Inlägg

Inlägg som Thorulk har skrivit i forumet
Av Thorulk

Förr i tiden fanns det folk som gjorde djupa analyser av affärer och letade fram bäst pris på allt de köpte. Dessa människor var kloka och tjänade stora pengar på detta, men få orkade med det.

Nu för ti'n finns prisjakt.

"Det är dumt att betala för mycket"

Av Thorulk
Skrivet av Minsc S2:

Ja just det, Adaptiv V-sync glömde jag nämna; det är underbart.

Dock kan man väl nå samma resultat med valfritt fps-limiter program med AMD?
(Förutsatt att man aldrig får FPS-drops i och för sig, så det är en viss skillnad.)

Testat frame limiters och tycker de ger tearing ändå, gillar dock adaptive vsync som fan :).

http://i.imgur.com/Kqlwr80.jpg

/Thread.

Av Thorulk

Hej, jag har spenderat 8500kr och har 2 rätt tysta kort i min rigg som aldrig når 85c, ser cpbra ut och presterar så innihelvette.

Jag kör dom i 1150mhz core utan att dom kommer upp i 85 ens i sli med tysta kurvor för att inte störa tjejen som sover precis intill.

Jag hade inte kunnat köpa 290 för dom fanns helt enkelt inte när jag köpte 780, och andra kortet betalade jag 3717kr för, så ska vi sätta in en verklig diskussion här så är det 10% dyrare med 780 (3500 vs 4000kr), då bundlas 780 med batman, assassins creed black flag och splinter cell black list.

Jag får då också adaptive vsync (vsync utan inputlag woooh) och shadowplay, vilket jag tycker är helt underbart.

Är du bara butthurt för att du köpte ett kort som presterade 30% bättre än gtx 680 och kostade 3 gånger så mycket tycker jag du kan ta dej en titt i spegeln. Inte så ofta man får se sånna trattskallar. Folk som köpte titan betalade MEST för att det var BÄST. Och 1 (ETT) titan har ALDRIG varit värt det. För du flaskar på prestanda långt innan 6gb vram. Vill man däremot köra 3x 1440p skärmar allt i max i 120hz så är 3x titans ett av dom enda valen (innan nu då).

Av Thorulk

Unigine valley 1.0 Extreme hd, 129.3fps utan Shadowplay

111.5 fps med shadowplay (inget ljud, high quality).
http://www.youtube.com/watch?v=UZSophN0GQw

Dessutom verkar det vara några små grejjer som felar, tex kan den tvinga adaptive vsync i unigine (tror inte videon har det igång), den spelar in ljud från skype/teamspeak från andra spelare, men inte dig själv och ibland så får den för sig att krasha skit.

Med SLI verkar den turas om lite med att spela in i 60fps och samma frame 2 ggr. Alltså 60 fps men 30 OLIKA fps 2 gånger. Spelar ingen roll för youtube som spelar under 30 fps iaf.

Kvalle är bättre än fraps och ops när man kör high. Både FPS för dig själv och i videon. Filerna blir mindre också och "bakåt i tiden" funktionen är cool. Filerna blir också mindre.

Sjukt bra funktion. Vore kul att få välja att hellre recorda i 30 fps dock så man hade mindre filer för arbete/youtube.

Av Thorulk

Om datorn dör helt av sig själv utan att posta en "unexpected shutdown" vid uppstart är det PSU, nästan garanterat.

Testa med en polares osv. Kör ner Prime95 då dina grafikkortsinställningar inte verkar vara felet. Då dör bara skärmen, eller en IRQL NOT LESS OR EQUAL Bluescreen kan komma upp också.

Av Thorulk

Gillar mängden folk som upplever att varje gång dom dör var det för att spelet är obalanserat "för att noobsen ska kunna få frags lol".

Göm er lite, det är inte hawken ni spelar. Ni är en person och får en person en 12mm-kula inpräntad i fejjan i 900m/s så dör den personen.

Välkommen till "krigssimulatorn".

Däremot är hit detection skit, och att dom gett så stor spridning på slugs så man inte kan ta 600m headshots med dom längre är tråkigt :(. Labbar ordentligt med network-correction där i general settings, men det verkar bara göra saker och ting sämre.

Av Thorulk

Alltså.. är det din inloggning på skype osv eller har du fått en använd disk?

Du borde ju förstå att cd eller usb inte har något med dina program osv att göra i stort, om vi snackar full windows/steam/etc så har du självklart din gamla disk i.

Annars är det enda vettiga svaret "magi".

Av Thorulk

Om det ska vara så svart på vitt är det 760 sli som vinner.

Räknar man in att 760s är litet dyrare, att de inte klarar lika höga upplösningar, att de drar 200W mer ström, att de låter mer, att burken blir varmare och att du inte kan stoppa på fler kort utan att bli hindrad... så röstar nog mest vett för ett 780.

Av Thorulk

Frågan är precis lika dum som du säger att den inte är i första delen.

Självklart kan du inte sätta din minimum fps. Det är inte att datorn slackar som gör att du dippar, det är att den inte räcker till. Köp bättre grejjer eller sänk inställningar. Det borde antagligen inte behövas om du inte sitter i 4k upplösning med dom grejjerna, så det kan ju vara en idé att felsöka istället.

Av Thorulk
Skrivet av anon99565:

Alltså, dom sa jag skulle dra allt till max för att se vad kortet/korten gick för när jag överklocka.

Update: Plocka ur båda korten och satte in enbart det med 80+% Asic värde. Kom upp i 1300+ Mhz.....
Det andra kortet med lågt ASIC är ju värdelöst för klockning.
Dessutom, även innan bios ändring, när jag kört SLI så är fpsen HELT oförändrad med ett vs 2 kort - LOL!
Måste vara nåt fel. Funkat med 580 i SLI innan.

Vilka dom? Dra på max +38mv ur msi ab eller evga precision x MED STOCK BIOS. Att flasha bios ska bryta garantin av förklarliga anledningar.
Om du inte drar upp memory, hur långt kommer du på core om du går upp i 13 mhz intervaller? 100+ eller mer är en "bra" överklockning.

Evga precision X. Sätt volt till +38mv, sätt core till 100, mem till 0, gå långsamt uppåt. Powertarget prio ist för temp, 106% powertarget.
Det KAN inte förstöra kort, och det går att köra på luft.

Av Thorulk

Du verkar inte ha en jävla aning om vad du gör.

Du får ett låg asic-kort. Så det första du gör är att dra på Max strömmen på skynet bios och testa oc. Testade du maxad fläktkurva? Antar att skynet max ligger i 1.3 eller 1.35, vilket är SJUKT högt med luft. Det är därför ditt jävla kort blir varmt.

Om du själv inte tycker det är något fel med att byta, hade du uppskattat och betalat samma för ett kort du visste någon annan idiot öppnat, maxat skiten ur och dragit på max volt på tredjepartsbios, sen bytt tillbaka när han inte vart nöjd?

Vad i precis hela helvette, någon måtta får det vara. Du kan byta kort om du inte fick den varan du ville ha eller om den inte levde upp till det som utlovats, ingenstans "utlovas" att 780s ska köras i 1200+mhz, då hade dom sålts så och inte i typ 900.

Så ska du inte komma och tro att du med ett bättre kort hade fått 10% bättre min fps. Om det ENBART är GPU som begränsar dig ska du komma upp i över 1350 från 1200 för att få 10% bättre prestanda. Då brinner luftkylda kort som inte konstant är på 100% fläkthastighet upp, och går sönder ordentligt fort.

Av Thorulk

Isf är det väl två olika frågor.

Ge oss budget. Tycker du att det är värt med 5-10k för ett grafikkort så äre ultra, annars äre inte det.
Vissa vill spela spelet i ultra. Låt dom göra det.

Av Thorulk

Rent spontant, om 3/3 reviews säger att det är en bluff i stort sett, så säger någon random på Sweclockers "Afan köper där jämtja, ba' o kör'".

Har vi så stor cred här att du då köper?

Av Thorulk

Beställde ett MSI GTX 780 och fick ett nvidia referenskort (alltså nvidia som tillverkare, vilket är rätt märkligt) för mäktiga 3713kr, CDON kan när dom vill! Antar att det är ett felplacerat recensions-ex eller något. Står TITAN på kylaren (som förövrigt har repor) till och med :P.

Det är ju precis värdelöst egentligen, dom får inte säljas. Men kontaktade kundtjänst och fick nu efter cirkus en vecka erbjudandet att byta mot ett MSI GTX 780 OC då dom vanliga inte tillverkas längre. Först var det fråga om prisreduktion men det erbjudandet försvann tydligen. Antar att man inte kan förvänta sig mycket mer, men det känns så dumt att skicka tillbaka så det hamnar i soptunnan så jag behåller det nog för skoj-faktor. Bra kort hursomhaver.

Lite kuriosa.

Av Thorulk

Noctuas är bäst men fulast.

Corsairs är snyggast, går tyst (särskillt quiet edition) och är helt okej.

Sen är det smakerna som avgör.

Av Thorulk

Man säljer via köp/sälj, den här lär bli låst.

Men 5k kanske om du har tur, 3k om du tänkte vara snabb.

Av Thorulk

1e, 3b, låter som hårddisk/mjukvaru BSODs för mej. Kör en checkdisk om det är på vanliga hårddisken eller någon SSD utility om det är på SSDn. Löste mina 1e via systemåterställning, dock är en av dina NTFS och det tyder ju på hårddiskskajko. Haru windows på SSD elller hårddisk? Är det en relativt ny windowsinstall på SSDn?

Kör driversweeper och ta bort grafikdrivis, sen full install (Custom install, FULL).

Grafikkortet i sig ger nästan enbart IRQL NOT LESS OR EQUAL Bsods när det dumpar, x124 och x101 är cpu i 99 fall av 100.

Av Thorulk

Adaptive vsync är ju faktiskt bra. Jag har aldrig kört vsync förut men nu är det forced on via control panel och det fungerar riktigt bra tycker jag.

Ganska trevligt när man har låst 120fps och korten får vila ibland också.

Stör man sig på tearing så är ju vsync det som gäller. Gsync gör inte mycket när du kommer upp i 150 fps ändå.

Av Thorulk

Utförsäljning av 7970s har startat. Dom presterar exakt som ett 280x och kostar runt 2000ingen om du hittar billiga. 2 st sånna är billigare och bättre än 780 t.ex.

Däremot är framtidssäkerheten större med 780 iom att du kan SLIa när du vill.

Av Thorulk

Ett helt nysläppt spel som inte är superoptimerat kommer aldrig att ha minsta värde över 100fps. Men du vill inte ha MINIMUM 120 fps du vill ha nära 120fps average.

Mitt 780 klarade 120hz @ 1080p galant med lite överklockning. Det är 290(x) eller 780 som gäller, och dom har RAM så det räcker.