Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
64

Battlefield 1 Beta öppen för allmänheten – får systemkrav

Det öppna betatestet av Battlefield 1 blir tillgängligt för allmänheten och i samband med detta släpper DICE de grundläggande systemkraven för PC-versionen.

121

EU kräver Apple på 124 miljarder kronor i obetalda skatter till Irland

Efter tre års granskning slår EU fast att Apple under två decennier fått orimliga skattelättnader i Irland och krävs nu betala hela 13 miljarder euro plus ränta retroaktivt.

14

Geeks Gaming strömmar Battlefield 1 Beta

Skyttegravskrig och reliker från förr står på agendan när gänget hos Geeks Gaming, före detta SpelClockers, intar det öppna betatestet av Battlefield 1.

26

Intel lanserar Kaby Lake för bärbara datorer

Processorjätten Intel lanserar åter en ny generation för bärbara datorer lagom till IFA-mässan i Berlin. Den här gången handlar det om Kaby Lake, med bättre prestanda och stöd för 4K-video.

62

Intel "Kaby Lake" Core i7-7700K hittar ut i prestandatest på webben

Månader innan den tilltänkta lanseringen av arkitekturen Kaby Lake letar sig prestandasiffror för flaggskeppet Intel Core i7-7700K ut på webben.

72

Apple håller Iphone-event den 7 september

Det blir ett traditionellt höstevenemang från Apple den 7 september, där en ny generation Iphone väntas se dagens ljus och kanske även en Apple Watch 2.

26

Opera råkar ut för dataintrång

Synkroniseringssystemet för webbläsaren Opera har råkat ut för dataintrång, vilket innebär att säkerheten för andra lösenord kopplade till webbläsaren också hamnat på villovägar.

91

AMD Radeon "Vega" med HBM2 släpps första halvan av 2017

Att AMD tidigarelagt lanseringen av grafikfamiljen Vega dementeras i en ny presentation till investerare, där det framgår att tidigare planering ligger fast.

71

PCI Express 4.0 dubblerar bandbredden och ska kunna leverera minst 300 W

Det blir inte enbart dubblerad bandbredd med PCI Express 4.0. Anslutningen får även förmågan att leverera åtminstone 300 W – direkt från moderkortet.

16

Nvidia tillkännager Tegra "Parker" med Pascal och Denver 2-kärnor

I samband med Hot Chips presenterar Nvidia Tegra "Parker", där den egna ARMv8-arkitekturen Denver återvänder och får sällskap av 256 CUDA-kärnor enligt arkitekturen Pascal.

136

Google lanserar Android 7.0 "Nougat"

Efter en längre tid av betatester lanseras Android 7.0 "Nougat" skarpt för utvalda Nexus-enheter, där varken den populära telefonen Nexus 5 eller surfplattorna Nexus 7 ingår.

108

Intel "Kaby Lake" Core i7-7700K går i upp till 4,5 GHz utan överklockning

När Intel sjösätter processorfamiljen Kaby Lake blir det med rekordhöga klockfrekvenser för toppmodellen Core i7-7700K, som utan överklockning har ett turboläge på hela 4,5 GHz.

20

SK Hynix och Samsung arbetar på HBM3 och kostnadseffektivt HBM

För att bredda användningen av minnestekniken HBM arbetar SK Hynix och Samsung på en kostnadseffektiv variant. Vid sidan om detta pågår även arbetet med generation tre av tekniken.

51

Minnestypen DDR5 lanseras 2020

I takt med att DDR4 blir allt vanligare arbetar industrin för fullt med efterträdaren DDR5, som ska erbjuda såväl högre kapacitet som minnesbandbredd.

45

Sony Playstation 4 "Slim" på ingång

När Sony håller Playstation-evenemang är det inte enbart virtuell verklighet och hög prestanda som ligger i fokus. Nu framgår att även en slimmad Playstation 4 är nära förestående.

141

AMD avslöjar detaljer om arkitekturen Zen

Under en mindre tillställning i San Francisco lättar AMD på locket för Zen och Summit Ridge, som med åtta kärnor ska vara kapabel att ta upp kampen mot Intel Broadwell-E.

37

Nvidia tillkännager Geforce GTX 1060 med 3 GB GDDR5-minne

Det blir ett Geforce GTX 1060 med färre CUDA-kärnor och halverat grafikminne, en kombination som möjliggör en rekommenderad prislapp på strax över 2 000 kronor.

38

Nvidia lanserar Geforce GTX 1050 i oktober

Än är Nvidia inte färdiga med att lansera grafikkort med arkitekturen Pascal. Nu kan SweClockers avslöja att grafikjätten planerar Geforce GTX 1050 till senare under hösten.

31

Globalfoundries hoppar över 10 nanometer och går direkt till 7 nanometer

Höga kostnader och små fördelar gör att Globalfoundries hoppar över 10 nanometer och istället fokuserar på nästkommande generation, baserad på expertis från IBM.

80

Gears of War 4 får systemkrav – kräver hela 80 GB lagringsutrymme

Under Gamescom släpps en 4K-trailer på Gears of War 4, som även får officiella systemkrav. Förutom rekordhöga 80 GB rekommenderas ett Geforce GTX 1080 för en optimal upplevelse.