Inlägg

Inlägg som Fetskaft har skrivit i forumet
Av Fetskaft
Skrivet av Henrico:

Vi körde på fem år också i vår förening, ungefär 200 kr extra per plats och månad, men vi satte in många stolpar samtidigt (50 st ca) och fick bidrag från naturvårdsverket som jag inte vet om det finns fortfarande. Vi har också ett litet påslag, dock inte i närheten av 50 öre, för administration/hantering utöver avskrivningen av installationen. Har för mig att vi betalar 130 öre per kwh, fast avtal.

Vi valde att INTE köra timdebitering - även om laddstolparna stödjer det - då de som kör vår fakturering inte riktigt kunde hantera det och man var orolig för administrationen runt det. Lite synd, för det driver ju troligen ett "bättre beteende".

Är ca 200 kr extra per månad här också i avskrivningskostnad. Jag stör mig en hel del på att göra ett extra påslag per kWh. Kostnader kring administration/hantering osv borde inte skilja om medlemmarna laddar 100 kWh eller 1000 kWh. Konstigt och felaktigt påslag kan jag tycka då alla avgifter i en förening direkt ska avspegla en kostnad.

Av Fetskaft

Vår Brf håller på och ordnar laddplatser. Avskrivningstid på 5 år, en kostnad som läggs på användaren i form av höjd avgift vilket låter vettigt. Lite väl kort avskrivningstid eller? Men sen utöver den faktiska elkostnaden så ska de ska lägga 50 öre per kwh för "oförutsedda kostnader". Är det brukligt? Jag tycker det låter konstigt att medlemmar ska betala olika mycket för dessa kostnader beroende på laddmängd?

Av Fetskaft

Mitt skrivbord är 55 cm djupt. Jag är 185 cm lång och sitter hur bra som helst.

Av Fetskaft

Tangentbord: Pulsar PCMK TKL
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

Av Fetskaft
Skrivet av Salcin74:

Vad är det som gått sönder? Mitt har det inte varit några problem med men du kanske har använt ditt mer än vad jag har gjort.

Det var knappar på höger kontroll som slutade fungera båda gångerna. Användes flitigt.

Skrivet av Molotov:

Jag vet inte, Meta har alltid varit väldigt tillmötesgående.
Jag fick min Quest 2 utbytt som var 3år gammal pga laddproblem medbatteriet.

Det låter bra.

Skrivet av Halldin:

Det är 2 års garanti inom EU oavsett vad Meta hittar på.

Ja, det är ju bra, men en del återförsäljare får man ju bråka med när det gäller detta.

Får se hur jag gör. Lutar åt att det ändå blir ett Quest 3 till jul.

Av Fetskaft

Har haft Quest 2, som har 2 års garanti, i ca 2 år och det har gått sönder 2 gånger. Första gången fick jag ett helt nytt set och andra gången fick jag pengarna tillbaka eftersom Inet inte längre är återförsäljare för Quest. Så nu står jag utan VR och är så klart sugen på ett Quest 3 men ser att de bara lämnar "1 års begränsad garanti" vilket gör mig väldigt fundersam. 7k för en produkt med ett års garanti känns inte ok. Ser så klart framför mig hur det kommer gå sönder efter 13 månader.

Av Fetskaft

Jag står inför avslutande delen men spelet har buggat totalt och mitt main skepp är inaccessible samt att jag inte kan

bygga armillary

Dold text

på något skepp. Så inget sätt att komma framåt förutom att "klara" delarna genom console. Träligt är bara förnamnet.

Av Fetskaft

Det tråkiga är att S23 och S23+ fanns med mycket bättre deals för några veckor sedan än vad som funnits under black week. S23+ var månadens mobil hos Comviq förra månaden och då kostade den 7008 kr efter 24 månader. Plus att man då fick med en Galaxy Watch 6 BT som man kunde sälja och spara ännu mer pengar. Jag är djupt besviken på de "deals" som kommit på mobiler detta år då det mest handlar om att erbjuda enorma mängder datatrafik som jag inte har användning för.

Av Fetskaft
Skrivet av Xelfeir:

Tror den nyare är varmare, men det tror jag bara. Den drar ju runt 200 watt mer så då borde den värma lite extra.
Tänk att du maxar allt på 6950, då är det lika mycket watt , om inte mindre, än ett 7800 helt idle/passivt.

Nu blev det väldigt fel! 6950 XT har maxförbrukning på över 300 watt medans 7800 XT ligger strax över 260.

Av Fetskaft
Skrivet av 20kr:

Thermalright gör riktigt bra grejer, mins när man för 20 år sen satte med en AMD Barton 2500+ och klockade som en galning med Thermalright kylare.
Har dock inte testat just denna då det blev en Noctua istället, men Sweclockers test och dom man sett innan har ju varit sjukt lovande.
Dock är det många som blandar ihop Thermalright med Thermaltake vilket är olyckligt, då thermaltake i mina ögon är rent skräp.

Skrivet av Trihxeem:

Ja jag funderade på hur man skulle kunna jämföra pris i förhållande till kylprestanda? Man kan kanske jämföra direkt mellan modellerna i testet med utgångpunkt i den kylaren man testar?

Thermaltake vs NH-U12A.
Med NH-U12A så får du 82,1-80,6 = 1,5 grader lägre medeltemperatur under Aida64 till priset av, 1360 - 499 = 861kr. Alltså 861/1,5 = 574kr per grad extra kylning jämfört med kylaren som testas.

Jag inser naturligtvis att det finns mer att ta i beaktande när man köper kylare men om vi vill åskådliggöra faktisk kylförmåga, skulle ovanstående funka?

Hehe!

Av Fetskaft

Har den vita med rgb på min Ryzen 7 7700. Kyler väldigt bra och hörs inte med den fläktkurva jag har.

Av Fetskaft
Skrivet av anon315148:

Undrar samma. Det är dessutom 10 GB surf för 382 kr/mån i 24 månader. 20 GB kostar 412 kr/mån i 24 månader. Tycker inte det är så billigt då jag inte måste ha så mycket surf, men för rätt pris är jag alltid intresserad.

Comviqs Flash Sale av Pixel 6a i 24 månader för 195 kr/mån och 20 GB var ju billigt, betalar man 1690 kr/år eller 141 kr/mån för 20 GB surf (räknar då att Pixel 6a är värd 2990 kr dvs. lägst kampanjpris).

Räknar du bort kostnaden för abonnemanget, oavsett om du tar 10 eller 20 GB, så har telefonen efter 24 månader kostat 4488 kr. Abonnemang kostar pengar. Cashar man en Pixel 7 på Elgiganten för 4700 så ska man ju ändå ha ett abonnemang som sedan kostar pengar, men då har man iofs mer valfrihet.
Comviq brukar ha väldigt bra deals på abonnemang under black week så kan vara värt att vänta. Om man nu ändå ska teckna ett abonnemang.

Av Fetskaft
Skrivet av anon315148:

Såg Pixel 7 för 4790 kr hos Elgiganten. Det lägsta den har varit nere på tydligen och billigare än Pixel 7a när den var nedsatt till 4990 kr för ett tag sedan. Dålig koll på hur mycket som skiljer de åt förutom design (baksida i plast/glas).

Tror ni det blir bättre under Black Friday? Kanske nått bra erbjudande med abonnemang? Missade Comviqs Flash Sale av Pixel 6a med 20 GB för 195 kr/mån i 24 månader. Minns även nått hyfstat erbjudande på Pixel 7a från Elgiganten vid lansering. Hade annars tänkt invänta att Pixel 6a gå ner till 2990 kr igen men inte främmande för nyare eller bättre modell för nån tusing mer.

Tar man Pixel 7 med 24 månaders abonnemang hos Comviq så blir priset för mobilen 4488 kr.

Av Fetskaft

Sitter med en 34" 3440*1440 IPS idag och älskar storlek och format. Uppgradering till OLED i samma format gör jag gärna, bara inte priset blir löjligt högt.

Av Fetskaft
Skrivet av flashen:

En begagnad Kinnarps 9000 rekommenderar jag

Ta det inte personligt men jag rekommenderar verkligen inte den stolen. Helt klart Kinnarps sämsta. Otroligt mycket plast som börjar knarra och låta illa, plus funktioner som blir tröga. Känner folk som jobbar med rekond av stolar och Kinnarps 9000 är de värsta stolarna de vet för de blir aldrig tysta och smidiga. 6000- och 8000-serien är väldigt mycket bättre.

Av Fetskaft

Ser ut som alla fläktar är inkopplade på fläkt/rgb-hubben. Det brukar strula när man har olika pwm-fläktar i olika storlekar med olika rpm inkopplade. Viktigt vilken fläkt som sitter på port 1. Kör aio-fläktar, pump och bakre fläkt direkt på moderkortet och kör fronterna själva på hubben så går det bra. Du kan köra alla rgb-kontakter till hubben och därifrån en sladd till moderkortet för att styra all rgb.

Av Fetskaft
Skrivet av Joakim Ågren:

Numera finns ett bra tredjeparts huvudstöd för just Herman Miller Aeron: https://atlasheadrest.com/products/headrest-for-remastered-ae...

Detta till starkt förtret för Herman Miller evangelister som känt stolthet över att deras stolar saknar huvudstöd, har blivit liksom en grej som tecken på överlägsenhet...

Numera? De har funnits i många år. Sen tror jag inte någon har känt någon form av stolthet över avsaknad av någonting, men har man provat sitta i samma stol med och utan huvudstöd och föredrar utan så är det väl bara så? Eller? Och tror du verkligen att det finns sådant starkt förtret för en produkt som faktiskt bara fungerar på Aeron vilket betyder att det enbart är ägare av Herman Miller Aeron som faktiskt köper huvudstödet? Jag har en Mirra 2 och skulle aldrig få för mig att sätta på ett huvudstöd. Det skulle bara vara i vägen.

Av Fetskaft

Har lite beslutsångest. Skippade Mystery Box, vilket fortfarande svider, hos Comviq och har fått erbjudande om 8 Pro med 20 GB abonnemang för 592 kr /mån i 24 månader vilket ger totalpris på 14208 kr. Tänker då också sälja klockan och då sjunker priset ytterligare. Ännu ett dagens I-landsproblem. Hur göra?

Av Fetskaft
Skrivet av Zingo 83:

Pixel 8 Pro har sämre PPI än Pixel 7 Pro, 489 mot 512.

Pixel 8 Pro har mindre mAh än Pixel 7 Pro, 4950 mot 5000.

Slutsats om du äger en Pixel 7 Pro: vänta på Pixel 9 Pro.

Fast om Pixel 8 Pro är strömsnålare än 7 Pro så är det fördel 8 Pro trots den lilla lilla skillnaden i batteri, och ingen lär se någon skillnad på 489 och 512 ppi.

Slutsats, om du vill ha en snabbare, kraftfullare telefon med bättre kamera, byt till Pixel 8 Pro.

Av Fetskaft

Kanske borde ha klickat hem en Google mystery box på Comviq igår när jag hade chansen!? Tror det var 539 kr / månad i 24 månader. Då lär den väl innehålla Pixel 8 Pro, och av de 3 tillbehören så är väl Pixel watch 2 en av dem. Ångrade mig i sista steget och ångrar mig lite nu. 😕