Inlägg

Inlägg som Fetskaft har skrivit i forumet
Av Fetskaft
Skrivet av Albin0208:

Lutar nog åt presonus eris men då är frågan om man ska välja e3.5 eller e4.5 och varför?

Många som rapporterat störande brum på Eris 4.5 vilket kan vara värt att ha i åtanke. Tipsar återigen om ett par begagnade Adam A3X. Otroligt mycket bättre än Eris 4.5.

Av Fetskaft

Kan rekommendera Adam A3X, som trots namnet är 4,5", om du kan hitta ett par beggade. De ploppar upp på Blocket och Facebook marketplace ganska ofta. Plockade upp ett par för något år sedan för 2500 kr och det finns inget nytt som slår dessa för samma pris. Sitter mestadels med lurar men mixar och referenskollar även på A3X och det fungerar kanon.

Av Fetskaft

Någon med erfarenhet av Continental Terra Trail Shieldwall? Inte deras värstinggummi gällande fart och grepp men bättre hållbarhet. Tänkt att användas året runt på asfalt och grus. Eller kanske Schwalbe G-one allround?

Av Fetskaft

Spanat efter nätagg några veckor inför nästa bygge och ville egentligen ha ett vitt men klippte till på CM V850. Får gömma det under en shroud eller foliera vit.

Ser redan fram emot nästa Bonanza.

Av Fetskaft
Skrivet av FrizzFps:

Jag har nu hittat Arctic Freezer 34 eSports DUO Svart/Vit den verkar vara bra för ett bra pris.

Jag kör Arctic Freezer 34 eSports DUO på min Ryzen 5600X och den fixar det bra, men din cpu blir nog lite varmare. Till mitt nästa bygge blir det en Thermalright Peerless Assassin 120. Den presterar för det mesta som Noctuas bästa till ett mycket lägre pris. Finns som svart eller vit med eller utan RGB. Bra priser på Amazon.

Av Fetskaft
Skrivet av Trackmaster:

Malmstolen är certifierad för långa stunder. Dock kostar den en del. Annars en bättre begagnad Kinnarp?

Finns inga certifieringar som avser hur länge EN person kan sitta i stolen. 24h, 12h osv osv certifieringar avser hur mycket stolen kan användas under dygnets timmar med bibehållen funktion och garanti. Ingen människa är skapt att sitta så långa stunder och en stol kan bara delvis minska skadorna och riskerna men aldrig ta bort dem. Inaktivitet i kroppens stora muskelgrupper bidrar till sämre kroppsfunktion. Spelar ingen roll vilken stol du sitter i. Ska man hårddra det så är det bättre att sitta obekvämt och aktivt än att sitta bekvämt och helt stilla.

Av Fetskaft

Alla dessa deals genom Benify. Är det samma deals genom benifydealsprivat eller skiljer sig dessa från den "riktiga" Benify?

Av Fetskaft
Skrivet av Chippen2188:

Kia EV9 har nu börjat visas upp för svensk press: https://alltomelbil.se/en-forsta-titt-pa-kia-ev9-stora-elsuve...

Tycker den ser riktigt snygg ut i det blåa

Från sidan påminner den om Mini Cooper Clubman, fast ful. Gillar Clubman men inte den där.

Av Fetskaft

Sitter Continental Ecocontact 6 från fabrik på min Cupra Born, med ett mönsterdjup på 5,6 mm. Nya sommardäck ligger väl normalt på 7-8 mm?

Av Fetskaft
Skrivet av cracko:

Ganska bra pris på den vita aeron nu på DPJ. Beställt en sådan. Tror inte man kommer hitta billigare ny på länge, tydligen har inköpspriserna gått upp en hel del.

Vill man ha vit så är det bra pris. Annars finns den svarta gaming varianten ännu billigare, och då får man ställbar posturefit.
https://segaming.hermanmiller.com/collections/menu/products/a...

Av Fetskaft

Budget? Herman Miller Setu är en meshstol i lite enklare utförande som påminner i stil. Kostar ny ca 9-10k men finns att hitta begagnat till låga priser ibland.

https://www.dpj.se/7409-large_default/kontorsstol-herman-miller-...

Av Fetskaft
Skrivet av beardedpear:

fast nej, om du tittar på bönorna så är det "second" crack som önskas av rostade bönor vilket inte innebär mörkrostade bönor,
utan medium.
Oljiga mörkrostade bönor kan du dricka hur mycket du vill, men de ger en besk och bränd smak.

😂

Av Fetskaft
Skrivet av beardedpear:

Espressobönor är ofta lätt till mediumrostade för att få ut den naturliga smaken och aromen, mörkrostat är oftast de som säljs som "brygg-kaffe". och har ingen smak alls.. ja förutom den brända smaken vill säga.

Fast nu är du tvärt emot resten av världen. Ljusrostat till espresso är svårt att få till och oftast en besvikelse. De allra flesta bönor som säljs som espressobönor är mörkrostade. En enkel googling på "espresso beans vs coffee beans" kommer visa hur det ser ut. Sen kan man köra drip, espresso eller vilken byggmetod som helst med vilka bönor som helst och det kommer alltid finnas någon som tycker en viss kombination är bäst. Men generellt gäller att espresso är mörkare, både rostat varmare och längre tid för att få ut syran och frigöra oljor som passar en snabb extraktion, och drip är ljusare, eller ljus, mellan till lätt mörkrost.

Av Fetskaft
Skrivet av eas@tetris:

Det blev riktigt bra ja. Tog du särskild hänsyn till pianotangenternas höjd över golvet? Jag planerar bygga ett eget stativ till ett digitalpiano.

Jag fick göra lite kompromiss med allt. Det som bestämde höjd var att jag ska få plats med benen under utdragsskivan för att kunna sitta ordentligt, och för att använda den midi controller jag har på golvet, detta utan att mus och tangentbord hamnar för högt. Så klaviaturen är några centimeter lägre än ett normalt piano men det gör absolut inget i denna setup.

Av Fetskaft
Skrivet av Xfinity:

Snyggt! Vad är det för mått på ditt egna skrivbord (BxLxD)?

Tack! Det är 101 cm bredd, 55 cm djup och 77 cm höjd. Litet skrivbord för ett litet utrymme.

Av Fetskaft
Skrivet av Bumber:

Vi rekryterar fortfarande aktivt och har snart 150 medlemmar, clanen in-game är full dessvärre men vi kollar på att uttöka med en andra och tredje clan. Joina gärna discorden och häng lite med oss!

Jag och grabben har joinat er Discord och sökt till klanen. Hoppas vi får plats. 🙂

Av Fetskaft

Här kommer lite bilder. Mycket kvar att fixa med i rummet. Hyllorna till vänster ska fixas ordning plus att en hylla ska upp ovanför skärmen där ett par små studiomonitorer, ljudkort och lite annat ska stå. Sen ska även kabeldragningen ses över samt upp med lite grejer på väggarna så det inte blir så sterilt. Inte lätt att försöka få till en bra arbetsstation när man sitter i en garderob men man får göra så gott man kan. Väldigt nöjd än så länge och bättre blir det.

Av Fetskaft
Skrivet av eas@tetris:

Har ni fått ihop skrivbordet än? Jag är nyfiken på resultatet!

Skrivbordet är klart men inte riktigt fått ordning på "skrubben" jag sitter i än, så nu är det kablar och grejer överallt. Slopade pulverlack då det hade tagit längre tid och blivit dyrare, så grundade och lackade själv. Lite grovt lackat men gillar resultatet.
Bild efter lack. Fler bilder kommer inom snar framtid.

Av Fetskaft

Nya skrivbordet på gång. Sitter löjligt tight till hemma och håller man på med musikproduktion och vill ha lite större midi-klaviatur tillgängligt i ett litet skrivbord så är man dömd till att fixa ett eget då allt på marknaden är i större storlek. Nu ska det iväg på pulverlack och bli vitt och fint. Mer bilder följer senare.

Av Fetskaft
Skrivet av HCP:

Två trasiga diskar här, stolen hjälper inte mycket men rörelse gör det.
Köp en massagepistol, de må låta korkat men det som gör ont i din rygg är sällan diskarna i sig utan musklerna runtom som krampar och spänner sig för att skydda ryggen mot mer skada, en skyddsmekanism.

Kör jag den i svanken framåt lunch är ryggen som ny igen.
Med brasklapp för var du har diskbråcket och om du har nervsmärta eller ren krampsmärta såklart.

Håller inte riktigt med påståendet att det oftast skulle vara musklerna som orsakar smärtan. Smärta i samband med diskbråck kommer oftast av ett inflammatoriskt tillstånd vid nerver och då är inte massage i området att rekommendera. Man riskerar bara att reta det ytterligare. Yttersta skiktet i diskarna är dessutom innerverat så är disken sprucken så kan smärtan komma från själva disken.

Rekommenderar ts att prata med sin fysioterapeut som har tillgång till bilderna från MR, vilket jag antar är gjort för att konstatera diskbråck. Sen är det ju tyvärr så att man inte helt kan härleda smärta till diskbråcket även om det syns på MR.