Inlägg

Inlägg som Feedback har skrivit i forumet
Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Imsolame
Toshiba protege g900 har usb-host har ja för mej.

Tack för tipset, den har åtminstone kontakten för vanlig mini-usb. Då är det bara hoppas den har mjukvarustödet. Synd att jag inte sett den i någon fysisk butik - Vet ni kanske någon? Gärna i Sthlm city.

Av Feedback

Mobiltelefon med usb-port?

Hejsan!

Jag är på jakt efter en mobiltelefon/handdator med stöd till minneskort av CF-typ eller usb-ingång.
Tanken är att ansluta kameran till telefonen och sända iväg bilder som är lite brådskande som fotograf.

Har varit i kontakt med en säljare från Thephonehouse som inte kunde möta upp mina krav tyvärr.

Ser ni någon lösning att slippa bära med sig laptopen?

Mvh. Nicklas

Av Feedback

Det finns två olika storlekar på stativgängorna. Vanligtvis kör kamerorna densamma...

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MadDude
Varje gång som jag går till en obemannad avstämmningskassa så får jag alltid göra en avstämning av varnorna när jag skannar in koden och har dragit bank/medmera kortet.

Det är så grymt irriterande och därför går jag alltid till den bemannade kassan där det funkar prima.

Coop Forum hävdar att något har blivit fel men när man kollar på kvittot så stämmer ju allting ändå.

Hur kommer det sig egentligen?

Jag är lika medveten om det som er, problemet stör väldigt många. Systemet beräknar avstämningen på flera faktorer (exakt alla känner jag ej till), så som hur ofta du handlar, om någon tidigare avstämning ej stämt (och när).
Saker som vilka varor och priser vet jag ej om det gör skillnad.

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MadDude
Den har inte uppdaterade priser, det märker jag många gånger när jag handlar saker som har blivit billigare, men ändå står det gamla priset på scannern (rabatten dras dock av i kassan).

Kanske är bara coop forum lata och dra in dem billigare priserna i sytemet?

Har själv pysslat med dessa prylar, så ska nog kunna svara ganska utförligt!

Scannern är utrustad med WLAN och har ett unikt MAC-ID dessutom (står även bakpå). "Dockningsstationen" finns för att ladda enheten, tilldela dig en laddad och klar dosa samt låsa dig som kund till enheten. Men även för att hålla koll åt butiken på hur många klara & inte klara enheter som finns att tilldela osv.

Överföringen sker så snart du scannat varje vara så kan butikspersonalen övervaka dig vilka varor som finns scannade vid vilken tidpunkt med mer.

EAN-koden för avslutning är av flera skäl. Men enklast förklarat är att alla varor är inscannade och att avslutningskassan då kan hämta in allt ur databasen.

Glömde tillägga en sak: De är ingen speciell uppdatering av priser som behöver göras på scanner-dosorna. Butikssystemet Coop kör är GlobalStore och där sköts det mesta så som kassa-avstämning, alla varor samt mycket mer. Efter att man uppdaterar ett pris eller lägger in en kampanj så kan det ta lite tid för hela kassasystemet att uppdateras. Ibland upp emot flera timmar, eftersom datorerna i kassorna inte uppdaterar sig ständigt (de går dock att göra manuellt). Detsamma gäller scanner-dosorna...

Ang. att rabatten dras av vid avslutning är i vissa fall fullt korrekt. Systemet klarar inte t.ex. "Tag 3 betala för 2" Då står det i dosan varan x3 och då priset för en vara extra. Sammanräkningen av allt sådant sker i slutet i kassasystemen också när alla varor är scannade och de är dags att betala.

Av Feedback

Låtarna syns bara med program som hanterar spelaren, t.ex. medföljande iTunes - ladda hem de på Apple's sida så får du senaste versionen!

Av Feedback

Kan meddela att det löste sig genom att använda windows inbyggda återställningsprocess bara till gårdagen. Sjukt, Bill som skickade in något skräp från windows update säkert.

Använder Panda Internet Security 2007 och det fungerar kanon.

Av Feedback

Är det någonting man kanske ska luska i åt er då jag är vän med sonen till VDn för Konami i vårat avlånga land?

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GeneralCrusader
har du försökt formatera?

Nej absolut inte, skulle gärna vilja undvika det också. Eftersom problemet kommit så snabbt utan att jag gjort något börjar jag undra. Jag använder Windows XP Home

Av Feedback

Datorn har förlorat massvis med prestanda

Hej!

Jag kan överhuvudtaget inte komma på varför det har blivit som nu med min stationära dator. Helt plötsligt när jag sitter och lyssnar på webbradio så börjar det spraka, hacka samt spelas med långsam fart. Vad i-hela tänker jag nu! Problemen blir bara värre och värre. Som de är nu ett par timmar senare har jag stora prestanda förluster i hela windows. Det tar minst dubbla tiden att öppna program, i superpi var prestandan som vanligt - ~33s för 1M på P4D överklockad.

Har provat olika spänningar i bios, processorfrekvsenser samt allt man kan tänka sig. Fortfarande samma strul!

Datorn är bestående av Gigabyte GA-P965-DS4 samt P4D 650.

De har gått så långt att muspekaren inte riktigt flyter, men processor användning samt minne är helt normala värden.

Mvh. Nicklas

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av migge100
Om man nu vill ha xp i Macbooken kan man använda samma skiva och licens som den man har på Pcn?

Mao måste man köpa ett nytt exemplar av xp för att mata in den i Macbooken?

Licensen är avsedd för endast en dator & förmodligen har du en licens som kräver äktenhetsbevis fastklistrat på datorn? Vill säga hologram klisterlappen med serienumret.

I övrigt duger skivan för installation.

Av Feedback

Hur är prestandan på datorn?
Processorn sa mig inte speciellt mycket, är den överhuvudtaget jämförbar med något från Intel - i sådant fall vad?

Just nu står jag och väger mellan två val till bärbar dator, tx1020 alternativt macbook. Prismässigt ligger dem väldigt lika, har studentrabatt hos Apple vilket ger priset ~9000 plus några kronor för en mini-dvi -> HDMI.

Jag känner mig sugen på prova något nytt, Apple har jag alltid drömt om. Nu med Intel CPU finns ju möjligheten till Windows i _nödfall_.

Har inte tänkt spela några spel, bild- samt videoredigering och surfa/chatta är det mest förekommande. Vilken ger bäst prestanda på CPUn och i övrigt?

Av Feedback

Re: vilka lurar när man ska jogga?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Da´Russian Stallion

EDIT: Sennheiser CX300 kanske vore nått? Någon som har provat?

Jag använder CX300 dagligen i stadsmiljö tillsammans med en iPod - Dock med "in-ear gummi" från Sony, dem sätter sig bättre ansåg jag vid nyköpet och sedan dess har jag fortsatt så.

Med rätt storlek monterat måste det vara en omöjlighet att de åker ur, för mig sätter de sig så kraftigt att det gör ont vid urtagning ibland (tänk dig känslan av undertryck i hörselgången)

Ljudmässigt är det riktigt sköna lurar om de drivs från en bra enhet.

Av Feedback

Själv använder jag en HDMI kabel till ViewSonic 3260W LCD TV från datorn. Har aldrig varit något problem, DVI-HDMI från Kell & Company på 5m.

Går att köra alla upplösningar med den, inga som helst problem. VGA ger helt klart sämre bild, iallafall för mig. Hade problem att fylla ut bildpanelen och verkligen få det centrerat med VGA. Blev som en ny värld med DVI. Värt att fundera på är HDCP som är kopieringsskydd. Det stödjs ej via VGA, nu tror jag inte att en laptop är utrustad med det. Men ibland blir man förvånad...

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av )ExecutoR(
Antagligen. Modigt av dig att frivilligt ta i elementet och datorn samtidigt!

Varför?

Av Feedback

Köp en icke operatörslåst eller välj en billigare firma som tar bort låset. 800:- är riktigt överpris!

Av Feedback
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dala56
Eftersom jag provat både CX300 och äger ett par Shure E2c kan jag säga att den där säljaren är full av sk*t. Det är skillnad redan på mycket låg ljudnivå. Shure är mycket mer detaljerad, man hör saker man inte hört tidigare med andra lurar. Att de skulle vara ljudmässigt identiska är ett idiotuttalande utan dess like! Förstår dock inte varför, ett par Shure är ju dyrare och borde genera mer klirr i kassan hos affären i fråga, så man tycker han borde rekomendera så dyra lurar som möjligt.

Lite som jag befarade då, tack för informationen. Ska informera honom när jag hämtar mina lurar från service sedan. Jag frågade "Har du lyssnat med båda två?" - Ja jo självklart... Och sen kom snacket..

Synd att lurarna utgått ur sortimentet, annars hade jag köpt dom utan tvekan. Står inte ut med ett ljud som inte låter "rätt". :/

Av Feedback

Har själv kört med Sony MDR-NX1 ett längre tag och varit jätte nöjd ända till dem blev alldeles för slitna så koppartrådarna började titta fram. Otroligt missnöjd, ringde Sony Center och berättade om mitt problem. Skulle inte vara några absoluta problem då dem endast är 6 månader gamla att byta ut - gå till ditt inköpsställe så hjälper dem dig.

Väl på plats hos Teknikmagasinet så nästan hånar dem mig för jag vågar komma in med dem och säger direkt att de här tar vi inte emot som garranti! Jag är skepptisk till de svaret eftersom jag fick tillsvars från Teknikmagasinet här i närheten på drottninggatan att kom in så byter vi dom där åt dig vi är inte så kinkiga...

Är det jag som är ovarsam genom att ha mp3spelaren hängandes runt halsen varje dag och lyssna. Eller är dem helt enkelt inte dimensionerade för sony's egna spelare runt halsen? Står ingenting om maxvikt, hantering eller så. Endå gick kabelhöljet av och spelaren hänger i två koppartrådar.
-
Tvingade på Teknikmagasinet att ta dessa lurar till ett garranti-försök iallafall och köpte ett par Sennheiser CX300.
Första som jag reagerar över är passformen, här har Sony hemmaplan med sina ear-fit rings som träder in på ett smidigare sätt eftersom dem är mjukare. Fick till perfekt passform genom att köra med Sony's ringar på CX300
Basen utmärker sig varken mer eller mindre mot NX1, men på något vis upplever jag mer känsla och tryck i ljudet. Det är klarare samt mer riktigt. Speciellt på en hög ljudnivå. Vore de inte för Shure var slut hos leverantör hade dem varit ett givet val.
Hur mycket ska man tro på en säljare? Enligt honom är CX300 och E2C ljudmässigt identiskt enda tills man börjar komma riktigt högt i ljudnivå. Hade svårt att tro det, men men...

Kan klart rekomendera Sennheiser CX 300 med lite extra tillagd bas i EQ. Dom låter riktigt bra då för sina pengar iallafall!

Av Feedback

Jämföra scart med dvi? Uppenbart att bildkvaliten blir lidande.

Du har inte alls samma upplösning genom en scart som du får till datorn genom DVI. Signalen är på scart analog och av sämre kvalité. Stöjer inte din box komponentut eller DVI?

Av Feedback

I regel får du vad du betalar för, bildförbätringssystem? Hur snabb är panelen? Färger skiljer sig otroligt mellan olika modeller och även bildkvalitén.

Har köpt flera LCD-TV's. Alla gånger på Elgiganten i Barkarby (enligt deras uppgift har dem flest platta-tv's i hela sverige). Samtliga TV's står brevid varrandra och jag såg en otrolig skillnad mellan en billig apparat och en dyr. Kunde inte tänka mig att köpa en billig överhuvudtaget när jag såg vad jag gick miste om!

Senast kom jag hem med en ViewSonic 32" som har otroligt fin bild med HDMI! Kör en DVI-HDMI kabel på 5 meter till den. Skärmen används som datorskärm och bilden är otroligt bra med DVI. Körde lite VGA-kabel några dagar först, och de var absolut sämre. Fick lite bildstörningar, bilden kom lite utanför panelen eller innanför och texten blev mer svårläst.
Nu med DVI, är de inga problem med någonting, växla skärmupplösning går också blixtsnabbt med HDMI kan jag upplysa.

För dom pengarna Komplett erbjuder TV'n för, får jag en uppfattning om att den ska ha samma skitbild som Elgigantens enkla apparater. Långsamma paneler (även om siffrorna anger bra) så uppdaterar dem sig iallafall som en fosil i en stentrappa.