Inlägg

Inlägg som mikaelkrantz har skrivit i forumet
Av mikaelkrantz

Fixa ett jobb man trivs med. Annars vet jag inte direkt, vore ganska nöjd om man lyckades fixa ett jobb.

Av mikaelkrantz

Operating system concepts har jag haft som lärobok i plugget. Skulle också säga att boken är ganska bra men väldigt pratig som med alla amerikanska böcker. Som ett plus så är det en nice dinosaurie på framsidan och det gör det hela lite roligare

Av mikaelkrantz

Jag har nyligen införskaffat en garmin forerunner 305 (http://www.garmin.se/productpage_tab1.aspx?pageid=1280). Den visar hastighet, sträcka och puls när man springer. Sedan kan man synca den med datorn och plotta ut sin runda på en karta + visa grafer över hastighet, puls och stigning m.m.

Jag betalade runt 1500kr med frakt + tull från ebay. Alltså ett givet köp för alla som vill börja jogga.

Av mikaelkrantz

Nu verkar ljudet ha försvunnit. Jag har stoppad in och ut sladden till laddaren några gånger. Det kan kanske berott på något glapp i strömkontakten. Men jag lär nog höra av mig till en servicepartner om ljudet kommer tillbaka.

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Du kan inte lokalisera varifrån ljudet kommer (alltså inte på komponentnivå men ungefär var på datorn)? De äldre MacBooksen har högfrekventa pip just i övre vänstra hörnet där strömsladden går in. Finns att googla på även om just ditt problem kanske inte är relaterat.

när du säger det så verkar det som om ljudet kommer från vänstra översta hörnet. Dock verkar det inte påverka om man man tar ut strömsladden. Finns det någon lösning för de äldre MacBooksen?

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Testa att dra ur strömsladden och se om det påverkar ljudet.

Det låter lika mycket med strömsladden i som utan.

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iller
Hör du ljudet när datorn får anstränga sig?

Jo ljudet är konstant.

Jag får ta och ringa till mitt närmsta service center i morgon och höra vad de säger.

Av mikaelkrantz

MacBook Pro högfrekvent ljud

Jag har ett problem med min nya MacBook Pro 13". Senaste tiden har den börjat ge ifrån sig ett högfrekvent ljud. Ljudet är samma oberoende på fläkthastighet, ljusstryka på skärmen och ljusstryka på tangentbordet. Ljudet är precis så högfrekvent att det är hörbart och det är så pass störande att jag börjar få huvudverk när jag sitter vid datorn länge.

Vad kan detta bero på? Jag får för mig att det är hårddisken som är boven i dramat. Sedan undrar jag om nu tror det är möjligt att få detta åtgärdat på garantin? Datorn är mindre än en månad gammal. Är det någon annan som upplever detta problemet?

Av mikaelkrantz

varför ska du höja värmen? En värmepump tar ju värmen från vattnet och växlar upp den och skickar in i huset.

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Dels för att kaffe smakar skit, och dels för att det är smidigare att ta två tabletter än att dricka 3 muggar kaffe innan ett styrkepass.

Eller för att du kör så mycket koffein för att boosta effekten av efedrin.

Av mikaelkrantz

State of play, riktigt spännade rulle.

Av mikaelkrantz

Tänkte ta upp en gammal tråd. Det finns nu betallösningar och svensk översättning.

Jag håller själv på att göra en sida till ett företag som mitt exjobb. Vi har inte kommit så långt, då magento är ganska svårt att sätta sig in i. Vi är dock nästan klara med att porta den gamla designen till magento.

Vi ska också om vi hinner skapa en lösning för kreditor så att man kan skriva ut fraktsedlar direkt från magento admin.

Jag skulle gärna komma i kontakt med fler personen som arbetar med magento för att utbyta lite erfarenheter och sådant.

Av mikaelkrantz
Citat:

Där har ni lösningen, det är inte så svårt att googla.

Av mikaelkrantz
Av mikaelkrantz

Detta lät intressant. Själv sitter jag på en x61s, frågan är om den skulle fungera smidigare med windows 7? Tycker den är ganska seg i vista.

Skulle all hårdvara lira bra i win7?

Av mikaelkrantz

Sennheiser hd-25, då slipper du köpa några andra lurar någonsin. Jag skulle aldrig nöja mig med något annat till bärbart ljud.

Jag har provat AKG lurarna som folk pratar om de sitter riktigt hårt över öronen är således väldigt obekväma.

Av mikaelkrantz

Presentera din idé i någon tidning detta gör det senare omöjligt för något att ta patent på idén. Hur detta detta nu skulle ge TS profit är lite oklart, men då har han ialla fall förstört möjligheten för någon annan att ta patent på hans mojäng.

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Om tråden hade handlat om folk som i filmen idiocrazy och hur man skulle undvika det, så hade jag förstått din poäng med att blanda in rasbiologi. Trailer: http://video.google.com/videoplay?docid=1597642154209383351

Men nu handlar det om att tänka på barnens bästa och föräldrar som har misshandlat/övergripet eller liknande är inte lämpliga föräldrar. Alltså något som de själva har valt att göra, inget som de födes med.
På samma sätt som man idag ställer krav på djurägare och tar djuren ifrån personer som plågar dem samt ger dem djurförbud. Nu är barnförbud inte lika praktisk lätt att ge, men samhället bör ha rätt att kränka visas personers integritet rejält, om det finns större saker (t.ex. blåmärken) som tyder på att småbarn kan ta illa.

Tyckte det var ett ganska lyckat sidospår.

Om vi då ska gå mera på huvudspåret i tråden så kan tycka att det blir ett problem om staten ska styra sådana beslut som vilka som har laglig rätt att fortplanta sig.

Sedan ska det såklart finnas ett rättssystem som säkerställer individers säkerhet. Sedan tror jag inte att det är så vanligt att barn far illa i svenska hem. man kanske ska dra problemet som TS beskriver till den ökande mångkultern i samhället i stället. Det känns ju som vissa som behagar att bosätta sig här inte delar samma värderingar som 'vi' som ser som kutym. Barnaga är ju ett sådant exempel kvinnomisshandel och våldtäkt inom familjen några andra.

Av mikaelkrantz

Frågan är också om alla raser är lämpade att skaffa barn med varandra. Jag tycker man borde studera lite mera rasbiologi för att få fram den ultimata blandningen anpassat efter statens behov. Tänk vilka grymma ingenjörer man skulle kunna fixa fram om man jobbade lite på det. Eller fysiskt starka personer till kroppsarbete och sådant.

Detta skulle också avhjälpa växthuseffekten då vi kan ha undermänniskor som arbetar istället för maskiner. Man fixar en ras som är lite dummare men starka och har god arbetsmoral.

Hitler hade ju idéer om sådant men det känns ändå som det inte är en så dum idé.

Av mikaelkrantz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KniFF
Man on wire - 8/10

Riktigt intressant dokumentär om fransosen som gick mellan WTC-tornen 1974, på en lina. Nu kanske man tänker att det inte är så svårt, men dom hade ju inga tillstånd eller liknande för att genomföra detta. Vann för övrigt Oscar för bästa dokumentär i år!

Tummen upp.

Hur kan man inte tycka att det är svårt att gå på en tunn wire mellan WTC-tornen? Jag har själv sätt dokumentären och tyckte det var grymt imponerade. Killen verkar skum dock, man ganska skön inställning till livet.