Inlägg

Inlägg som ArakanI2 har skrivit i forumet
Av ArakanI2

Kör båda på 720p, även ifrån datorn. Även om den får för sig att min TV ska vara en 1080p.

Av ArakanI2

HDMI porten på TVn jävlas

Jag brukar ha datorn kopplad till TVn via HDMI för att kolla på film och liknande, men när jag införskaffade en ny xbox 360 så tänkte jag att jag skulle köra den via HDMI porten. Men när jag kopplar in xboxen så får jag en jättedålig bild, med massa störningar(röda linjer och prickar).

Testade då även att koppla in en digitalbox via HDMI porten, då får jag bara svart bild. Testade då att koppla in digitalboxen till min datorskärm och där funkade den perfekt.

Testade sedan att koppla tillbaka datorn till TVn och det funkar fortfarande utan problem. Har även testat xboxn mot min skärm och där funkar båda utan problem. Har även testat med tre stycken olika HDMI kablar för att se om min strulade.

TVn som jag använder är en 32" LG med några år på nacken, den har tyvärr bara en HDMI ingång så jag kan inte testa om någon annan port skulle funka.

Så jag tänkte kolla här om ni vet vart problemet ligger, jag antar att det är vi TVn, men det är ganska mysko att det funkar perfekt via datorn, med dålig bild på xboxen och att det inte funkar alls på digitalboxen(någon Sagem modell).

Av ArakanI2

Tycker att det finns många fler soldiers som kör med standard vapnet än med BB eller DH.

Av ArakanI2
Skrivet av Nightcrawl:

Kan någon berätta mer om dessa mikrotransaktioner för den oinsatte?

Du kan köpa några utav de items som man kan få på random drop i spelet. Jag förstår inte hur det kan förstöra spelet, låt folk som vill slösa riktiga pengar på saker göra det. Spelet är så bra balanserat så man tjänar inget på att köra med de vapnen i alla fall och saker man köpt för pengar går inte att byta bort så man är fast med dem.

Av ArakanI2
Skrivet av Redstar:

Man lär tänka på att android finns till ett flertal märken, medan iOS hör till Apple. Är det då 50/50 så vinner Apple med en stor majoritet.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför då? Det är ju Apple själva som valt att bara släppa OSet på sina egna enheter, och varför skulle ett OS sälja bättre för att det finns hos flera olika tillverkare? Vill man ha Android så köper man en Android lur, om man nu måste välja mellan SE, HTC, Samsung eller någon annan tillverkare ökar ju inte hur många mobiler som personen köper.

Sedan får du inte glömma att Ios finns på mer än en av deras enheter. Det finns ganska många olika mobiler och tablets med Ios vid det här laget.

Av ArakanI2
Skrivet av Juggvard:

Hmm, kommer själv upp i ca 80-82'C med mitt gtx 570 dock tror jag att jag hade det på båda mapsen, vad körde du för grafikinställning? Hade själv på Hardcore.

Några fler som kan posta vad de fick för GPU temps?

Får felet både i Hardcore och i Advanced, ska tanka GPU-Z och testköra lite senare idag. Får se om jag får några onormalt höga temps då.

Edit: Någon som vet om det funkar att byta namn på Crysis2demo.exe till dirt2 eller RIFT för att aktivera crossfire? Läste att det funkade på läckan.

Edit2: http://i13.photobucket.com/albums/a277/ArakanI/temp.png Så ser mina temps ut efter ca 30min spelande.

Av ArakanI2
Skrivet av edasvangen:

Har läst om många som har samma kort som dig och dom har problem med överhettning(över 100c, vissa helt upp till 120c!!) pga drivrutiner eller nått sånt..

Men som det ser ut på bilden, blir det inte så när minnet i kortet blir alldeles för varmt?

Har inte det problemet i något annat spel eller på Skyline banan, men jag kan tanka GPU-Z och se om jag får några konstiga temps.

Verkar dock som om de senaste drivrutinerna eller om det var CCC har gett mig högre temperaturer överlag när jag spelar.

Av ArakanI2

Jag får grafikfel efter några minuter på Pier 17, kör med ett 4870x2 och kortet ligger på runt 80grader. http://i13.photobucket.com/albums/a277/ArakanI/2011-03-01_000... Så ser det ut fast mycket värre, funkar finfint på Skyline. spelade på den i ca 30 min utan problem. Kommer ihåg att jag fick samma problem i Farcry 1 och Aion med samma kort. Någon med liknande problem och/eller någon som har en lösning på det. Har en polare på ett fabriksöverklockat 4870 som får samma grafikfel på just Pier 17 också.

Av ArakanI2
Skrivet av Rhino:

Ja, självklart funkar det så, det är ingen som sagt nåt annat. Men man kan inte dra det hur långt som helst; 10 fps i form av 1 bild i 0.01 sek och svart bild i 0.09 sek gör inte att bilden ser "lite svartare" (eller ens mycket svartare) ut. Man SER det svarta som en separat bild, och det andra kommer vara ett flimmer (som bäst).

Nej, jag vill allt ha källa först.

Det finns multi-stereoskopi för upp till 4 personer redan idag, i form utav att man använder en hel rad med projektorer, så som bilden illustrerar. Så om det hade gett en flimrande bild så tror jag inte att folk(företag) hade gått och köpt dem.

Och exakt vad vill du ha källa på? Du sa ju själv att det skulle funka.

Och bilden skulle väll bara vara svart i 3/4 sekund och inte 9/10 som du skriver? eftersom varje person får 60hz var, skärmen ligger på 240hz. 240/60=4. Och om man då visade bilderna i följd(dvs. person etts bild, person tvås bild, person tres bild, person fyras bild, person etts bild, person tvås bild, osv, osv) så skulle det väll inte vara svart i mer än 3 frames åt gången/person. Det vill säga att man kommer ju se lika många bilder per sekund på en 240hz skärm(om man är 4st som använder den med aktivt glas) som man gör på en 60hz skärm, skillnaden ligger väll i att det kommer vara en lite längre period där ögonen inte ser någon bild.

Av ArakanI2
Skrivet av Rhino:

Källa på detta eller är det gissningar?

I fallet utan 3D så skulle varje person få se sin bild i en fjärdedel av tiden, resten skulle vara mörkt (aktiva glas). Menar du seriöst att man inte ser något fel med bilden som är släckt 75% av tiden?

Om något så skulle man väll uppfatta bilden som lite mörkare, du får fortfarande se 60 bilder per sekund som är det som du ska se, och 180st svarta. Redan nu med en 120hz skärm ser ju vartannat öga bilden(aktiva glas).

http://www.labri.fr/perso/knoedel/cmsimple/images/MultiViewer... Där skapar de en liknande teknik fast de använder flera projektorer samtidigt för att få en "högre" frekvens.

Av ArakanI2
Skrivet av Toss:

Här har vi det... nu kan hela familjen trängas framför datorn samtidigt. framsteg i den tekniska utvecklingen.

Eller så kan företag och militären använda dem så som de redan gör. Fast till skillnad ifrån nuvarande tekniker så slipper de använda 4 projektorer bara för att 2pers ska kunna se den stereoskopiska bilden.

Av ArakanI2

En annan fördel med att ha 240hz är ju att två personer kan se 3d samtidigt ifrån olika vinklar, det vill säga om man har något som trackar båda personernas huvuden. Annars kan ju två personer använda skärmen till att kolla på 2 olika filmer eller spela 2 olika spel(i 3d, annars kan man ju se 4 filmer eller spela 4 spel).

Av ArakanI2

ZTE Blade verkar vara en riktigt fin mobil, verkar vara den mest prisvärda mobilen på marknaden just nu. Jag har själv en Nexus One(som jag är riktigt nöjd med) som ska ha upp till 250 timmars standby, och jag laddar mobilen i regel var 4e dag, dock så är jag väll inte en sådan person som sitter och knappar på den hela tiden. Men några SMS om dagen och 30-60 minuter musik via Spotify eller ifrån minneskortet brukar jag belasta den med i alla fall.

Av ArakanI2

De skriver ju ut att det finns en felmarginal, och om du lägger på 0.9% på det lägsta resultatet och tar bort 1% på det högsta så skiljer det 608ms mellan tiderna. Och jag har haft större skillnader mellan två runs som gjordes direkt efter varandra än mellan många flikar eller inga flikar.

Av ArakanI2
Skrivet av the_man550:

Tror att OS version kan spela in lite va? Kanske borde inkluderas när man skriver score. Jag ägde till exempel just den där i7'an ovanför med en CPU från 2007, men jag antar att han inte har XP...

Angående att Arkanl2 fick bättre poäng med fler flikar, kan det bero på att de andra sidorna håller javascriptet i cachen så att det går snabbare? Eller vad tror ni det kan bero på?

Ligger nog i att webbläsare är bra på att inte rendera och slösa kraft på inaktiva flikar. Skillnaden mellan flikar öppna och flikar stängda ligger ju inom felmarginalen som de skriver ut.

Av ArakanI2

10809.4ms +/- 0.9% Opera 10.62 med 45 flikar öppna i7 @ 3.2ghz
11620.7ms +/- 1.0% Opera 10.62 med 0 flikar öppna :S

Av ArakanI2
Skrivet av fatcamp:

Med 50% prestanda bort? Visst det kommer lagga pung för dig. Ha så trevligt att spela under 60 fps.

Nu är väll inte direkt SC2 ett prestanda tungt spel.

Av ArakanI2

Så om vägverket slutade laga väger så är det inte vägverket vi ska skylla på utan vi Svenssons ska köpa nya bilar som klarar de gammla dåliga vägarna? Det är självklart att det är Blizzard man ska skylla på, och inte nvidia eller ati.

Av ArakanI2

Köper du en Nexus One så kommer man nog kunna tanka 2.2 inom en snar framtid, sitter själv och väntar på att min N1a ska pipa till och säga att det finns en uppdatering

Sen får man inte glömma att Adobe bara verkar vilja släppa flash 10.1 till 2.2 eller högre.

Av ArakanI2
Skrivet av anders.149:

En avvägning som är upp till dig själv att avgöra hur du gör med. Byter du dina superhemliga kontakter mot enklare kontroller av priser eller lägger du ner mer tid och behåller hemligheterna själv?

Hade varit intressant att veta varför programmet snokar i kontakterna iallafall. Att programmet vill veta vart man är kan jag köpa, men hellre valbart då jag tvivlar på att det är så otroligt många butiker som listar det jag letar efter i Bollnäs. Annat är det för 08-or och annat krafs.

Tydligen så vill dan ha tillgång till adressboken så man snabbt kan lägga in adresser och telefonnummer till butiker. I falls man vill kunna ta kontakt med dem. De hade även skrivit att de hellre hade velat ha en sådan funktion som man kan slå av och på, så man själv får välja om man vill låta programmet komma åt dem. Själv har jag inga hemliga kontakter, men det finns ju folk som kanske har det, och risken finns ju även att någon/något annat än prisjakt appen får tag på din kontaktinformation. Den kanske inte går att sälja tillbaka till användaren men det skulle ju inte vara så roligt om någon fick tag på alla mobilnummer ifrån folks mobiler och sedan gick och anmälde dem till dyra SMS abonnemang.

Annars funkade appen bra, gick snabbt att söka med den men många produkter som jag hade hemma hittade den inte, var oftast CD skivor. Varken lite äldre eller nyare hittade den då, antar att min musiksmak är för udda för prisjakt.