Inlägg

Inlägg som hwasser har skrivit i forumet
Av hwasser

Whoops! Det här har jag inte tänkt på, jag som hade tänkt köpa nytt graffe i höst, min Phenom II platform har ju bara PCI-Express 2.0 . Ska använda grafikkortet för massa datorspelande och T O M använda Cuda till musikproduktion (indie programmerare har börjat bygga tunga IR-reverbs som använder GPU-kraft, skitsmart att grafikkortet kommer till användning till musikdatorer, kommer man kunna köra flera st reverbpluggar som bara belastar GPUn)!

Av hwasser
Skrivet av Xenir:

Jag har rent mjöl i påsen så jag kan skratta åt er andra som har en tår i ögat.
BWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HA...HA...HA

Jag har rent mjöl i påsen så jag lät staten installera en kamera i mitt sovrum!

Av hwasser

Folkpartiets valkampanj räcker väl för att förstå deras vision:

"EU - Den snälla supermakten!"
(ja detta stod allvarligt på deras valaffischer)

Av hwasser

500 spänn dyrare än Bulldozer värstingen och presterar nog mycket bättre

Av hwasser
Skrivet av spel565:

Fast då lär väl bli en anpassning till morgondagens föråldrade konsoler istället?

Tänk på att 360 och ps3 var väldigt kraftfulla när dom kom, nästa generation kommer nog iaf kasta fram grafiken 4-5 år i tiden (dvs till nästa generations grafik), men sen lär det väl stå still 4 år till igen! xD

Av hwasser

+1 om du stannade lite vid den koreanska donnan

Av hwasser
Skrivet av dpom86:

EDIT: Om man ska klaga på något är det ju snarare alla säljare i butiker. Känner många som frågat efter råd hos säljarna, t.ex. vad är bästa prestandan för dittan o dattan etc. och där säljaren (troligtvis helt okunnig) ljugit dem rakt upp i ansiktet och sagt helt osanna felaktig saker. Där har ju svensson försökt ta reda på information men blivit serverad nonsens. Borde vara större kandidat till "olagligt-listan" än när latmaskar som knappt försöker alls bara köper produkten med högst modellnummer.

Jag bor 5 minuter från Elgiganten så jag handlar ganska ofta där (småsaker, typ usb-minnen och sånt som man behöver ibland) och ofta kommer en försäljare och rabblar på om massa skit och i samtliga fall så låter jag dom prata lite och låtsas okunnig för att sedan berätta fakta och få dom att se jävligt dumma och okunniga ut ^^ ..

Typ som när jag letade efter ett PCI-e nätverkskort för N-nätverk och dom kom fram och förklarade att "sådana där grejer är utgångna, det är usb som gäller" och förklarade att ett "modernt usb2 nätverkskort" har mycket högre prestanda och kan leverera fullt ut, varpå jag undrade hur ett interface som max kan förflytta 60 mb/s i praktiken kan skicka och ta emot 300 mb/s och förklarade dessutom att usb använder processorkraft för att förflytta informationen och berättade PCI-e:s maximala hastigheter och hur det skickar till processorn osv och då sa han bara "Ja men .. trådlöst nätverk är bara skit ändå" och gick, haha

EDIT: Jag har kollat på datordelar som dom säljer där lite på skoj också. Ett "superprestanda" grafikkort av modellen: Radeon 3850 för hela 2000 kr, som taget asså! Eller ett usb2-PCI-kontrollerkort för "endast" 599 kr ^^

Av hwasser

Det är därför man INTE ska köpa OEM-datorer.

Såg i en reklamtidning från elgiganten, deras nya "superspeldator" för 12 000 som hade 2 tb hårddisk, 12 gb ram och ett integrerat intel grafikkort ^^

Lol, ovanstående skrivbent kom före, haha. Som grädde på moset så hade den en AMD Phenom X4 9750, säljs dom äns fortfarande? :s

Av hwasser

Dom flesta +- skillnaderna i testet är slumpmässiga skillnader, om man läser lite mellan raderna så försöker sweclockers även förmedla att så är fallet (särskilt med tanke på att skillnaderna på resultaten är väldigt små). Det dom däremot visar är att uppdateringen inte gjorde någon skillnad alls i de flesta applikationer och inte fungerade som den skulle, det är definitivt därför som den är borttagen, dom behöver nog se över den lite och finslipa den.

Bulldozer har många problem som tyvärr är hårdvarubaserade, som t ex värmeutvecklingen när hertzen skjuter i taket. Men mycket är också mjukvarubaserat. Windows använder inte den fysiska hyperthreadingen på rätt sätt. Jag lägger inte heller skulden på microsoft för detta, deras operativsystem skrevs för hårdvaran som fanns ca två år sedan. Vad AMD borde ha gjort, skulle vara att skicka ut instruktioner och hjälpa till och utveckla mjukvarustöd i tid till lanseringen av bulldozer. Folk är nog förbannad för att detta inte skedde och om man hängt med i bulldozerhistorien så förstår man att dom har haft så jävla mycket problem med att få processorn bra att den fördröjts månad efter månad, och till slut så kunde man inte fortsätta fördröja utan var tvungen att släppa produkten och sedan försöka utveckla den efterhand. Dock borde den då sålts billigare och marknadsförts som en slags previousprodukt, då det är det den är. Dom kan ändå inte vara hundra på att problemen går att lösa via mjukvara. Förhoppningsvis så hinner dom lösa ett par problem i både hårdvaru- och mjukvaruväg tills releasen av piledriver. =/

Av hwasser

Hm, någon som vet hur snabbt den skulle kunna arbeta med musikproduktion?

Arbetsuppgifter rent skrivmässigt för hårddisken:

-kontunerligt skriva flera st wav-filer i realtid
-arbeta med stora och små wav-filer och samplningar

SSD skall tydligen ha lite problem med det här =/ Har tydligen att göra med det att SDD har svårare att skriva och läsa små filer.

Av hwasser

Allvarligt talat så tror jag att om radiotjänst skulle avskeda alla tusentals kontrollanter (båda dom i telefon, dom som skriver i register, chefer, "generaldirektörer" (situationstäcken då det yrket ofta handlar om ren statlig korruption) och dom som gör hembesök) så skulle dom nog få gå plus minus noll ..

Nej men ärligt talat så vill jag inte stödja "statstelevisionen" och "statsradion", då jag har mått dåligt av diverse extremt politiskt vänsterriktade program (verkar vara ovanligt många vänsterradikaler inom kulturväsendet?)

Av hwasser

Bortskänkt!

Av hwasser

AMD Athlon X2 5600 AM2 bortskänkes

Tja, blev förbannad på mig själv när jag rotade bland datorgrejerna och hittade den, förbannad eftersom att jag inte gjort mig av med en bra och knappt använd processor tidigare. Den användes mellan november och januari som en mellangrej innan Phenom II am2+ kom (och behövde användas när phenomen kom eftersom att moderkortet behövde flashas för att funka med phenom!).

Så den är använd i två månader, oklockad, orginalfläkt medföljer. Finns i Sollentuna

// Victor Hwasser - hwasser_lifestyle@hotmail.com - 0762360008

Av hwasser

Bulldozer 6100 benchar sämre än phenom II x6 och ibland x4.

Bulldozer 4170 benchar sämre än Athlon II i vissa applikationer

Av hwasser

Jo detta var ju minst sagt en besvikelse. Om dom lyckas få upp prestandan rejält och fixa problemet mellan moduler och kärnor och grejer så blir det nästan nästa dator då jag i första hand är studiotekniker (där musikprogrammen redan är optimerade för dubbla fyrakärniga serverprocessorer och datorer med över 16 gb ram, 8 kärnor lär ju inte vara något problem där inte)

Av hwasser

Shit, alltså jag rekommenderar dig inte att börja med FPS direkt, tro mig, börja med något enkelt kul spel, sen kommer nästa bli bättre och sen bättre och blablabla.

Börja med game maker, använd drag and drop och gå sedan över lite lite i taget till GML (game maker language), långsamt men säkert så börjar du förstå hur programmering fungerar. Lite versionen som är gratis funkar för att börja experimentera med.

Jag rekommenderar dig att börja med game maker eftersom att om du börjar från svårare program så kommer det bli för svårt, det tar jättelång tid att få resultat och till slut tröttnar du.

Min programmeringslärare i gymnasiet dödade mitt intresse för programmering i flera år (vi fick sitta i ett helt år och göra program i jscript som räknade ut mattetal)

Av hwasser
Skrivet av anon144532:

får compile error när jag ska starta spel, vad är felet?

Du använder den fultankade versionen, det är något fel med den nya torrenten. Det fick mig att köpa game maker, ganska billigt ändå (40$ vilket blir typ 250 kr). (nej jag är ingen anti-torrent dude men jag tröttnade på att saker och ting inte funkar)

Av hwasser
Skrivet av Flygfisk:

Riktigt coolt! Jobbig prislapp dock, har man ingen egentlig användning för den och är kass på att rita är det ju en ganska dyr leksak.. :/ men det är ju tillräckligt billigt för att verkligen väcka ett riktigt ha-begär i prylnörden. Ska bli intressant att läsa lite reviews på den!

Dyr? Den kostar 1200 spänn, inte dyrt alls. Vad är anledningen till att köpa den om man inte har någon egentlig användning för det? xD

Av hwasser

Kanske blir en ny dator i höst om jag har råd till ny musikstudiodator. 8 kärnig och 16 gigram så kan jag fan slänga på hur jävla många gitarr och trumprogram som helst utan att datorn säger stopp!

Av hwasser
Skrivet av zzcool:

nu tycker jag att vi ska vara lite smarta här och inte bara ta betalt för musik releterade ämmnen nu tycker jag att dem ska testa att ta betalt för andning

premium paket - andas hur mycket du vill för en fast månads kostnad (start avgift 2399)

...

det är i princip likadant som dem gör med detta tar avgift för något så onödigt och korkat

för att vara ärlig så trodde jag detta var ett april skäm helt otroligt

Det var den mest ointelligenta jämförelsen hittils. Varför har musiker mindre rätt att få betalt för vad dom gör än människor från andra yrken, bara för att det är lättare att stjäla? =/ .. jag tankar själv väldigt mycket, men jag tycker ändå att det är lite omoraliskt, privat personer som lagt ner flera hundra timmar och minst 10 000 per produktion. Undantaget är komverisella storbolags produktioner, som hollywoodfilmer och komverisell musik, då dom redan tjänar miljoner. En tråkig sak dock är att dom mindre bolagen konkar ett efter ett pga extremt minskad försäljning och köps upp av dom största musikjättarna som nu i princip äger vartenda litet musikbolag. I princip varenda skivbutik har ju konkat också, lite tråkigt att man inte kan handla musik i handel längre, förutom på statoil och icamaxi men vem fan vill köpa husvagnshits 5 och skiten dom har