Inlägg

Inlägg som matti89 har skrivit i forumet
Av matti89

Har något liknande fel som dig med ett 7870 får någon konstig glitch under posten där min asus logo visas den är inte där om jag tar bort loggan och visar själva post texten istället.
Jag får även en ljud loop ibland när jag spelar och skämen blir svart några sekunder senare slutar tangentbordet och allt annat att svara sen är det bara att resetta får inte heller någon BSOD så vet inte om det blir någon fil men ska kolla nästa gång det händer jag upplevde det som att det minskade efter att jag bytte till 12,9 drivisarna, nu har jag precis flashat till senaste biosen, och uppdaterat till 12,10 med en clean install och det har inte hänt en gång hittils men ska återkomma om några dagar eller när det händer igen.

Dock är bugg typ oljefärgningen på Asus loggan som är istället för post texten kvar men eftersom den försvann/försvinner fortfarande antar jag -.- när jag väljer bort logan så tror jag det kan uteslutas.
Asus m5a99x, 8150 amd, 7870 sapphire, coirsair vengeance ram 1866 8gb, kingston ssd 120gb, 1 tb seagate, 250gb seagate, 1000 watts nätagg cooler master.

Av matti89
Skrivet av taxi2012:

De är väl inte så konstigt?

Och varför är inte det så konstigt?
Mr.skaparfrågetecken.

Av matti89

Hm... Jag lyckades iallefall flasha om den till 1604. Återkommer med ram test resultat senare under helgen. Var en relativt simpel procedur dock med hjärtat i halsgropen

(Ifall någon annan får för sig att flasha bios kan ju detta vara bra, 1 fixa sata32 usb utan skriv skydd och tryck in modekorts skivan, 2 koppla ur allt utom tangentbord, strömkabel, cd/dvd, usb minnet med bupdater och den nya bios.rom'en, 3 starta om datan tryck F8 välj cd/dvd tryck 5 för Freedos, 6 skriv d: ( för oss med svenskt tangetbord är kolon det shift ö ) skriv /bupdater /o"namn".rom utan "" tex "/bupdater /oGamla.rom", 7 skriv bupdater /pc /g
8 nu startar flash utillityn och där trycker du tab väljer din usb till vänster bör heta typ D: generic store sen väljer du din bios fil inte den du döpte själv. och sen väntar du tills klart och startar om.)

Av matti89

DaBone.
Körde Memtest en förmiddag 6:40-12:00 blev tre felfria tester så det har jag uteslutit.
Nja att flasha bios med usb minne verkar ju rätt så simpelt iallefall. Dock har jag efter lite mer läsning kommit fram till att jag är totalt okunnig på flashning av bios. Ska Usb minnet se ut så eller? Var en extra bupdater.txt men den tog jag bort. Kör dos prompt via moderkorts skivan.
http://img812.imageshack.us/img812/5303/usbskaseutseller.jpg
Tack på förhand.

Av matti89

Hardware guy.
Jag läste med det igår men jag fattade det först som att det inte stödjer 1866 i dual channel mode således bytte jag om till ett minne per kanal med 1866 hastighet men funkade inte ändå är inte helt hundra på hur vad dom menar nu heller, är det att modekort som bara har ett minnesslot stödjer processorn att man kör det enda minnet i 1866 mhz?
Jag passade även på att köra i 1600 mhz med ett minne per kanal då jag tänkte att man kanske kan köra det nerklockat och att det skulle fungera då men icke sa nicke...
Kan en updatering av bios överhuvudtaget göra någon skillnad på det här problemet?
DaBone.
Såg precis med det blir till att lusläsa vid sänglampan/morgon kvisten.
(Konstig att man uteslutet hamnar här kvälls/nattetid. Ursäkta språket och tack för svar.)

Av matti89

Hm... Ja jag får väl pröva det imorgon antar jag, får väl läsa på först har ingen bra guide? Hittade inte så mycket här tycker dock det borde finnas men sökte väl på fel ord antar jag ZzzZzzzz aja det får va till imon.

Av matti89

Jag antar att det finns nyare Bios men står i modekorts manualen att minnen ska funka och känns ju som att om det står i manualen så borde ju biosen vara nyare än den eller tänker jag helt korkat?
Tack föresten för extremt snabbt svar!

Edit*
Kom visst ut en ny Bios igår jag är lite emot att flasha om är inte riktigt hundra på hur man gör och har tabbat till det med det en gång förut.

Av matti89
Skrivet av DaBone:

Om man tittar på moderkortets kompabilitetslista för RAM så finns det bara två 1866Mhz Corsair-minnen som stöds.

TR3X6G1866C9DVer4.1(XMP)
CMZ8GX3M2A1866C9(XMP)

Finns det ett nyare BIOS, som kan ha stöd för andra minnen? Var så med ett av mina moderkort..

DaBone.
Jo det är just det att det är ett "CMZ8GX3M2A1866C9(XMP)" jag har R står bara för att det är rött precis som B står för att det är blått. Tack ändå.
slobodan87.
Det var precis det jag tänkte och skrev att jag provade och då vägrade den starta dock endast ration/timingen, är inte riktigt med på vad du menar med cpuid kan du förklara mer ? Men enligt memory fliken går dom på 669 MHZ i Cpu-z.
sten1930.
Nja jag vill ha 7,9 i minnes poäng i win 7 och sen det faktum att jag köpte dom för att dom hade hög hastighet annars hade jag köpt ett till halva priset.

Av matti89

Ram problem, fel hastighet.

1. Fel hastigheten på ram minnena ska vara 1866 Mhz med CL9-9-9-24 , 1.5V och dom går som 1336 Mhz med CL 9-9-9-24.
9-9-9-24 enligt komplett, 9-10-9-24 enligt Corsair själva.
2.
Operativsystem: Microsoft Windows 7 Ultimate och senaste drivrutinerna
Processor: AMD FX-8150 8-Core Processor
Processorkylare: Cooler Master hyper 212+ (Akasa 120mm Blå LED Fläkt+ARCTIC F PWM)
Moderkort: ASUS M5A99X EVO, Socket-AM3+
Minne: Corsair XMS3 1866MHz 8GB Vengeance CL9 (CMZ8GX3M2A1866C9R)
Grafikkort: Sapphire Radeon HD 7870 2GB GDDR5
Hårddisk: Seagate Barracuda® 1TB SATA3
Hårddisk: Seagate Barracuda 250GB SATA2
Hårddisk: Kingston HyperX 3K SSD 120GB 2.5"
Nätaggregat: Cooler Master Silent Pro M2 1000W
Övrig kylning: ARCTIC F PWM+120mm Cooler Master+120mm Cooler Master
Övriga komponenter: Sony Optiarc DVD±RW Writer, AD-5280S
Temperaturer: CPU 41-56, MB 31-34
3.
Jag har provat ändra om Cpu-Minnes Ration till 1600, till 1866 då jag antog den bara var felinställd där och varje gång man gör det vägrar datorn boota vilket blir CMOS nollställning osv.
http://imageshack.us/a/img405/6513/imag0190zq.jpg
http://imageshack.us/a/img716/6853/imag0189a.jpg
http://imageshack.us/a/img195/5442/imag0187b.jpg
http://imageshack.us/a/img600/9837/ramuf.jpg

Av matti89

Kolla så dina hårddiskar är inställningari Bios, Auto är inte alltid rätt och optimized default är inte heller alltid rätt mina tex försvann när jag laddade det eller ja allt på dom försvann.

Av matti89

Prova med tex Speedfan att sätta på manuel hastighet och se om det försvinner då, givetvis lite olika hastigheter.

Av matti89
Skrivet av Coldwind:

Vilken hets!
Efter att ha läst igenom denna tråd, vilket tog ett tag, så slog det mig att folk inte ens gör minsta ansats till att kolla upp huruvida deras påståenden faktiskt stämmer med verkligheten.

Att Copyswede inte skulle redovisa sina finanser verkar vara en "sanning", men bara om man inte har hör talas om årsredovisningar.

Ca 75% av copyswedes inkomster 2011 fördelades bland anslutna organisationer och privata upphovsmän. Av resterande del gick det mesta till att driva verksamheten. Mer exakta uppgifter finns i deras årsredovisning.

Det finns vissa kriterier för att som privatperson få individuell ersättning direkt från Copyswede. Istället får man gå med i anslutna branschorganisationer (exempelvis STIM om man är musiker) för att ta del av ersättningen. Hur de sen betalar ut ersättning till de anslutna lär och bör nog inte vara Copyswedes angelägenhet.

Detta är ingen skatt då den inte går till staten eller något annat samhällsorgan. Det enda som staten har med detta att göra är att de lagstiftar runt området.

Copyswede agerar för en större mängd anslutna upphovsrättsinnehavare vilket ger dem rätten att göra deta. Det är upp till vem som helst att skapa motsvarande organisation, men man måste ha backning för detta.

Och hur kan det vara så fruktansvärt svårt att skilja på privatkopiering och piratkopiering? Det ena är lagligt och det andra är det inte. Tradeoffen för att ha privatkopieringen är just att sådana organisationer som Copyswede måste finnas.

Att sen Copyswede försöker modifiera en trasig modell istället för att göra en ny är kan man ju dock ha åsikter om, men argumentera då om detta istället för att komma med haltande jämförelser (Rörmokare som ska ha ersättning för toaletter) eller tomma hot (Jag ska aaaaaaaldrig mer köpa en hårddisk i sverige så länge jag lever). Föreslå en modell som du tycker skulle vara mer rättvis och som är praktiskt genomförbar.

Och varför är inte den självklara lösningen att lägga skatten på orginalmediat?
För att kopiera måste man ha
1. orginalmediat (ex orginal CD eller DVD) och
2. tom lagringsmedia (exempelvis en hårddisk).
Sannolikheten att du har 1 men inte 2 lär vara större än tvärtom. (Detta är dock egna spekulationer)
Alltså skulle man teoretiskt sett avgiftsbelägga fler som ej har möjlighet att utnyttja rättigheten att privatkopiera om avgiften läggs på orginalmediat. Som bonus får ju dessutom upphovsrättsinnehavaren pengar om någon bränner en piratkopierad skiva med hans musik, vilket inte skulle ha hänt om orginalmediat skulle vara beskattat. Att det sen finns det ju andra argument mot på detta vet jag, men jag vill påvisa att allt inte bara är svart eller vitt.

Allt detta kanske inte rättfärdigar Copyswedes agerande, men se till att ha grundläggande koll på det du kritiserar, annars blir du tagen för en idiot och då blir din åsikt inte mycket värd.

(med risk för att det jag skriver redan har sagts, efter att jag började skriva)

Bah samma skit som med Tv-skatten man generaliserar och straffar alla detta stör mig dock inte lika som tv skitet ser fan aldrig på tv och använder aldrig radio heller, bättre (Mp3 skivor+Spotify!!!!) dom lägger sina avgifter på en extra moms på cd skivor, usbminnen, bärbara hårddiskar,digital boxar och kanalpaket, näterkskablar, routrar, switchar, antenner, mobiler, mp3 spelare.
Tydligen helt okej att generalisera här men inte i politik Svergie i ett nötskal... ZzzZZzz....

Av matti89

Bah polisen slösar mer tid på sånt här än på mord för fan löjligt men deras logik är det mest intressant för uppenbarligen kan man använda Piratebay till att fildela olagligt material då detta är möjligt och därför stängs dom ner. Bilar däremot som tillverkars för hastigheter upp till 180 km/h är däremot helt okej trots att det är förbjudet att köra i dom flesta fall över 70 km/h och som mest i Svergie 120 km/h med andra ord möjliggör Volvo, Saab, Toyota, Bmw att man för fram sitt fordon i OLAGLIGA!!!! Hastigheter och bör med samma logik stängas ner arresteras och fängslas. Jag menar hur många har inte använt sin bil för att köra för fort och i detta fallet så straffas användaren inte fan har jag sett BMW's produktions chef arresteras för att han tillhandahåller en tjänst som möjliggör olagliga aktiviteter.

Av matti89

Som vanligt så är det antagligen Intellskroten som krabbar därför man styr sitt liv så långt bort från skiten som möjligt och jewvidia är ju tyvär för dyrt för oss utan pappas plastkort.

Hur som helst jag tar för givet att detta är i windows du får felen det skulle inte kunna vara så att du kopplat in dom i molex och där av kan programmet inte läsa av fläkthastigheten och får därför ett "error"? och tidigare haft dom i 4 pin/3 pin? alternativt kan din fläktstyrning kanske vara inställd till dc istället för pwm.

Sista förslaget är att byta till Amd aldrig haft problem och alla vet att dom egentligen är bäst
(Hittade bara det här http://forums.overclockersclub.com/index.php?showtopic=186742 antagligen har du alt någon klockat pröva loada optimized dasfollt)

Av matti89

Jag skulle välja en 8150 precis som alla andra som betalar datorn själv och själv jobbar ihop pengarna.
Spara pengar med Amd och köp bättre graffekort istället fan så mycket mer prisvärda!

FX8150 46,8 FPS kontra I7 980x 47,8 FPS och 1000 Kronor i mellanskillnad...
300 spänns skillnad mellan dom billigaste av mammakorten vidare uppåt orkade jag inte kolla upp priset på, något ska du ju göra själv.
Referens.
http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_fx8150/4.htm

Av matti89

"the problem of foreign thieves that steal and sell American inventions and products.” Dom har väl för helvete inte uppfunnit ett skit uppfinning för mig är tex bilen säg till när jag kan ladda hem en Porshe tack! Konstigt nog så går alla sånna här attacker nedläggningar ut på att ruinera någon som tjänat på det eller det iallefall vad jag sett hittills, piratebay, megaupload osv. Det är dessutom inte bara Amerikanskt skrot som är på dessa sidor och har aldrig varit men som vanligt ska USA vara world police.
Snart börjar dom väl skylla olaglig fildelning för sin kassa ekonomi istället för tio års krig .... Jag och säkerligen många andra köper lika många filmer nu som jag gjorde innan internet varken mer eller mindre med andra ord har det påverkat med ungefär 0% däremot har jag sett, prövat, hört 100000000000% mer än vad jag hade gjort utan internet.

Av matti89
Skrivet av Chmat76:

Fortfarande nej. USA har ingen makt över servrar i utlandet. De KAN Inte lagligt ta ned SC med en lag som gäller i USA. De kan dock blockera all inkommande trafik från SC DNS/IP.

Skickades från m.sweclockers.com

Krävde inte USA juristiktion över .com domänen vilket SC ligger på vilket betyder att USA AKA WORLD POLICE Hustlers kan faktiskt lägga ner sidan.

Av matti89

Att kalla det fildelningssida är löjligt det är sjukt mycket legitima grejor som ligger där men det är ju politiker och juridiker både för dumma och för okunniga för att begripa.
Nästa sida att åka Google, där jag hittar allt jag laddar hem lagligt som olagligt!
I övrigt lagar som inte används avskaffas, lagar och författningar görs av staten för att styra folks beteende inget annat.

Av matti89

Long generic test med Seagate gick inte ens att genomföra .... kan det föresten göra så att datorn är super super duper seg och laggig ? (har windows på hårddisken som bitvis försvinner )

Av matti89

ASSÅ GUD FATTA!!!!!!!!!

LAG LAG LAG LAG LAG LAG LAG LAG SPIKES SPIKES SPIKES LAG OCH ÅTER LAGG ÄR VAD SOM ORSAKAR AGRESSIVA DATASPELARE INGET ANNAT och vem fan blir inte vansinnig när man missar tripple killen pga en lag spike och dör istället