Inlägg

Inlägg som KeTonic har skrivit i forumet
Av KeTonic
Skrivet av str8forthakill:

Kolla inte bara på prestanda.

Samsung 830 är ett smartare val än Corsair Force GT

Varför? Bara för du säger det så betyder det ju inte att det är så
Utveckla gärna ditt svar lite mer

Av KeTonic

USB är smidigt visst, men det är som att försöka vinna ett F1 lopp i en Fiat Punto. Jag avråder starkt från USB sticker om man vill ha någon form av täckning och hastighet, satsa på ett vettigt inbyggt och är det en laptop och den saknar WLAN så är det kanske dags att byta ut den istället.

Dessutom behöver du inte tänka på om routern är X och kortet/stickan är utav Y märke. Det spelar ingen som helst roll, vilken krets som sitter på korten kan men det har inget som har direkt med märket att göra.

Av KeTonic

Varför i fridens namn valde hon en USB WLAN sticka för 199:-, om hon nu spenderar 1000:- på en router, som är bland det värsta skräp som uppfunnits? Inte konstigt att hon upplever dåliga hastigheter, skulle hon skaffat ett vettigt internt kort från början så skulle det mest troligt fungerat.

Trådlöst hastigheter är inte något större fel på, det går att få ut vettig fart så länge man väljer ett kort till datorn som matchar routern och vise versa. Jag gav 299:- för min D-Link DIR-615 N router tex och jag får ut 45Mbit till min laptop med ett inbyggt intel G kort, detta är förövrigt testat i andra sidan av lägenheten som är en betongbunker utan dess like och med ett ton av WLAN runtom mig. Skulle mest troligt få ut mer om jag hade ett bättre kort i laptopen. Jag valde router efter mina hastighets behov och min övriga utrustning klarar av.

Allt handlar om att matcha produkter med varandra, och ja jag vet att det kanske är lite sent att skriva då du verkar fått till det men jag kände för att vädra lite åsikter och kanske en och annan erfarenhet.

EDIT:
Ett utav dessa kort skulle mest troligt varit ett mycket bättre val.
http://www.webhallen.com/hardvara/146687-linksys_adapter_wire...

eller kanske detta
http://www.webhallen.com/hardvara/110841-tp-link_tradlost_nat...

Av KeTonic

Auto vad? Du får gärna säga vad du menar, för det finns ETT PAR inställningar som kan köras i auto. Volt och MHZ på RAM och CPU har varit rätt, det vet jag till 100%. Aldrig haft kylning till OC så.

Själv tror jag faktiskt mer att det är moderkortet som tackat för sig. Känns mer logiskt då 2 CPUer testats och ett nytt moderkort köpts in efter det, som också det fungerade då vi köpte det.

Dessutom så det kan visst vara fel på moderkortet, det kan vara tex faserna till CPUn som är trasigt.

Av KeTonic

Glapp på 24+4 pin är uteslutet sedan länge, både visuellt och genom att de 2 PSU är testade på båda moderkorten och ett 3e 757 moderkort och där fungerar.

Inga kondensatorer är visuellt trasiga, detta gäller även strömförsörjningen på moderkortet som även kontrollerats under heatpipe lösningen. Passade även på att byta kylpastan här.

Kylaren har till och med testat att tryck moddas med en en krona för att se till så att den satt åt tillräckligt.

Självklart har vi testat helt utan grafikkort också, vilken ger noll och igen skillnad, testat varje gång vi ändrat något med och utan GPU.
Hela paketet är uttaget ur datorn och ligger på test bänken så inga SATA / IDE portar eller andra onödiga kablar är inkopplade.
Inget förutom det jag nämnde i första posten finns inkopplat, startknappen består utan en skruvmejsel så där är inte heller felet P:

Dessutom vem sa något om Windows

Skrivet av lang666:

Processor kan även paja moderkortet.
Ibland är moderkortets AUTO inställningar helt fel.
Vilket bör dubbelkollas.
Jag har rmat 3 asus moderkort som pajat på kort tid.
Om den är konstant grön så får moderkortet ström.
Blinkar den grönt är det nått vajsing med psu.

Det som du beskriver har jag varit med om. När biosen var för gammal för cpun. Då startade fläktarna i en microsekund sen stängde av sig direkt. Så nått fel på cpun/bios borde de vara, om de skulle vara moderkortet tror jag inte fläktarna skulle röra sig
en micro mm ens.

Kolla oxå så det inte ligger en lös skruv i burken som kortsluter moderkortet, kolla även så moderkortet är rätt monterat. Skaka ur ev skruvar:)

Du har väl kopplat in 8pinnaren från psu till moderkort?

När du säger AUTO inställningen vet jag faktiskt inte vad du hänvisar till, eftersom datorn inte ens postar så har ju inte BIOS alls med saken att göra. BIOS version är inte felet då det fungerade i ungefär 2 år innan han köpte paket av mig.

Som jag skrev ovan ligger det på en testbänk så lösa skruvar är inte heller ett möjligt scenario.

Nej jag har inte kopplat in en 8-pins kontakt, läs övre delen av posten så förstår du nog

Av KeTonic

Dator POSTar ej.

Hej kära Swec medlemmar!

Jag har ett rätt så udda problem jag skulle vilja ha hjälp med.

Min kompis dator postar ej efter en rengöring med Luft på burk, fläkten rör lite lätt på sig och sedan dör datorn, moderkortets LED lyser hela tiden, nytt moderkort, CPU, PSU, GPU och RAM testad. Både seten RAM, PSU och GPU har sedan testats i annan burk och fungerar felfritt. Den äldre CPU, 3800+, vet jag fungerade då kompis fick låna den av mig, nu fungerar den inte alls.

Jag börjar tro att moderkortet på något sätt pajat båda CPUerna. Kan så vara fallet? Kan jag missat något eller finns det någon som kan komma med något annat förslag?

Moderkort:
M2N32-SLI DELUX 940 pin AM2
M2N-E SLI

Antec TruePower Quattro 850 W
Random 550 Watt från en kontors dator.

CPU
AMD Athlon 64 3800+
AMD Athlon 64 6400+ BLACK

Av KeTonic

Sluta porta spel och gör de rätt så ska du se att fler kommer att köpa de, då en port oftast inte fungerar som det ska och då blir konsumenterna osäker om det är värt pengarna.

Av KeTonic

Jag tänker inte ge mig in i någon debatt men jag måste bara få säga att Apple är ju inte riktigt friska."De kopierar våran design BUHU!"
Sedan går det och kopierar rollgardins listen mer eller mindre DIREKT från Andriod? Nu säger jag inte att de var för med det för det vet jag inte, men de har då haft det så länge jag kan minnas.

Nej det företaget har för mycket pengar, för mycket fanboys och ett förstort ego. Hoppas de sätts på plats och återgår till att driva utvecklingen frammåt istället för att leka polis i domstolen.

Av KeTonic
Skrivet av harith:

dom släpper dom här omgjorda modelarna för att corsair och den förra tillverkaren av vatten pumparna inte är kompisar nå mer

Men detta är ju "den gammla" tillverkaren Asetek, CoolIT är ju den nya. Så förstår inte varför de tar bort H70 och sedan lanserar om den igen fast utan fläktar, och till samma pris. Visst 2 fläktar kan inte vara så dyrt och man använder de aldrig men det är ju så självklart att det vill öka marginalen.

Av KeTonic

Testat det klassiska?
Reboot, avinstallera och ominstallera drivisar? Testa tex med Revo Uninstallerer, gratis och mycket trevlig, för att vara säker att du får bort allt (se till att klicka delete om de kommer upp saker du ska välja och inte bara "Next")

Av KeTonic
Skrivet av gollawolla:

De två sista fläktarna sitter inne i chassit, De bildar en pusn n pull config med front fläktarna på hårddiskburen om du förstår vad jag menar

Tack så mycket, jag misstänkte det nästan men det såg inte riktigt ut så pga att jag inte såg några hål.

Av KeTonic

Är det bara jag som inte får ihop 10st fläktar? Jag får det till 8

2 fram, 2 i sidan, 2 i toppen 1 back och 1 botten. vart är de sista 2?

Av KeTonic

Ja, de som behövs till 226bw finns inte hos elfa redan kollat därav att jag fick fram den där listan.

Av KeTonic
Skrivet av og900turbo:

hade samma problem med samsung syncmaster 226bw dock hittade jag aldrig kondingar som passade så slängde skärmen

fint att du fick det o fungera iaf

http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=613
Där bland länkarna finns det olika siter som säljer de du behöver till 226bw, ska själv snart beställa och fixa strob skrämen så jag slipper min 15" IBM som andra skärm ^^

Av KeTonic

Ursäkta BUMP på denna men jag har köpt samma kort och har ett problem jag inte kan lösa på egen hand.

Jag hade tänkt ha 3 skärmar inkopplade, varav en ska vara TV där ljud och bild ska gå via HDMI, de andra två ska vara vid datorn.
Jag köpte en DP - DVI för att koppla in min "main" skärm via den och sedan köra TV via en ati DVI - HDMI adapter och sedan den sista via DVI enbart.

Nu kan jag inte få detta att fungera riktigt för antingen för jag 2 skärmar, eller 3 om jag kör DP -> DVI -> HDMI och de båda skärmarna via DVI. Vad gör jag fel eller har jag köpt fel typ av dapter? Värt att notera är att min main skärm är kopplad via en DVI-HDMI kabel men den ska inte stöda ljud och detta har fungerat förrut med mitt 4870.

Av KeTonic

Tack för hjälpen grasfer! Jag har fått den känslan från då jag googlat men det jag har aldrig sett det definitivt. Så jag frågar heller en extra gång än att lägga ut 300kr på något jag inte kommer använda ^^

Av KeTonic

2st DVI och 1st HDMI till TV för XBMC tills jag får pengarna att fixa en media pc

Så kommer inte använda de som en stor skärmyta utan ska vara 3 separata.

Av KeTonic

Finns det någon som har några tips att ge mig?
Ursäkta för dubble post/bump men skulle vilja beställa kortet innan helgen är slut

Av KeTonic

Val av 6950 för EF

Hej!

Jag ska nu uppgradera mitt gamla 4870 med ett 6950, jag har funnit att det verkar finnas en "standard" modell med 2 DVI, 1 HDMI och 2 mini display och sedan finns det Asus DirectCU II med 2 DVI och 4 Display port.

Nu till mitt största bekymmer, jag har en bekant som har ett 5770 med "standard" portarna och han kan inte använda båda DVI och HDMI, vilket är vad jag kommer göra, samtidigt utan då slocknar HDMI porten. Fungerar mitt 6950 på samma sätt?

Om nu detta är så det ska fungerar, skulle då en Adapter (!) som denna fungera? Eller ska jag välja en sådan här (!) och sedan köra hdmi konvertern som finns till AMD korten på denna eller på någon av de "fasta" portarna?

Om jag istället skulle välja Asus DirectCU II kortet skulle jag kunna använda denna (!) till antingen HDMI porten eller en annan skärm på DVI?

Av KeTonic

Nu har jag inte läst igenom hela tråden då jag inte riktigt orkar det, så om detta har svarats på innan så ber jag om ursäkt.

Men vems briljanta ide var det att spara orienterings alternativet i en cookie/session eller vad det nu heter?
Att varje gång jag byter dator, rensar webläsaren eller linkande måste ställa om inställningen känns lite onödigt. Inte speciellt svårt men lika så irriterande och varför inte lägga det i databasen istället som övriga inställningar?