Inlägg

Inlägg som hwasser har skrivit i forumet
Av hwasser

Tack, läste i manualen, och det var grafikkortet, konstigt nog blir det samma pip när jag tar ut grafikkortet (moderkortet har faktiskt ett internt). Iaf, tar ut grafikkortet, skruvar sär fläkten och allt, tittar lite, finjusterar då det var lite kylpasta vid sidorna av metallchippet, skruvar fast fläkten lite lösare än full spännt, stoppar in det i datorn, samma problem, sen så lossare jag lite till och då funkar datorn att starta, spänner jag fläkten igen så funkar det inte :s .. iaf bilden är fucked up, har limkylpastan pajjat mitt grafikkort? :s .. det är bara minnesflänsar jag limmat fast

Av hwasser

hmm jag har nu även provat med en annan am2+ processor (moderkortet har socker am2+), samma sak, har även provat kopplat ut allting utom processorn och strömkablarna på moderkortet (har kollat dra ut dom också, och dubbelkollat att allt sitter rätt), ska kolla manualen nu också

Av hwasser

några pip hörs efter några sek, bilden kommer inte fram!!

Tja, jag höll på att limma fast en liten grafikkorts-minne-fläns som jag såg förra veckan att den ramlat av (har använt riktigt kylflänslimpasta från zalman), jag lät det hårdna i 30 min sen stoppa jag in det i datorn, väntade 40 minuter och sen startade jag datorn ..

det som händer är att jag hör ett långt pip, sedan massa korta pip, sen tyst. Bilden kommer inte upp, men alla fläktar, hårddisk och cd låter och rullar i samma ordning som dom ska.

Jag har provat att steg för steg montera ut: grafikkort, hårddiskar, cd-spelare, ram-minnen, fläktar (testade detta mycket snabbt!!), har även testat att koppla ur samtliga av kablarna som finns i moderkortet, samma problem (datorn har även integrerat grafikkort, så jag kopplade kabeln där i några gånger).

Vad har hänt? moderkortet som kollapsat? Powersupplyn?

mina dator spec finns i min signatur

Av hwasser

USB 3.0 tack?

Av hwasser

Just nu brukar många handikappade använda Trackball-möss. Dom verkar ha ganska lätt att använda dom mot fötterna. (iaf vad jag märkt när jag jobbade på ett sjukhus med en avdelning för stympade)

Av hwasser

Min Seagate/Maxtor 500 gb dog efter ett år .. urk

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av acke5
Återigen så grinar AMD/Ati över något som Nvidia lyckats med.
Lägg ned tiden på att öka prestandan på hårdvaran istället.

Jag tycker dock att det är fett irriterande att ha en standard som gör att jag måste köpa just deras kort för att kunna spela vissa spel. Go open-source AMD. Jag som trodde datafolk var FÖR öppen källkod.

Av hwasser

Haha faktiskt håller jag med om att det var tramsigt. Eller så kan de ju bara vara ett random fel. När man själv slår random(10) så blir det ju ibland att man frå talen 1 och 2 jätte många gånger, för att fem minuter senare få talen 9, 10 jätte många gånger.

Av hwasser

Robiiins93:

Aa javet det var det han försökte göra.

Btw så är det löst, han ringde upp webhallen och hörde, hårddisken var paj, händer ganska ofta tydligen, skumt. Kanske dålig transport eller nåt, hårddiskar är ju ganska känsliga. Så han får en ny hårddisk.

Av hwasser

Hårddisk går varken att formatera eller installera

Tja, min polare köpte nya delar (allt är korrekt och passar och så).

Iaf hans sata-disk (som han precis köpt, Western Digital Black 1 TB) hittas i bios, och i windows installationsprogram, men när han väljer att den ska formateras så står det "hårddisken kunde inte formateras" och det går inte att installera Windows heller, han har provat både sitt nya Windows 7 och Windows vista.

Han har kollat att allt är rätt, den sitter i SATA0 och strömmen är i och allt och i bios finns den och fungerar, och även i windows liksom men det går inte att rubba den.

Är den trasig kanske?

Av hwasser

Dualboot, operativsystemet hittar inte varandra efter HD-krash

Jag hade 2 hårddiskar, varav den ena ett winXP och den andra ett WinVista. Använde EasyBCD. WinVista hårddisken krashade och totaldog så jag var tvungen att köpa en ny, installera Win7 på denna. Och bootarna hittar inte varandra.

Kopplar jag bara in WinXP hårddisken så kommer den gamla dual-boot menyn upp och mitt WinVista står där. Kopplar jag in Win7 hårddisken tillsammans med WinXP hårddisken och lägger Win7 hårddisken först så kommer en annan dual-boot meny upp. I Den nya dual-booten så finns WinXP OS:et och Win7 OS:et där i listan, men då funkar inte WinXP OS att starta. Switchar jag plats så blir det tvärt om.

Har installerat EasyBCD på nytt för att försökt fixa men WinXP hårddisken VÄGRAR ATT SLÄPPA sin dual-boot meny.

Väl i windows så finns den andra hårddisken under "den här datorn" och funkar att gå in i och titta och starta filer från osv. (gäller båda OS:en)

What to do? Vill inte behöva koppla om dom varje gång man vill byta. Och en märklig grej till. Låter jag WinXP hårdisken vara först och stoppar in Win7 skivan, då kommer jag in i den nya dual-booten och så funkar bara Win7 att starta med, om jag tar ut den så kommer den gamla dual-booten och endast WinXP funkar :s

Av hwasser

Äsch, min PhenomII 940 presterar nog tillräckligt 1½-2 år till. Cubase 5 har stöd för både fler kärnor och fler processorer så det är bra för amatör-musikproducenter som mig!

Av hwasser

Bra, då kommer dom ha mer kapital för att utveckla vidare nästa CPU, GPU och styrkretsar. Processen till nästa CPU kanske ökar i tempo tack vare detta

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FANTEN
Hårddisken är väl en Maxtor och inte Matrox? Matrox gör grafikkort.

/Besservisser ;p

Haha, jo, märkte det också när ja sökte runt. Märkte att garantin räcker till 2011, så ja kan få en ny hårddisk av maxtor och dom betalar frakt och allt tydligen. Men först ska ja prova lite olika strömkablar igen som nån skrev, testa en annan SATA-data-kabel.

Jag förstår att det inte är bra att stoppa in kabeln under start. Men ville göra några försök att starta den med Ultimate Boot-disk och dom. Har även tankat Seagates mjukvara. (seagate äger maxtor)

Sen blir det beställning av en extern SATA->USB låda. Trodde sånna var mycket dyrare men men. Köper även en till WD Black Edition sån ja har nu, för om hårddisken är pajj och ja ska skicka in den, så tar det antagligen ett par veckor. Då kan ja använda den via externa lådan som en backup sen när jag fått den.

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FatherOfThree
Om du är villig att labba lite,kan du prova att sätta in disken i ett externt USB-kabinett.
Du kan även prova att ha den monterad i datorn, och prova att starta om datorn ett antal gånger för att se om den eventuellt startar.

Givetvis skall du ha en disk med tillräckligt med ledigt utrymme inkopplad i datorn innan du startar.

Om innehållet är mycket värdefullt/oersättligt för dig bör du kontakta ett dataräddningsföretag tex IBAS, direkt, utan att prova ovanstående.

Fo3

PS Nästa gång ser du till att ha back-up på det viktigaste DS

Har tyvärr ingen USB-kabinett, och jag är den ända jag känner som är bra på hårdvara

Kan ju prova några gånger till, jävligt surt iaf, har provat "Ultimate Boot-disk" också utan resultat.

Har även provat byta SATA-port på moderkortet och provat en annan sata-ström kabel.

Hårddisken är väl sådär halvfull. Typ 200-250 gb är använt tror ja.

Kollade på IBAS, inte värt 4900-9900 kr för att rädda lite data. Det är fan halva min månadslön på en hårddisk =/

Ska fan alltid köra Western Digital härmed, vet att Matrox/Seagate brukar fucka, min 6 år gamla 120 gb WD funkar grymt fortfarande, och Matrox höll inte äns två år =/

Av hwasser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jdad
eh... brukar du ofta köra hemmasnickrad hot swap?

Nä, när man startar datorn så väljer man vilken hårddisk man ska köra. Men har installerat det genom nån mjukvara, easyBCD tror ja det var. Men det skumma är att datorn inte äns kan komma till boot (svart skärm) när DATA-kabeln till matrox-disken är i. Om ja drar ut den så börjar allt lysa igen =/ (=kommer till bios)

Av hwasser

S-ata hårddisk 1½ år gammal kraschat, vafan ska ja göra?!

Tja, när jag kom hem och satte på datorn startade den inte. Men iaf, den började låta, men mer hände inte, tangentbordet var dött, skärmen-dioden lyste gult.

Jag öppnade datorn och började felsöka. Började med att dra ut hårddiskarna (2 st sata II. 1 matrox 500 gb och 1 WD 500 gb), då gick den att startade. Provade att starta en hårddisk i taget, resultatet:

WD - min musikproduktionshårddisk (WinXP) funkade.
Matrox - min underhållningshårddisk (WinVista) går inte att starta datorn med äns.

Om jag startar med matroxen inkopplad, och bara drar ur data-sladden (medans datorn är på) så börjar skärmen funka och jag kommer till bios, så provade att starta med bara ström och sedan i bios koppla in datorsladden. Bios hittar inte hårddisken.

Vad ska ja göra? Har allt där! Bilder, musik, filmer, mina dokument, spel, program, viktiga saker också typ kvitton och räkningar

Av hwasser

Nvidia verkar ju satsa stenhårt på det här. 3D har ju alltid vart lite "B", typ gjort halv-färdiga prototyper som man sålt osv, om man utvecklar 3D och tar det till nästa steg så kan det bli riktigt nice!

Av hwasser

Väntar på vad glasögonen kommer att kosta. Jag älskar skräckspel och liknande, detta lär ju förstärka upplevelsen dramatiskt!

Av hwasser

Melekai: Det bör funka. Anledningen till att man behöver ha hög skärmfrekvens är för att den delas med 2 för att uppnå 3d