Inlägg

Inlägg som pollt har skrivit i forumet
Av pollt
Skrivet av MasteraCe:

Vore intressant veta om någon här någonsin lyckats knipa ett kort från Proshop

Jag lyckades också knipa ett ASUS 3060 för nån vecka sedan, men det var ju typ 10e försöket..

Av pollt

@Spiffman: Får försöka spraya rikligt med alkohol då och se om det verkar hjälpa. Nej, ett 770, men känns surt ändå då budgeten inte direkt tillåter ett nytt kort i nuläget.

Av pollt
Skrivet av lojden:

Jag kör med Xiaomi Mi Box 4K, fungerar väldigt bra. Förutom just c-more då, vilket de inte verkar speciellt intresserade av att fixa heller..

Fick bli en sådan. Kändes krångligt att hålla på och stöka med en mus eller liknande. Fick den förra veckan, och är väl hyfsat nöjd än så länge.
C-more fungerar bra om man castar från mobilen, men däremot har den haft lite dumheter för sig i form av omstarter och att den låst sig nån enstaka gång. Kan såklart vara nåt som löser sig med en programvaruuppdatering (som gjordes häromdagen och sen dess inga problem).

Av pollt

Tvätta bort läckt kylmedium från sluten vattenkylning?

Hej,

Min slutna vattenkylning (Antec Kühler) bestämde sig för att akutevakuera ett par droppar kylmedium rakt ner på grafikkortet, varvid grafikkortet slutat fungera. Eller ja, åtminstone börjat fungera opålitligt och mindre bra.

Det jag kan se är att det dels blivit en fläck på själva kortet, vilket inte var några problem att tvätta bort med alkohol, men att det även runnit in UNDER ett av minneskretsarna. Lite mer svåråtkomligt, men jag tänker att det inte borde vara någon omöjlig uppgift ändå, eller?
Går det använda en ångtvätt, diskmaskin eller liknande? Förstår att det är en chansning, men kortet är ju ändå obrukbart i nuläget, så jag är villig att gambla.

Av pollt

Jo, har läst i den där tråden och det var lite av anledningen att en box med android TV föll bort. En box som kör en renare android borde väl rimligtvis kunna köra appen som egentligen är avsedd för mobila enheter (förutsatt att det inte kräver något specifikt chip för dekryptering på hårdvarunivå eller liknande), men det är klart att en airmouse/tangenbordslösning är långt ifrån optimalt jämfört med en "vanlig" fjärrkontroll..

Kan nog vara som du säger att det ändå är smidigast med en chromecast, eller så får jag krypa till korset och helt enkelt köpa en Apple TV 4 (även om det bär mig lite emot).

Av pollt

Android-box för TVn, vad fungerar?

Hej,

Har suttit på en gammal apple-tv i några år för mycket som är inkopplad till vår sovrums-tv. Nu har den tredje fjärrkontrollen under enhetens livstid lagt av, och jag börjar känna att det inte är värt att köpa en fjärde.
Till saken hör också att det är den enda apple-produkt vi har hemma, så airplayfunktionaliteten är helt irrelevant för oss. Funderar i banorna kring en android-box för att ersätta denna och halkade direkt in på mi box. Problemet är att frugan gärna vill kolla på C-more, hon vill slippa använda mobilen som mellanhand (vi har en chromecast som komplement till apple-tvn i nuläget) och som jag förstått det finns ingen android TV-app från cmore.

Kort sagt: Om jag köper en "ren" android-box (alltså inte en som kör android TV), fungerar då cmore-appen för android som den ska eller kan jag förvänta mig en massa krångel? Någon som har en billig box som testat?

Av pollt
Skrivet av Shimonu:

Är det någon som testat Steam Link? Har för mig jag läst någon positiv recension. Konsol är ju sällan till för spel som kräver snabba reaktioner. Inga 360NoScope där inte.

Jag har en som jag använder i stort sett dagligen. Kör den mest med steam controller, men fungerar utmärkt med xbox-kontroll också.
Känner själv att steam link tog bort lite grann uspen med en steam machine, fungerar rätt sömlöst om man kör trådat nätverk.

Finns ett gäng spel som rullar lite sämre, exempelvis the division lider rätt mycket av ojämn framerate, men de absolut flesta spel flyter på hur bra som helst.

Skicka PM om det är något specifikt du funderar över.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pollt

@DiktatorNN:
Nu känns det ju lite orättvist att jämföra ett par gaminglurar för 7-800:- med ett par hifilurar i 2500:-klassen..

Av pollt
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Ja ok exakt den frasen har jag kanske sett ett par gånger. Men det kommer många roliga liknande grejer ganska ofta Generellt en sjukt otrevlig community tyvärr som gick mig på nerverna så jag har lagt ner dota helt. Mycket lyckligare som människa nu

Jag har spelat både HoN, LoL och DotA2, och jag upplever dota-communityn som den överlägset bästa av dom tre, även om det finns rätt gott om assholes i dota också. Blir väl lätt så att man bashar folk när man ska spela ett teambaserat spel med randoms och det går dåligt dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pollt
Skrivet av mangoo97:

Annars rekommenderar jag Zowie EC1 eller Rival som nämnts tidigare.

Jag letade efter en ersättare till intellimouse 3.0 med bättre sensor och föll för Zowie EC1. Den höll i ett år, men formen och storleken är i stort sett identisk med Intellimousen.
Köpte en Rival för en månad sedan ungefär, gillar formen på den, även om den känns klart "bulligare" än EC1an och något kortare. Tycker även att brytarna till R/L-click är bra mycket skönare.

Av pollt

Det finns inget annat inkopplat i huset, och som jag förstått det så ska det sitta i första jacket. Får väl försöka kolla upp det mer noggrant. Tror inte det är cirkelkopplat, men är ett hus med telejack tamejfan överallt (gärna 2-3 i varje rum) så är väl inte helt omöjligt att det är lite halvtaskigt gjort någon stans.
När jag identifierat första jacket borde det väl gå plocka bort kabeln därifrån som sitter till alla andra jack ändå, för att vara på den säkra sidan?

Av pollt

Strul med Telia ADSL - Vart sitter problemet?

Flyttade från lägenhet till hus för snart ett år sedan, fiber finns inte ingrävt och det föll sig så att vi skaffade Telia ADSL tills vi kan fixa fiber.
Av och till under hela tiden vi haft deras ADSL (7-8 mån) har det av och till krånglat utav bara fan.
Har ett technicolor TG799-modem som vi dels kör trådlöst till telefoner, laptop och surfplatta, och dels trådbundet till stationär dator.

Det kan fungera klockrent i en månad ungefär, men sen kommer alltid en period med en jävla massa frånkopplingar, har inte lyckats hitta nåt mönster i anslutningstappen, och antingen får man vänta på att anslutningen ska komma tillbaka av sig själv vilket som regel tar 15-20 min, eller så får man starta om routern. Det kan efter ett anslutningstapp fungera fint i alltifrån 2 minuter till några timmar innan routern tappar anslutning igen.
Statuslampan på routern börjar då lysa rött och går man in i routern så står det "You DSL line has been desynchronized, check you connection to the telephone line" eller nåt liknande.
Har testat byta både router och splitterkabel utan skillnad, och varit i kontakt med telias tekniker som mätat och de hittar inga fel.

Vart fan kan felet sitta? Jag har testat störningspejla med radio, flytta routern till olika platser, men inget jag gjort verkar hjälpa.
Blir halvt galen av att ha ett internet som fungerar högst sporadiskt, och aldrig när man som mest behöver det.

Av pollt
Skrivet av 220volt:

Brukar sällan handla på Inet och kommer definitivt inte börja handla där!

Så din anledning till att absolut inte handla där är allrså att dom har så bra priser så att kundtillströmningen förvandlas till en DDoS? Ingen annan butik är i närheten pris eller servicemässigt normalt sett IMO och ingen annan butik kör rear som ens kan tävla i samma division.

Av pollt

Kom in på sidan för typ 1 minut sedan, alla produkter slut enligt servern.

Av pollt
Skrivet av Eltarion:

Jag personligen skulle inte bli förvånad om detta kan vara Valves 3rd utannonsering. För problemet med att konvertera spelen är att Windows använder DX och Linux OpenGL. Kommer då konsolerna med AMD hårdvaran använda någon form av Mantle blir konverteringen mellan alla plattformar helt plötsligt mycket lättare.

Bara spekulationer, ska bli kul och se vad Valve har att visa upp.

Det tycker jag känns jävligt osannolikt med tanke på vad de två tidigare utannonseringarna handlat om. Deras announcements har hittills bara handlat om steam i vardagsrummet, och det lär den tredje också göra. Min gissning ligger på steambox eller liknande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pollt
Skrivet av xZistence:

tjenare inet.
Beställde en dator som för en vecka sen och brorsan öppnade komponenterna idag.. Allt gick bra, till skärmen var kopplad och startade datorn..
Det visade sig vara en död pixel på den.. Något som går på garanti eller återköp?

God jul ännu en gång

Det beror på tillverkare, men med EN död pixel på en skärm som klarar 1080p eller bättre tror jag inte att någon tillverkare byter ut den.

Av pollt

Technisat Cablestar HD2 - Problem med CA/CI-plats

Har skaffat ett Cablestar HD2 med stöd för CA-modul med tanken att kunna se Sappas krypterade utbud även i datorn.
Dom kör med cryptoguard och har en CA-modul + kort som fungerar ihop. När jag för första gången kopplade in korten i datorn (ett kort med TV-mottagaren och ett med CI-plats) samt installerade drivrutiner och programvara så fungerade allt klockrent, dekrypteringen fungerade utan problem på samtliga kanaler.
Efter en omstart av datorn var det en helt annan historia. Dom okrypterade kanalerna fungerar utan knussel, men inga av de krypterade. Tar jag däremot bort både kortet med CI-plats och det med TV-mottagare i enhetshanteraren och rebootar så att windows får "ominstallera" korten fungerar det igen, tills jag rebootar igen då dekrypteringen återigen slutar fungera.

Använder för närvarande DVBViewer Pro, men har provat flertalet andra mjukvaror med samma resultat.

Någon som har några tips eller förslag på vad jag ska göra för att det ska funka, även efter en omstart av datorn?

EDIT: Det är inte alltid den fungerar efter att man tagit bort den från enhetshanteraren heller, ibland måste man ta bort hårdvaran också, och sen sätta in den igen.

Av pollt

Jag kör med Zowie P-TF/G-TF Speed, gillar den som fan, skönt glid utan att sticka ut speciellt mycket designmässigt, inte speciellt dyra heller. Finns på b.l.a. webhallen.

Av pollt
Skrivet av TheWolfbane:

Razer MAMBA 5600 dpi, Wireless
http://www.playerzz.de/PC-Zubehoer/Maeuse-62/kabellos---wirel...
750kr + Frakt

Enda tipset jag kan ge dig är gå runt i olika affärer och håll i olika möss och se vilka som känns bra.

Där är ju faktiskt en mus som jag både provat och verkligen tyckt om, det är rätt "låg" och lagom lång, och det där priset var ju helt okej det med!
Har du beställt härifrån förr, och hur lång var leveranstid och sådär?

Av pollt

Ny gamingmus - vilken av dessa ska jag välja?

Har under lång tid använt en Microsoft sidewinder gaming mouse, men scrollen börjar kännas lite sladdrig och trött efter ett par års tjänstgöring.
Har försökt titta runt lite och jag har rätt stora händer, kände på bl.a. Logitech MX Performance, och den känns liksom för "kort".

Jag tycker att MS-musen jag haft fungerat bra, och jag gillar framförallt DPI-on-the-fly, att man kan vikta musen som man vill och att "tumknapparna" sitter vertikalt, men den har varit på gränsen till för hög.
De möss jag främst tittat på nu är Steelseries Xai, Razer Deathadder och Logitech G500. Vilken av dessa skulle ni rekommendera?
Finns det fler bra alternativ är jag öppen för förslag, men pristaket ligger nånstans kring 700:-