Inlägg

Inlägg som Scorpiion har skrivit i forumet
Av Scorpiion

Instämmer att det är ett lite klurigt namn... Men det blir nog lättare när man väl har hört hur det "ska låta" så lär mig sig det ganska snabbt.. Vore dock intressant att få veta lite mer om det..

Av Scorpiion

Bra fråga.. Jag inbillar mig "R-dio" eller hur man nu skriver sån uttalsskrift.. hehe Vill veta mer om programmet överlag..

Av Scorpiion

Musiktjänsten Rdio

Hejsan, hade bara tänkt att fråga om det är någon här som är testare av musiktjänsten Rdio?

http://news.google.se/news?hl=en&q=Rdio&sourceid=navclient-ff...

Av Scorpiion

Få pengarna tillbaks för din Windows licens!

Få pengarna tillbaks för din Windows licens, ända haken är att du får inte ha använt den. Dvs köper du en ny dator så kan du få tillbaks pengarna för windows licensen, hade ingen anning om att det gick men här är en kille som gjorde det med en dator han köpt hos dell. Vore roligt att se det går med svenska dell eller andra svenska företag också...

Happy reading!

http://www.linuxmint.com/blog/?p=1073

Av Scorpiion

ok.. =/ men tack för att du svarade!

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wombat
P2 är väl inte de bästa klockarna men jag kan berätta att jag fick up min p2 233 MHz nånstans runt 500 MHz med voltmod och 100 MHz fsb mod.

Ok.. så det finns lite hopp då..? =P =D hehe men det har alltid varit windows-datorer du överklockat..? eller..?

Av Scorpiion

Ok.. tack så jätte mycket för förklaringen!! Ska kolla det sen... Men jag har ju just nu linux installerat.. =/ Tror du att det finns något motsvarande program som jag kan kolla det med..?

Såg samtidigt nu Osacar000s inlägg att det i princip inte gick på en compaq.. =/ Hm.. jaja.. men om du vet nått program så kan du ju säga till...

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wombat
Det kan finnas byglar på moderkortet som man kan ställa in fsb/vcore på, om det inte finns i bios. Om inget av det finns kan du ta reda på din PLL och klocka med t.ex. setfsb,clockgen,cpufsb,systool eller nåt liknande i windows.

Den går säkert att pinmodda för att få högre volt, har gjort det på min några av mina p2or.

Ok.. Vet du om det finns någon dokumentation om detta någonstas..? Går inte att klocka i bios... =(

Av Scorpiion

Går det är överklocka PII 400Mhz..?!?

Hejsan, kan inte så mycket om överklockning.. Men hade tänkt att fråga om det går att göra nått med en sån här dator:

http://www.ciao.co.uk/Compaq_Deskpro_EN_SFF_6400_Model_6400__...
(bästa länken jag hittat)

Systeminformation från datorn:

System Information

Product Name Compaq Deskpro EN Series SFF
Processor Type Pentium(R) II processor 400 Mhz
Processor Speed 400/100 Mhz
Processor Stepping 652
Cache Size 256 MB
System ROM Date 02/08/99
System ROM Family 686T5
System Board Revision 01
Chassis Serial Number 8908CBP50356
Asset Tracking Number 8908CBP50356

Har läst lite om att man ofta gör en del i Bios men tror inte att det går på den här.. Så ja.. Går det är överklocka den på nått sätt...?!?

Av Scorpiion

Ok.. det där låter ju smidigt men jag har ju (i det här fallet) tyvär linux på min server.. =/ Så jag får nog titta efter nån liknande variant för linux... Men tack för att du beskrev... Kan söka efter liknande program..

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av glemmy
Förutom det vanliga redirectar min server mailen från hotmail till gmail

Hejsan, jag har också ett Gmail konto och ett gammalt hotmail konto... Skulle vara kanon om man kunde ha så att en server redirectar den till gmailen... =D Tror du att du skulle kunna berätta lite mer om vad det är för program mm och vad du har för OS..?

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
Drog igång en vibestreamer jag nu också, funkar klockrent. Tack för tipset
@Scorpiion, Detta kan, kanske vara något? har inte testat det själv...

Hehe, har googlat runt lite.. ? som jag.. =P Jag hittade också det där för ett tag sen.. =P Har hållt på att fixa med de ett tag här nu.. men inte fått det att fungera.. (efter först ha försökt Videstreamer med wine som ska funka..) men iallafall.. så visade de sig att jag hade gjort en alldeles för klen grudinstallation.. =/ tänkte att jag skulle göra den så liten som möjligt men missade lite viktiga saker som perl och lite som behövs vid komplikering... Hm.. den ända nackdelen med Slack som jag tycker.. Lite krongligt att installera program.. Menmen.. hade nog fått igång de om jag hade haft alla program som jag behövde från början........ klantigt...=P

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aresz
det enda roliga jag har förutom "det vanliga" är vibestreamer, perfekt att komma åt sin musik varsomhelst

en HL2 mod som heter Zombiemaster skulle rullat igång tidigare i veckan också men lyckas inte öppna den förbannade porten :/, märkligt eftersom portarna för alla andra program bevisligen går att öppna men nu vill inget alls öppnas..jaja..

Ok.. Vibestreamer låter väldigt intresant!! =D Lite synd att dom inte har någon Linux version... Någon som vet något motstarande program för Linux..? =D

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XaaR
Jag testade linux först men ville av enkelhet ha en GUI baserad verision för att det skulle vara enkelt att fixa den, dock så fungerade det inte så bra med grafikkortet.

Sen installerade jag Windows och det fungerade. Igentligen så var det pappa som ville ha en FTP server så jag lyckades fixa fram lite delar och bygga ihop en som fungerar. Tror inte han blir jätteglad ifall jag börjar byta program och grejer nu när allting fungerar.

Ok.. hehe nej det kanske inte är så smart.. =P Men annars om du får för dig att testa igen så är det inte så svårt att köra utan GUI heller!!! Du behöver inte lära dig så väldigt mycket... Sen så kan du använda sig genom GUI när du ska konfigurera den också även om den inte har någon egen skärm eller inget grafik-kort alls... =P Remote.. =D

Menmen.. blir i framtiden kasnke....

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
jo det stämmer rätt exakt, en PM med halva klocken motsvarar ungefär en P4.

(M baseras på Pentium 3 som var lite effektivare efter sitt)

Hm.. men jag förstår ändå inte riktigt.. =/ är det som dual core..?

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikael
Möjligtvis i enstaka grejor, men överlag matchar den nog en P4 2,4GHz betydligt bättre.

Ok.. tack för svaret! Men vad är det som gör att den kan matcha en 2.4Ghz när den är på 1.6..?

Av Scorpiion

Pentium M 1.6 GHz = snabb som Pentium 4 2,8 GHz ???

Hejsan, hade bara tänkt att fråga om det är någon som vet hur det ligger till med en vis processor... Är en bagangad dator som jag funderar på att köpa, och säljer påstår som följande i sin beskrivning:

"Pentium M 1.6 GHz (snabb som Pentium 4 2,8 GHz)"

Är det någon som vet hur pass mycket eller lite detta stämmer..?

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XaaR
Har en gammal P2a på 333Mhz som står inne i garderoben och tuggar. Hade tänkt att ha den till webbserver men Apache är tydligen så otroligt dåligt i windows. Helt omöjligt mer över 4dagarsuptime innan apache slutar att fungera och man måste starta om det. Självklart så finns det inte en själ som har en aning om vad problemet är.

Så nu är den bara FTP server.

Antar att du inte har testat linux nått överhuvudtagat.. Men testa installera det på den! Det är inte så svårt att få Apache och ftp, är ganska så "enkelt" om du följer någon guide... Som det finns hur många som helst... =P

Give it a try..!

Av Scorpiion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Min Server som jag kallar den driver/ska driva följande minst iaf.

övervakning av nättrafiken, semestefilmerlagring, Nerladning:rolleyes:, htpc, radio, hemsida, uppladdning av bilder evnt övervakning i form av webcams eller rediga kameror som bland annt kommer sitta en vid serven och en vid dörren till huset som kommer vara på tider då man inte är hemma.

Tjenare, låter ungfär så som jag vill ha min.. =D =P Fast den jag har för tillfället kanske inte är tillräkligt bra, men ändå... Har du den klar och fungerande med alla de funktionerna eller är den inte helt klar..? Tänkte att det skulle vara skojatt veta lite mer om den... =D

Av Scorpiion

Inga som har några special grejer på sin server..? =P Vet inte riktigt vad det skulle vara, men vet att det ska gå att ha "wap-server" så att säga... Typ så man kan hämta ner musik till mobilen... Någon som har erfarenhet av detta..?