Inlägg

Inlägg som FabriciusRex har skrivit i forumet
Av FabriciusRex
Skrivet av Yoshman:

Som jag förstått regelverket i Sverige får du som privatperson sätta upp kameror så länge de bara filmar mark du äger. Så inga problem att sätta upp kameror inomhus, däremot tillhör marken utanför en lägenhet normalt inte dig.

Möjligen skulle det fortfarande vara OK om en kamera riktad mot ytterdörren bara filmar det som är mellan kameran och dörren. Men det är spekulation från min sida.

Tack, jag får lov att kolla upp det.

Av FabriciusRex

Satte min vpn på auckland new zealand, det gick inte starta nu heller. Och jag får bara 5 Mbit/sek över vpn och orkar inte testa att tanka hem spelet igen. Tanken är att lura gog om ens position och på så sätt kunna spela.

Denna samuraj vill inte sova!

Av FabriciusRex

jag försökte med ställa om datum i windows och koppla från internet, men det gick inte.

Av FabriciusRex

Om man bor i en lägenhet, får man sätta kameran riktad mot ytterdörren? Gör det skillnad om det är bostadsrätt eller hyresrätt eller annan upplåtelseform?

Av FabriciusRex

6500 + frakt

Av FabriciusRex

på en LG 27GL83A. Ändrar beroende på omgivningens ljus. Min dell u2711 blev mörkare vid 0%, vilket var trevligare vid filmtittande.

Av FabriciusRex

Det är definitivt en skillnad i detaljer och dynamiskt omfång om man jämför.
Fast inte tillräcklig för att jag ska bry mig. Dessutom, man blir ju van med vad man har.

Av FabriciusRex

Kommer inte åt visa hemsidor via mitt bredband hemma. Ringde kundservice. Var på plats 20 så la på för att göra ytterligare felsökning. Några minuter senare när jag ringer är det 78 före mig. Okej, det är något som strular.

Av FabriciusRex
Skrivet av loevet:

Vi vill återigen påminna om att nyheten berör Amazon och teknikbolags hantering av skatt. Personliga invändningar mot partipolitik eller sittande regering hör inte hemma i den här tråden. Vänligen håll er till ämnet, och konsultera SweClockers policy om politiska diskussioner om något känns oklart.

Hur ett företag hanterar skatt är i allra högsta grad politik. Det är våra folkvalda som satt upp reglerna för beskattning.
Sweclockers vill ha besökarna som finner artikeln intressant men vill inte ha en djupare diskussion om ämnet.

Av FabriciusRex

Går bra att använda svenska om man inte tappar innebörden. I sådant fall är det lika bra att hålla sig till engelska. Mitt största irritationsobjekt är när folk kör någon svengelsk variant. Till exempel: "skedulerare" med svenskt uttal.

Av FabriciusRex

Från hennes senaste album.

Av FabriciusRex
Skrivet av snajk:

//.. Men jag förstår inte riktigt hur tjänster som belastningsregistret.se är lagliga. ..//

Skrivet av Ferrat:

@snajk tyvärr är de lagliga pga att de utnyttjar missar i vissa lagar, det har diskuterats om att stänga de hålen sedan de börja dyka upp men det går segt både pga att en del motarbetar samt att det är grundlagar så inget man ändrar snabbt eller hur som helst.

För att vara konkret är det lagliga för att de har utgivningsbevis och faller då under tryckfrihetslagstiftningen, som är grundlagsskyddad. GDPR biter alltså inte på vad t.ex. Lexbase m.fl. sysslar med.
Hur detta kan få ske är en annan fråga. Jag tycker personligen att det är absurt.

Av FabriciusRex

Nästa gång någon säger "nån timme" ska jag fråga om hen menar någon eller några. För betydelsen av dessa ord är glasklar.

Av FabriciusRex

Tycker diskussionen om "en launcher" är något komisk. Jag har redan en launcher: Min dator.

Av FabriciusRex

Techno.

Av FabriciusRex

@cerb1980:
Jag har just fått hem en. Idag faktiskt. Den ersätter min Dell u2711 som huvudskärm.
Har du tidigare erfarenheter av ips skärmar? För perfekta är de inte. Just mitt exemplar har en del "ips glow", men jag kan leva med det. Och det syns ju bara i mörka bilder. Gillar dock de tunna kanterna. Stativet känns inte lika välbyggt som på min Dell.

Du kan se ett test, här på sweclockers, av 27gl850. Det är i princip samma skärm förutom att 27gl850 har bredare färgrymd. Vilket jag såg som en nackdel och därför köpte 27gl83a. Det finns även en artikel om skärminställningarna. Vilket också gäller för 27gl830a.

Jag är i överlag nöjd. En perfekt skärm hade kanske haft bättre svärta och en hdr som faktiskt går att använda. Samt något högre refreshrate. Men då hade det ju kostat mer!

Bara att fråga på om du undrar något specifikt så svarar jag efter bästa förmåga. Fast det får bli imorgon. Nu ska jag sova.

Av FabriciusRex

Nä. Det blir ju mer död yta än relevant. Varför tar webbsidor inte till vara på bredden som så gott varenda datorskärm har?

https://i.imgur.com/6Mw00pn.png

Av FabriciusRex
Av FabriciusRex

Jag hoppas på att AMD kan komma med något riktigt bra Q4.

Av FabriciusRex

Asus strix 2070 har dubbla bios. Quiet mode och performance mode. Man justerar val med en spak på sidan av kortet. Har du testat det?