Alternativ:

1. Köpa en Phenom II 940 (am2+) som kostar 1900 kr på komplett.se

2. Köpa ett iCore 720 system (kostar ca 6000) eller Phenom II 955 system (kostar ca 5000)

Känns dock synd att slänga bort mitt gamla system helt då ram, moderkort och processor köptes för ett halv år sedan. Känns bra att bygga ut systemet fullt ut, så kan jag köpa en ny dator i vår.

Av hwasser

4790 kommer ju snart anyway och kommer ju antagligen bara kosta en hundring mer.

Av hwasser

Starteredition verkar ju helt värdelöst jämfört mot t ex WinXP och Ubuntu

Av hwasser

Det är ändå väldigt bra att spelprogrammerare lär sig hur en processor är uppbyggd och fungerar, om detta sprider sig så kan det ju leda till bättre optimerade spel och programvara!