Inlägg

Inlägg som pr33d har skrivit i forumet
Av pr33d

Problem vid uppdatering av bios abit kt7a

Ja som rubriken lyder så får jag inte riktigt fason på detta. Jag ska börja från början. Jag sitter på en nyare dator och köpte nyss en satadisk. Så jag tänkte att datorn i hallen kan få ta över min Seagate 7200.7 200gb 8mb cache. Jag flyttade över den och givetvis så dyker disken inte upp i bios.

Då tänkte jag att man måste uppdatera BIOS eftersom detta ändå aldrig är gjort på den datorn. Då kommer jag helt plötsligt inte in i BIOS ens. Efter lite sökning på forum hittar jag en tråd om att enermaxfläktars varvtal gör att man bara ser en blå remsa i bios. Så jag (ener)maxar mina fläktars varvtal och då kommer jag in i bios. Wohoo tänker jag.

Så jag surfar in på abits hemsida och lokaliserar den senaste biosfunktionen. Givetvis så fungerar bara winxp flash utility till senare moderkort än kt7a. så då får jag ävl göra det med en bootbar floppydisk som det så vackert står på sidan. Gör en bootable disk i windows xp. lägger över filerna som behövs. Ställer in first boot device till floppy. Datorn säger 1/0 error.. blaha blaha. Jag hittade nämligen bara en diskett och orkar inte börja rota runt halva släkten för att hitta en antik floppy. Så jag undrar. Varför bli det såhär? Är det fel på disketten eller något annat?

Det bästa skulle vara om man kunde flasha bios direkt från windows men jag har inte hittat något bra program för detta. Hoppas någon kan hjälpa mig med detta.

Förresten så vet jag inte om det hela beror på bios. Ska ett kt7a hitta en 7200.7 IDE disk automatiskt i bios? Har testat två kablar, master , slave och cable select. har även testat på båda idekanaler utan framgång.

edit: solen skiner. jag vet inte vad jag gjorde. men jag hittade disken i bios. men den visar bara 136gb så jag antar att jag måste uppdatera bios hursomhelst så de frågorna kvarstår än.

tack på förhand
//preed

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pärkele
Vad jag inte gillar är att statusfältet alltid står därnere. Det kunde vara aktivt, så att det försvann när det inte visade text (såsom länkadress vid hoover over link, etc.). Den där reklamskylten längst upp snor ju redan nästan 50 pixel av skärmen, så det vertikala utrymmet är ju lite trångt. [/B]

Är det den som kallas progressbar? kanske inte men den kan man iaf ställa in att den bara ska poppa upp när man klickat på en länk. Är kanske inte exakt det du är ute efter...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handsomeer
Kan jag uppgradera till 8-an och ta med alla inställningar från 7.50?
Isåfall hur? Blev så jävla fel sist..:(

Man kan juh välja att spara favouriter och sedan importera dom. Det andra som är jobbigt att ställa in är väl bara mousegestures och tangentbord? Och om du kopierar dom från mappen profile så ska det gå bra. observera att du måste gå in på egenskaper och välja de filer du kopierade över annars kör den på standard. JAg har ganska modifierat opera och det tog 5 minuter för mig att byta... om inte mindre.

Annars det jag tyckr om med opera är just hur det hanterar flikar, snabbheten och självklart musgesterna. Är fullkomligt beroende av dessa och använder mig tillochmed av ett program så jag får musgester i windows

Av pr33d

Jag har länge funderat på köpa ny dator men det har aldrig blivit. Kanske börjar bli dags nu :P... men för övrig tycker jag att datorbutiker aldrig har inne sakerna man vill ha. Winchester och nforce4 tex... kanske bara jag osm är dålig på att leta

Av pr33d

JAg körde glatt Norton från version 2001 till 2004.. sen installerade nod32. Skillnaden var ganska stor =). Förr när jag surfade på vissa mindre pålitliga sidor fick jag aldrig några varningar av norton. Nu när jag installerade nod32 och surfade in där så varnade den direkt för för flera försök att få in trojaner i min dator. Att scanna datorn med nod går också ofantligt mycke snabbare än med norton. Nu säger inte jag att det inte finns nåt bättre än nod32. Jag har faktiskt bara testat norton och nod, och av mina erfarenheter så är nod bättre. www.nod32.com

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mitrix
Trevligt för dem som gillar den, själv är jag dock fast i Opera och kan inte tänka mig någon anledning att byta till nåt annat, är kanonnöjd.

Kan faktiskt inte annat än att hålla med... firefox visserligen mycket bättre än ie.. men håller mig nog till opera ett tag till

Av pr33d

och en snabb fråga... när ungefär väntas dessa finnas i handeln? Funderar på att köpa nytt system och då skulle en sån där sitta fint. Om den nu inte är för dyr... men visst ska dom ligga på rätt hyfsade priser?

Av pr33d

ehm, är det bara jag som fått nåt underligt problem med att alla popupmenyer blir söliga, inklusive startmenyn och högerklick i ex. opera? Kanske inte så jättefarligt men lite irriterande iaf..

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gi][Gurra
Doom3 var trevligt ja,

på easy var det ju ingen riktig match (körde rambo rakt igenom), så då blev det inte särskilt läskigt
MEN, på veteran.....
ojojoj

man kryper runt för att höra var fienden finns, och trots att man redan har spelat igenom nivåerna _TVÅ_ gånger, klarar man inte av att inte bli rädd

lirade spelet först med z560 och soundstorm, men det visade sig att det blev MYCKET läskigare med lurar...
dmx6 fire & Grado sr225 blev min slutgiltiga kombination...AJ, så läskigt det är..man vågar inte lira mer än ~30minuter åt gången

jasså? det är därför jag inte vågar lira det så länge Sitter i ett mörk rum med lurar. Ingen annan är i huset och jag bor i bushen så bara skog utanför fönstret. Spelade en timme kanske, sen började jag glida runt i min egen svett. Då fick det vara nog. Jag får dock inte några mardrömmar. enda gången jag har fått mardrömmar var när jag hade varvart hl och spelat typ 6h i sträck. Då vaknade jag hela tiden och trodde jag hade headcrabs på mig och att monster spottade gul gegga på mig. Gaaah

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle_p40
Jag blästrade på min fulltower och på plasten oxå, fy f*n va svårt det var att få bort allt blästerdamm. Och den böjer sig lite, bara att köra på andra sidan oxå så böjer den sig tillbaka. Man måste tvätta ytan ca 3-5ggr innan man fått bort allt damm. Ytan blir väldigt matt.

hur ytan ser ut beror väl också ganska mycket på vad man blästrar med? En kompis till min bror hade ett företag som specialicerade sig på att blästra motiv på glas och sälja för DYRA pengar... han hade en massa olika "blästermedel"

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Net_Assassin
har blästrat en gammal compaq desktop låda.. blir snyggt som fan men smuts fastnar jävligt lätt

hmh... då kanske det är dags att börja dammsuga i rummet... såg just nu en dammjak i mitt rum

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WaR
Har någon en bild på en blästrad metallyta?

hmm... inte för tillfället... ska fråga brodern om han kan ta nån bild på sin tvbänk så ni får se litegrann.

Om man ska klarlackera det man blästrat, försvinner inte lite av den fina skrovliga ytan då? finns det inte risk att klarlacken "slätar ut" ytan om man säger så?

Av pr33d

tack för svaren...
ni som säger att det kommer bli svårt att fara på lan och att frakta datorn kan vara lungna... för jag far mycket sällan på lan nuförtiden .Fick 10mbit för nån månad sen. Det där med att stora plåtar kan bli lite krokiga efter blästring oroar mig dock lite. Iofs så är chieftecs plåtar ganska kraftiga... man kanske borde testa på pappas dator först

Av pr33d

blästra ett helt chassi...

Hej
Min bror har just färdigställt sitt blästerskåp som han har hållit på att bygga under några veckor... Så nu när man har tillgång till en bläster måste man juh bara blästra nåt. Nu till min fråga. Finns det någon här som har sett en dator som är helt blästrad? Alltså alla plåtdelar? Skulle det funka? eller skulle det uppstå en massa saker som rost(?!) eller beläggningar eller dylikt?

Jag kom på denna ide när min bror bygge en egendesignad tvbänk... då använde han sig av metallrör till benen, som han sedan blästrade (med nån speciell sand/koppargrejjs) och den ytan blev grymmt läcker... och min dator har börjat få en del blessyrer så jag tänkte... wtf om man inte skulle blästra hela datorn...
Jag har ett chieftec dx och det enda som kan bli knepigt är plastfronten... den måste göras om...på nåt sätt...

tror ni det skulle bli snygg? eller skulle det bli läckrare med en motivblästring...(med någon sorts lappning)

kom gärna med förslag och synpunkter... detta är bara en tanke och det är inte säkert om det blir av. Vi får se

pr33d

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mara
Det låter riktigt skadat..

Vad är thps4? Om det är ett DirectX-spel (till skillnad från HL/CS där du antagligen kör opengl) kanske det är det som är problemet? Testa med fler spel och se om det är så att det funkar i opengl men inte i directx. Isf lär det definitivt vara ett drivrutinsproblem av något slag.

thps 4 är tony hawk pro skater 4. När jag installerade spelet så frågade det om jag ville installera direct x 8.1. Men det gjorde jag inte för att jag redan hade en nyare version. Jag får samma grafikbugg i spel som hitman 2, vilket också är skapat för direct x version äldre.

Jag vet att det inte är spelet det är fel på för att det funkar bra på min kompis dator och vi installerade från sama skiva.

Men jag får väl testa mig fram... pröva uppdatera alla drivrutiner och opengl och direct x igen och se om det finns ngn fin patch från majjkråsåft.

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TLShadow
Kan du specificera lite mer? Är det grafikbuggar som ligger där hela tiden, eller blinkar det bara till då och då? "Temporära grafikbuggar" (som typ flashar upp lite då och då) uppkommer ofta när grafikkortet är för varmt, vilket är vanligt om man klockar för mycket. Är det grafikbuggar som finns där hela tiden vet jag inte riktigt.

Det är grafikbuggar som finns där hela tiden. Det spelar ingen roll om jag har spelat en stund eller om jag har haft datorn på hela dagen. Det är just därför som jag tror att det har något med drivrutiner att göra. Jag har zalmans passiva grafikkylning på mitt geforce4 ti4600.
Men det som är störande är att jag inte har dom problemen i till exempel halflife

Av pr33d

Grafikbuggar i spel

hej... det här är säkert ett vanligt problem eller så men jag orkade bara inte läsa alla trådar och kolla... ögnade igenom faq också men hittade inget.
Till problemet. När jag spelar vissa spel så får jag hemska grafikbuggar. Det är som om ngn unge har fått designa spelet och då suttit och bytt ut lite färger på en del pixlar :P. Jag har detta problem i bland annat thps4 men det märks inget i cs eller så.
jag har detonator 45.xx något.... har prövat med flera olika men inget ändrar på mitt problem. Jag har även den senaste versionen av direct x, dvs 9b? Grafikbuggarna gör dock inte så att spelet är ospelbart med det är juh jävligt irriterande att typ tonyhawks bräda har snorgröna kanter och att hans hår mest liknar en discokula eller nåe.

ngn som kan hjälpa mig?

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av leffe2k3
pr33d...hur är skärmen annars då? över lag?

Annars är jag faktiskt riktigt nöjd. Den är mindre än vanliga skärmar (19") och det är bra skärpa överlag på hela skärmen.
Märkte svaga moarélinjer men dom gick att korrigera bort med hjälp av menysystemet så att man inte märker dom.Jag kanske inte är så bra på att "bedömma" en skärm men jag läste en artikel om ett datorköp där denna skärm var med och dom var supernöjda med den så det verkar juh iaf bra

Av pr33d

oj förlåt om jag formulerade mig felaktigt eller så... jaja.... då vet jag iaf det.... får leva med det... tack för svaren

Av pr33d

hyundai imagequest Q910 som ändrar inställningar

Hej.
Jag köpte nyligen en hyundai imagequest Q910 19" skärm med plant bildrör. Skärmen fungerar bra förutom en enda sak som kan vara ganska störande. Varje gång jagg startar om datorn eller om den har varit i engergispararläge så har skärminställningarna ändrats... Eller egentligen så ändras inte värdet i menyerna utan bara placeringen/proportionerna av bilden. Jag har installerat drivrutinerna till skärmen. En sak som jag har märkt ganska nyligt är att inom kanske 20minuter så fixar bildlen till sig ganska hyfsat utan att man ställer in något... men det är ändå lite "oanpassat" om man säger så. Ngn som har ett liknande problem eller så? är det fel på skärmen eller ska jag bara lära mig att leva med att jag måste ställa in skärmen varje gång jag startat om datorn.

Tacksam för ev hjälp

/jupp

Av pr33d

såg ngt test där den där "vann" av 6 tesade. dom verkade nöjda med den iaf